DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Her gün form’da yazılanlara belli aralıklarla bakıyorum. Kazanan veya hayal eden arkadaşlarımız Türkiye’deki sorunlarının içinde büyük bir savaş veriyorlar. Bu sorunlar o kadar akut ve çözülemez hale gelmiş ki gelecekteki yeni ülkede bu sorunları aşacaklarını hayal ediyorlar ve inanıyorlar. Yazılan her sorunu ülkenin gidişatı gibi o kadar karmaşık hale getiriyorsunuz ki işin içinden çıkamıyorsunuz . Örneğin ülkede kalış süreleri yada green kart teslimi ile ilgili sorunlar .

    Arkadaşlar eğer bu sorunları çözmek ve “ Normal” normda yaşamak istiyorsanız ,
    1.Basit ve sade olun !
    2. Geldiğiniz ülkenin sorunlarını gitmeyi hayal ettiğimiz ülkeye taşımayın !
    3. Burada bu kadar karmaşık sorunları çözmeye hizmet eden insanlar yok, eğer bu şekilde karmaşık yapıda çözmeye devam ederseniz saçınızı başınızı yolarsınız! Rahat sakin ve onlar gibi düşünerek işlerinizi halledin . Sinirlerinizi burada aldırın. Size burada lazım değil . Antipati kazanırsınız, tutuklanırsınız, işten çıkarılırsınız, insanlar sizden korkar ve uzaklaşır.
    4. Mevcut sistemi anlamaya çalışın ve küçük şeyleri büyük dertler haline getirmeyin.
    5. Türkiye ile ilgili haberleri okumayı bir süreliğine kesin. Çok rahatladığınızı hissedeceksiniz. Geldiğiniz ülkenin sorunlarına ve haberlerine odaklanın. Hayatın akışını takip edin. Ondan sonra çok önemli olaylar hariç Türkiye’deki sorunları rafa kaldırın.
    6. Bulunduğunuz yerdeki günlük aktivitelere katılın, native arkadaşlar edinin ve dil, din , kültür ve yaşam standartları normlarınızı genişletin. Dünyaya entegre olun . “Türkiye merkeziyetçi yapısından çıkın.” Herşey Türkiye etrafında dönmüyor. Ne en büyük Sizsiniz ve nede çok önemlisiniz. Hayat ne yazıkki Türkiye etrafında dönmüyor. Türkiye’nin haricinde kocaman bir dünya var.
    7. Geldiğiniz ülkeye ait hayatın akışı içinde bir çok sorunlarla karşılaşacaksınız. En büyük sıkıntınız dil veya kendinizi tam anlatamama sorunu üzerine olacak. Yakınlarınızla bu sorunu nasıl çözeceğiniz konusunda fikir teatisinse bulunun öneri ve tavsiyeler alın. Size yardım etme konusunda çevreniz her zaman yardımcı olacaklardır. Bazende siz pratik yöntemler bulacaksınız. Bazen de hayretle yapılan radikal hatalara şahit olacaksınız. Yapılacak şey çok basit sakin olun ve onlar gibi çözüme odaklanın . Hayat burada gerçekten çok sade ve kendine göre bir akışı var. Sizde o akışa ayak uydurun . Yeni yaşamın keyfini çıkarın !

  • Sağlık bölümünden taşındı  gucarslan gucarslan 

  • ....ana vatanimiz turkiye oldugu icin bir cok baglarimiz var,baglar vasitasiyla sorunlarimizda oluyor,tabiki gidilen ulkenin kurallarina ve kulturune uymak cok guzel seydir, kulturune uymak derken ahlaki bakimdan yazmiyorum.yaya gecidine yaklasan vatandas icin bekle ve yol ver gibi.selloktor yakip yol isteme gibi seyler,ben her sabah kalkinca cayimi alir ve bilgi sayarin basina gecerim dort tane turk gazetesinin basliklarina bakarim,siyasi konulari hic okumam,her ne kadar uzaklarda olsakda bir seyler bizleri devamli vatanimiza baglar.


  • Uzun zamandir Turkiye'den uzaktayiz. Ilk yillarda bir ozlem vardi. Her yil ziyaret etmeye calistik.

    Sonra turist gibi arada sirada gidip gelmeye basladik. Ziyaret araliklari uzamaya basladi.

    Simdilerde ise artik burasi evimiz yuvamiz oldu. Turkiye'de kendimizi yabanci gibi hissediyoruz. Haberler bile cok fazla etkilemiyor artik.

    Yeni geleceklere en buyuk tavsiyem: Burada yeni bir hayata basliyor olacaksiniz. O yuzden gecmisi ne kadar erken geride birakip, gelecege odaklanirsaniz, o kadar cabuk uyum saglarsiniz ve ayni zamanda o kadar cok mutlu olursunuz.


  • 42 Yaşından sonra Amerika'ya taşınmak için her şeyi geride bıraktım ve geldim. Klasik oluyor belki ama gerçekten iyi bir hayatım vardı... Tüm zorlukları gelmeden önce yaklaşık 1 sene boyunca bu forumu okudum. (Youtube ara sırada baktım - oradaki bazı şeylerin bir kesit ve/veya zaman zaman tam anlamıyla bir yansıtma olmadığını gördüm.) Her kişinin yada Aile'nin farklı farklı tecrübeler den geçtiğini gördüm. Aslında Doğup büyüdüğümüz ülkemizde de aynı süreçten geçmiştik. (Aile Bağları-Eğitim-Sosyal Çevre-İş Çevresi-Gelecek Planlamaları) Aslında tecrübeliydik diye hep düşündüm. O kadar hazırlamıştım ki kendimi, çünkü 1 yıldır forumu okuyordum. Ülkemde çok çalıştım - çok çaba göstermiştim ve kendimce başarılıda olmuştum. Bu nedenle buraya gelmeden yaşayacağım "Geçici" sorunlarla baş edeceğime - stresi ve gelecek kaygısını iyi yöneteceğime ve başaracağıma çok inanmıştım. Özetle iyi hazırlamıştım kendimi. Ama işin aslı öyle olmadığını buraya geldikten ve 6 ay sonra (Hala GC almak için bir bekleyiş, çaba ve sabır evresindeyim.) "Kendi Özelimde" daha iyi anlıyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun insanın kendini iyi tanıması gerektiğini öğrendim. Ben aslında kendimi iyi tanımıyor muşum. Yaşayacaklarımı olasılıklar içerisinde bir den fazla projeksiyon hazırlayarak çalışmalar yapıyorum hangi çalışmayı yaparsam yapayım ve/veya neye hazırlık yaparsam yapayım "AİLEME ÖZLEMİ" bir yere konumlandıramıyorum. Yada başa çıkamıyorum diyelim.. Ne yapacağım bilmiyorum.. Düşündükçe kafayı yiyorum... Her şeye hazırlıklıyım ama Aile Özlemine 😞 😞 😞 😞 Bu düşünce yiyip bitirecek beni...

    Türkiye'de bırakamadım bu düşüncemi 😞 😞

    Neden yazdım bilmiyorum hem içimi dökmüş, hem de bu iletiyi bir gün birileri okurken şunu unutmasın. Dünyanın neresinde olursan ol hayatını yaşamayı hak ediyorsun. Başarmamak için hiç bir neden yok. Sadece "Çaba" eskiden gösterdiğin gibi onu göstereceksin. "Zaman Zaman düşüp ayağa kalkmasını bilirsen yolun sonunun ışık olduğunu göreceksin."

    Bu mesajım benim gibi AİLE bağları çok kuvvetli birilerine olsun "Umarım Aile Özlemine" bir çare bulursunuz , diğer sorunları bir şekilde çözüyorsunuz...

    Saygılarımla...


  • Merhaba ben 27 yasinda greencard kazanip Istanbuldan Los Angeles'a gelmis bir genc olarak bir seyler eklemek isterim. Oncelikle yukarida yazilanlara cok hak veriyorum ve anliyorum. Fakat bir genc olarak benim icin daha buyuk bir degisim noktasi oldu. Artik uzerimde bir limit varmis gibi hissetmiyorum. Turkiyede de girisken ve caliskan bir insan olarak yasadim. Her zaman firsatlari yakalamak icin cok cabalardim ve gundemi, siyaseti, magazini neredeyse her seyi cok iyi takip ederdim. Farkindaligimin yuksek olmasini cok onemsiyordum fakat buraya tasindiktan sonra farkindalik sandigim seyin beni ne kadar limitledigini ve korelttigini gordum. Hayati algilayisim malum yonetim donemine denk geldiginden hep bir firsat yakalama ya da firsatciyi yakalama bilincinde buyudum. Buraya ilk geldigimde her seyin yiyecek alisverisinden tutun herhangi bir deneyime kadar cok ulasilabilir rakamlarda olusu inanilmaz heyecanlandiriyordu. O heyecanla zaten 3 ay geciyor. Sonrasinda bi doygunluk geliyor ve bence o zaman anliyorsunuz aslinda bundan cok daha fazlasini alabileceginizi. Anlatmak istedigim sey cok para kazanmak degil, gercekten dusuncemin bir siniri yok artik. Her zaman ozgur ve ozgun bir birey oldugumu saniyordum. Buraya gelince kolektif yapinin altinda ne kadar kisitli oldugumu gordum. Bunu yapanda turkiyedeki her seye karsi asiri duyarli olma sorumlulugummus uzak kalinca kesfettim. Yani resmen kafamin yarisi bosa cikti ve bu alanda kendim icin ne istiyorum, bugunu nasil yasamak istiyorum yarin icin gercekten "ben" neler bekliyorum diye rahat rahat dusunebilmeye basladim. Yani insanin degisim donusumunde geride birakmasi gereken cok sey vardir elbet ama bence bizim gibi geleneksel toplum yapisindan cagdas topluma goc eden insanlarin en once birakmasi gereken sey "baskalarinin hayatlarina, olaylara karsi asiri duyarlilik"

    Ne yazik ki bunu turkiyedeyken yasamak cok zordu. Fakat yine de insanin farkindaligi ile baslar diye dusunuyorum. Suan turkiyede bu bilincle olsam yine de zor olurdu biliyorum ama elimden geldigince o yaygaradan uzak durmaya olaylara kendi acimdan bakmaya calisirdim. Sadece kendi ihtiyaclarima ve hayallerime odaklanirdim. Bu bireysellesmek degil bence, aksine kolektif bilince daha da hizmet eden bir farkindalik. Cunku ben kendimi ne kadar gerceklestirir ve mutlu olursam etrafima da o kadar faydam olur. Amerika bana bunu yasatan bir yer oldu suana kadar. Tabi yaninda cokca zorluk,yalnizlik ve kaygi vardi. Ama bence bunlar zaten hayatin icinde olan seylermis. Guzel yaniysa artik bunlari sindirebilecek dusunebilecek bir alanim var.

    Ozlemek konusuna gelince de tabiki yaninizda dokundugunuz gibi olmuyor fakat gercek bir sevgi sizinle her an birlikte oluyor. Bu kisi hayatta olmasa bile, sizinle yasiyor her ani. O yuzden bu taraftan odaklanmaya calisin, gordugunuz yasadiginiz her ani kalbinizdeki o insanla deneyimlemissiniz gibi dusunun. Umarim hayatinizi kurdugunuzda tum sevdiklerinizi daha kolay gorebileceginiz gunler gelecek sabredin. 🙂


  • @Redbeard beni de en çok düşündüren 'sorun' aile özlemi... umarım kısa zamanda içiniz ferahlar....


  • @redsat2000 ne kadar güzel anlatmışsınız..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   hasnotben hasnotben 
  • ⭐⭐

    Amerika’nın hem en sevdiğim hem de en sevmediğim özelliklerinden aslında: Sizi asimile etmeye çalışmıyorlar. Herkes kültürünüze inancınıza saygı gösteriyor. Ama asimile olmadığınız sürece yeterince mutlu olamıyorsunuz gibi de geliyor. Hem herkes asimile olsun kimse düzeni bozmasın istiyorum hem de her şeye saygı göstermek ne büyük erdem diyorum.

    Sosyal medyada gezinirken Türk ve Amerikan postlarının altındaki yorumlarda öylesine büyük fark var ki. Sanki Türkiye’de herkes her şeyden nefret ediyor ve sürekli eleştiriyorlar. Herkes birine kin kusuyor sanki. Ama burada kendisiyle dalga geçecek özgüvendeler, kimse kimsenin esprisini yanlış anlamıyor ve oldukça destekleyiciler. Bunu özellikle “dress size” videolarından anlayabilirsiniz. Hani şu xxs’dan 6x’e kadar aynı elbiseyi deneyen farklı insanların postlarının altındaki yorumlardan.

    Amerikalıların dünyanın geri kalanı umrunda değil. Zaten neden olsun ki? Buraya gelip de onlar gibi gamsız yaşamaya başladığınız zaman daha mutlu oluyorsunuz ama sizi Türkiye’ye bağlayan şeyler, insanlar oldukça maalesef tam anlamıyla bu mümkün olmuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Redbeard Aile Özlemi herzaman olacak WhatsApp veya FaceTime ile yapılan olağan görüşmeler biraz hafifletecek. Bu takriben 2-3 yıl sonrasında yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Durumu kanıksama ve iki ayrı hayatın bağımsızlığı başlıyor. Bir anlamda bu yeni yaşamın sevgiyi uzaklaştırdığını düşünmemize rağmen sağlam bir ilişkinin temeli atılıyor. Ve gerçek sevgi ve arkadaşlığı görmeye başlıyorsunuz. Sağlam temele oturmuş her türlü bağlantı, aile bağı, evlilik ve arkadaşlık su üstüne çıkıyor. Ve de o temelde yürüyorsunuz . Bu bir anlamda Sizin ve Size inanan insanların sınavı şeklinde ortaya çıkıyor! Yeminle birlikte 5 sene içinde yaşanan feragat ve sevgi birbirine bağlı ekibin zaferi olarak şekilleniyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bestonway 1 yıllık deneyim sonrası bayağı yol almışsınız. Umarım her şey istediğiniz gibi olur. 2-3 sene arası kültür şoku eğrisi kapsamında kısa bir çöküntü veya duygusal durumlar yaşayabilirsiniz. Size bu dönemde tavsiyem buranın vazgeçilmez unsuru Motivasyonu yüksek tutmak yoluyla çözmenizdir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sir-altan Bir süre sonra ( takriben 3. Sene) Vatan konusu flu olmaya başlıyor. Bulunduğunuz yerin sorunları daha hakim oluyor. 5. Sene sonrası yaptığınız yemin ile birlikte bir tarafı daha ağır basan çift çekirdekli yeni bir kimlik oluşuyor. 5 . Sene gerçekten doğru seçilmiş bir yıl. Yemin Ile birlikte yeni ülke için bağlılık daha da artıyor. Eğer hala Türkiye ağır basıyorsa zaten Siz ülkeye dönmeye karar veriyorsunuz. Bir grup ise arafta kalıyor. Örneğin ben hala o noktadayım. Yani karar aşamasındayım. Türkiye’ye gidiş sonrası her iki taraf için taşlar tam oturacak. Verilen karara göre bir tarafta yaşam başlayacak.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera anlattığınız hususlar Anayasanın ilk 10 maddesi ile tam özdeş. Yaşadığınız ve hissettikleriniz ABD’nin size sunduğu en önemli ve değerli değerler. Türkiye’den de ayıran en önemli özellikler !

  • ⭐⭐⭐

    Ilk geldigimizde 52 yasindaydim, simdi 54 yasindayim. 4 ay sonra buradaki 2. yilimizi tamamlamis olacagiz. Bu sure boyunca Turkiye'ye hic gitmedik.

    Annem, babam hayatta degil. Kardeslerim ve bir kac arkadasim disinda gormeyi arzulayacagim hic bir kisi veya hic bir sey yok. Onlarla da istedigimiz zaman uzun uzun video gorusmesi yapiyoruz zaten. Aile ve bu arkadaslarla whatsapp gruplarinda surekli birbirimizle iletisim halinde ve haberdariz. Gelmeden once de cok iyi kosullarda yasiyorduk, buraya para kazanmak icin gelmedik.

    Turkiye ve oradaki hayata dair hic bir seyi ozlemiyorum veya aramiyorum. Sartlar ve hayat ne getirir bilemiyorum ama ziyaret icin yakin gelecek icin bile bir plan ya da istek yok.

    Turkiye'ye dair hic bir haberi ya da yayini takip etmiyorum ya da merak etmiyorum. Tamamen burada kurdugumuz hayata odaklanmis haldeyiz ve buradaki imkanlarla bizleri en mutlu ve tatmin edecek bir yasami kurmak ve gelistirme cabasi icindeyiz. Cocuklar buradaki hayata, topluma, kulture cok cabuk adapte oldular ve onlar da Turkiye'ye dair hic bir seyin ozleminde degiller.

    Bundan sonraki hedefimiz Amerika'daki State'leri, buradaki guzellikleri ve Dunyadaki gorulmeye deger diger ulkeleri, yerleri imkan oldukca ve zaman buldukca gezip gormek.

    20 yili asan mutlu evliligim, boylari boyumu gecen 2 evladimla beraber saglikli olarak buradaki huzurlu hayatimiza devam etmekten baska bir istegim, amacim, beklentim yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @smartcells Aynı yaş diliminde Abd ‘ye gelmişiz . Hissettikleriniz ve aile yapınız çocuklar hariç benimki ile birebir . Size mutlu yaşam dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @redsat2000, içinde söyledi: Tüm sorunlarınızı Türkiye’de bırakmak

    @smartcells Aynı yaş diliminde Abd ‘ye gelmişiz . Hissettikleriniz ve aile yapınız çocuklar hariç benimki ile birebir . Size mutlu yaşam dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

    Ugur bey, Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim. Katlandiginiz zorluklari ve sabriniz sonucunda geldiginiz noktayi gecmis yazilarinizdan biliyor ve takdir ediyorum. Bir seylere disiyle tirnagiyla, kesintisiz mucadeleyle gelmis bir insansiniz. Aile birlesiminizi en kisa zamanda tamamlayip burada cok daha iyi bir yasama, istediginiz gibi bir yasama kavusmanizi diliyorum.


  • @smartcells
    Abi güzel ve sert oldu, sarstı...


  • @redsat2000 Çok haklısın abi hiç bir sözüm ve yorumum yok.. Bakalım zaman her şeyin ilacı diyerek, hayatı yaşamaya devam edeceğiz... Bakalım neler olacak, kendi hikayemizin yönetmeni olarak nasıl bir hikaye yaşayacağız...
    Syg.


  • @serel Çok teşekkürler... İnşallah...


  • ....australyaya 28 yasimda geldim,simdi 78 yasindayim, 50 yilda 9 turkiye ziyaretim oldu,anam va babam sag iken gidip onlarin evinde kalmak baska oluyordu,onlar vefat ettikten sonra akraba evlerinde kalmak biraz agir geliyor.....3 uncu turkiye ziyaretimden sonra turkiyeye gidislerim deniz kenarlarinda tatil yapmak ve gormedigim sehirleri gormek icindi......2019 yili son gidisim oldu artik bir daha gidecegim i dusunmuyorum.... insan evlenip aile coluk cocuk sahibi olunca oncelik once kendi ailesinde oluyor sonra yurttaki akrabalar yakinlar filan......sorunlarimizi turkiyede biraktik ama yinede orasi bizim ana vatan veya eski vatanimiz oldugu icin takip etmekten vazgecemiyoruz,,takip ediyoruz ama gazetelerde hic ic acici bir haber okuyamiyoruz, ya kadin cocuk katilleri ya trafik katilleri,evlenmemis kadinlari dolandiran serefsiz erkekler. cok para kazandirmak vaadile insanlari dolandiran ceteler...sorunlarini orda biraktigimiz eski vatan hala bizi korkutuyor.


  • @bestonway

    "Cunku ben kendimi ne kadar gerceklestirir ve mutlu olursam etrafima da o kadar faydam olur. Amerika bana bunu yasatan bir yer oldu suana kadar." sozleriniz Amerikan kulturunu cok guzel ozetlemis.

    Amerika kusursuz bir ulke degil, gecmise dair pismanliklari ve yer yer buyuk gunahlari da olan bir ulke. Fakat birey olmayi son derece onemseyen bir ulke. Turkiye'de ozellikle son 20 senede yuceltilen fakat hep var olan sosyal bozulmayi, yukarida yazdiklariniza dayanarak ben de soyle tarif edebilirim: Son derece toksik bir iliski... Yani tipki iki insan arasinda karsilikli guvensizlik, kontrol manyakligi ve guc savasi iceren iliskiler oldugu gibi Turk halkinin da birbiri ve ulkesiyle bu tur bir bagi var sanki... Insanlar ne zaman teba veya zumre olmaktan cikip "birey (individual)" olmayi ve bunu da kendilerini birilerine kanitlamak icin degil, kendilerini gerceklestirme icin yapmayi ogrenirler ve baskalarina da -ozellikle de kendi cocuklarina- ayni alani yaratirlarsa o zaman sizin deneyimlediginiz huzurlu hayata kavusurlar diye dusunuyorum.


Benzer Başlıklar

  • 364
  • 8
  • 152
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

62
Çevrimiçi

42.9k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum