Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba
    @crazycells Ben GC sahibiyim ve esim icin F2A ya basvuru yaptik. I-130 formu doldurdum ve NY dan postaladim. 2 hafta sonrada I-797 receipt geldi. Online da status kontrol ettigimde On February 21, 2017, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number WAC179021xxxxx, and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. bilgisi cikiyor.
    Yayinlanan bultenlerden kafam karismis durumda. Su ana kadar PD veya baska herhangi bir yazi almadik. Durumumuz normal mi.

    keywords: greencard sahiplerinin eş ve çocukları

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    F2A ve F2B Gocmen Vizesi Basvuru Sureci

    F2A vizesi, Green Card sahiplerinin esleri ve 21 yasindan kucuk bekar cocuklari icin, F2B vizesi ise Green Card sahiplerinin 21 yasindan buyuk bekar cocuklari icin basvuru yapmasi gereken gocmenlik yollaridir. F gocmenlik vizeleri, IR vizelerinden farkli olarak yillik kotaya tabidir. Yillik vize sayisi kotasi oldugundan uzun bir sure siranin size gelmesini beklemeniz gerekmektedir. F2A ve F2B vizelerinden sadece Green Card sahiplerinin esleri ve bekar cocuklari yararlanabilir.

    Bekleme sureniz konusunda (priority date) ayrintili aciklamayi ve sureci nasil takip edebileceginizi su konunun ilk postunda bulabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak

    F2A ve F2B vize sureclerinin olumlu sonuclanabilmesi icin Green Card sahibinin, ailesine sponsor olabilmesi gerekmektedir, sponsorluk hakkinda ayrintili bilgiye su konudan ulasabilirsiniz.

    Gocmenlik vize surecinin takibinin daha iyi yapilabilmesi ve tum kullanicilarin mulakat tarihlerini alana kadar daha bilincli hareket edebilmeleri icin lutfen gecmis ve gelecek tum F2A veya F2B surecindeki arkadaslar su cizelgeyi doldursunlar (ikisi icin ayri cizelgeler mevcut): bit.ly/F2AveF2BBasvuruTakibi

    F2A ve F2B icin su asamalari takip etmelisiniz:

    1. I-130 ve USCIS onayi

    Green Card sahibi bireyin ailesi icin Green Card surecini baslatmasi icin ilk olarak I-130 formunu doldurmasi gerekmektedir. Bu formu doldurmak icin su sayfadan yararlanmalisiniz:

    (Not: I-130 formunu artik online olarak gonderebilirsiniz, I-130A formunu doldurup pdf'i I-130 basvurunuzun en sonuna ekleyebilirsiniz)

    Ayrica bu form hakkindaki sorularinizi su konuda da sorabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular

    I-130 formu hakkindaki ayrintilar icin yukaridaki forum konusunu takip etmelisiniz. Ayrica su USCIS sayfasinda hem I-130 formunu hem de formu doldurmak icin gereken bilgileri bulabilirsiniz. Eger esiniz icin basvuru yapiyorsaniz ayrica I-130A formunu da doldurup gonderin. (Formu, ayni sayfada bulabilirsiniz.) Ayrica online bildirim alabilmek icin G-1145 formunu da doldurup gonderebilirsiniz. (Ayni sayfada bulabilirsiniz)

    I-130 formunu gonderirken formlari imzalamayi unutmamalisiniz. Ayrica form doldurma ucretini olan $535'i da formla beraber (check ya da money order seklinde) gondermelisiniz. USCIS'e gondereceginiz pakette sunlar olmali:

    • Form I-130 - GC sahibi es tarafindan doldurulup imzalanacak (form)
    • Form I-130A - Green Card alacak es tarafindan doldurulup imzalanacak (form)
      (eger esiniz ABD disindaysa imzalamadan bu formu gonderebilirsiniz!)
    • online bilgilendirilme amacli opsiyonel olarak Form G-1145
      (bu formlar hakkindaki sorularinizi su konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular)
    • iki adet fotograf (iki es icin de gerekli - arkasina bastirmadan isimlerinizi yazabilirsiniz)
    • $535 form ucreti (check ya da money order)
      (guncel form ucretleri icin su sayfayi kontrol edebilirsiniz: https://www.uscis.gov/forms/our-fees )
    • GC sahibi sponsorun Green Card'inin, dogum belgesinin, pasaport biyografi sayfasinin veya gocmenlik statusunu gosteren diger belgelerinin fotokopisi (yani sponsor GC sahibi oldugunu gostermeli)
    • GC alacak es ve cocuklarin pasaport biyografi sayfasinin fotokopisi
    • GC alacak kisilerin en sonki I-94 formu (https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/recent-search) (Eger ABD'delerse)
    • Green Card alacak esin su anki ve onceki evliliklere ait dokumanlarin fotokopileri (eger daha once bosanma gerceklestiyse, bosanmalarin resmi olarak bittigine dair resmi belgeler)
    • Eger es icin basvuru yapiyorsaniz evliliginizin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosteren belgeler
      (Bunlar su tur belgeler olabilir; fotograflar, ortak banka hesaplari, ortak kira ya da mortgage odemeleri, ortak doldurulmus vergi formlari, ortak faturalar, ortak araba bilgisi ya da sigortasi, ortak sigorta ya da emeklilik bilgileri, gayrimenkuller, ayni adreste yasadiginiza dair belgeler, varsa cocuklariniza dair dogum belgeleri ya da evliligin iyi niyetli bir evlilik oldugunu gosterdigini dusundugunuz diger dokumanlar).

    Bu surecte ilk olarak USCIS'ten belgelerinizin alindigina dair NOA (Notice of Action) 1 mektubunu (genelde ilk ay icinde) alacaksiniz ve bu mektupta sizin priority gununuz de yer alacak. USCIS daha sonra formlarinizi isleyip dosyanizi NVC'ye gonderecek ve dosyanizin NVC'ye gonderildigine dair NOA-2 mektubunu alacaksiniz. Bu NOA2'nin ulasmasi uzun surebilir.

    Not: Eger Priority Date'iniz geldiginde Green Card alacak kisi veya kisiler ABD icindeyse, o durumda AOS yapmalisiniz. AOS konusunda ayrintili bilgi icin su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak

    2. NVC (Department of State) Bildirimi

    Priority Date'iniz aktif oldugunda ve formlariniz NVC'ye gonderildikten sonra, NVC’den size bildirim gelecek ve su adresteki 6 asamayi takip edeceksiniz: https://nvc.state.gov

    Bu 6 asama soyle:

    1. Bir temsilci secme

    Bu temsilci, sizin vize sureciniz konusunda bilgilendirilecek kisi olmali. Eger bir avukatla islemleri hallediyorsaniz avukatinizi temsilci olarak secebilirsiniz. Fakat kendinizi, bir aile uyenizi ya da arkadasinizi da temsilci olarak secebilirsiniz. Eger kendinizi secmiyorsaniz, guvenilir bir kisi sectiginize emin olun!

    Temsilcinizi su internet sayfasindan: https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx
    DS261 formu doldurarak secmelisiniz. Bu sitedeki forma girmeniz icin gereken bilgiler size NVC tarafindan gonderilen mektupta yer aliyor.

    (DS261 formunu doldurduktan sonra, NVC’e bilgileri islemesi icin 3 hafta sure verip sonrasinda diger asamalara gecebilirsiniz)

    1. Ucretleri odemek:

    Yine https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresine kendi bilgilerinizle girip,

    • Gocmenlik vize basvuru islemleri (Immigrant Visa Application Processing Fee)
    • mali destek taahudu (Affidavit of Support Fee)

    icin ucret odemeniz gerekmektedir.

    Bu ucretleri online olarak https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx adresinden ayri ayri odemelisiniz. Bu ucretleri odemek icin bir ABD bankasindan hesap numarasina ve routing number’a ihtiyaciniz olacak. Ayrica ucretleri odemek icin NVC’nin gonderdigi mektuptaki NVC dosya numarasina (NVC Case number) ve Invoice ID (Fatura numarasi) da ihtiyaciniz var.

    Bu ucretleri odedikten sonra NVC’e 1 hafta sure verip, bir sonraki asamaya gecmelisiniz. (NVC odemelerinizi alana kadar, DS260 formunu dolduramazsiniz!)

    1. DS260 formu doldurmak

    Bu adresten https://ceac.state.gov/iv/ DS260 formunu doldurmalisiniz. DS260 formunun turkcesi icin su paketi kullanabilirsiniz: yesilkartforum.com/cekilis

    Ayrica youtube kanalimizdaki su video'dan yararlanabilirsiniz:

    DS260 formunu doldurmak icin, NVC’den gonderilen mektupta (Welcome Letter) yer alan NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID Numarasina ihtiyaciniz olacak. Green Card alacak herkes bir DS260 formu doldurmali.

    1. Mali dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    DS260 formunu doldurduktan sonra, finansal olarak aile uyenizi destekleyebileceginizi gostermeniz gerekmektedir. Bu nedenle I-864 sponsorluk formunu doldurmalisiniz. Bu formla beraber gelir duzeyinizi ve ABD’deki resmi statunuzu ve ABD’de yasadiginizi gosteren belgeleri de toplamalisiniz.
    Bu konudaki ayrintilar icin su sayfayi inceleyebilirsiniz. Ayrica bu konudaki sorulariniz icin su forum konusunu kullanabilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

    1. Durumunuzu belgeleyen yardimci dokumanlari toplamak (NVC’ye gonderilecek)

    NVC'ye gondermek icin;

    • Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
    • Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
    • Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
    • Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.
    • pasaport ve diger seyahat belgelerinin fotokopileri

    gibi belgeleri toplamalisiniz. Eger gonderdiginiz belgelerin dili ingilizce degilse, yeminli tercumana cevirisini yaptirip gondermelisiniz. Onemli belgelerin sadece fotokopilerini NVC’ye gondermelisiniz, orjinallerini ise mulakatinizda yaninizda bulundurmalisiniz.

    Bu dokumanlarin listesine su sayfadan ulasabilirsiniz...

    Eger Turkiye disinda bir ulkeden belge alacaksaniz, bu belgelerin listesini ve nasil alinacagini yine ayni sitede ilgili ulkenin sayfasina giderek ogrenebilirsiniz.

    1. Belgeleri NVC'ye gondermek

    4uncu ve 5inci asamadaki belgeleri topladiktan sonra tek bir paket hazirlayip bu paketi NVC’ye gondermelisiniz. Eger tum gerekli belgeleri NVC'ye gondermezseniz dosyanizin islenmesi ertelenir. Her eksik belgede NVC sizi bilgilendirip eksik belgeyi gondermenizi ister.

    Onemli belgelerin (ya da cikarilmasi cok zor olan belgelerin) sadece fotokopilerini NVC’ye gonderin. Belgelerin orjinallerini konsolosluktaki mulakata gostermelisiniz.

    Eger online processing yapabileceginize dair bir mektup aldiysaniz bu dokumanlarin taranmis halini CEAC’a upload edebilirsiniz. Eger boyle bir posta almadiysaniz durumunuza gore email ya da posta yoluyla belgeleri gonderebilirsiniz.

    NVC’nin adresi:
    National Visa Center
    Attn: DR
    31 Rochester Ave. Suite 100
    Portsmouth, NH 03801-2914

    Bu konuda daha ayrintili bilgi icin su sayfayi inceleyebilirsiniz...

    Bu asamalari bitirdikten sonra, NVC sizin sectiginiz konsoloslukta bir mulakat gunu belirleyip sizi bu konuda bilgilendirecek.

    Bu surecte NVC’ye ulasmaniz gerekiyorsa, su sayfadan iletisim bilgilerini bulabilirsiniz:

    3. ABD Konsoloslugunda mulakat

    NVC tum belgeleri ve ucretleri aldiktan sonra ve dosyanizin tam olduguna kanaat getirdiginde, size sectiginiz konsoloslukta bir mulakat tarihi belirleyecek ve sizi 1-1.5 ay oncesinde bilgilendirecek. NVC'den mulakat tarihini almaniz ilgili konsoloslugun yogunluguna gore 3-4 ayi bulabilir.

    Mulakatiniza Turkiye’de giriyorsaniz, su sayfadan konsoloslugun istedigi belgeleri ogrenebilirsiniz ve mulakat tarihiniz belirlendiginde belgeleri toplamaya baslayabilirsiniz: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

    Zaten belgelerin cogu NVC'ye gonderdiginiz belgeler oldugundan elinizde olmasi lazim. Turkiye’deki gocmen vize basvurulari sadece Ankara Konsoloslugu'nda yapilmaktadir. O nedenle gocmen vize alabilmek icin Ankara’ya gitmeniz gerekmektedir.

    Lutfen siz de surecinize dair butun ayrintilari ve bilgileri bu konuya aktarmayi unutmayin. Forum, uyelerinin bilgi paylasmasina dayanarak varligini surdurmektedir. Forumda diger forum uyelerinin bilgi ve deneyimlerini okuyup bunlardan yararlandiginizi, ve sizin de bilgi ve deneyimlerinizden diger forum kullanicilarinin yararlanacagini unutmayin lutfen!


    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhaba
    @crazycells Ben GC sahibiyim ve esim icin F2A ya basvuru yaptik. I-130 formu doldurdum ve NY dan postaladim. 2 hafta sonrada I-797 receipt geldi. Online da status kontrol ettigimde On February 21, 2017, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number WAC179021xxxxx, and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. bilgisi cikiyor.
    Yayinlanan bultenlerden kafam karismis durumda. Su ana kadar PD veya baska herhangi bir yazi almadik. Durumumuz normal mi.

    Merak etmeyin durumunuz normal. Yakinda bir yazi ulasir, zaten websitelerinde olan genel bilgiler yer aliyor genelde notice'lerde de...

    Sizin Priority date icin beklemeniz lazim, o geldikten sonra surece baslamalisiniz. O zamana kadar notice gelmis olur. Eger birkac ay icinde hicbir yazi elinizde ulasmazsa, o zaman iletisime gecip bir daha sorabiliriz.

    Bu arada formunuzu 2017 Subat oncesi mi yolladiniz? Yoksa gecen aylarda mi?


  • Merhaba
    @crazycells hizli geri donusunuz icin tesekkurler. bugun gelen receipt tekrardan inceledim ustunde PD var. basvuru tarihimle ayni. bir anlam ifade ediyormu bilmiyorum. ben basvurumu 21-02-2017 de yapmistim. yaklasik 13 ay oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhaba
    @crazycells hizli geri donusunuz icin tesekkurler. bugun gelen receipt tekrardan inceledim ustunde PD var. basvuru tarihimle ayni. bir anlam ifade ediyormu bilmiyorum. ben basvurumu 21-02-2017 de yapmistim. yaklasik 13 ay oldu.

    evet, PD ayni zamanda sizin basvuru tarihiniz oluyor. o halde sizin siraniz gelmis. Siz ABD'de misiniz acaba? yoksa surece ABD disindan mi devam ediyorsunuz?


  • ben abd deyim esim turkiyede. simdi ne yapmamiz gerekiyor.


  • @crazycells
    ben ABD deyim esim turkiyede. simdi ne yapmamiz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells
    ben ABD deyim esim turkiyede. simdi ne yapmamiz gerekiyor.

    birazdan sureci foruma (bu konuya) aktaracagim...


  • @crazycells cok detayli ve anlkasilir bir yazi olmus. Umarim bu asamalarda olan herkes kolaylikla atlatir bu safhalari.

    Tesekkurler


  • Merhaba,

    F2A surecinde son asamadayim ve mulakat tarihini bekliyorum. Consular process yani mulakatim Ankara'da olacak. Bu surecte F1 ogrenci vizesiyle Amerika'dayim. basvurumuzu Mayis 2016'da yaptik, Ocak 2018 de NVC den belgeleriniz tamam mektubu aldik, 3 ay icinde gelecegi yaziyor ve hala beklemedeyiz.

    Son donemlerdeki mulakat tarihleri hakkinda bilgisi olan var midir?

    Bu arada F2A surecinde olup ya da dusunen kisilerin sorusu varsa yanitlayabilirim.


  • Green card sahibi arkadaşım yarın Türkiye'ye gelip haftaya evlenecek. Daha sonra Abd'ye dönüp F2A vizesine başvuracak. Evlilikten sonra Abd'ye dönmeden eşi için pasaport çıkarması gerekiyor mu? Bir de Abd'ye hangi belgeleri götürmesi gerekiyor acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @soul-calibur Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    Green card sahibi arkadaşım yarın Türkiye'ye gelip haftaya evlenecek. Daha sonra Abd'ye dönüp F2A vizesine başvuracak. Evlilikten sonra Abd'ye dönmeden eşi için pasaport çıkarması gerekiyor mu? Bir de Abd'ye hangi belgeleri götürmesi gerekiyor acaba?

    Esi icin neden pasaport cikartacagini anlayamadim. Esi de tek basina pasaport cikartabilir. Bu konunun ilk post'una bakin isterseniz, orada gereken belgeler ayrintili bir sekilde yaziyor. I-130 icin sorun degil ama mulakat icin bu kadar erken belge toplamanizi onermem, verdiginiz belgeler guncel olsun.


  • @crazycells Merhaba. Daha oncedende bildirmistim bizim PD 21-02-2017 yaklasik 15 ay oldu. Bulten 2018april e gore F2A 22SEP17 olarak geciyor. Su ana kadar CHECK STATUS yaptigimizda herhangi bir degisiklik gozukmuyor. Seninde detayli takip listesinde yazdigin gibi 6 asamali islemlere baslamamiz gerekiyormu. Yoksa email veya posta araciligi ile bir yazinin ulasmasini mi bekleyelim. Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba. Daha oncedende bildirmistim bizim PD 21-02-2017 yaklasik 15 ay oldu. Bulten 2018april e gore F2A 22SEP17 olarak geciyor. Su ana kadar CHECK STATUS yaptigimizda herhangi bir degisiklik gozukmuyor. Seninde detayli takip listesinde yazdigin gibi 6 asamali islemlere baslamamiz gerekiyormu. Yoksa email veya posta araciligi ile bir yazinin ulasmasini mi bekleyelim. Tesekkurler

    Evet, vakit kaybetmeden baslayin. Sizin numaraniz su an aktif. Daha once USCIS'ten mektup geldi size numaranizi belirten degil mi? Surece devam edebilmek icin o numaralar yeterli.

    Suradan statunuzu kontrol edebilirsiniz: https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx


  • @crazycells elimizde sadece WAC1790219xxx numarali receipt number var. kastetiginiz numara bumu acaba

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells elimizde sadece WAC1790219xxx numarali receipt number var. kastetiginiz numara bumu acaba

    bu sanirim sizin USCIS receipt numaraniz, ben dosya yani case numaranizdan bahsediyordum. Bence acilen suradan NVC'ye ulasip sorun, dosyanizin durumunu sorun:

    https://secureforms.travel.state.gov/ask-nvc.php

    Eger 1 yil boyunca hicbir islem yapilmazsa basvurunuz otomatik olarak dusuyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu bu arada yazarken farkettim, sizin numaraniz 7-8 ay once mi aktif oldu? 1 yil icinde bir islem yapildigina emin olun.


  • @crazycells evet. Su anda tarih Sep 2017 gosteriyor bulletinlerde. 1 sene icinde hala bir bildiri gelmedi. Chech Status yaptigimizda
    Case Was Received
    On February 21, 2017, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number WAC1790219829, and sent you the receipt notice that describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you do not receive your receipt notice by March 23, 2017, please call the USCIS Contact Center at 1-800-375-5283. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.

    Boyle bir yazi cikiyor. ilk gunden bu yana.
    Sizin dediginiz gibi NVC ye bilgi sordum.


  • @crazycells Merhaba
    USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 i aradim. Durumumun normal oldugunu 15 ile 19 ay arasinda cevap gelecegini ve beklememi soylediler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sokcu Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells Merhaba
    USCIS Contact Center at 1-800-375-5283 i aradim. Durumumun normal oldugunu 15 ile 19 ay arasinda cevap gelecegini ve beklememi soylediler.

    ben ne oldugunu tam anlayamadim ama dogru yanit verdiklerini dusunmuyorum. Zaten sizin 23 Mart'a 2017'e kadar bir receipt notice almis olmaniz gerekirdi. Onu aldiniz degil mi? Sizin priority date'iniz 21 Subat 2017, yani sizin surece baslamaniz lazim. NVC'den cevap geldi mi acaba?


  • @usstory Green card sahibi arkadaşım 2 gün önce Türkiye'de evlendi ve eşi için F2A vizesine başvuracak. 10 gün kadar süre Türkiye'de kalacak. Bu süre zarfında Amerika'ya götürmesi gereken dökümanlar nelerdir acaba (kendisi ve eşi için) ? 3 ay önce ilk defa green card ile Abd'ye geldi. Henüz gelir beyanı ve olmadığından bu durumda başka bir sponsor bulması gerekiyor sanırım. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız çok müteşekkir oluruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum