@strangek, içinde söyledi: Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri)
Arkadaşlar merhabalar, . Şimdiden cevap için teşekkür ederim.
sonunda nişanlımla(Amerikan vatandaşı) mayısta Vegasta evlenmeye karar verdik. Clark countye evlilik başvurusu yaptık. Mayısta evlenip geri döneceğim. Ancak dönmeden önce Türk konsolosluğundan evlilik tescili için randevu oluşturdum. Bu konuda sorularım şu şekildedir;
Ön kayıt oluşturduk las vegasta evlililik için ne kadar sürede evlilik sertifikasını alabilirim? Ben aynı gün veririler gibi düşünerek 2-3 gün sonrasına randevu oluşturdum.
Evlilik tescili için gereken belgelerde evlilik belgesinin aslı isteniyor bunu apostil yaptırmam gerekiyor mu yoksa orijinalde İngilizce verildiği gibi götürmeli miyim?
Aile cüzdanı içinde başvuruda bulundum ancak dönünce Türkiye'den almam mümkün müdür?Ordan başvuru kaydı oluşturup Türkiye’den alabilir miyim?
Evlilik yaptığım yer bu türk konsolosluğuna isteğim doğrultusunda kendi bildirebilir mi?
Tebrikler, hayirli olsun 
Hemen alabilmeniz lazim. Onu da konsolosluga gotururseniz evliliginizi Turkiye icin de tescillemis olursunuz, cunku o belgeleri Turkiye'de tescil ettirmeniz mumkun olmayacak.
Suradan islem yapacaginiz konsoloslugu secin:
Zaten hangi belgelerin gerektigi yaziyor olacak, doldurmaniz gereken formlar da var... Evlilik belgesinin asli yeterli... New York Baskonsoloslugu icin su belgeler gerekiyor:
-
Evlilik belgesinin aslı (veya yetkili yerel makam veya evlendirme dairesinden alınan onaylı örneği),
-
Çiftin T.C. Kimlik Kartlarının aslı ve fotokopileri. (Eşlerden biri yabancı uyruklu ise, yabancı uyruklu olanın doğum belgesi veya anne ve baba adını, doğum yerini ve tarihini gösteren bir kimlik belgesi),
-
Kadın Türk vatandaşıysa ve evlilik soyadıyla birlikte önceki soyadını da taşımak istiyorsa, önceki soyadını da taşıma isteğini içeren dilekçe.
Maalesef bu islemleri sizin yapmaniz gerekiyor, evlilik yaptiginiz yer otomatik olarak konsolosluga aktarmaz bu bilgileri. Bu islemleri bitirdikten sonra Turkiye'ye donmenizi tavsiye ederim.