@Henry-bloor, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@Ping-PONG vallahi beyefendi/hanimefendi,benim yazdigimdan eger siz yada okuyan biri namusu cinsellik ile ilistiriyorsaniz zaten diyecegim bir sey yok burasi kanada ve amerika ne turk kafasi ne avrupa kafasi size yardimci olur .Size tavsiyem kafanizi buraya gore ayarlayip cinsel sorunlarinizi buraya gelmeden cozmeniz.Yoksa biri bir saka yapsa sizin anlayasinizdan dolayi direk sizden soğuyacak is verneyecek yada yaptirmayacak.Lutfen yazilanlara belden asagi bakmayalim siz oyle anlasaniz da nornal insan nasil bakar seklinde degerlendirmeniz sizin yarariniza olacaktir
Ben bu şekilde yorumlamadım. Dikkat ederseniz kendi adıma söylemedim.
Kötü anlamda da söylemedim.
Sokakta bir kadın için çok yosma dersem eğer büyük ihtimalle linç edilirim. Ama Yosma nın anlamı aslında güzel kadın demektir. Zamanla anlam kaybına uğramış bir kelime ve TDK da artık durumu bu şekilde değerlendiriyor.
Ben cümlenizden yanlış bir çıkarım yapmadım zaten
Ama bu kelimenin Türk kültüründeki karşılığı artık belli.
Dürüst demek yerine namuslu demek ve bu kelimeyi diline pelesenk etmek hoş değil.
Daha açıkça söylemek gerekirse tam tersi bu taraftan bakınca ben beyni cinselliğe çalışan biri değil de siz yobaz gibi duruyorsunuz. Tatlı bir dille bunu vurgulamaya çalıştım. Bu kelimeyi kullanıyor olmak farklı bir zihin belirtisidir.
Normal bir insan dürüst, onurlu, temiz, güvenilir gibi kelimeler kullanır.
Saygılar,
Edit: “ Size tavsiyem kafanizi buraya gore ayarlayip cinsel sorunlarinizi buraya gelmeden cozmeniz.”
Bu cümlenize de bir anlam veremedim. Benim bir cinsel sorunum olduğu düşüncesine hangi cümlemden vardınız acaba 
Kelimenin bizim kültürümüzdeki anlamı/algısı bu dedim ki asıl kullanım alanı da bu.
Ben tam tersi seçtiğiniz kelimeden benim sizden daha açık görüşlü bir birey olduğumu düşünüyorum. Çünkü iletişim karakter hakkında bilgiler verir.
Translate e namus yazarsanız honesty der ama honesty yazarsanız dürüstlük der. Kanada’ kı kafası ile düşünüp Türk kafasıyla kelime seçiyorsunuz. Yani ben bunu size nasıl açıklayabilirim emin değilim.