Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@Henry-bloor, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Seda-Uysal-Avcı mehmet nuri beyide tanirim namuslu adamdir torontoda.bir isim icin yarim saat görüşmüştük para bile almamıştı. Ama dedigim gibi bu kisiler haricinde kimseye para kaptirmayin uzulursunuz

Biz kültürümüz dolayısı ile namus u cinsel ahlak ile ilişkilendiriyoruz.
    Bu yüzden dürüst, doğru gibi vasif belirten kelimeleri kullanmalıyız.

Türkiye’ de yaşayan belli bir eğitim ve bakış açısına sahip insanlara; Birisi için namuslu derseniz, reklam, pazarlama hissiyatı verir. Cinselliğe bakış açısı ve mevcut toplumun dini algı amaçlı kullanması nedeniyle hepimizde böyle bir önyargı yarattı.

“Namus, birçok ülkede iyi ahlaklılık, bütünlük, doğruluk, dürüstlük ve olumlu davranışlar olarak ele alınan, bazı kültürlerde cinsel ahlakla ilişkilendirilen bir kavramdır.”

• Yasaklı

@Ping-PONG vallahi beyefendi/hanimefendi,benim yazdigimdan eger siz yada okuyan biri namusu cinsellik ile ilistiriyorsaniz zaten diyecegim bir sey yok burasi kanada ve amerika ne turk kafasi ne avrupa kafasi size yardimci olur .Size tavsiyem kafanizi buraya gore ayarlayip cinsel sorunlarinizi buraya gelmeden cozmeniz.Yoksa biri bir saka yapsa sizin anlayasinizdan dolayi direk sizden soğuyacak is verneyecek yada yaptirmayacak.Lutfen yazilanlara belden asagi bakmayalim siz oyle anlasaniz da nornal insan nasil bakar seklinde degerlendirmeniz sizin yarariniza olacaktir

• Yasaklı

@Henry-bloor, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Ping-PONG vallahi beyefendi/hanimefendi,benim yazdigimdan eger siz yada okuyan biri namusu cinsellik ile ilistiriyorsaniz zaten diyecegim bir sey yok burasi kanada ve amerika ne turk kafasi ne avrupa kafasi size yardimci olur .Size tavsiyem kafanizi buraya gore ayarlayip cinsel sorunlarinizi buraya gelmeden cozmeniz.Yoksa biri bir saka yapsa sizin anlayasinizdan dolayi direk sizden soğuyacak is verneyecek yada yaptirmayacak.Lutfen yazilanlara belden asagi bakmayalim siz oyle anlasaniz da nornal insan nasil bakar seklinde degerlendirmeniz sizin yarariniza olacaktir

Ben bu şekilde yorumlamadım. Dikkat ederseniz kendi adıma söylemedim.
    Kötü anlamda da söylemedim.

Sokakta bir kadın için çok yosma dersem eğer büyük ihtimalle linç edilirim. Ama Yosma nın anlamı aslında güzel kadın demektir. Zamanla anlam kaybına uğramış bir kelime ve TDK da artık durumu bu şekilde değerlendiriyor.

Ben cümlenizden yanlış bir çıkarım yapmadım zaten 🙃 Ama bu kelimenin Türk kültüründeki karşılığı artık belli.
    Dürüst demek yerine namuslu demek ve bu kelimeyi diline pelesenk etmek hoş değil.

Daha açıkça söylemek gerekirse tam tersi bu taraftan bakınca ben beyni cinselliğe çalışan biri değil de siz yobaz gibi duruyorsunuz. Tatlı bir dille bunu vurgulamaya çalıştım. Bu kelimeyi kullanıyor olmak farklı bir zihin belirtisidir.

Normal bir insan dürüst, onurlu, temiz, güvenilir gibi kelimeler kullanır.

Saygılar,

Edit: “ Size tavsiyem kafanizi buraya gore ayarlayip cinsel sorunlarinizi buraya gelmeden cozmeniz.”

Bu cümlenize de bir anlam veremedim. Benim bir cinsel sorunum olduğu düşüncesine hangi cümlemden vardınız acaba 😂

Kelimenin bizim kültürümüzdeki anlamı/algısı bu dedim ki asıl kullanım alanı da bu.

Ben tam tersi seçtiğiniz kelimeden benim sizden daha açık görüşlü bir birey olduğumu düşünüyorum. Çünkü iletişim karakter hakkında bilgiler verir.

Translate e namus yazarsanız honesty der ama honesty yazarsanız dürüstlük der. Kanada’ kı kafası ile düşünüp Türk kafasıyla kelime seçiyorsunuz. Yani ben bunu size nasıl açıklayabilirim emin değilim. 😂

• OWP iznimin onaylanmasından bu yana 1 hafta geçti, bugün de 8 gün ve hala zarf adresime ulaşmadı, bütün adres bilgilerim doğru olmasına rağmen Toronto için 1 haftadan uzun süren posta süresi normal midir? Benimle aynı durumda olan birisi var mıdır?

• @selcuk-c Belli olmuyor ne zaman geleceği. Beklemekten başka bir yol yok. Gelecek olan zarf önemli çünkü sin numarası onunla alınıyor.
    Beklentileriniz nedir ? İş buldunuz mu ? Yoksa kanada dışına çıkıp sonra uygun oldugunuzdamı geri geleceksiniz ?
    Çalışma iznini almanın aslında çok önemi yok, Başvuran herkes aldı bir şekilde. Önemli olan sürdürebilirlik ve neticede kalıcı oturumu alabilmek.
    Kalıcı oturum konusu net değil ve almak çok zor artık. express entry puanlar çok yüksek.

• @take-away sorun da tam olarak iş ile ilgiili, bir şirketin iki dilde customer support pozisyonundan iş teklifi aldım, şirket urgently hiring yapıyordu ve 22 Ocak'a kadar SIN numarasını almış bir şekilde evraklarımı göndermem gerekiyor. Bu işi kaçırırsam bir daha ne zaman iş bulurum kim bilir 😞 ki şirketle yaptığım mülakatta çalışma iznim var demiştim, belirtilen deadline'a kadar evraklarımı tamamlayamazsam recuireting süreci devam etmeyecek. CIC'i aradım ama hiç bir görevliye ulaşamadım. Neden bu zarfın gönderi takip numarası yok anlamış değilim. Herşeyin digital olduğu bir dünyada köyden at parabasıyla gelecek olan postamı bekliyor gibiyim...

• @selcuk-c yeterince zaman var. endiselenme evrak eline gecince walk-in gider sin numarani alirsin.

• @selcuk-c şartları nasıl ? maaş ne kadar ? iş ne üzerine müşteri hizmetleri mi ? nereden buldun işi hangi siteden ?

• Owp basvurdum sonuçlanması henüz. Fakat acilen Turkiye"ye dönmem gerekiyor. Red almamak için IRCC ye bu acil durumu nasıl bildirebikirim?

• @Yusuf-4 bildirsende red alabilirsin. hepimiz ayni durumdayiz ama beklemende fayda var.bosa gitmesin bu caba.

• @Ahmet-Gümüş senin cikti mi hocam owp

• hayir otel rezervasyonunu 1 hafta daha uzattim 😞

• @Ahmet-Gümüş umarim en kısa zamanda olumlu sonuc aliriz hepimiz. Benim işler sorun olmaya başladı Turkiyede. Bu nedenle gitmem gerekiyor. 14 ocak bilet aldım. Bakalim ne olacak.

• Work permit'in kağıt versiyonunda sayfanın aşağısında "this does not authorize re-entry" diye bir ifade varmış. Bu, sizce "bu çalışma izni ülkeye girmek için yetki sağlamıyor" mu demek istemiş? Başka bir deyişle, ikinci kez ülkeye gelindiğinde ülkeye almayabilirler mi? Örneğin 6 ay dan fazla kalıp çıkınca bu kağıt ülkeye ikinci kere girmek için bir yetki sağlamıyor mu ? (Geçerli turist vizesi var ve 1 yıl içinde 6 ay dan fazla kalındığı ve ülkeden çıkıldığı ve tekrar geri gelindiği durumda)

• @selcuk-c Kanadaya giriş için bir vizeye ihtiyacınız var. Geçerli vizeniz varsa her zaman giriş çıkış yaparsınız. Ola ki Kanada ya öğrenci vizesi ile giriş yaptınız. Owp aldınız ve öğrenci kaydınızı okuldan sildirdiniz.Artık öğrenci vizeniz geçerliliğini yitirir. Türkiyeye ya da başka bir ülkeye gittiniz ve tekrar Kanada ya girişte göstermeniz gereken bir vize olmalı. OWP olması Turist vizeniz varsa istediğiniz zaman giriş çıkış yapmanızı sağlayacaktır. Diğer vize sahipleri Kanada içerisinde durumlarını korumaları gerekiyor bunun için bir uyarı o cümle.

• @selcuk-c oturduğunuz evin posta kutusu ortak mı? Apartment ta kalıyorsanız sürekli kutunuzu kontrol edin. Ortak posta kutusuna da bakınız. Posta belli günlerde gelir. O güne göre hesap edin. Misal bize pazartesi ve perşembe geliyor. En son çare service canadaya gidip adresimi değiştirmem gerekiyor deyip çok güvendiğiniz bir arkadaşınızın adresini verebilirsiniz. Böyle yapan arkadaşım oldu ve zarfı değiştirdiği adrese geldi.

• @Yusuf-4 Netice belli olmadan kanada dışına çıkmak ret nedeni olabiliyor.
    Netice belli olduktan sonrada posta ile work permit belgesinin zarf içinde adrese gelme süreçi olacak bununda ne zaman geleceği belli olmaz.
    Uzun süreden beri bekleyenler var bunun için. Bu zarf içinde gelen belge olmadan sin numarasıda alamazsınız. Mutlaka bu belgeyi teslim almanız gerekir.
    Hava bayagı soguk ve karlı deniliyor toronto için. Umarım herşey yolundadır orada.

• @selcuk-c o yazılan ibare work permit belgesinin kanadaya giriş için kullanılmadığını ifade ediyor. Yani bir seyahat etme belgesi değildir.
    Sizin kanadaya seyahat ve giriş yapmanız için pasaportunuza yapıştırılmış geçerli bir vizeye sahip olmanız gerekir.
    Bunun dışında work permit veya study permit gibi izin belgeleri kanadaya seyahat ve giriş için kullanılmaz. Sadece kanada içinde çalışma veya eğitime kayıt hakkı verir.
    Bu arada bulduğunuz iş ile ilgili maaş teklifi nedir ? Görev nedir ?En azından bilgimiz olsun . Bu kadar kısa sürede iş bulmak enteresan bir durum. Hizmet işleri hemen bulunabilir ama nitelikli işler için zor.
    Ayrıca iş arayıp bulamayan ve geri dönen çok kişi var. Nitelikli ve iyi derece dil bilmelerine ragmen iş bulamıyorlar.

• @Seda-Uysal-Avcı en garanti yöntem sanal posta adresi kiralama. Size tanımlanan adrese posta geldiginde bildirim oluyor ve bu postayı istediginiz herhangi bir adrese gönderim yapıyorlar. Veya siz gidip ofislerinden teslim alıyorsunuz. Çoğu kişi bu şekilde teslim aldı work permit belgelerini.
    Diger avantajıda kanada içinde bir posta adresiniz oluyor.
    Birçok kişi başvuru neticeleri online onaylanınca postayı beklemeye bile gerek kalmadan geri döndüler daha sonra sanal posta hizmeti firması kendilerine zarfı kargo ile türkiyeye gönderdi. Tek dezavantajı ilave kargo ücreti ödeniyor.

• @Ahmet-Gümüş Bayagı masraflar yuksek olur. Otel yerine hostel seçeneği daha az masraf ama konforsuz konaklama olur. Çok yüksek otel ücretleri.
    Airbnb seçenekleride hemen hemen aynı fark yok. Herhalde dünyada en pahalı konaklama ücretlerinin oldugu yerlerden bir tanesi toronto, vancouver gibi şehirler.
    Konaklama dışında yeme içme gibi masraflarda kur çevrilince yüksek oluyor. Tek bir gunu herşey dahil ortalama 250-300 kanada doları masraf ile kapatıyorsun 😞

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.3k

| | | |