merhaba forum ailesi, yıllardır gc başvuran ancak sonuç alamayan bir arkadaşınız/kardeşiniz olarak artık kafayı kırmış bir şekilde başka yollar arıyorum ABD'ye gitmek için. 50-55k civarı bir bütçeye varabilince bu sene, biz de şansımızı, amerika'da master ya da mba yaparak değerlendirmeye karar verdik eşimle. Araştırmaya başlayınca STEM denen olgudan haberdar olduk. 36 OPT şansı veriyormuş STEM MBA ve Master programları fakat mevcut bütçemizi aşıyor çoğu üniversitede ne yazık ki bu programlar. Çok fazla üniversite olduğu için de bir yerden sonra sonsuz derinlikte bir kuyunun içine düşüyor insan. O nedenle yardımınıza ihtiyacım olduğundan bu uzun postu yazıp sizlerden yardım ve fikir almak istedim. akademi alanında da hiç bilgiye sahip değilim neredeyse...
ben 6 yıl tecrübeli bir planlama mühendisiyim, Primavera P6 denen herkesin bilmediği ve/veya kullanamadığı bir program ile inşaat planlama süreçleri yönetiyorum. Bazı eyaletler için linkedin üzerinden iş ilanı araması yaptığımda, örneğin teksas, kaliforniya'da 2000 üzeri, atlanta ve washington'da 1000 üzeri ilan görüntülüyorum fakat takdir edersinizki amerikalı firmalar bizlerin Türkiye'den yaptığı başvurulara bakmıyor ve sponsor olup bizleri kolay kolay getirmek istemiyorlar.
her neyse çok uzattım, bu günlerde tüm araştırmalarımı stem ve mba üzerine yoğunlaştırdım sorum da bunun üzerine; abd'de herhangi bir state ya da özel üniversitede (top rank olmayan) STEM olan ya da olmayan bir Master ya da MBA programına katılırsam bitirdiğimde orada iken EB-2 NIW'e başvurma şansım olur mu, başvurup kabul alma şansım olur mu?
buraya kadar sabırla okuğunuz için ve varsa vereceğiniz değerli yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.