Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @EzgiLera
    -Bilinmezliğin verdiği genel bir cekince sanırım. Üniversitede dili ingilizce olan bir okulda okudum temel var yazma/okuma da sıkıntı yok ama konusma klasik türklerdenim 🙂 Gecen yıl mayıs ayından beri ekstra kursa gittim. Eşimde ingilizce yok denecek kadar. Ama sanırım ne kadar bildiğimi düşünsemde Amerika’da ilk etapta dil konusunda zorluk cekeceğim sanırım. Herkesin yorumu bu yönde ama dediginiz gibi kapanmadan biraz sağa sola saldırmak gerekecek. ☺

• 5 ve 7 yasında iki cocugumuz ile geleceğiz. Her ne kadar onlar için harika bir fırsat olduğunu düşünüp rahatlasam da , aklımdan orada kimsesiz olacağımız geçiveriyor birden modum düşüyor. İyiye odaklanmayı her zaman başaran ben bu sefer bu bilinmezlikten korkuyorum. 😔
    • kredi skoru, adres kanıtı, ev kiralama cemberinde , ev kiralama işi tamamen Allah’a kalmış durumda gibi sansımız iyi giderse duzgun bir otel/airbnb gibi yerlerde iki cocukla idare edecegiz tamam ama yerimizi bulmadan cocukların okul kayıtlarını yaptıramayacağız, bu da ayrıca endişelendiriyor.
    • maddi açıdan bir birikimle geleceğiz fakat ama o birikim ne kadar süre bizi götürür bilemiyorum.
      Baktıgımda forumda tecrubelerinden, bilgisinden faydalandıgım insanlara, hep bir abd gecmişi görüyorum. Biz sadece Avrupa’ya turisttik gezi için cıkan( o da cocuk yokken 🙂 ) cok sıradan bir cift olarak kalıyoruz eşimle. Binlerce sey geciyor aklımdan bu işin altından kalkabilir miyiz kalmamaz mıyız diye.. Asla denememiş olmakta istemiyorum.
    • eyalet secimi konusunda cok karışıyız NY, NJ, FL arasında kalıyoruz. Bir izmir’li olarak su an FL sıcak gorunse de ilk başlangıç için acaba NY , NJ mi olsa diye düşünüyoruz. Mulakat gününe az kaldı hiç bir şey belli değil. İyi plan yapmayı gectim plansız garip bir hal aldık.
      Bir dokuntunuz bin ah işittiniz 🫢
  • ⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera yazdığınız üç konuda da endişem yok ama aşağıdaki endişeler konusunda yorumlarınızı duymak isterim.

1-hali hazırda TR’de çalıştığım şirkette senior pozisyondayım, hali hazırda TR’den yaptığım senior pozisyon iş başvurularında (satış) ABD ve başvurduğum pozisyonun bulunduğu bölgede tecrübe isteniyor ve elemine oluyorum. Mid - senior veya entry level pozisyonlara başvurduğumda da over qualified olarak eleniyorum. Öneriniz?

2-ABD’ye göç ettikten sonra iş başvuruları yaparsam başvuru yaptığım bölgeyi kısıtlayacak olmam sebebiyle seçenek sayısını azaltacağım ve geri dönüş sayısında düşüş olacağına inanıyorum. Göç ettikten sonra başka bir eyalette bana uygun bir iş bulursam okula başlayacak çocuğumuzun tekrar okul değiştirmesi gerekecek ki adaptasyon da tekrar bir zorluk yaşayacak.

3-Alanım satış, sokak dili & iş dili jargonunda mutlaka zorluklar olacak, bu da iş yerindeki sürecimi olumsuz etkileyecek endişesi var. Bu konuda adaptasyon konusunda faydalanabileceğim bir kaynak ve en hızlı çözüm önerinizi duymak isterim.

Teşekkürler,

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@EzgiLera
    -Bilinmezliğin verdiği genel bir cekince sanırım. Üniversitede dili ingilizce olan bir okulda okudum temel var yazma/okuma da sıkıntı yok ama konusma klasik türklerdenim 🙂 Gecen yıl mayıs ayından beri ekstra kursa gittim. Eşimde ingilizce yok denecek kadar. Ama sanırım ne kadar bildiğimi düşünsemde Amerika’da ilk etapta dil konusunda zorluk cekeceğim sanırım. Herkesin yorumu bu yönde ama dediginiz gibi kapanmadan biraz sağa sola saldırmak gerekecek. ☺

• 5 ve 7 yasında iki cocugumuz ile geleceğiz. Her ne kadar onlar için harika bir fırsat olduğunu düşünüp rahatlasam da , aklımdan orada kimsesiz olacağımız geçiveriyor birden modum düşüyor. İyiye odaklanmayı her zaman başaran ben bu sefer bu bilinmezlikten korkuyorum. 😔
    • kredi skoru, adres kanıtı, ev kiralama cemberinde , ev kiralama işi tamamen Allah’a kalmış durumda gibi sansımız iyi giderse duzgun bir otel/airbnb gibi yerlerde iki cocukla idare edecegiz tamam ama yerimizi bulmadan cocukların okul kayıtlarını yaptıramayacağız, bu da ayrıca endişelendiriyor.
    • maddi açıdan bir birikimle geleceğiz fakat ama o birikim ne kadar süre bizi götürür bilemiyorum.
      Baktıgımda forumda tecrubelerinden, bilgisinden faydalandıgım insanlara, hep bir abd gecmişi görüyorum. Biz sadece Avrupa’ya turisttik gezi için cıkan( o da cocuk yokken 🙂 ) cok sıradan bir cift olarak kalıyoruz eşimle. Binlerce sey geciyor aklımdan bu işin altından kalkabilir miyiz kalmamaz mıyız diye.. Asla denememiş olmakta istemiyorum.
    • eyalet secimi konusunda cok karışıyız NY, NJ, FL arasında kalıyoruz. Bir izmir’li olarak su an FL sıcak gorunse de ilk başlangıç için acaba NY , NJ mi olsa diye düşünüyoruz. Mulakat gününe az kaldı hiç bir şey belli değil. İyi plan yapmayı gectim plansız garip bir hal aldık.
      Bir dokuntunuz bin ah işittiniz 🫢

Belirli bir temeliniz varsa dil konusunda sorunları hızlıca aşarsınız. Ama bunun için Florida gibi göçmenlerin ve İspanyolca konuşanların çok olduğu, hatta Amerikalıların bile aksanlı konuştukları güney eyaletlerine değil de daha clear konuşulan kuzey eyaletlerine gitmenizi tavsiye ederim.

Cebinizde yeterli miktarda para olduğu sürece ve kendinizi iyi ifade edebildiğiniz sürece ev bulabilirsiniz. Belki depozitoyu fazla vermeniz gerekir, belki birkaç kira peşin vermeniz gerekir ama çözülmeyecek bir sorun değil. Sonuçta hayata sıfırdan başlayarak gelen bir tek siz değilsiniz ve herkes bir şekilde ev tutuyor. Aslında bir oda kiralamak daha kolay ama sizin çocuklarınız olduğu için ayrı bir ev kiralama ihtiyacınızı anlıyorum tabi ki.
    Alternatif olarak: eğer airbnb tutarsanız bazen insanlar airbnb’nin sahibiyle direkt anlaşıp uzun dönem, birkaç ay kiralama yapabiliyorlar. Eğer evi beğenirseniz, yeni evinizi bulana kadar böyle bir yol tercih edebilirsiniz.

Herkesin bir ABD geçmişi yok aslında. Hatta hiç yurt dışına çıkmamış insanlar bile var buraya yaşamaya gelen. Ama buraya gelmiş görmüş kişiler daha sonra burada yaşamaya karar verdikleri için, başvuran ve seçilenlerde çoğunluğu oluşturuyor olabilirler 🙂

Kendimden örnek vereyim, ne benim ailemde ne sülalemde Amerika’da yaşayan kimse yok. Hatta ailecek hiç yurt dışına çıkmamıştık bile. Sülalemde ise gençliğinde work and travel yapmış bilmem kaçıncı dereceden kuzenim ve çoook uzaktan akrabamız olan, Türkiye’de bir üniversitede profesör olarak çalıştığı için birkaç kez Amerika’ya gelmiş bir akrabamız var. Başka da bildiğim bir örnek yoktu çevremde.

Gençlik zamanlarımda yazlıktan tanıdığımız, Amerika’da yaşayan bir aile dostumuz beni davet etti. Ben de bir cesaret ben gidiyorum dedim. Tek başıma geldim, turist olarak. Burayı çok sevmiştim. Sonra döndüm okulumu bitirdim, iş, evlilik derken aradan yıllar geçti. 2 kez üst üste çekiliş çıktı. İlkinde pandemi sebebiyle maalesef vize alamadım. Ama ikincide aldım. Geldikten sonra her şey yolunda gitmedi tabi ki. Öncelikle boşandım. Daha sonra hayatımı kurdum ve buradayım hala. Çok da memnunum hayatımdan.

Birkaç ay önce ailem ziyarete gelmişti. Ben buraya gelirken babam çok üzgündü. Gitme diyemiyordu ama keşke gitmene gerek olmasa diyordu. Burada birkaç ay benimle vakit geçirdikten sonra evet neden geldiğini daha iyi anlıyorum dedi. Hatta ben vatandaş olduktan sonra kendisi bile gelip burada yaşamayı düşünebileceğini söyledi. Benim babam çok sosyal bir insan değil, kolay kolay arkadaş edinmez ve hiç İngilizce bilmiyor. Ona rağmen o bile burada yaşayabileceğini söyledi.

Babam gibi siz de burada yalnız değilsiniz, ailecek geliyorsunuz çünkü. Eş dost akraba ise her zaman 1 telefon uzakta. Ama buraya adapte olmaya istekli olmalısınız. Ben babamı hiç İngilizce bilmemesine rağmen bensiz bir şeyler yapmaya teşvik ettim. Bir gün marketten pickup yapmaya gönderdim mesela. Arabayı pickup kısmına park edip beni aradı. Şimdi ne yapayım dedi. Dedim bekle. Biri gelmiş bir şeyler sormuş. Tabi babam anlamamış. Dedim anlamana ve konuşmana gerek yok, en fazla ne sorabilir sanki? iPad almaya gitmişti, iPad diye cevap ver dedim. Sonra telefondan duydum, birilerine iPad iPad diye sesleniyordu 😅 telefona döndü, getirdiler aldım iPad’i dedi.

Belki de bu gibi küçük küçük olaylar babamın hoşuna gitmiştir, bilemiyorum. Türkiye’ye döndüğünden beri Amerika ağzından düşmüyormuş. Amerika’da şöyle Amerika’da böyle diye herkese anlatıyormuş 🙂

Benim 60ına merdiven dayamış, hiç dil bilmeyen babam gelip burada yaşayabileceğini düşünüyorsa sizin 5 ve 7 yaşındaki çocuklarınız burada mutluluktan Türkiye’yi unuturlar 🙂 Siz zaten yalnız olmak isteseniz bile çocuklarınız sayesinde yalnız olamayacaksınız. Çocuklarınızın arkadaşlarının aileleri ile görüşeceksiniz, öğretmenleri ile konuşmanız gerekecek. Hiç olmazsa okul sayesinde bir sosyal çevreniz olacak.

Eyalet seçimi konusunda ise Florida dediğiniz gibi iklimi ile sizi cezbediyor olabilir ama sadece İngilizce değil, İspanyolca ile de karşılaşacağınızı unutmayın. NJ tavsiye etmiyorum açıkçası. Birkaç kez gittim ama pek beğendiğim bir yer değil. Zaten güvenli bir eyalet de değil. Birçok sorunu var. Sokaklar da pis, güvenlik başlı başına sorun, trafik var. Poşet bile paralı ya 😅 Amerika’da olup da Amerika’daymışım gibi hissettirmeyen bir eyalet. Ama önceliğiniz Türk bir çevreye sahip olmaksa düşünebilirsiniz, hiç yaşanmayacak bir yer değil. Ny için nyc değil ama upstate ny olabilir, neden olmasın? Sizi zorlayacak tek şey iklimi olur. Kuzey eyaletlerde okulların biraz daha kaliteli olduğu söyleniyor ama çocuğum olmadığı için direkt tecrübe ettiğim bir durum değil.

Biraz özgüven, biraz medeni cesaret, biraz dil, biraz maddi birikim ve birazcık da şansla halledemeyeceğiniz hiçbir şey yok, emin olun. Şansı denklemden kaldırmak için de bol bol araştırma ve hazırlık yapmak lazım.

Yalnız olmayacaksınız, hiç korkmayın. Ailecek gelmek sizin için büyük avantaj, kullanmasını bilirseniz. Irkı ne olursa olsun burada gördüğüm kadarıyla insanlar size yardımcı oluyorlar genelde.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@EzgiLera yazdığınız üç konuda da endişem yok ama aşağıdaki endişeler konusunda yorumlarınızı duymak isterim.

1-hali hazırda TR’de çalıştığım şirkette senior pozisyondayım, hali hazırda TR’den yaptığım senior pozisyon iş başvurularında (satış) ABD ve başvurduğum pozisyonun bulunduğu bölgede tecrübe isteniyor ve elemine oluyorum. Mid - senior veya entry level pozisyonlara başvurduğumda da over qualified olarak eleniyorum. Öneriniz?

2-ABD’ye göç ettikten sonra iş başvuruları yaparsam başvuru yaptığım bölgeyi kısıtlayacak olmam sebebiyle seçenek sayısını azaltacağım ve geri dönüş sayısında düşüş olacağına inanıyorum. Göç ettikten sonra başka bir eyalette bana uygun bir iş bulursam okula başlayacak çocuğumuzun tekrar okul değiştirmesi gerekecek ki adaptasyon da tekrar bir zorluk yaşayacak.

3-Alanım satış, sokak dili & iş dili jargonunda mutlaka zorluklar olacak, bu da iş yerindeki sürecimi olumsuz etkileyecek endişesi var. Bu konuda adaptasyon konusunda faydalanabileceğim bir kaynak ve en hızlı çözüm önerinizi duymak isterim.

Teşekkürler,

1- Anladığım kadarıyla siz aşağıdan başlamak konusunda sıkıntı yapmıyorsunuz ve bu iyi bir şey. Ben de sizin aşağıdan başlamanızı tavsiye ederim. Over qualified olduğunuzu söyleyen yerlerle tekrar iletişime geçip yeniden sıfırdan kariyer inşa ettiğinizi, kendi seviyenizi ancak o pozisyona uygun gördüğünüzü anlatıp ikna etmeye çalışabilirsiniz. Ya da sizi over qualified yapan kısımları direkt resumenizden çıkartın veya biraz az bahsedin. Burada insanlar genelde işe göre resume hazırlıyorlar zaten. Diğer bir alternatif ise daha küçük yerlere başvurun. Bazı küçük iş yerleri multi-task istiyorlar. Yani aslında sizin pozisyonunuzda bir kişiye ihtiyaçları var ama belki haftada 10 saat var. Geri kalan 30 saatte başka bir iş yapmanız gerekiyor. Bu tarz yerler over qualified eleman almak konusunda daha istekli oluyorlar çünkü o 10 saat için qualified olmanıza ihtiyaçları var. Maaşlar normalde o 10 saat aradıkları özelliklere göre düşük oluyor ama en azından bir Amerika tecrübesi edinmek için böyle yerlerde çalışabilirsiniz.

2- Amerika’da taşınmak kolay. Birçok kişi özellikle iş dolayısıyla taşınıyor. Çocukların adaptasyonu tahmin ettiğinizden daha kolay olur diye düşünüyorum. Ama siz çocuk döneme nerede başladıysa orada bitirsin diye düşünüyorsanız bir iş yeriyle okul dönemine göre başlangıç olacak şekilde anlaşıp, orada çalışmaya başlamadan önceki bu süreçte de geçiminizi sağlayacak herhangi bir iş yapabilirsiniz. Yine de okullar onay verdiği sürece taşınma işi gözünüzü çok korkutmasın. Çocuklar adapte oluyorlar. Siz onların hızına yetişemezsiniz muhtemelen 🙂 Ayrıca geri dönüş alıyor olmanız bile iyi bir şey birçok yer geri bile dönmüyor. İnsanlar genelde %4-5 anca geri dönüş alabildiklerini söylüyorlar olumlu ya da olumsuz.

3- Bu konuda en iyisi ve hızlısı gelip burada dile maruz kalmak. Tam olarak yaptığınız işi bilemiyorum ama Amerikalı bir YouTuber bulup, sizin bahsettiğiniz işi yapıp, günlük iş hayatını videoya çeken biri varsa bir göz atabilirsiniz. Anladığınız anlamadığınız şeyleri öğrenip ona göre araştırma yapabilirsiniz. Mesela benim her seferinde zorlandığım şey sayılar. $1500 bunu söylerken kimse binbeşyüz dolar demiyor onbeşyüz (fifteen-hundred) dolar diyor. Keza saatlerde de aynı şekilde. 24 saat biçimini kullanırken (ki pek kullanmazlar aslında) 17.00 için seventeen-hundred diyorlar.

Benim ilk başta garibime giden konu birine thank you dediğinizde size hı-hı diye cevap vermeleri olmuştu. Bir gün bir Amerikalıya sordum. Kaba gibi geliyor ama normal bir şey sanırım dedim. Evet normal aslında kimse kaba olmaya çalışmıyor, sadece günlük hayatta bu şekilde kullanılıyor dedi. Ve o günden sonra bana bu kişi hiç hı-hı demedi, hep you are welcome diyor.

• @EzgiLera vaktinizi ayırıp tane tane tüm detaylara değindiğiniz için teşekkür ederiz. Son bir konuda fikrinizi almak istiyoruz. Yeni göç edecek cocuklu bir aile için sizce NewYork Astoria mı ? Yoksa Naples Florida mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@EzgiLera vaktinizi ayırıp tane tane tüm detaylara değindiğiniz için teşekkür ederiz. Son bir konuda fikrinizi almak istiyoruz. Yeni göç edecek cocuklu bir aile için sizce NewYork Astoria mı ? Yoksa Naples Florida mı ?

Zor soru 🙂 Ama maalesef sizin için buna ben cevap veremem. Direkt olarak ikisine de gitmedim bile. İkisinin de eksileri artıları var elbette.

Astoria benim için çok kalabalık bir yer mesela. Ama işiniz orada iyiyse ya da arabasız bir hayat istiyorsanız tercih edebilirsiniz.

Naples özellikle sahil şeridi olmazsa olmaz diyorsanız güzel bir tercih olabilir. Ya da yat kaptanıysanız iyi bir tercih yine.

Ama ikisi için de özel olarak detaylı bilgim yok ve olsa bile sizin kendi özel durumlarınıza göre değişecek şeyler. Siz yapabildiğiniz kadar araştırma yapın. Okul puanları, suç oranları, ev fiyatları, iş imkanları, ulaşım imkanları vb. Kendi özel durumlarınız dışında özellikle buralarda yaşayan kişilere ulaşıp daha detaylı ve öznel bilgiler edinebilirsiniz.

Şu siteyi de kullanabilirsiniz araştırmanıza katkı sağlamak için:

www.niche.com

• @EzgiLera teşekkür ederim. Araştırma yapmaya, farklı fikirler duymaya devam ben o halde.. 🧡

• Merhaba arkadaşlar,

Mevcut durumda Kuala Lumpur'dan 40 kişiye yakın dosya taşıma onayı alındığı görünmekte. Peki geçmiş tecrübelere istinaden verilen mülakat tarihleri neye göre ayarlanıyor burada öncelik case number mıdır dosya taşıma tarihi midir yoksa farklı birşey midir ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

çoraplarım merserize, sohbet çok güzel gelsenize..

• @gucarslan @yusufalak Merhabalar, amerikada banka hesabı açacağım fakat destekleyici belge istiyorlar ne götürebilirim?

• ⭐⭐⭐⭐

@Irmak-Deli sorularınızı lütfen ilgili konu başlıklarında sorun.

• @mehmetizmirli Merhaba Mehmet bey,
    Case numaram 237×× neredeyse 200 ülkeye meil gönderdim kimi vatandaşı olmamı, kimisi oturum, kimiside memurun inisiyatifi gibi ibare kullandi..
    Galiba ben meil mektubumda ikna edici ibare yazamadim )) Acaba siz kendi meil mektubunuzun bir örneğini bizimle paylaşabilirmisiniz?
    Çok memnun olacağım.

• Merhaba bu şekilde mail attım bayramları özel günlerini kutlamıştım

• @ayseyildirim

Dear Sir/ Madam,

Happy Easter

My name is Mehmet …..I’m a Turkish DV2023 winner. My case number is 2023EU27xxx and it is currently for interview processing. My case’s Post is Ankara in Turkey right now because I was residing in Turkey at the time of application.

Happy Easter

My name is Mehmet …..I’m a Turkish DV2023 winner. My case number is 2023EU27xxx and it is currently for interview processing. My case’s Post is Ankara in Turkey right now because I was residing in Turkey at the time of application.

I want to move to Hong Kong. As I am currently residing in Turkey, I would like my case reassigned to Hong Kong. I would be very grateful if you could help me.

Please give me this chance Dear Sir/ Madam, I want to achieve my dreams. Dear Sir/ Madam, God help you achieve your dreams. I am waiting for good news from you.

I asked the US embassy in Ankara and the KCC to change my interview location, but their answers were as follows :

KCC: Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application or change your interview location.
    US Embassy Ankara: If you wish to transfer your case from Ankara to another embassy or consulate, please contact that U.S. Embassy or Consulate to request the transfer from Ankara. If they approve your transfer request, they will request the file directly from Ankara. Once your case is transferred, they will contact you with additional information. Please submit all future inquiries to that embassy or consulate.

If you are not the authorized person, I request you to give information about this matter to the authorized person.

I am looking forward to hearing your positive response.

Thanks in advance for your time.

Looking forward to hearing from you.

Best Regards
    (MEHMET )

Information about my DV case :
    Case number: 2023EU27xxxx
    Principal applicant name: MEHMET …..
    Preference category: DV 2023
    Foreign state of changeability: TURKEY
    Date of birth:

• Merhabalar Trump'ın vurulma olayının ardından Biden'ın adaylıktan çekilmesi Trump'ın başkan olduğunu adeta erkenden ilan etti. Burda merak ettiğim ve başımıza gelebilecek bir senaryo mudur şunlar:

1. Büyük çaplı Mülteci temizliği yapacağını söyleyen Trump Göçmen vizelerinin ülkeye girişini belli süre yasaklar mı? (Bu durumda 6 aylık vize süresi geçmesi halinde hikaye bitiyor)
    2. Green Card sahiplerini değil kaçak göçmenleri hedef alan Trump hızını alamayarak Green card sahiplerini geri göndermek isteyebilir mi?
    3. Vize sahipleri Trump'ın gelişini göz önüne alarak girebildiği kadar erken mi girmeli? (Eylül Giriş durum değerlendirmesi yapıyorum riske atmamak adına)
      Görüşleriniz için Şimdiden teşekkürler
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Irmak-Deli forumdaki başlığı..

• ⭐⭐

@Yaşar-Baykal eğer temizlik yapacaksa önce abd kaçak dolaşan iltica sürecini başlatmayanlardan başlar
    sonrası iltica başvurularını mahkemede sonuca bağlar
    sınırdan kaçak girişleri zorlaştırır anında gönderir
    green kartlılara dokanmaz abd politikasıyla geliyor yasal onların haklarına dokanırsa yaşadışı iş yapar bunu abd yapamaz hukuka uymak zorunda
    gelelim green kart vizesi alan ve abd ye giriş yapmayanlara ben ona önlem aldım 1 eylülde gidiyorum herkes kendi kararını verir güvenemedim
    2025 sürecine gelince 2023 ve 2024 gibi olursa 2025 çok acılı geçecek allah bekleyenlere sabır versin

• @salih-atilla Amin.Dediginiz gibi Ankara çok kişiyi üzmüş üzmeye de devam edecek gibi görünüyor maalesef 😔

• Arkadaşlar selam,
    Amerika’daki siyasi gündemden anladığım kadarıyla; Trump gelsin gelmesin, şu an kaçak göçmenlerle alakalı her şey seçim sonrasına öteleniyor. Biden yönetiminin son zamanları, zaten kaçak girişler büyük ölçüde durduruldu, iltica dosyalarının da hemen hepsi bekliyor. İçeride yeteri kadar adam var, eğer Demokrat yönetim tekrar seçilirse lgbt ve siyasi mülteci olduklarına inandıklarını tutacaklar, inanmadıklarını onlar da gönderecekler, lakin Trump gelirse hiç affı yok. Gerçekten temizlik yapacak bu sefer. Ancak DV çekilişi ile ülkeye gelen yasal göçmenlere dokunacağını hiç zannetmiyorum, zaten ABD başkanı dahi olsa buna hakkı yok, aklınıza hemen bizimkisi gibi full yetkili bir başkan gelmesin. Adamın derdi kaçak gelip güvenlik soruşturması yapamadığı kişiler. Federal Hükümetin resmi bir programı ile gelmiş, güvenlik soruşturmasını geçmiş, Amerikan konsolosluk görevlisi ile mülakata girip başarıyla geçmiş göçmenlere bir şey yapmazlar, yapamazlar. Siz içinizi ferah tutun.
    Kaldı ki Trump, college’dan (yani 2 yıllık meslek yüksek okulu programı, community college olarak geçiyor adı) mezun olanlara dahi green card vereceği bir program başlatacağını söylemişti, seçildiği takdirde sözünü tutar mı bilemem.
    Hepinize sevgiler.

• Yasaklı

@Yaşar-Baykal 1-kesinlikle olacak uscis sikilastirilacak ilticadir employment autorizationda hepsikinti cikacak 2- yasal greencardli iseniz imkansiz yapamaz yasa belli kimse yasalari cigneyemez green cartinizi sadece yargic alabilir oda dava sonucunda ki cok uzun bir surec kolay degil 3-yasal isen green cardli isen ilk vize basimindan 6 ay icinde gelebilirsin kimse birsey diyemez amerikali gibi birseysin onlarin gozunde unutma milyonlarca green cardli is adami onemli insan var sende ayni statudesin kendine guven
    AMA iltica eden sinirdan atlayayarak illegal gelen dil bilmeyen sistemi bilmeyen langir lungur kisiler icin cehenlem olacak bir doneme giriyoruz demokratlar gelse bile.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |