EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
-
@tufank evet ayni sekilde oldu tahminimiz gibi.

-
Ben bunu tam anlamadım arkadaşlar, aşı yapacaklar b tablosunu kullanacak diye bi güncelleme gibi mi geldi bu bülten? Kafam karıştı 🤔
Nasıl yorumlamalıyız? -
@mercü aos olacaktı aşı diye yazmış klavye
-
@mercü AOS filing için hangi tablo kullanılacağı her ayın bülten açıklamasında belirtiliyor. Şu iletiyi okuyabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/post/389489
Ayrıca bu konunun ilk iletisinde de bülten ile ilgili açıklama mevcut, onu da inceleyebilirsiniz.
-
@mercü asi da olabilir sonucta saglik muayenesine gireceksiniz pd aktif ise :-))
-
Selam arkadaşlar,
Bu başlıktaki vize kategorisine benzer bir kategoride sorum var. Forumda arattım ama bilgi bulamadığım için burada sormak istiyorum.
Göçmen vizesi olan "Employment Fourth Preference (E4): Certain Special Immigrants" kategorisinin alt kategorisi olan "Certain Employees or Former Employees of the U.S. Government Abroad" vizesi hakkında bilgisi & deneyimi olan var mı?
Eskiden Türkiye'de bir ABD üssünde çalışan bir akrabam için soruyorum. Dışişleri bakanlığı sitesinden biraz araştırma yaptım ve Ds-1884 formunu doldurmamız gerekiyor herhalde ama süreç biraz karışık geldi. Süreç nasıl başlar, ne yapmamız gerekiyor tam anlamadım.
Eğer bu vizeye dair bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
-
@tufank aynen öyle ilk seçtiğim yerdi kafamda çok sıkıntı değil biraz daha küçük sadece yoksa hepsi aynı zaten aynı bölgede burdaki excele orayı yazmıştım
-
@skycoud3 bahsettiğiniz vize türü EB-4 ise aşağıdaki sayfadan detaylarına bakabilirsiniz:
Bu vize türünün EB-3 other workers kategorisi ile pek bağı yok, gereklilikleri de çok farklı. Dilerseniz aşağıdaki kategori altında bir başlık açarak sorunuzu sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler
-
Arkadaşlar merhaba.Bende EB3'e başvuru yapacağım yarın ve parayı göndereceğim.Size bir sorum olacak.Hangi bankadan göndermemizi tavsiye edersiniz?Bende İş bankası ve Garanti bankası var.Ayrıca gönderirken masraf kesiyor mu?Kesiyorsa ne kadar kesiyor?Ekstra söylemek istediğini bir şey varsa dinlemek şsterim.Şimdiden teşekkürler.
-
@kngslyr06 komisyonlarla ilgili bankaya danışmanız daha sağlıklı olur. BDV solutions için soruyorsanız swift veya kredi kartı ile ödeme seçeneğini kabul ediyor. Ben kredi kartıma (hesap kesim para biriminde USD mevcut, yoksa kur farkı oluşur) ekstra para yatırarak gönderim sağlamıştım $11k 'lik ilk ödeme için yaklaşık $340 dolar komisyon almıştı BDV'nin kendi sistemi. %3'lük bir komisyon alıyor. Swift ile daha uyguna gönderen bankalar vardır mutlaka, gönderme ekranında da gösterecektir zaten işlemi başlatmadan önce.
İşleminizi başlatınca bu başlığın ilk iletisindeki excel tablosuna kayıt olabilirsiniz dilerseniz. süreciniz hayırlı olsun şimdiden.
-
@tufank Teşekkür ederim. Bu arada biraz önce Garanti bankası müşteri hizmetlerini arayıp sordum 15K TL ve üzeri gönderimlerde 461 TL kesiliyor dedi ama çokta güvenemedim açıkcası :D Umarım öyledir tabi.Yarın şubeye gittiğimde netleşir.Bende buraya tekrar yazarım.
Olur tabi ki işlemleri başlatınca kayıt olayım. -
@kngslyr06 teb bankasının mobil uygulamasından yaptı eşim araştırdığı kadarıyla en düşük kesinti burdan oluyordu. Ama öncesinde bankaya gidip hesabı transfere uygun hale getirmek için talimat verdi. Ayrıntısını bilmiyorum açıkçası biz öncesinde müşteri ilişkilerini arayıp bilgi almıştık siz de sorun isterseniz
-
@kngslyr06 Ben enpara.com üzerinden gönderim sağladım sadece 150 TL komisyon ödedim. Ensara hesabım yoktu hızlıca bir hesap açtım 1 günde açılıyor hızlıca sanırım. Daha sonra paramı enpara hesabıma aktarıp ödememi yaptım. Daha uygun bir seçenek bulamazsanız bu şekilde yapmanızı tavsiye edebilirim. (ben işlemimi eb3vize ile yaptım) BDV nin kullandığı banka vs ödeme yöntemleri için farklı sonuçları olabilir, onun hakkında bilgim yok maalesef
-
@kngslyr06 Ben iş bankasıyla yaptım swifti. Bdv ye gönderdim. 55 usd ücret aldı. Gönderim yaparken tüm masrafların sizden kesileceğini belirtmeniz gerekiyor yoksa para eksik gider karşıya. Birde işbank mobil uygulaması üzerinden transferi anlık görüntüleyebildim. Türkiye'den onaydan çıkması, muhbir bankaya girmesi , onlardan çıkması gibi süreçleri görebildim. Teb ve enpara avantajı da iyiymiş yalnız.
2. taksiti Teb üzerinden yapabilirim, zaten Amerika'da kullanmak için cebte teb hesabı açacaktım transferi de onun üzerinden yapabilirim.
Şimdiden süreciniz hayırlı olsun. 1. sayfadaki ekselimiz gün geçtikçe çoğalıyor,sizide bekleriz. -
@serel, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları
@kngslyr06 teb bankasının mobil uygulamasından yaptı eşim araştırdığı kadarıyla en düşük kesinti burdan oluyordu. Ama öncesinde bankaya gidip hesabı transfere uygun hale getirmek için talimat verdi. Ayrıntısını bilmiyorum açıkçası biz öncesinde müşteri ilişkilerini arayıp bilgi almıştık siz de sorun isterseniz
100tl+17 dolar kesintisi olmuş. Enpara daha uygun demek ki...
-
@serel teb ve enpara iyiymiş her koşulda. Ödeme için verilen süre dolmasa ben de acele etmez swift ile gönderirdim, çünkü çok fazla komisyon aldı kredi kartı için. 2. ödemeyi kesinlikle swift ile yapacağım.
-
@pigaro Bende şimdi Enpara hesabı açtım fakat Enparaya nasıl gönderdin? Çünkü Enparaya gönderirken de kesinti olacak diye düşünüyorum o yüzden değişen pek birşey olmuyor gibi.
Yada Finansbank şubesine gidip Enparaya para yatırabilir miyiz? çünkü ATM den döviz yatırılmıyor. -

Arkadaşlar ayrıca (EB3vize.com'dan yapan arkadaşlar) Bu görselde ödemeyi onayla butonuna tıkladıktan sonra mı ödemeyi yapıyoruz yoksa ödemeyi yaptıktan sonra mı bu bu butona basıyoruz?
-
-
Selamlar,
Ödemeyi yapıp makbuzu kendilerine ilettikten sonra buradan da "Ödemeyi Onayla" diyebilirsiniz. Ödeme onaylanınca, statü Pending'den Approved'a dönüyor zaten otomatik.
Onun dışında Swift için, evet, enpara-teb gibi daha avantajlı komisyonu düşük seçenekler olsa bile herkes bu bankaları kullanmıyor. Örneğin biz Akbank ve İş Bankası kullanıyoruz döviz yatırımlarımız için. Dolayısıyla bu bankalardan başka bir bankaya döviz aktarımı ancak bozdurup, TL olarak aktarıp, tekrar döviz alma şeklinde olacağından muhtemelen daha pahalıya gelecekti. O yüzden direkt Akbank'tan gönderim yaptık Swift ile, ilk 5000 dolarlık ödeme için 25 dolar komisyon ödedik. O yüzden bankanızın komisyon ücretlerini kontrol edip ona göre seçebilirsiniz. Muhtemelen bozdur tekrar al seçeneği sizi daha zararlı çıkarır. En güzeli, dövizi hali hazırda nereden alıyorsanız oradan transfer yapmak. Ya da 10 bin doları alıp gönderebilecek TL mevduat birikiminiz varsa, enparaya aktarıp oradan yapmanız en ucuz seçenek gibi duruyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum