@begumm Ben sizin postlarınızdan anladığım kadarıyla Türkiye'de bir adli dosyadan bahsediyorsunuz. Benim Türkiye'de bir adli kaydım yok fakat Amerika'da tutuklandım ve iki farklı suçla yargılandım daha sonra savcı suçlamaları geri çekti ve case dismissed oldu. Dolayısıyla bir conviction durumum olmadı. Bu durum tabiki Türkiye'deki adli sicil kaydımda gözükmüyor. Amerika'dan background check için de para vermem gerekiyordu daha verip bakmadım fakat büyük ihtimalle arrest orada gözüküyordur. Yakın zamanlarda H1B vizesi için tekrar Türkiye'de mülakata girdim ve formda da have you ever been arrested sorusuna evet demiştim. Konu arreste gelince biraz fazla soru sordular interview normalde 2-3 dakika sürerken yaklaşık 1 saat sürdü sonucunda da bütün mahkeme kağıtlarımın falan fotokopisini aldılar belki 100 sayfa falan vardı. Daha sonra pasaportları geri verdi Administrative Processing olacağını söyledi ve davanın tamamen kapandığından ve suçsuz olduğumdan emin olmaları gerektiğini söylediler. Normalde Administrative Processing birkaç ay sürebiliyordu internette okuduğum kadadrıyla fakat 1 hafta içinde sonuçlandı ve vize kabul oldu. Sizin özel durumunuzda yine de bir göçmenlik avukatına danışmanızı öneririm.
californiapostdoc
@californiapostdoc
californiapostdoc tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
-
RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
Merhaba arkadaşlar ben de durumumu daha sonradan aynı durum başına gelenler olursa diye updatelemek istedim. Bugün I140 başvurum 15 ay 23 gün sonra kabul oldu. İlk başvurumdu fakat başvurduğum esnada daha sonradan düşen aktif bir davam ve tutuklanma kaydım vardı fakat 3-4 ay sonra davam düşmüştü. O sebeple de çok uzun sürmüş olabileceğini düşünüyorum. Ben ilk başvurduğumda average processing time 4-5-6-7- ay gibi birşeydi (Bu tabi caselerin %80 inin sonuçlandığı ortalamalar sanırım). Ve USCIS'e soru sorabilmek ve dosyayı hatırlatabilmek için de bu average processing time a bağlı olan earliest inquiry date i beklemek gerekiyor. Fakat süreç içinde average processing time sürekli arttı ve ben tam soru sormaya yaklaşınca hep bir ay bir ay attı bu tarih ve en son Şubat 2025 ayında yakalayabildim ve Chen ile USCIS'e dosyanın durumunu sorduk. Oradan da moral bozucu bir şekilde otomatik bir cevap aldık. Hatta daha sonra average processing time tekrar arttı şu an sanırım 15 ay gibi bir yere geldi.
Her ne kadar PD ler current olmasa ve buna göre daha yavaş ilerlese de hem bu durumun göz önünde bulundurulması gerekebilir bazı kişilerin durumunda PP daha avantajlı olabilir. Bu ay cevap gelmeseydi ben PP ye geçip ret alırsam ona göre H1B ile başka bir pozisyona geçecektim fakat şimdi bu pozisyonumda kalıp current olmayı bekleyeceğim. Casestatus sitesindeki istatistikleri de yakından takip ediyordum. Çok bilimsel olmayacak ama dosyaların ilerleme hızı benim anladığım kadarıyla (4-5-6-7) ay arasında peak yapıyor. Daha sonra yavaşlayarak iyice azalıyor 12 ay civarında neredeyse durma noktasına geliyor. Daha sonra 1-2 ay gerçekten çok az dosya karar aldı ve son iki haftadır, inanılmaz hızlanmıştı ve red oranları da çok yükselmişti normal hızlı process olanlara göre. Tabiki tüm bunların benim kişisel gözlemin çok da anlamlı olmayabilir. Forumda hemen herkese hızlı cevap geliyor ama gelmeyen arkadaşlar varsa diye durumumu güncellemek istedim.
-
@mrkc Aslinda ben de zamaninda böyle düşündüğüm için PP yapmadım ve 14 ay bekledim NIW sonucunu öğrenmek için. Tam olarak hiçbir avantaj olmadığına katılmıyorum. Öncelikle sonucu bilmenin psikolojik olarak ve hazırlık açısından bir önemi olabiliyor. İkinci olarak sanıyorum daha erken NVC package veya DQ falan oluyorsunuz ve interview sırasında avantajınız olabilir buna göre. (Fakat ben I485 yapacağım için NVC olaylarına çok bakmadım). Benim açımdan şöyle de bir etkisi oldu. H1B vizesi alırsanız eşiniz H4 vizesi alıyor ve eşinizin çalışma izni olmuyor. Ancak kabul olmuş bir NIW varsa, o zaman eşiniz H4 üzerinden çalışma iznine başvurabiliyor. Dolayısıyla farklı koşullarda farklı avantajları var.
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@afimxat @anynomous Benim de durumum tam tersde kalda ben de çıkmak istiyorum ama USCIS'den waiverın gelmesini bekliyorum 21 Ağustoscular olarak. Ben de bir mail almadım, tracking numarası da yok sanıeım USCIS tarafında elimizdeki case number sadece DOS ile alakalıydı. Başvuru da 2 tane SASE yollamıştık, ben USPS'den trackable yollamıştım ama "Label Createdö Not Yet ın System" olarak gözüküyor. Sanırım Favorable Recommendatıon hem eve gelecekti hem USCIS'e gelecekti veya email gelecekti ama bana da hiçbirşey gelmedi daha. Daha öncekilerden bizi aydınlatacak birisi var mıdır acaba ? Sadece DOS sitesinde FR sent olarak gözüküyor.
-
RE: Amerika'ya Evcil Hayvan GötürmekYolculuk içinde yayımlandı
Arkadaşlar ben Amerika'dayım. Eşim köpeğimizi haftaya getirecek ve bilet ve rezervasyonlarla ilgili herşeyi halletmiş olacağız çok yakın zamanda. Süreç ile ilgili detaylı bilgiler yazacağım haftaya geldiklerinde, şimdiden yazıp bir yanlışlık olmaması adına. Fakat iyi niyetle yazan arkadaşların çoğunun şu noktaları atladığını düşünüyorum.
1 ) 1 Ağustos 2024 tarihinde bu iş 2-3 kat zorlaştı ve tamamen farklı formlar onaylar belgeler isteniyor. Dolayısıyla bu tarihten önce hayvan getiren arkadaşların tecrübeleri çoğunlukla yardımcı olmuyor. Fakat Türk Havayollarıyla olan durum hala benzer.
2) Kedi ve köpeklerin durumu tamamen farklı. Köpeklerin için durum çok daha karışık.Teşekkürler
-
@pelinoaydin Tanıdığınız GC sahibi arkadaşınız Türk vatandaşı mı. Ben de buradaki WP gruplarından Kanada ve Danimarka vatandaşları yoğunlukla olmak üzere benzer bazı durumlar duydum. Ayrıca Kanada sınırından arabayla girerken de green kardı olanların telefonlarında çok detaylı arama hakları oluyor, vatandaşlara bakamıyorlar fakat telefon araması sırasında yine İsrail veya Trump aleyhinde bilgiler çıkması durumunda GC iptaline kadar gidebilen geri çevirmeler oluyor sanırım. Fakat Türk vatandaşlarıyla ilgili bir geri çevrilme duymamıştım. Tipik olarak çalıştığım iş yerinden ve birçok arkadaşımın iş yerlerinde GC sahiplerinin mümkünse Amerika dışı seyahatlerini ertelemeleri yönünde mailler geldi geçen hafta.
-
RE: J1 waiver (2 years rule) - J1 vizesinin 2 yil kuralini kaldirmakÖğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
@afimxat Bana da bir email gelmedi. Buradaki arkadaşlardan anladığım kadarıyla 1-2 hafta içerisinde receipt number gelecek ve üzerine 1-2 hafta daha bekleyeceğiz. Benim de timing baya karışık ve sıkışık, benim okulda işlerimler bir noktaya getirdi ve waiveri bekliyor. Ben de ancak websitesinin screenshotını yolladım işlemleri başlatmaları için fakat petition submit etmek için waiverin kendisini istediler. Fakat arada ben karar değiştirip prevailing wage gerektirecek başka bir pozisyona geçmeye karar verdim çünkü hem bu işler sıkışık timing de yetişmeyecek veya stresli bir şekilde yetişecekti hem de Türkiye'de biraz kişisel işlerimle ilgilenmem gerektiği için, aradaki zamanı da Türkiye'de bekleyip H1B consular processing yapacağım. Zaten NIW artık Allah'lık oldu. Artık ne zaman gelirse benden bu kadar, siz beni bırakıp devam edin arkadaşlar.
californiapostdoc tarafından gönderilen son iletiler
-
Arkadaşlar merhaba,
Randevu alan arkadaşları tekrardan tebrik ediyorum. NVC üzerinden Amerika'dan AOS yapmaya oranla çok hızlı gidiyor gibi gözüküyor, yanlış bir seçim yapmışız heralde zamanında.
Benim birth certificate ile ilgili bir sorum olacak. Sanıyorum E-devlet'ten alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği, tercüme edildiği takdirde birth certificate olarak geçiyor. Fakat eşimin E-devlet'inde hem evlenmeden önceki soyadıyla hem de şu andaki benim soyadımla iki kayıt çıkıyor. Bu rutin bir durum mudur ve bu durumda ikisini birden mi tercüme ettirerek birlikte veriyorsunuz? Bir kayıtta ben yokum diğerinde de annesi babası yok. Bu konuda tecrübesi olan hocalarımız varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
-
@meke Hocam cevabiniz için çok teşekkür ederim. Aşağıda bazı kısımları netleştirdim fakat soruyu başka bir açıdan sormak daha anlaşılır olacak sanırım. Eylül itibariyle hem DQ hem current olup, IL alamamış bir arkadaş var mı forumda ? Aslında en çok öğrenmek istediğim nokta bu.
@meke, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Benim kabulum Mart 2025 ayında geldi (PD Kasım 2023). Hala Welcome Letter'a cevap vermedim ve DQ değilim.
Kabul dediginiz USCIS approved statusu mu? Oyleyse PD tarihinize gore bu durumda bir gariplik var sanki, aciklayabilir misiniz?
Evet Kasım 2023'te PP olmadan başvurdum. Kabulüm Mart 2025'te geldi. Aslında USCIS tarafından belirtilen dosyalarının %80inin bitmesi tarihleriyle hemen hemen uyumluydu. İlk başvurduğumda daha kısaydı süreler, daha sonra 14 ay sürelerine kadar uzadı. Benden daha geç cevap alan arkaşlar da olmuştu yanlış hatırlamıyorsam. Son senelerde çok yayın yapmamıştım ve Amerika'da bir tutuklanma kaydım (suçsuz bulundum bir cezam yok, zaten NIW aşamasında buna bakılmıyor). Neden bu kadar uzun sürdüğünü hakkında sadece spekülasyon yapabiliyorum malesef.
@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Ekim bülteniyle hem DOF hem FAD olarak current oldum.
DQ olmadiginizi belirtmistiniz, DQ olmadan nasil current olabiliyorsunuz aciklarsaniz daha iyi yanitlayabiliriz.
Hali hazırda 2019'dan beri Amerika'da çalışıyorum. Dolayısıyla AOS yapmak temel planımdı ve dolayısıyla Nisan 2025 de Welcome Letter geldi fakat ben bir işlem yapmadım. AOS için bildiğim kadarıyla PD tarihinizin FAD veya DOS (o ayın bültenine göre) tan önce olması yeterli diye biliyorum.
@californiapostdoc, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
@meke hocamızın yukarıda belirttiği gibi 6 ay gibi süreler şu an DQ olmasam bile gerçekçi olabilir mi ?
DQ ve current iseniz su an Ankara EB2-NIW performansi en fazla 6 ay oldu. 6 Aydan daha kisa surenler de var forumda, bu konuda Ocak - Mayis arasina bakmaniz iyi olur. Ornek @Megadeth, Current olduktan 2 ay sonraya IL aldi ve Temmuz'da mulakata girdi.
Anladım hocam aslında bu umut verici fakat benim durumumda DQ olmadığım için belge toplama (1 hafta) ve NVC'nin benim dokümanlarımı onaylaması (sitelerine göre 2 hafta) ancak 3 hafta içerisinde olabilir. Yani 3 hafta içinde DQ olursam, ne zaman IL alabilirim acaba onu kestirmeye çalışıyorum. Onu anlayabilirsem ona göre Amerika'dan başvurmakla Türkiye'den başvurmak arasında seçim yapmaya çalışacağım.
NVC sitesinde şu an Ankara'da Ocak 2025 DQ olanların mülakat günü verildiği söyleniyor.
Bu bilgiye nereden ulastiniz acaba? Kaynaginiz ChatGPT ise size referans olmamali.
Yok hocam kaynağım ChatGpt değil, NVC nin kendi sitesi
Aynı şekilde DQ olmak için dokümanların onaylanma süresi de bu linkten bulunabilir. (9 gün sürüyor bugün itibariyle)
Ocak 2025'de DQ olmak için ve interview alabilmek için current olmak gerekiyor.
Bu varsayiminizi soyle destekleyebilirim, DQ=01/25 oldugunda 05/2026 current olunabilir ve 07/2026 - 10/2026 arasi mulakata girilebilir. (Referans vaka - @Megadeth, DQ=24/1/2024 iken 05/2025'te Current oldu 2 ay sonraya IL aldi ve 07/2025'te mulakata girdi)
Ozetle sunu onerebilirim:
Basvuru vize tipiniz EB2-NIW fakat AOS yapmaya calisiyorsunuz sanirim.
DQ olmadan Current olmayi planlayamazsiniz, once DQ olmak icin gerekli asamalari tamamlamali ve ondan sonra current olmayi beklemeli ve en erken IL alabilmek icin biraz sansina beklemeniz gerekir.Aslınd bu kısmı anlıyorum fakat Türkiye'den başvuracaksak DQ tarihine göre sıralanıyor ve önemli olan bu. Fakat aslında vize bülteni bayadır yavaş gittiği için birçok DQ olan arkadaş vize bültenine göre FAD açısından current olmadığı için ben 3 hafta içerisinde DQ olabilirim ve FAD olarak da current olacağım. Dolayısıyla bu vize bülteninden önce hem DQ hem de current olup fakat IL alamayan bir arkadaş varsa, o zaman arkada sıra var demektir. Fakat bülten yavaş ilerlediği için zaten Eylül bülteni içerisinde hem DQ hem current olan bütün arkadaşlar IL aldıysa o zaman ben yeni bültene göre current olan arkadaşlarla aynı havuzda fakat en arkada olacağım. Ama sıra yoksa yine de 6 ay gibi bir durumda IL alabilme ihtimalim varsa Türkiye'den başvurmayı tercih edeceğim. Bunu araştırıyorum bu günlerde.
Ve son sorum, AOS yaparken ayni dosyayi NVC'ye nasil cevirebilirsiniz bilmiyorum, siz biliyorsaniz lutfen bizi de aydinlatin.
AOS dosyamı daha yollamadım. Eğer karar verirsem AOS yapmaya Eylül ayı içerisinde yollayacağım. Fakat daha sonradan NVC çevirmek saçma olmakla birlikte münkün. AOS başvurunuzu ya Advanced Parole almadan ya da dilekçeyle yakıyorsunuz kabul alan I140 NIW hala geçerli ve bunun üzerinden tekrar NVC başlatabiliyorsunuz ve PD nizi koruyorsunuz. Fakat bu bilgi Chatgpt'ye dayalı fakat gerçek fakat çok saçma bir yol olduğunu düşünüyorum.
-
Hocalarım, arkadaşlar,
Benim kabulum Mart 2025 ayında geldi (PD Kasım 2023). Hala Welcome Letter'a cevap vermedim ve DQ değilim. Sizce tahminen yakın zaman ortalamalarına göre bana ne zaman interview gelir? Kabaca bir aralık verebilirseniz çok sevinirim.
Şu ana kadar Amerika'dan AOS yapmaya çok odaklanmıştım ve Ekim bülteniyle hem DOF hem FAD olarak current oldum fakat Amerika'dan başvurduğumda çalışma izninin gelmesi 3-8 ayı bulabiliyor. Onun üstüne de Ekim'den itibaren green kartın gelmesi 1-2 sene arasını bulabiliyor. Fakat benim işim 3 ay sonra bitecek ve buradan başvurup yeni bir akademik H1B işi bulamazsam çalışma iznine kadar 4-5 ay işsiz beklemem gerekecek ve Amerika'dan çıkamayacağım. Dolayısıyla ben de riskleri minimize etmek adına NVC düşünmeye başladım. @meke hocamızın yukarıda belirttiği gibi 6 ay gibi süreler şu an DQ olmasam bile gerçekçi olabilir mi ?
NVC sitesinde şu an Ankara'da Ocak 2025 DQ olanların mülakat günü verildiği söyleniyor. Bu adaylar arasındaki en erken DQ tarihi ChatGPT'ye göre, fakat bunu inandırıcı bulamıyorum. Ocak 2025'de DQ olmak için ve interview alabilmek için current olmak gerekiyor. Yani baya önceden sonbahar 2023 de başvurmuş olmak ama DQ yu geç almış olmak lazım. Tamam o zaman aslında Ekim'den önce current olan herkes interview tarihi aldı çoktan anlamına geliyor. Ekimle birlikte FAD 2-3 ay ilerledi (retrogression olmuştu) yani ben bu 2-3 ay içerisinde current olan arkadaşlarla aynı sırada fakat herkesin gerisinde olacağım (daha DQ olmadığım için). Fakat bu arada FAD ilerleyen aylarda ilerlerse yeni current olanlar da önüme geçecek. Eğer yukarıda anlattığım gibi Ekim'den önce current olan herkes IL aldıysa (bu neredeyse hiç backlog yok anlamına geliyor), o zaman herkes önüme geçecek olsa da demekki bana da IL gelebilir 3-4 ay içinde. Yanlış mı yorumluyorum acaba. Acaba bu backlog sadece Amerika'da vardı da, konsolosluklarda current olabilmek mi limitliyordu sadece sistemi. ,
Chatgpt artık bir yere kadar, sizlerin fikirleri ve tecrübeleri varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. AOS yerine NVC yapabilirsem benzer bir zamanlamayla hem $10k kadar avukat ve başvuru parasından yırtıyorum hem de daha az riskli bir yola geçmiş oluyorum. Fakat bunu yaparak zaman da kaybetmek istemiyorum

-
@scholarway Sanirim yanlis anlasilma oldu @biophys postu uzerinde soyledim sanirim sadece turist de gecerli diye. Ben bir kaynak bulamadim ve H1B uzerinde oldugum icin turist vizesine bakmadim.
-
@the-maintain Bunu konu daha önce de geçmişti fakat vize başvurusu sırasında herhangi bir göçmenlikle ilgili dosyasınız olup olmadığı ve varsa buraya da I140 için olan receipt numarasınızı yazıyorsunuz. Ben I140 başvurusundan sonra biten J1 vizemi H1B ye çevirmek için Ankara'ya gitmiştim. H1B'de sorun değil fakat yine de memur orada scroll down yaparak inerken oradaki beyanları görünce soruyor. Bence yazmamak daha riskli tabiki ama doğrudan red olduğunu düşünmüyorum fakat memura bağlı olacaktır. Avukattan tavsiye almak gerekir. Aynı şekilde havaalanından girerken de yine ufak bir risk olma ihtimali var.
-
@biophys Teşekkür ederim cevabınız için. Amerika'daki 7. senemde tam priority date gelmek üzereyken Amerika'dan başvurular kalkarsa bir işaret olarak algılayacaktım fakat sanıyorum sadece turist vizesiyle AOS yapmaya çalışanlar için geçerli.
-
@biophys Bundan sonra Amerika icinden basvuru yapilamayacak derken basvurunun hanig kismini kastediyorsunuz acaba? Aradim ama boyle bir degisiklik bulamadim.
-
Arkadaşlar bir sorum olacak. Benim PD 16 Kasım 2023 ve Amerika'dayım. 5-6 ay içerisinde başka bir işe geçmem gerekecek ve bazı endüstri iş teklifleri aldım fakat I485 bazlı EAD kartının gelmesi 5-6 ay içerisinde yetişmeyecek current olsam bile.
I485 başvurumu Chen ile birlikte yapacağım. İndirimli bir şekilde $3100 dolar b'r teklif veriyorlar. Ben tutuklanma kaydim olduğu için riske girmemek adına avukatla yapmaya karar verdim fakat daha önce bu I485 i avukatla yapan arkadaşlar var mıdır? Aslında çok basit duruyor ve tek avantajı da sadece davamla ilgili benim de yazabileceğim bir letter olacak fakat bu süreci avukatla yapan arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim.
Bir de sıkışık zamanladan dolayı EB1 da denemeyi düşünüyorum ve Chen NIW onlarla birlikte yaptığım için 2800-3400$ bır avukatlık fiyatı veriyor. Benim sormak istediğim eski NIW dosyam bende olduğu için bunu kendim yapabilmek ne kadar zor olur? Bu başvurular arasında ne oranda bir benzerlik var dosyalama açısından bu konuda bilgi verebilecek ikisine de başvuran arkadaşlar varsa çok sevinirin.
Bir de I485 sürecinde interviewe genelde çağrılmıyor fakat benim durumumda interviewe çağırmaları olası. Bu sebeple ve genel olarak proposed endeavor'a uygun kalabilmek için anladığım kadarıyla green kartı aldıktan sonra minimum 6 ay aynı sektörde çalışmamız gerekiyor. Bununla ilgili aynı sektör olduğunu kanıtlamak zorunda kalan veya bu süreçten geçen hocalarımız var mı ?
Son olarak da I485 ile birlikte EAD başvurusunu yaptığımızda EAD başvurusunu gelir kaybı olacağı iddia edilerek hızlandırma başvurusu yapmak mümkün. Şans eseri aramızda bunu yapan bir hocamız varsa bununla ilgili de bir soru sormak isterim.
Aranızda veya forumun başka kısımlarında benzer süreçlerden geçenler varsa burada konuyu çok dağıtmamak adına belki özelden de sorabilirim..
-
@mutlu234 Evet cok zor bir surec ben de senelerdir bir cok zor benzer zor karar vermek zorunda kaliyorum. Fakat bence H1B ye gecmek avantajlı olur gıbı gelıyor ama tabıkı cok kısısel durumlara baglı bır mesele.
Ben bu PP yapmakla RFE arasındaki arasındaki ilişkiyi anlıyabiliyorum. Oradaki memurlar acele ediyor bilmem ne belki RFE gönderebilirler fakat nihai sonucucun PP ye baglı olarak red veya kabul ihtimalini değiştireceğini düşünmüyorum. Burada bir hocamız aslında RFE den sonra kabul olasılıklarının çok yüksek olduğunu söylemişti. Dolayısıyla avukatınızla anlaşmanız RFE leri kapsıyorsa ben olsam RFE den çekinmezdim.
Hangi vizede olduğunuzu bilmiyorum fakat pozisyon garantiyken H1B gibi dual intent bir vizeye geçmek mantıklı bence çünkü bu işler vizeniz bitmeye yakın da çözülmezse o günlerde daha çok stres oluyor ve yok J interviewleri duruyor falan bilmem ne oluyor ve cap exempt bir H1B olsa bile yine de 6-7 ay süren bir süreç. Pozisyonunuzu ve vizenizi bilmiyorum fakat birçok üniversitede H1B ye bağlı bir pozisyona geçtiğinizde izin günlerinizin paraları, %5 civarında emeklilik katkıları vs gibi ek avantajlar da çıkıyor ayrıca J1 göre prewailing wage den dolayı maaşınızın artması da çok olası. Ayrıca siz geçene kadar da büyük ihtimalle NIW den haber gelmiş olacak ve o zamanda eşiniz için direkt başvurabilirsiniz diye düşünüyorum. Fakat tabiki çok fazla parametre olan igrenç bir süreç. Şu an çoğu okula da H1B ile geçmek kolay değil hiring freeze lerden dolayı bence böyle bir fırsat varken düşünmenizi öneririm, fakat tabi eşinizin iş durumu da kritik. Biz eşime Nisan'da H4 based EAD başvurusnu yolladık, hala sonuçlanmadı.
-
@mrkc Aslinda ben de zamaninda böyle düşündüğüm için PP yapmadım ve 14 ay bekledim NIW sonucunu öğrenmek için. Tam olarak hiçbir avantaj olmadığına katılmıyorum. Öncelikle sonucu bilmenin psikolojik olarak ve hazırlık açısından bir önemi olabiliyor. İkinci olarak sanıyorum daha erken NVC package veya DQ falan oluyorsunuz ve interview sırasında avantajınız olabilir buna göre. (Fakat ben I485 yapacağım için NVC olaylarına çok bakmadım). Benim açımdan şöyle de bir etkisi oldu. H1B vizesi alırsanız eşiniz H4 vizesi alıyor ve eşinizin çalışma izni olmuyor. Ancak kabul olmuş bir NIW varsa, o zaman eşiniz H4 üzerinden çalışma iznine başvurabiliyor. Dolayısıyla farklı koşullarda farklı avantajları var.
IV Scheduling Status Tool