Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Kanada
1.3k 181 44.6k 170

• @selcuk-c yeterince zaman var. endiselenme evrak eline gecince walk-in gider sin numarani alirsin.

• @selcuk-c şartları nasıl ? maaş ne kadar ? iş ne üzerine müşteri hizmetleri mi ? nereden buldun işi hangi siteden ?

• Owp basvurdum sonuçlanması henüz. Fakat acilen Turkiye"ye dönmem gerekiyor. Red almamak için IRCC ye bu acil durumu nasıl bildirebikirim?

• @Yusuf-4 bildirsende red alabilirsin. hepimiz ayni durumdayiz ama beklemende fayda var.bosa gitmesin bu caba.

• @Ahmet-Gümüş senin cikti mi hocam owp

• hayir otel rezervasyonunu 1 hafta daha uzattim :(

• @Ahmet-Gümüş umarim en kısa zamanda olumlu sonuc aliriz hepimiz. Benim işler sorun olmaya başladı Turkiyede. Bu nedenle gitmem gerekiyor. 14 ocak bilet aldım. Bakalim ne olacak.

• Work permit'in kağıt versiyonunda sayfanın aşağısında "this does not authorize re-entry" diye bir ifade varmış. Bu, sizce "bu çalışma izni ülkeye girmek için yetki sağlamıyor" mu demek istemiş? Başka bir deyişle, ikinci kez ülkeye gelindiğinde ülkeye almayabilirler mi? Örneğin 6 ay dan fazla kalıp çıkınca bu kağıt ülkeye ikinci kere girmek için bir yetki sağlamıyor mu ? (Geçerli turist vizesi var ve 1 yıl içinde 6 ay dan fazla kalındığı ve ülkeden çıkıldığı ve tekrar geri gelindiği durumda)

• @selcuk-c Kanadaya giriş için bir vizeye ihtiyacınız var. Geçerli vizeniz varsa her zaman giriş çıkış yaparsınız. Ola ki Kanada ya öğrenci vizesi ile giriş yaptınız. Owp aldınız ve öğrenci kaydınızı okuldan sildirdiniz.Artık öğrenci vizeniz geçerliliğini yitirir. Türkiyeye ya da başka bir ülkeye gittiniz ve tekrar Kanada ya girişte göstermeniz gereken bir vize olmalı. OWP olması Turist vizeniz varsa istediğiniz zaman giriş çıkış yapmanızı sağlayacaktır. Diğer vize sahipleri Kanada içerisinde durumlarını korumaları gerekiyor bunun için bir uyarı o cümle.

• @selcuk-c oturduğunuz evin posta kutusu ortak mı? Apartment ta kalıyorsanız sürekli kutunuzu kontrol edin. Ortak posta kutusuna da bakınız. Posta belli günlerde gelir. O güne göre hesap edin. Misal bize pazartesi ve perşembe geliyor. En son çare service canadaya gidip adresimi değiştirmem gerekiyor deyip çok güvendiğiniz bir arkadaşınızın adresini verebilirsiniz. Böyle yapan arkadaşım oldu ve zarfı değiştirdiği adrese geldi.

• @Yusuf-4 Netice belli olmadan kanada dışına çıkmak ret nedeni olabiliyor.
    Netice belli olduktan sonrada posta ile work permit belgesinin zarf içinde adrese gelme süreçi olacak bununda ne zaman geleceği belli olmaz.
    Uzun süreden beri bekleyenler var bunun için. Bu zarf içinde gelen belge olmadan sin numarasıda alamazsınız. Mutlaka bu belgeyi teslim almanız gerekir.
    Hava bayagı soguk ve karlı deniliyor toronto için. Umarım herşey yolundadır orada.

• @selcuk-c o yazılan ibare work permit belgesinin kanadaya giriş için kullanılmadığını ifade ediyor. Yani bir seyahat etme belgesi değildir.
    Sizin kanadaya seyahat ve giriş yapmanız için pasaportunuza yapıştırılmış geçerli bir vizeye sahip olmanız gerekir.
    Bunun dışında work permit veya study permit gibi izin belgeleri kanadaya seyahat ve giriş için kullanılmaz. Sadece kanada içinde çalışma veya eğitime kayıt hakkı verir.
    Bu arada bulduğunuz iş ile ilgili maaş teklifi nedir ? Görev nedir ?En azından bilgimiz olsun . Bu kadar kısa sürede iş bulmak enteresan bir durum. Hizmet işleri hemen bulunabilir ama nitelikli işler için zor.
    Ayrıca iş arayıp bulamayan ve geri dönen çok kişi var. Nitelikli ve iyi derece dil bilmelerine ragmen iş bulamıyorlar.

• @Seda-Uysal-Avcı en garanti yöntem sanal posta adresi kiralama. Size tanımlanan adrese posta geldiginde bildirim oluyor ve bu postayı istediginiz herhangi bir adrese gönderim yapıyorlar. Veya siz gidip ofislerinden teslim alıyorsunuz. Çoğu kişi bu şekilde teslim aldı work permit belgelerini.
    Diger avantajıda kanada içinde bir posta adresiniz oluyor.
    Birçok kişi başvuru neticeleri online onaylanınca postayı beklemeye bile gerek kalmadan geri döndüler daha sonra sanal posta hizmeti firması kendilerine zarfı kargo ile türkiyeye gönderdi. Tek dezavantajı ilave kargo ücreti ödeniyor.

• @Ahmet-Gümüş Bayagı masraflar yuksek olur. Otel yerine hostel seçeneği daha az masraf ama konforsuz konaklama olur. Çok yüksek otel ücretleri.
    Airbnb seçenekleride hemen hemen aynı fark yok. Herhalde dünyada en pahalı konaklama ücretlerinin oldugu yerlerden bir tanesi toronto, vancouver gibi şehirler.
    Konaklama dışında yeme içme gibi masraflarda kur çevrilince yüksek oluyor. Tek bir gunu herşey dahil ortalama 250-300 kanada doları masraf ile kapatıyorsun :(

• Ircc haftasonu çalışıyormu? Haftasonu onay alan var mi ?

• @Yusuf-4 bizim sonuçlarımız pazar günü gelmişti. Mail olarak.

• Biz 3 arkadaş 29 Aralıkta torontodan başvurduk ve 5-6 gün sonra işlerimizden dolayı Türkiyeye dönmek zorında kaldık. Arkadaşlarımızdan birisine dün red mesajı geldi( Kanada olmadığı gerekçesiyle), diğer arkadaşımıza biraz önce geldi ancak onda hiçbir gerekçe yok, ben de bekliyorum hala 😕 . Bize bir yol gösterebilirmisiniz? Bitti mi bizim için bu serüven? Diğer yorumları okuduğumda Türkiyeye dönüp çalışma izni onaylananlar olduğunu görüyorum.

• Bu ileti silindi!

• @selcuk-c İşi nereden buldunuz ? Mülakatta kanada tecrübesi arandı mı ? Bende iş arıyorum ama uzun süre oldu henüz bulamadım.
    Sizin bu kadar kısa sürede iş bulmanız güzel. Genelde iş bulma sorun

• @Yusuf-4 Homeoffice olarak remote uzaktan çalışma olabilir. Zaman gün önemli değil. Evinden çalışıyordur memurlar online iş modeli

Benzer Başlıklar

• TS2023 OWP sonrası aile için yapılması gerekenler

Kanada
    26
    0 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    G
    @Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
  • Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    416 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Kanada'da college (önlisans veya lisans) eğitim başvurusu ve ücretleri

Kanada
    10
    0 Oy
    10 İleti
    599 Bakış
    iced latteI
    @mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
  • Kanada Plus Vize Basvurusu (Can+ Visa)

Taşındı Kanada
    93
    1
    5 Oy
    93 İleti
    18k Bakış
    serkanistS
    @P-EDUCATİONTEACHER şuan bir bilgim yok dotum elçiliğe bir mail atsan hemen cevap verirler inan .... usa vizesi olanlara veriyorlardır selamlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k