• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ahmet 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 67
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ahmet 0

@Ahmet 0

32
    İtibar
    75
    Profil Görüntülemeleri
    67
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ahmet 0 Takip etme Takip Et

Ahmet 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba tekrar, kopegi ile seyahat edecekler icin linkleri topluca paylasmak istedim. Herseyi acik anlatmis CDC, dil problemi olanlar ise translate kopyalayabilir herkesin okumasi onemli Agustos sonrasi guncelleme icin.

1- Bu link yuksek riskli ulkeden yani Turkiye, gelecek kopek icin madde madde gereklilikler ve diger butun bilgiyi iceriyor.

Entry Requirements for Foreign-Vaccinated Dogs from High-Risk Countries

2- Bu link ise Turkiyede veterinerinizin dolduracagi belge. Fakat Bu belgeyi Titre testinden sonra doldurun cunku test bilgilerini de istiyor. Abd'ye giristen maksimum 30 gun once doldurulmasi gerekli.

https://www.cdc.gov/importation/pdf/347457A_FRM_NCEZID_Foreign_vacc_dog-508.pdf

3- Bu link Abd de varacaginiz konumdaki onayli pet merkezleri ve online yada email ile rezervasyon islem bilgileri. Ucaktan indiginizde burasi muayene ve gereken yeni asilari yapacak EGER risk gorurlerse veya titre raporunuz yok ise 28 gun karantina istiyorlar.

CDC-registered Animal Care Facilities

4- Bu link CDC import basvurusu. Online yapiliyor butun belgeleriniz (titre, 2 numaradaki belge ve kopegin yandan yuzu vucudu gozeuken fotografi ve ucus numaraniz) tamamlaninca basvuru yapmaniz gerekiyor. Ucustan 2 3 gun once tavsiye ediliyor ve basvuru yapinca emailinize bir belge gelecek onu yazdirip yaniniza alin.

Nintex Forms

5- Bu son link ise seyahat oncesi kontrol listesi, herseyi tamamlayinca buradan listeye tik atarak son kontrolunuzu yapabilirsiniz

Entry Requirements for Foreign-Vaccinated Dogs from High-Risk Countries

6-Abd icin gerekli degil ancak Turkiyeden cikis icin Tarim ormandan ucusa 48 saat kala seyahat belgesi almayi unutmayin. Veterinerinizden saglik belgesi ile ve kopeginizi yaninizda Tarim orman sube mudurlugune gidiyorsunuz. Oncesinde bizzat gidip veya telden arayip randevu almanizi oneririm.

Bu surecte unutmayin kopegin mikrocipte kayitli sahibi seyahat ediyorsa butun basvurulari o kisi yapacak eger farkli kisi sehayat ediyorsa CDC basvurulari sehayat edecek kisi adina yapilacak ve tarim orman icin sahibinden imzali bir belge alinmasi gerekiyor, o belgeyi oncesinde subeye gidip aliniz ve sahibine doldurtunuz. son 48 saat ayaginiza dolanmasin.

Tum belgelerden 2 adet yazdirip yaniniza almaniz tavsiye ediliyor cunku ucaga binerken gorevliler bazilarini alabilir ve indiginizde de ayni sekilde gormek isteyecekler.
      Herkese kolay gelsin. Umarim yardimci olur yeni surec malesef ekstra bir adim ve ekstra masraf eklemis ayrica Abd de gelebileceginiz havalimanlarini azaltmis. Indiginizdeki kontrol ve asi ucretleri icin bilgi yazmiyor cunku o an veteriner risk gorur ise ekstra test ve kontroller isteyebilirmis.

Yolculuk içinde yayımlandı
      A
      Ahmet 0
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Selamlar,, yolculuk öncesi birçok soruma forumdan cevap ve yardımlar buldum, yolcuğum girişim sorunsuz geçti bu sayede tekrardan teşekkürler herkese.
      Delta havayolları(avrupa kısmını KLM yapıyor) ile Amsterdam aktarmalı San francisco’ya geldim.Tüm uçuşlar problemsiz ve konforlu idi Delta airways’i herkese tavsiye ederim özellikle indirim yakalarsanız hiç düşünmeyin derim. Amsterdam havalimanı ise aktarma vakitleri için gayet keyifli, 13 saat havalimanında zaman geçirdim yemekten bara, dinlenme koltuklarından masaja herşey mevcut. Otel de var aktarma bölgesinden çıkmadan ulaşabileceğiniz. Görevliler yardımcı ve problem çıkarmıyor. Abd vizesi dışında hiçbir şeye bakmadılar. Yalnızca amsterdamda uçaktan indiğimizde polisler koridorda ayaküstü sorular sordu; nereye yolculuk neden gidiyosunuz vb. San francisco uçuşu da konforlu ve sorunsuz oldu. Abd girişinde polis kontrolünde ise özellikle DÖNÜŞ biletimi görmek istedi ve inceledi. Covid ile aşı ile ilgili hiçbirşey sorulmadı tüm uçuşlar boyunca ancak bir form doldurttular amsterdamda covid ile ilgili inince alacaklar dendi ve kimse almadı.

A
      Ahmet 0
    • RE: California

@erenist merhaba, bay area ile ilgili neler merak ediyordunuz? Öncelikleriniz nelerdir, çocuk var mı, mesleğiniz, ingilizce durumu vs gibi durumlara göre gerçekten çok değişken herşey. maddi olarak örnek vermek gerekirse tek kişi 1000-1500$ aralığında oda bulabilirsiniz, aile iseniz 2200-5000 ev bulunabilir.
      Çok sosyal iseniz SanFrancisco merkez veya bir iki küçük şehir merkezi de tercih edilebilir, birçok şehirde haftaiçi ve akşamları in cin top oynar bazıları ise tamamen aile evlerinden oluşan 7/24 sessiz yerler. Merkezlerde homeless ve pislikleri sorunu var, araba camı kırma hırsızlık olayları çok yüksek. Oakland civarı bazı bölgelerde daha ciddi suçlar var. Benzin 5.39-6$ arasında, market fiyatları sanırım tek kişi için aylık 500-1000 değişir alışkalığa göre. Dışarda yemek 12-18$ hamburger menu gibi. Restaurantta 30-50$. Barlarda bira 8-9$. Sınırsız mobile hat 50-70$, ev interneti 35-100$(100mb, 1000mb). Göçmen fazla her milletten insan var, ırkçılık hissedilmez bence, ancak siyahiler her konuda kullanır birşey söylerken dahi dikkatli olmak gerekir. Hava okyanusa yakın kesimde rüzgarlı ve yaz akşamları dahil serin, ancak 20 dk doğuya gidince gayet sıcak arada dağ tepeler var iklim değişiyor. Asgari saatlik ücret 18 civarı, eyalet vergisi birçok eyaletten yüksek. Şimdilik aklıma gelenleri karışık bi şekilde yazdım, özellikle merak ettiğiniz konularda bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

California içinde yayımlandı
      A
      Ahmet 0
    • RE: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhaba, Berkeley - California'da öğrenci olduğum dil okulunda yarı zamanlı çalışıyorum. Abd içerisinde bulunup dilokulu düşünenler veya Tr den başvuru yapmak isteyenler için kısa bir bilgilendirme yazmak istedim. ilginenler email veya telefondan ulaşabilir. Ayrıca türkçe iletişim isteyenler [email protected] adresine email ile ulasabilir.

Advance English Academy, 4 haftalık 550$ gibi oldukça uygun fiyatı ile sizin için harika ingilizce kursları sunar. ($137.50 / 1 hafta)

San Francisco ve Berkeley şehir merkezinde bulunan kampüslerimizde, haftanın 4 günü yarım gün eğitim veya haftanın 2 günü tam gün eğitim programları sunuyoruz.

Sen de öğrenci vizesi ile San Francisco’da ingilizce öğrenmek ister misin?

Uluslararası öğrenciler için I-20 belgesi sunuyoruz, ayrıca ihtiyacı olan öğrencilere statü değişikliği ve I-20 belgesinin yeniden düzenlenmesi (reinstatement) için destek sağlıyoruz.

Bize bu numaradan ulaşabilir (415) 552-1001 veya [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz. Whatsapp hatti : +1 415 629 1313

Ayrıca websitemizi aşağıdaki adresten ziyaret edebilirsiniz.

Advance English Academy - English Classes in San Francisco, Berkeley, and Online

Advance English Academy - English Classes in San Francisco, Berkeley, and Online

Advance English Academy is a top-rated English learning school with locations in the heart of downtown San Francisco and Berkeley, California. We offer Intensive ESL English classes and TOEFL Prep with full-time teachers and a flexible schedule all at affordable prices. We can also help you with...

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      A
      Ahmet 0
    • RE: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

@uraz-mert Merhaba, sizde o form olmaz diye biliyorum ancak yanlışım da olabilir. Kardeşim sizin gibi geldi ve city college in kredisiz ingilizce derslerini ücretsiz alabiliyor. Kredili dersler için ise permanent resident kategorisinden gayet ucuza verebiliyorlar. Sizin nasıl bir okul olduğunu bilmiyorum ancak city kolej ise tekrardan gidip görüşün muhakkak yanlışlık vardır.

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      A
      Ahmet 0

@erenist Tabiki geçerli bir meslek ve iyi bir ingilizce sizin rahat etmenizi sağlardı ancak ben katılmıyorum mesleği olan gelmesin gibi söylemlere sizin durumunuz için. Sonuçta gelip bir bir buçuk ay içinde greencardınızı alacaksınız, bir takım işlerle geçinirsiniz, card sayesinde collegelerde bedava dil eğitimi alırsınız, sonrasında mesleki eğitim için okula gidebilirsiniz, kendi mesleğinizi burada da yapabilirsiniz dil sorununu çözünce, girişimci iseniz kendi işinizi kurabilirsiniz vs vs. Yalnızca büyük amerikan dream hayalleri ile gelmeyin onun dışında zaten beğenmezseniz bile kaybedeceğiniz bir kaç bin dolar para olur, greencardı cebinize koyar geri dönersiniz, canınız isterse tekrar gelirsiniz veya eyalet değiştirip denersiniz.

A
      Ahmet 0
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@denizci10 merhaba, çok tebrikler öncelikle hayırlı olsun sizin için. Kriterler olarak eb2 niw ile benzerlik gösteriyor neden O1A tercih ettiniz avukatlarınız ile mutlaka değerlendirmişsinizdir. Ben de eb2 araştırdığım için merak ettim, bilgilenmek için soruyorum.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      A
      Ahmet 0

@denizci10 Teşekkürler, aktarma olmayacak zaten ben bir gün önceden şehirde olacağım direk uçuş olacak ertesi gün.

A
      Ahmet 0

@karaçay teşekkürler, evet turist olarak geldim o yüzden sorgulandı, green card ile gelenlerde böyle bir durum söz konusu değil.

A
      Ahmet 0

@lumos süper kaynak teşekkürler. Gayet açık ifade edilmiş başvuru sahibi ve izin sahibi ayrı olabiliyor anlaşılan. Statü olaylarına zaman zaman kısıtlamalar geldiği için garanti olsun diye greencardlı kardeşime çipi kayıt ettirmiştik geçen sene o yüzden biraz karıştı bizim durumlar 🙂 teşekkürler tekrar..

A
      Ahmet 0

Ahmet 0 tarafından gönderilen son iletiler

@EmirhanKurt Merhaba, bu konuda bilgim veya fikrim yok ancak bazi insanlar konsolosluklarin change of statu olayini sevmedigini soyluyor. Bununla birlikte burada universite icin change of statu yapip sonrasinda Tr de vize almis birisini taniyorum, yazlari gidip gelebilmek icin.

A
      Ahmet 0

@ryonlovead Merhaba, buraya j1 ile gelip F1 a gecerseniz Turkiyeye gidip gelemezsiniz tatillerde. Eger gidip gelmek istiyorsaniz ogrenci vizesi almaniz lazim. Abd icinde degistirdiginizde vize degil statu aliyorsunuz ve pasaporta basilmiyor. Bu iki durumda legal bu arada ortada illegal birsey olmuyor. Ancak su kismi anlamadim universiteye Abd de devam etmek istiyorum dediniz eger Abd icindeki bir universiteden kabul alirsaniz ogrenci vizesini cok buyuk ihtimal ile alirsiniz. Bu konuda endisenlenmeye gerek olmaz.

A
      Ahmet 0

Part 8 e belge eklemenizi degil de aciklamanizi istiyor. Birikimlerimi kullanacagim dediniz mesela, basvuru yaparken sisteme bu birikim hesabinizi pdf ekliyorsunuz bankadan alip. Esimin turkiyeden geliri diyecekseniz ozaman sponsor olarak yazmaniz ve sizin geliri ispatlayan belgeyi sisteme yuklemeniz gerekir. Mesela son 6 aylik maas yatan hesap dokumunuz ve yaninda dolar birikim hesabiniz gibi. Ancak bu konuda sponsorluk yapacak iseniz ve kafaniz karisik ise isterseniz hukuki bir danismanlik da alabilirsiniz durumu netlestirmek icin. Acikcasi ben kendim yaparken o kisma self savings yazdim ve Abd deki dolar hesabimin son 3 ay hesap ozetini yukledim ve yaninda TR bankamdaki dolar hesabimin ozetini alip yukledim. Okul size Bir kisi 2 cocukla beraber 6 aylik program gideri minumum10k dolar diyorsa sizin minumum 10k dolari gostermeniz ve kaynagini aciklamaniz buradaki istedikleri.

A
      Ahmet 0

@unclesam rica ederim. Evet su kabi koyuyorsunuz ancak mama biz koymadik kimseye de onermem cok cok uzun aktarma yok ise ucusta. Stresli ortam zaten kargo bolumu birde mama koyup kusma, tikanma gibi risklere gerek yok bana gore. zaten cok uzun sure ac kalabilen canlilar.

A
      Ahmet 0

@leony3553 Rica ederim. Part 8 e eklemiyorsunuz o belgeleri. Yalnizca part 4 deki sorulardan herhangi birine YES yanitini verir iseniz onun aciklamasini Part 8 de yapmanizi istiyor. Sponsorluk icin greencardli yada vatandas olmasi gibi bir durum yok, yurtdisindan gelen ogrencilerin cogunun sponsoru aileleri oluyor, bunlarin amerika ile baglantisi olmasi gerekmiyor. Ancak siz es durumundan dolayi F2 olacaksaniz sponsor olamayabilirsiniz bu konuda tam emin degilim ve size tavsiyem sponsor hic karistirmayin esinizin hesabina yeterli miktarda para aktarip direk kendi hesabini ekleyin basvuru dosyaniza. Yeterli miktar kismini I-20 aldiginiz okuldan ogrenmeniz gerekir.

A
      Ahmet 0

@unclesam Merhaba, istanbul havalimanina gidince ilk once normal giselerden valizinizi birakip isleminizi yapiyorsunuz sonrasinda vaktiniz var ise kopek tualet alanina gidip son tualeti yaptirabilirsiniz, havalimani icinde yapay cimler olan bir alan var. Daha sonra petlerin check in yapildigi ve teslim edildigi ayri bir alan var oradan islemi yapip kopeginizi kafese koyuyorsunuz ve gorevli kafesi muhurluyor. Bu asamada artik ayrilip siz kapiya kopeginiz ise yukleme islemi icin ucaga tasinacak gorevliler tarafindan. Yani son asamaya kadar kopeginizi yaninizda yurutebilirsiniz havalimaninda sanirim agizlik sarti var ama bize soran olmamisti ve kopegimiz saldirgan degil belki sevimli diye ses etmemislerdir. 🙂

A
      Ahmet 0

@leony3553 Merhaba, eger dogru anladi isem su soru olmali : I/We request that my/our current or requested status be extended until Mm/Dd/Yy.
      Buraya okuldan aldiginiz I-20 belgesindeki bitis tarihini yazmaniz gerekli.

A
      Ahmet 0

@kayaomerrrr Merhaba, size en yakin City College' e sitesinden veya yuzyuze gidip sorarsaniz, kredisiz ingilizce dersleri genelde ucretsiz ve egitimi gayet iyi.

A
      Ahmet 0

@Rabia-Çakır Surec tamamen ayni. Sadece Cdc basvuru formunu getirecek olan kisi bilgileri ile doldurmaniz gerekiyor. O formda kopegi sahibi disinda biri getiriyor ise doldurunuz gibi bir bolum var. Ve il ilce tarim mudurlugunde bir belge var, sahibinin diger kisiye vekalet izni vermesi gibi bir dilekce. Bu dilekceyi onceden gidip alinizi ve sahibine imzalatiniz. son 48 saat size karisiklik olur, o dilekceyi mutlaka bos zamaninizda gidip alin ve simdiden hazir edin.

A
      Ahmet 0

@berilll Eger vardiginizda saat aksami geciyorsa yani calisma saatlerini veya haftasonu ise kopegi karantinada tutmak istyorlar, havalimaninda veteriner mesaiye baslayip kontrolleri ve asiyi yapana kadar. Dolayisiyla varis saatinizi Abd'de haftaici, sabah veya oglen olacak sekilde ayarlarsaniz, indiginizde kopeginize muayene yapip kuduz asisini yapacaklar ve anormal birsey gormezler ise sizi kopeginiz ile birlikte salacaklar ve ozgursunuz.

A
      Ahmet 0