DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @tufank Teşekkür ederim. Bu arada biraz önce Garanti bankası müşteri hizmetlerini arayıp sordum 15K TL ve üzeri gönderimlerde 461 TL kesiliyor dedi ama çokta güvenemedim açıkcası 😃 Umarım öyledir tabi.Yarın şubeye gittiğimde netleşir.Bende buraya tekrar yazarım.
    Olur tabi ki işlemleri başlatınca kayıt olayım.


  • @kngslyr06 teb bankasının mobil uygulamasından yaptı eşim araştırdığı kadarıyla en düşük kesinti burdan oluyordu. Ama öncesinde bankaya gidip hesabı transfere uygun hale getirmek için talimat verdi. Ayrıntısını bilmiyorum açıkçası biz öncesinde müşteri ilişkilerini arayıp bilgi almıştık siz de sorun isterseniz


  • @kngslyr06 Ben enpara.com üzerinden gönderim sağladım sadece 150 TL komisyon ödedim. Ensara hesabım yoktu hızlıca bir hesap açtım 1 günde açılıyor hızlıca sanırım. Daha sonra paramı enpara hesabıma aktarıp ödememi yaptım. Daha uygun bir seçenek bulamazsanız bu şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim. (ben işlemimi eb3vize ile yaptım) BDV nin kullandığı banka vs ödeme yöntemleri için farklı sonuçları olabilir, onun hakkında bilgim yok maalesef

  • ⭐⭐

    @kngslyr06 Ben iş bankasıyla yaptım swifti. Bdv ye gönderdim. 55 usd ücret aldı. Gönderim yaparken tüm masrafların sizden kesileceğini belirtmeniz gerekiyor yoksa para eksik gider karşıya. Birde işbank mobil uygulaması üzerinden transferi anlık görüntüleyebildim. Türkiye'den onaydan çıkması, muhbir bankaya girmesi , onlardan çıkması gibi süreçleri görebildim. Teb ve enpara avantajı da iyiymiş yalnız.
    2. taksiti Teb üzerinden yapabilirim, zaten Amerika'da kullanmak için cebte teb hesabı açacaktım transferi de onun üzerinden yapabilirim.
    Şimdiden süreciniz hayırlı olsun. 1. sayfadaki ekselimiz gün geçtikçe çoğalıyor,sizide bekleriz.


  • @serel, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    @kngslyr06 teb bankasının mobil uygulamasından yaptı eşim araştırdığı kadarıyla en düşük kesinti burdan oluyordu. Ama öncesinde bankaya gidip hesabı transfere uygun hale getirmek için talimat verdi. Ayrıntısını bilmiyorum açıkçası biz öncesinde müşteri ilişkilerini arayıp bilgi almıştık siz de sorun isterseniz

    100tl+17 dolar kesintisi olmuş. Enpara daha uygun demek ki...

  • ⭐⭐

    @serel teb ve enpara iyiymiş her koşulda. Ödeme için verilen süre dolmasa ben de acele etmez swift ile gönderirdim, çünkü çok fazla komisyon aldı kredi kartı için. 2. ödemeyi kesinlikle swift ile yapacağım.


  • @pigaro Bende şimdi Enpara hesabı açtım fakat Enparaya nasıl gönderdin? Çünkü Enparaya gönderirken de kesinti olacak diye düşünüyorum o yüzden değişen pek birşey olmuyor gibi.
    Yada Finansbank şubesine gidip Enparaya para yatırabilir miyiz? çünkü ATM den döviz yatırılmıyor.


  • EB3vize.com.png

    Arkadaşlar ayrıca (EB3vize.com'dan yapan arkadaşlar) Bu görselde ödemeyi onayla butonuna tıkladıktan sonra mı ödemeyi yapıyoruz yoksa ödemeyi yaptıktan sonra mı bu bu butona basıyoruz?

  • ⭐⭐

    @tufank enpara sitesine baktım 150 tl artı ekstra masraf çıkarsa o diyor. @pigaro sizde ekstra dolar olarak aracı banka kesintisi oldu mu? Olmadıysa enpara en ucuz transfer yöntemi oluyor.


  • @kngslyr06

    Selamlar,

    Ödemeyi yapıp makbuzu kendilerine ilettikten sonra buradan da "Ödemeyi Onayla" diyebilirsiniz. Ödeme onaylanınca, statü Pending'den Approved'a dönüyor zaten otomatik.

    Onun dışında Swift için, evet, enpara-teb gibi daha avantajlı komisyonu düşük seçenekler olsa bile herkes bu bankaları kullanmıyor. Örneğin biz Akbank ve İş Bankası kullanıyoruz döviz yatırımlarımız için. Dolayısıyla bu bankalardan başka bir bankaya döviz aktarımı ancak bozdurup, TL olarak aktarıp, tekrar döviz alma şeklinde olacağından muhtemelen daha pahalıya gelecekti. O yüzden direkt Akbank'tan gönderim yaptık Swift ile, ilk 5000 dolarlık ödeme için 25 dolar komisyon ödedik. O yüzden bankanızın komisyon ücretlerini kontrol edip ona göre seçebilirsiniz. Muhtemelen bozdur tekrar al seçeneği sizi daha zararlı çıkarır. En güzeli, dövizi hali hazırda nereden alıyorsanız oradan transfer yapmak. Ya da 10 bin doları alıp gönderebilecek TL mevduat birikiminiz varsa, enparaya aktarıp oradan yapmanız en ucuz seçenek gibi duruyor.


  • @kngslyr06 Benim dövizim yoktu zaten. TL olarak enpara'ya attım oradan uygun olduğunu düşündüğüm bir saatte yine enpara hesabımdan döviz aldım. Nakit vs yatırmadım.

    Diğer konu ise ödemeyi yaptıktan sonra, ödemeyi onayla diyebilirsiniz. Ekstra Dekontu mail almayı unutmayın.


  • Tüm bilgilendirmeler için herkese teşekkür ederim arkadaşlar.


  • ben de en para hesabında yaptım. banka 150 tl kesıyor. aracı / muhbır banka 48 dolar kesıyor. turkıyedekı bankalık durum degıl. eger calıstıgınız banka ıle gonderım daha masraflıysa fızıksel olarak paranızı bankadan cekıp daha avantajlı bankada dolar hesabı acabılırsınız aynı gun ıcınde. en parada bankamatıkten fızıksel dolarınızı dolar hesabınıza yatırabılıyorsunuz. turkıyede bankalar arasındakı trasfere para odemenıze gerek yok . bankadan fızıksel cekıp dıger bankadakı hesabınıza yatırabılırsınız.


  • @kngslyr06 en para fınansbank atm lerını kullanıyor. atm den dovız yatırılıyor. yıllardır yapıyorum. eger dıger bankadakı hesabında dolar varsa bankadan fızıksel olarak cekıp fınansbank atm veya subesınden yatır. ya da baska bankada hesap acacaksan oranın banka subesınden. ınternet bankacılıgından turkıye ıcınde dovız donderırken ucret kesılır bos yere kesıntıye ugrmasın.


  • @selamibasaran en para da gonderım yaparken hesabınızda 150 tl ve ustu para olması gerekıyorkı ıslemınız onaylansın . aracı bankalar 48 dolar gıbı bı ucret kesıyor. 15o tl en paranın kesıntısı.


  • @selamibasaran tum ucretler 55 usd tuttuysa ıs bankasında asagı yukarı ıs bankası ve enpara aynı mıktarda masraf cıkartıyor. en parada 15o tl + 48 usd aracı banka komısyonu kesıyor. nerdeyse aynı ucretler.

  • ⭐⭐

    @deckerloki O zaman Teb daha avantajlı. İlerde ABD de yaşarken TEB kullanmak zaten avantaj, ben 2. ödemeyi TEB üzerinden yapacağım. Şimdiden şubeyi tanıyalım. 🙂


  • Arkadaslar biraz once parayi Finansbank ATMsinden Enparaya yaptirdim. Uygulamadan da EB3vize.com icin verdikleri bilgilere gonderdim.1 gun sonra gonderim saglaniyor diye uyari geldi.Dekontu da gonderdikten sonra verecek sanirim.Onu da mail olarak atacagim.Bu arada gonderirken 5050 dolar gonderdim oradaki banka da kesiyormus.Yarin umarim tum islemler tamamlanmis ve baslatmis olurum. Yine bilgileri buraya aktaririm diger arkadaslara da yardimci olmus olur.
    Simdiden herkesin EB3'u hayirli olsun diyelim.
    Excel'e de en son kayit olacagim.
    Tennessee wait for me.


  • @kngslyr06 Süreciniz hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz 🙂 sırada sabırla bekleme adımı kaldı.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   S selamibasaran 

  • @kngslyr06 hayırlı uğurlu olsun sıkıntısız ilerler inşallah 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

42.9k
Kullanıcı

4.5k
Konu

436.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum