Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @finalhope merhaba. Geç cevap için kusura bakmayın. Uzun süredir foruma girememiştim. Maalesef welcome letter gelmedi. Sanırım ve umarım ekimden sonra gelecek yeni mali yılda .

• Herkese selamlar. Önümüzdeki dönem lise eğitimimi Amerika'da sürdürmek üzere geçen hafta F1 vizemi aldım. Aynı anda babam üzerinden başvurduğumuz current olan bir EB-2 NIW başvurumuz var ve her an bir mülakat gelebilir. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde, örneğin ekim ayında mülakata girip EB-2 vizemizi almamız durumunda Amerika'ya girişte tek başıma girebiliyor muyum? Yoksa başvuru sahibi olan babamla birlikte mi girmemiz gerekiyor? EB-2 vizesini pasaporta bastıktan sonra F1 veya herhangi bir diğer non immigrant vizesi varsa iptal ediyorlar mı? Eğer girebiliyorsam F1 statüsünde mi girebiliyorum EB-2 statüsünde mi? Bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

• @Dionysus ilk girişte asıl başvuru sahibi ile beraber girmeniz gerekiyor. Turist vizelerini iptal ediyorlar ama F1 konusunda bilgim yok.

• merhabalar,

Chen ile çalışıyorum, petition letter hazırlanıyor, bazı Türkçe belgelerin İngilizceye çevrilmesi gerekecek. Chen dedi ki; kendin de çevirip bir taahhüt imzalayabilirsin. Bu şekilde yapan var mı?

Bir de daha o aşamaya gelmedim ama USCIS'e I-140 ücreti yatırılıcak, avukat yardımcı oluyor mu? Amerikan kredi kartı gerekiyormuş. Amerikada akrabalarım var, onlarda yatırabilir aslında ama Chen'e ödeme yaparakta yatırılmasını sağlayabilirim, eğer o şekilde olacaksa?

WES'e bir ay oldu evraklarımı verdim, doktora diploma akreditasyonu için, hala bekliyor. Ne kadar sürüyor acaba, tecrübesi olan yazabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim cevap veren arkadaşlara

• @mrkc merhabalar, ben kendim yaptım çevirileri bir problem olmadı, affidavit of translation diye bir belge eklemişti avukatım doğru cevirdiğime dair bir dilekçe gibi birşey. avukatlar ücreti ödüyor sonra kendi sistemlerinden siz onlara ödüyorsunuz.

• Merhaba, D4U firması ile çalışmış biri var mıdır? Cezayirli bir arkadaşım görüştü firma ile ve çalışmış kişiler var ise yorumlarını dinlemek isteriz. Eski sayfalarda 4-5bin $ fiyatlar gördüm ancak d4u 16.000 - 20000 arası demiş, sizce uçuk bir fiyat mı yoksa verdikleri hizmet içeriğine göre kabul edilebilir mi eğer herşey dahil ise. Ve bildiğim kadarı ile dosya onaylanmaz ise geri ödeme yapmıyorlar. Şimdiden teşekkürler..

• @Ahmet-0 onaylanmaz ise geri ödeme yapanı tercih edin bence wegreened.

• @Ahmet-0 Eğer akademik altyapı, diploma, yayınlar, atıflar, projeler üzerinden başvuru yapacaksanız wegreened (Chen- Law immigration) bu dosyalara bakıyor ve fiyatıda I-140 aşaması için 4200-4800 usd arasında ve çoğunlukla dosyasını kabul ederlerse geri ödeme garantili anlaşma yapıyorlar. Eğer profesyonel başarı vs gibi altyapı ile başvuracaksanız Chen bildiğim kadarıyla bakmıyor. Sanırım bu durumda diğer avukatlık firmaları da ücreti biraz yüksek tutuyor.

• Merhabalar,

J-1 vizesinde olup, 2 year rule icin bekleyen var mi?

• merhaba forum ailesi, yıllardır gc başvuran ancak sonuç alamayan bir arkadaşınız/kardeşiniz olarak artık kafayı kırmış bir şekilde başka yollar arıyorum ABD'ye gitmek için. 50-55k civarı bir bütçeye varabilince bu sene, biz de şansımızı, amerika'da master ya da mba yaparak değerlendirmeye karar verdik eşimle. Araştırmaya başlayınca STEM denen olgudan haberdar olduk. 36 OPT şansı veriyormuş STEM MBA ve Master programları fakat mevcut bütçemizi aşıyor çoğu üniversitede ne yazık ki bu programlar. Çok fazla üniversite olduğu için de bir yerden sonra sonsuz derinlikte bir kuyunun içine düşüyor insan. O nedenle yardımınıza ihtiyacım olduğundan bu uzun postu yazıp sizlerden yardım ve fikir almak istedim. akademi alanında da hiç bilgiye sahip değilim neredeyse...

ben 6 yıl tecrübeli bir planlama mühendisiyim, Primavera P6 denen herkesin bilmediği ve/veya kullanamadığı bir program ile inşaat planlama süreçleri yönetiyorum. Bazı eyaletler için linkedin üzerinden iş ilanı araması yaptığımda, örneğin teksas, kaliforniya'da 2000 üzeri, atlanta ve washington'da 1000 üzeri ilan görüntülüyorum fakat takdir edersinizki amerikalı firmalar bizlerin Türkiye'den yaptığı başvurulara bakmıyor ve sponsor olup bizleri kolay kolay getirmek istemiyorlar.

her neyse çok uzattım, bu günlerde tüm araştırmalarımı stem ve mba üzerine yoğunlaştırdım sorum da bunun üzerine; abd'de herhangi bir state ya da özel üniversitede (top rank olmayan) STEM olan ya da olmayan bir Master ya da MBA programına katılırsam bitirdiğimde orada iken EB-2 NIW'e başvurma şansım olur mu, başvurup kabul alma şansım olur mu?

buraya kadar sabırla okuğunuz için ve varsa vereceğiniz değerli yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhabalar,
    28 şubat 2024 receipt tarihli başvuruma 29 temmuz 2024^te ek doküman talebinde bulundurlar. Şuan istenilen ek dokümanlar ile ilgili mektup elime ulaşmadı. Benim başvurum profesyonel başarıya dayalıydı (amerikada yüksek lisans ve TR 'de 10 yıllık iş tecrübesi). Başvuru sırasında tüm kanıt dokümanlarımı (diploma, sertifikalar vb.) göndermiştim. Sorum şu olacak tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum:
    Ek doküman olarak muhtemel olarak ne isteyebilirler.

• STEM alanlarda master yapıp birkaç makale ve/veya konferans katılımı sağlayabilirseniz şansınız artar.

• @caner1245 cevabınız için teşekkür ederim hocam. foruma yazdığım posttan sonra araştırmaya yapmaya devam ettim, mba'ler dışında stem olan civil engineering masterları da varmış onu gördüm. teksas, georgia ve illinois özelinde üniversite, program ve ücret araştırmamı yapıp gelecek sene spring semestera olacak şekilde başvuru yapabileceğim üniversiteleri listeleyip yoluma devam edeceğim. GC beklemekten daha iyi bir seçenek gibi duruyor bu. Yorum yapacak başka üye arkadaşlara da şimdiden teşekkür ederim. Her daim fikirlere ve yol göstermelere açığım.

• Günaydın. Başvurudan yaklaşık 16 ay sonra, bugün NVC den 16 Eylül 2024 tarihli randevu mailimizi aldık. Darısı sabırla bekleyen tüm arkadaşlarıma. Umarım sorunsuz bir süreç ile green kartımızı alırız.

• @Tracy Hocam tebrik ederim. Gozunuz aydin.

• @Tracy Hayırlı olsun

• @Tracy Aaaaa, çok sevindim, şimdiden hayırlı olasun. Kutlarım, inşallah sorunsuz interview olur.

• Bizim de interview tarihimiz 17 Eylül. Dq olduktan sonra tam 1 yıl sonra aldık. Bekleyen herkese sabırlar diliyorum.

• Çok teşekkürler @Feridun-Boylu @Hilal-2

• @graffiti hayırlı olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |