• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. selcuk.c
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 22
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

selcuk.c

@selcuk.c

19
    İtibar
    16
    Profil Görüntülemeleri
    22
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

selcuk.c Takip etme Takip Et

selcuk.c tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Yusuf-4 Merhaba, aynı email bana Aralık 18'de geldi, hala OWP nin sonuçlanmasını bekliyorum. Muhtemelen statü değişiklik talebinizin alındığına dair bir manası olabilir, sonuçta turist statüsünden çalışma statüsüne başvuruda bulundunuz. Ancak çalışma izninizin onaylanması için minimum 5 günden 1 buçuk aya kadar sürebilmektedir. Buradaki bütün paylaşımları okuyunca siz de göreceksiniz. Şimdiden bol bol sabır diliyorum 🙂

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

Şükürler olsun ki OWP başvurumun onaylandığını GCkey'de görüyorum. 4. ocak tarihli olarak onayı verilmiş. Onaylanmasından sonra, mektup posta kutusuna sizce kaç günde ulaşmaktadır?
      Teşekkürler,

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@HairTrans Teşekkür ederim, geri dönüp dönmeme konusunda kararsızım, buradaki yaşam tarzını sevmeye başladım, şimdilik kar olmadığı için zor şartları tecrübe etmiş değilim. Bulunduğum bölge North York, hem merkezi hem sakin, çok güvenli ve insanlar huzurlu yaşıyor. Bol bol park yeri var ve trafik hiç görmedim, navigasyonda kırmızı olarak gözüken yerler bile en fazla bir iki dakika sürüyor, sonra akıyor. Bu nedenle, gerçekten araba almak için harika bir yer, lakin henüz bir iş deneyimim olmadığı için burada finans ile araba almak için beklemeliyim. Yine kredilendirme konusuda oldukça yardımcı olan dealer'lar var. Soınuç olarak araba almadığım için uber eats veya doordash yapmak şu an için mümkün değil. Norveç ve Portekiz'de yaşadıktan sonra Kanada'da ev kiralama fiyatlarının esasında abartılı olduğunu düşünmüyorum. 1800 eur (20000 NOK) 1+1 evi Norveç'de zar zor buluyordum. Bu Portekizde 1300 eur'dan başlıyor, burada yani Toronto'da ise min 2000 CAD'dan başlıyor, kurları tek bir para pirimine dönüştürüp kıyaslayınca siz de göreceksiniz ki neredeyse bir birine benzer fiyatlar var. Dolayısyla konaklamanın sadece Kanada'da değil Türkiye dahil bütün dünyada sorun olduğunu düşünüyorum. Tuhaf olanı Amerika'da yaşarken 1000 USD'ye bile bir stüdyo bulabiliyordum (Nashville, Atlanta, Austin gibi şehirlerde). Ancak gelin görün ki Toronto'da 2000 CAD'ı evi bile kredi skoru ve Kanada'da gelir belgesi sunmadan kiralayamıyorum. Bu nedenle 900 EUR yakın bir tutarda aylık Airbnb odalarından kiralıyorum. Bitmesine son bir hafta kala aynı yerde yeni bir rezervasyon ya da yeni bir oda bakmayı planlıyorum. Kredi skorum oluştuğunda ise bir real estate agent ile çalışmayı düşünüyorum.
      İş konusuna gelecek olursam, şu ana kadar 280 tane iş başvurusu yaptım. Saçma sapan basit işlerden bile sınav yolluyorlar, basit ama sınavlar İngilizce, ancak çok zaman alıcı. Bunlar indeed'de oluyor. Ancak hiç birinden dönüş de olmuyor, çünkü daha önce Kanada'da ne bir eğitim geçmişim ne de bir iş deneyiyim var. Daha seyrek de olsa Linkedin'de başvuruyorum, orada sınav gönderdiklerini görmedim ve dönüş sağladıklarını da hiç görmedim. Ancak şu an için dert etmiyorum, sonuçta bu süreci yaşayan bir tek ben değilim. Burada çalışan, PR'ını ya da vatandaşlığını almış pek çok kişiden daha iyi İngilizce konuştuğumu farkettim. Bu biraz beni motive etti, dil bariyerini yaşamayacağımı düşündüğüm için ilk yakaladığım fırsatta tutanabileceğime inanıyorum. Geçenlerde, birisi burada 800 başvuruya ulaşmam gerektiğini belirtmişti. Anlayacağınız, şimdilik başvurularıma devam ediyorum.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@berrrFU Ne yazık ki hala iş bulamadım, Toronto'dayım (ON) ancak 5 Ocak'ta OWP onayından beridir zarf adresime ulaşmadı. Dolayısyla başvurduğum işlerden kabul alsaydım da çalışmaya başlayamazdım, malum bir de SIN alma mecburiyeti var. Dolayısyla çok dert etmiyorum. İş başvurularıma ara ara devam ediyorum yılmadan. Dürüst olmak gerekirse benim de hiç bir umudum yok bu konuda. Fransızca da öğrensem, Kanada'da eğitim de almış olsam bu mücadelenin zorlu olacağı kanısındayım ki buraya geldiğim günden beridir yerel halkla, yeni göçmenlerle bol bol sohbet etme fırsatı buldum ve herkes şartların çok zorlaştığını dile getiriyor. Dolayısıyla "Canadian dream" diye bir şey gerçekten yokmuş onu görmüş oldum. Bugün Hollanda'ya gitseydim servis sektöründe bir işi 24 saat içerisinde bulurdum. Ancak Kanada'daki durum İtalya ve İspanya gibi ülkelerde iş bulmaya çok benziyor: Çok göçmen, çok nüfus, kısıtlı iş olanakları ve yüksek rekabet. Kanada için bir de referans ve network şartı var ki bu newcomer friendly ülke olmakla çelişiyor. Bazıları muhtemelen, Kanada'nın yüz ölçümü çok büyük, bu nüfus az bile diyebilir. Ancak nüfus ve nüfus yoğunluğu farklı kavramlar ki nüfusun büyük bir çoğunluğu üç beş şehirde toplanmış, dolayısyla sayısız kolej ve üniversitede okuyan ve mezun olmuş yüz binlerce kişiyle rekabet etmeyi zorunlu kılıyor. Nihayetinde, Kanada gibi bir ülkeden sıradan bir online başvuru ile çalşma izni almanın da bir fırsat olduğunu kabul etmek gerekir. Öte yandan bu fırsat mı yoksa milli piyango çekilişine katılma hakkı mı zamanla yaşayıp göreceğim. Son olarak, ülkenize dönseniz bile pes etmeyin, iş başvurularına mutlaka devam edin, kısa da olsa tecrübe ettiğiniz bir yere ikinci kez geliyor olmak size daha kolay olacağını hissettirecektir.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@evre merhaba, ben 17 Aralık tarihinde başvurdum OWP'ye. Benim de hala başvurum onaylanmadı. benimle aynı gün başvuran arkadaşımın bugün başvurusu sonuçlandı. Ancak ne yazık ki ben hala bekliyorum. Muhtemelen her başvuru aynı sürede sonuçlanmıyor.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@Seda-Uysal-Avcı evet neredeyse hergün kontrol ediyorum ancak hala processing diyor. İki haftadır Kanada'da hiç bir şey yapmadan beklemek çok sıkıcı. Hoş, proaktif olmak için pek çok iş arama platformlarında 80-90 civarında başvuru yapmıştım ve hiç biri dönüş yapmıyor. Yurtdışında ingilizce master yapmış, 6.5 IELTS, 3 lisans diploması ve ingilizce dışında bildiğim diğer yabancı dillere rağmen ve hatta CV'mi Kanada formatında baştan yazmama rağmen, 15 günde kimse dönüş yapmadı. Bu durum beni oldukça düşündürmeye başladı. Elime CV'mi alıp restoran restoran gezip garsonluk başvurusunda mı bulunayım, bilemedim. Bazı yerlerde sadece Hintlileri, bazı yerlerde ise Filipinlileri çalıştırdıklarını gördüm. Dolayısyla servis sektörüne de girişin kolay olmayacağını düşünüyorum. Burada tanıştığım uzak doğulu bir göçmenle sohbet ettiğimde, bir buçuk yıl önce geldiğini ve 12 tane farklı CV hazırladığını ve işe alınmak için 3 ay boyunca durmadan başvuru yaptığını duydum. Bu kadar zor olmamalıydı dedim ama hafife aldığımı şimdi anlıyorum. Herkes şimdiden nasıl PR alacağını konuşurken bu grupta, ben hali hazırda vasıfsız bir iş bile bulamamaktan motivasyonum çoktan düştü bile. Kanada'nın kışı sert geçer dediler, ancak iş piyasasının ondan daha sert olduğunu keşke şu youtuber'ler ayrıca bir ele alsaydı. Neyseki, hala OWP'yi beklerken, basement'taki odamın küçücük pencerisinin önündeki kardan halıya bakarken nefes alabildiğim için şükrediyorum.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@Seda-Uysal-Avcı Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için, bu gerçekten faydalı oldu. OWP onaylanır onaylanmaz ilk soluğu Service Canada'da alacağım. Umut ediyorum, Toronto'da da yardımcı olurlar.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@World-Map Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, mutlaka dikkate alacağım.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@charon Çok haklısınız. Benzer şekilde pek çok Kanadalı'dan da aynı şeyleri duyuyorum. Hatta biri bunu "Canadian Paradox" olarak açıkladı. Meğer, bir göçmen ülkesinde newcomer'dan bir Kanada tecrübesi beklenmesinin altında ne gibi gerekçeler yattığı başlı başına bir mizah konusuymuş 🙂

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@World-Map Tebrikleriniz için teşekkür ederim. Yaşımla ilgili soruyu neden ısrarla sormuş olduğunuzu anlamış değilim. Lisans diploma sayısının ve yaşımın doğrudan TS2023 OWP ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mevcut paylaşımımda kısaca durumumdan bahsetmiş olmamdaki maksat, iş bulma sürecinde yanlış ya da eksik bir şeyler mi yapıyorum ya da gerçekten Avrupaya kıyasla şartların Kanada'da oldukça zor olup olmadığını öğrenmek içindi. Bir bakşa deyişle, eğitimli, iş tecrübesi olan ve dil bilen birinin iki haftadır iş bulamamasının normal bir durum olup olmadığını anlamak içindi. Dolayısyla, oradaki konu doğrudan OWP ile ilgili olmasa da Kanada ve işe girme süreciyle ilgiliydi. Sonuç olarak, kişisel bilgilerii burada paylaşmamayı tercih ediyorum. Şimdiden anlayışınız için teşekkür ederim.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

selcuk.c tarafından gönderilen son iletiler

Work permit'in kağıt versiyonunda sayfanın aşağısında "this does not authorize re-entry" diye bir ifade varmış. Bu, sizce "bu çalışma izni ülkeye girmek için yetki sağlamıyor" mu demek istemiş? Başka bir deyişle, ikinci kez ülkeye gelindiğinde ülkeye almayabilirler mi? Örneğin 6 ay dan fazla kalıp çıkınca bu kağıt ülkeye ikinci kere girmek için bir yetki sağlamıyor mu ? (Geçerli turist vizesi var ve 1 yıl içinde 6 ay dan fazla kalındığı ve ülkeden çıkıldığı ve tekrar geri gelindiği durumda)

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@take-away sorun da tam olarak iş ile ilgiili, bir şirketin iki dilde customer support pozisyonundan iş teklifi aldım, şirket urgently hiring yapıyordu ve 22 Ocak'a kadar SIN numarasını almış bir şekilde evraklarımı göndermem gerekiyor. Bu işi kaçırırsam bir daha ne zaman iş bulurum kim bilir 😞 ki şirketle yaptığım mülakatta çalışma iznim var demiştim, belirtilen deadline'a kadar evraklarımı tamamlayamazsam recuireting süreci devam etmeyecek. CIC'i aradım ama hiç bir görevliye ulaşamadım. Neden bu zarfın gönderi takip numarası yok anlamış değilim. Herşeyin digital olduğu bir dünyada köyden at parabasıyla gelecek olan postamı bekliyor gibiyim...

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

OWP iznimin onaylanmasından bu yana 1 hafta geçti, bugün de 8 gün ve hala zarf adresime ulaşmadı, bütün adres bilgilerim doğru olmasına rağmen Toronto için 1 haftadan uzun süren posta süresi normal midir? Benimle aynı durumda olan birisi var mıdır?

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@berrrFU çok güzel ifade etmişsiniz. Sadece sizin sösylediklerinize ek olarak şöyle bir durumdan da bahsedebilirim: 3 yıllık open work permit ile payroll olmayan doordash ve uber gibi işler yapılabiliyor, ufak bir birikiminizle burada idare edecek bir araba alınabilir ve bir şekilde yaşam sürdürülebilir. Bu süre zarfında (3 yıllık çalışma süresince) İngilizce dil programlarıyla (6 aydan kısa ya da uzun dönem online) dil seviyenizi geliştirip, 3. yılın sonunda bir 2 yıllık diploma programına (NOC kodlarına dikkat ederek) kayıt olup bu süreçte yarı zamanlı çalışılabilir (tatil dönemlerinde full-time). Sonrasında ise post graduate work permit ile 3 yıl daha çalışma izni alınabilir. Bu süre içerisinde PR'a giden noc kodlarıyla tanımlanmış ilgili iş kolunda min 1 sene çalışırsanız PR alabilmenin önü açılıyor, çünkü elde edilen puanlamalar da bu belirtilen iş koluna göre değişebiliyor. Şimdilik bu kadarını araştırıp öğrenebildim, ancak daha iiyi ve güvenilir bilgiyi lisanslı bir göçmenlik danışmanı ve uzmanından almak gerekir. Bu arada önümüzdeki haftalarda ben de bir danışman bulmayı planlıyorum. Daha detaylı bir bilgi öğrendiğimde takip eden günlerde mutlaka burada paylaşıyor olacağım.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@berrrFU Ne yazık ki hala iş bulamadım, Toronto'dayım (ON) ancak 5 Ocak'ta OWP onayından beridir zarf adresime ulaşmadı. Dolayısyla başvurduğum işlerden kabul alsaydım da çalışmaya başlayamazdım, malum bir de SIN alma mecburiyeti var. Dolayısyla çok dert etmiyorum. İş başvurularıma ara ara devam ediyorum yılmadan. Dürüst olmak gerekirse benim de hiç bir umudum yok bu konuda. Fransızca da öğrensem, Kanada'da eğitim de almış olsam bu mücadelenin zorlu olacağı kanısındayım ki buraya geldiğim günden beridir yerel halkla, yeni göçmenlerle bol bol sohbet etme fırsatı buldum ve herkes şartların çok zorlaştığını dile getiriyor. Dolayısıyla "Canadian dream" diye bir şey gerçekten yokmuş onu görmüş oldum. Bugün Hollanda'ya gitseydim servis sektöründe bir işi 24 saat içerisinde bulurdum. Ancak Kanada'daki durum İtalya ve İspanya gibi ülkelerde iş bulmaya çok benziyor: Çok göçmen, çok nüfus, kısıtlı iş olanakları ve yüksek rekabet. Kanada için bir de referans ve network şartı var ki bu newcomer friendly ülke olmakla çelişiyor. Bazıları muhtemelen, Kanada'nın yüz ölçümü çok büyük, bu nüfus az bile diyebilir. Ancak nüfus ve nüfus yoğunluğu farklı kavramlar ki nüfusun büyük bir çoğunluğu üç beş şehirde toplanmış, dolayısyla sayısız kolej ve üniversitede okuyan ve mezun olmuş yüz binlerce kişiyle rekabet etmeyi zorunlu kılıyor. Nihayetinde, Kanada gibi bir ülkeden sıradan bir online başvuru ile çalşma izni almanın da bir fırsat olduğunu kabul etmek gerekir. Öte yandan bu fırsat mı yoksa milli piyango çekilişine katılma hakkı mı zamanla yaşayıp göreceğim. Son olarak, ülkenize dönseniz bile pes etmeyin, iş başvurularına mutlaka devam edin, kısa da olsa tecrübe ettiğiniz bir yere ikinci kez geliyor olmak size daha kolay olacağını hissettirecektir.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@berrrFU evet ama sağlık çok önemli, özel sigortaları da araştırdığımda blu cross die bir şirket buldum ancak 150 CAD civarında oluyor aylık ve newcomer'lar için özel bir paket olduğunu da hiç duymadım. Daha makul sisgortalar olmalı diye düşünüyorum, OHIP için de min 3 ay Ontario'da kalmış olmak gerekiyor. Kısaca, şimdiye kadarki araştırmalarıma göre ücretsiz sağlıktan faydalanamıyoruz 😞

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

merhaba, OWP onaylandıktan sonra sağlık sisteminden ücretsiz faydalanmak için ne yapmak gerekiyor? Bir tanıdığım payroll'lu olarak çalışmam gerektiğini söylemişti. Dolayısyla iş bulana kadar devlet hastanelerinden ücretsiz faydalanamıyor muyuz? Eğer ücretli olacaksa, çok mu pahalıdır, hiç hastane süreci deneyimleyen oldu mu?

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@HairTrans Teşekkür ederim, geri dönüp dönmeme konusunda kararsızım, buradaki yaşam tarzını sevmeye başladım, şimdilik kar olmadığı için zor şartları tecrübe etmiş değilim. Bulunduğum bölge North York, hem merkezi hem sakin, çok güvenli ve insanlar huzurlu yaşıyor. Bol bol park yeri var ve trafik hiç görmedim, navigasyonda kırmızı olarak gözüken yerler bile en fazla bir iki dakika sürüyor, sonra akıyor. Bu nedenle, gerçekten araba almak için harika bir yer, lakin henüz bir iş deneyimim olmadığı için burada finans ile araba almak için beklemeliyim. Yine kredilendirme konusuda oldukça yardımcı olan dealer'lar var. Soınuç olarak araba almadığım için uber eats veya doordash yapmak şu an için mümkün değil. Norveç ve Portekiz'de yaşadıktan sonra Kanada'da ev kiralama fiyatlarının esasında abartılı olduğunu düşünmüyorum. 1800 eur (20000 NOK) 1+1 evi Norveç'de zar zor buluyordum. Bu Portekizde 1300 eur'dan başlıyor, burada yani Toronto'da ise min 2000 CAD'dan başlıyor, kurları tek bir para pirimine dönüştürüp kıyaslayınca siz de göreceksiniz ki neredeyse bir birine benzer fiyatlar var. Dolayısyla konaklamanın sadece Kanada'da değil Türkiye dahil bütün dünyada sorun olduğunu düşünüyorum. Tuhaf olanı Amerika'da yaşarken 1000 USD'ye bile bir stüdyo bulabiliyordum (Nashville, Atlanta, Austin gibi şehirlerde). Ancak gelin görün ki Toronto'da 2000 CAD'ı evi bile kredi skoru ve Kanada'da gelir belgesi sunmadan kiralayamıyorum. Bu nedenle 900 EUR yakın bir tutarda aylık Airbnb odalarından kiralıyorum. Bitmesine son bir hafta kala aynı yerde yeni bir rezervasyon ya da yeni bir oda bakmayı planlıyorum. Kredi skorum oluştuğunda ise bir real estate agent ile çalışmayı düşünüyorum.
      İş konusuna gelecek olursam, şu ana kadar 280 tane iş başvurusu yaptım. Saçma sapan basit işlerden bile sınav yolluyorlar, basit ama sınavlar İngilizce, ancak çok zaman alıcı. Bunlar indeed'de oluyor. Ancak hiç birinden dönüş de olmuyor, çünkü daha önce Kanada'da ne bir eğitim geçmişim ne de bir iş deneyiyim var. Daha seyrek de olsa Linkedin'de başvuruyorum, orada sınav gönderdiklerini görmedim ve dönüş sağladıklarını da hiç görmedim. Ancak şu an için dert etmiyorum, sonuçta bu süreci yaşayan bir tek ben değilim. Burada çalışan, PR'ını ya da vatandaşlığını almış pek çok kişiden daha iyi İngilizce konuştuğumu farkettim. Bu biraz beni motive etti, dil bariyerini yaşamayacağımı düşündüğüm için ilk yakaladığım fırsatta tutanabileceğime inanıyorum. Geçenlerde, birisi burada 800 başvuruya ulaşmam gerektiğini belirtmişti. Anlayacağınız, şimdilik başvurularıma devam ediyorum.

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@Seda-Uysal-Avcı çok teşekkür ederim, Seda Hanım,

Kanada içinde yayımlandı
      S
      selcuk.c

@Ahmet-Gümüş 17 Aralık

Kanada içinde yayımlandı
      S