Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
-
@boraozc :clapping_hands_light_skin_tone:
-
Aileden uzak olmak haricinde kalan herşey zaman içerisinde düzeliyor ve alışıyorsunuz. Aileyi de en azından birkaç ay getirip veya siz her yıl ziyaret edince halloluyor. Tam pandeminin başında Abd’ye taşındım, 2020 başları herşey pozitif ve güzeldi, ehliyet kuyruğunda bile bir sürü arkadaş ediniyordum, sonra pandemi girdi, maskelerden virüs belasından insanlar uzaklaştı, o zamanlar bir miktar ülkeden soğumuştum, şimdi ise maskeler kalktı ve insanlar eski moduna dönmeye başladı. Bir gerçek varki, bir gün geri döneceğim diye gelirseniz adapte olmak ve mutlu olmak zor. Bunun dışında sırf göçmenler değil, Amerikalılar da kendi içinde zor arkadaşlık kuruyor, yaşadığım 500 dairelik sitenin yüzde 80-90’ında köpek var ve neredeyse tamamı sabah tek başına köpeğiyle yürüyor. Bu sebeple sosyal grup, hobi bağlantılı ortamlardan çok rahat arkadaş yapılabilir
-
@serkanist Öyle demeyin Efendim; Amerika ve Avrupa bizi Kıskanıyor, şuan Alamanya da insanlar açlıktan yollarda ölüyorlar, İngilitere de iç savaş çıkmış, Fransa da insanlar insanları yemeye başlamış. bizim ülkemiz öylemi bolluk bereket içinde, her şey ucuz dolar ile, euro ile karşılaştırın onlardan ucuza alıyoruz her şeyi. :)
-
@Osman-Demir-0 Peki memurluğu bırakamamak gibi emin olmadığınız bir düşünceniz vardı madem, neden başvuru yapıp, gerçekten çok isteyen ve bekleyen kişilerin şansını aldınız?
-
Kazanınca insanın aklına hep vesveseler geliyor maalesef ama ikilemde kalmam uuzn sürmedi kararı I her türlü abd doğrultusunda verdim fakat corana ve fiscal yıldan ötürü konsolosluğa çağrılamadan hakkım yandı vize alamadım
-
@serkanist Senin gibi bir kardeşle gidib Amerika'da 0 dan başlamak olur Helal sana abi.. Ben Azerbaycanliyim Benim iyi yapdigim bir iş var oda kalıpçı ustayım ama duyduğuma göre amerikada evler Tahtadan yapıliyor dil bilgimde yoka beraber.. ( yine bir umud(
-
Türkiye öyle bir hale geldi ki merak ediyorum Amerika’ya gidip de sonra herhangi bir sebepten geri dönüp GC’yi yakanlar bu tercihlerinden ötürü pişman olmuşlar mıdır? Kimseyi yabancı bir ülkede tutunamadı diye yargılamam bu arada. Herkesin hayattan beklentisi çok farklı sadece son 5-6 senede Türkiye’de çok ciddi bir ekonomik çöküş yaşandı. O açıdan merak ediyorum.
-
@Chromium sana bir video bırakıyorum 4 yıl sonra Türkiye gelen birsinin videosu orada herşeyi anlatıyor. 2 ayı bile çıkaramadı :)
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
@Chromium sana bir video bırakıyorum 4 yıl sonra Türkiye gelen birsinin videosu orada herşeyi anlatıyor. 2 ayı bile çıkaramadı :)
2018 de 5 tl ye aldığım cips i 17 liraya aldım oturdum izliyorum :D
-
@ayvalik10 Videoyu izlerken yarısında sinirlenip kapattım. Keşke bize çıksaydı da biz de gidebilseydik zamanında. Kaldık bu cehennem çukurunda.
-
@tolgasatir, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
Bana gore Amerika’da yasayan birine bu fiyatlarin garip gelmemesi lazim. Bende videodaki arkadas gibi 4 sene sonra gittim Turkiye’ye. 4 sene boyunca Abd’de yasayinca dolar birimine alisiyorsunuz. O yuzden Tr’deki fiyatlari 10 TL 50 TL 500 TL gibi degilde dolar karsiligi olarak dusundum. 4 sene onceki dolar fiyatlariyla benzer fiyatlar vardi. Aslinda fiyatlar dunyada ki fiyatlara ayak uydurmus. Dusen ise sadece alim gucu
-
2018 deki $ kuru (ortalama 4.50 TL) ile 1 TL lik simit 22 cent yapiyordu. Simdiki kur (18.50 TL) ile 5 TL lik simit 27 cent yapiyor. Buradan cebinde $$$ ile gezmeye gidip, 5 cent lik fark icin sok yasamissa, orada TL kazanip harcayanlar napsinlar???
-
@MySea ne mi yapıyorlar cümbür cemaat 70 milyon insan green karta başvuru yapıyor
magnum dondurma çekilişi için başvuru sayısı 15 milyon 864 bin kişi sadece 1 adet 2021 maseratti araç için
-
@goodluck, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
Bana gore Amerika’da yasayan birine bu fiyatlarin garip gelmemesi lazim. Bende videodaki arkadas gibi 4 sene sonra gittim Turkiye’ye. 4 sene boyunca Abd’de yasayinca dolar birimine alisiyorsunuz. O yuzden Tr’deki fiyatlari 10 TL 50 TL 500 TL gibi degilde dolar karsiligi olarak dusundum. 4 sene onceki dolar fiyatlariyla benzer fiyatlar vardi. Aslinda fiyatlar dunyada ki fiyatlara ayak uydurmus. Dusen ise sadece alim gucu
arkadaş içerik üreticisi o da dolar kazandığı için senin gibi düşünebilir ama şu açıdan bakmak lazım ailesi açısından düşünüyor da olabilir. Sizin için herşey hala aynı seviyede olabilir ama bizim için aynı değil malesef.
-
@MySea ne mi yapıyorlar cümbür cemaat 70 milyon insan green karta başvuru yapıyor
magnum dondurma çekilişi için başvuru sayısı 15 milyon 864 bin kişi sadece 1 adet 2021 maseratti araç için
gene çıkmadı ya :D
-
Türkiyede Anadolu da bir ilde yaşıyorsan , ev kendininse kira ödemiyorsan kendine ait ortalama bir araban varsa 15000-20000 bandında da ücret alıyorsan , ABD de 3000$ alsanda gitmeye değmez diye düşünüyorum.Ama Türkiye de asgari ücret ve düşük ücret ile çalışıyorsan hertğrlü gidip şansını denemelisin fırsatlar ülkesinde.Türkiyede orta düzeyde insanların gidip mutlu olabileceğini tahmin etmiyorum.İtiraz eden arkadaşlara saygım sonsuz , kötü örnek vermek gerekirse 5 arkadaşım GC ile ABD ye gidip 4 tanesi geri döndü.sabah akşam über pizza dağıt vb. Sıfırdan hayata başlamak ortalama yaşamı olan bir insan için ciddi düşünmesi gereken bir durum.Forumda gidip kalan yada gidip tutunamayıp geri dönenler ile ilgili istatistik varmı bilmiyorum.Olsa güzel olurdu.
-
Evin varsa,araban varsa üstünede 15-20 bin kazanıyorsan ve Anadoluda küçük bir ilde yaşıyorsan...
Amerikaya giden en vasıfsız kişi bile 3000 dolarla bu şartlara 1-2 yılda kavuşabiliyor, maddiyat açısından bakılırsa bu gerçek.
Bence çogu göçmen maddi kaygılarla göç etmiyor Amerikaya. İşin huzur,sosyal yaşam,ihtiyaçlara ve isteklere kolaylıkla erişebilme( her türlü hobi,spor vs.),adalet,çocukların eğitimi ,geleceği ,ülkenin tamamen yozlaşıp cahilleşmesi,yolsuzluk batağı buna bağlı olarak ahlak seviyesinin gerilemesi yani açık söylemek gerekirse ahlaksızlaşması gibi konular çok daha öndedir. -
@goodluck, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
arkadaş içerik üreticisi o da dolar kazandığı için senin gibi düşünebilir ama şu açıdan bakmak lazım ailesi açısından düşünüyor da olabilir. Sizin için herşey hala aynı seviyede olabilir ama bizim için aynı değil malesef.
Bende aynisini soyluyorum zaten. Abd’de dolar kazanip of Turkiye’deki fiyatlar ne olmus oyle demek ancak populist bir yaklasim olabilir. @MySea 2 mesaj yukarida simit uzerinden hesabi yapmis. Tekrar deginmeyecegim. Turkiye’de yasayip TL kazanan insanlar acisindan aslinda artan fiyatlar degil dusen alim gucu ve Turkiye’nin durma noktasina gelen buyume hizi
-
@Semihmete, içinde söyledi: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak
Türkiyede Anadolu da bir ilde yaşıyorsan , ev kendininse kira ödemiyorsan kendine ait ortalama bir araban varsa 15000-20000 bandında da ücret alıyorsan , ABD de 3000$ alsanda gitmeye değmez diye düşünüyorum.Ama Türkiye de asgari ücret ve düşük ücret ile çalışıyorsan hertğrlü gidip şansını denemelisin fırsatlar ülkesinde.Türkiyede orta düzeyde insanların gidip mutlu olabileceğini tahmin etmiyorum.İtiraz eden arkadaşlara saygım sonsuz , kötü örnek vermek gerekirse 5 arkadaşım GC ile ABD ye gidip 4 tanesi geri döndü.sabah akşam über pizza dağıt vb. Sıfırdan hayata başlamak ortalama yaşamı olan bir insan için ciddi düşünmesi gereken bir durum.Forumda gidip kalan yada gidip tutunamayıp geri dönenler ile ilgili istatistik varmı bilmiyorum.Olsa güzel olurdu.
aslında olay para değil ki, hayattan ne beklediğinle alakalı.
ben 12-13 eşimde 14-15 civarı kazanıyoruz, 4 bin kira ( eski kiracıyız şuan 8 bin yapmaya çalışıyor davalık durumdayuz)
5500 cocugun kreşi (ortalama bir kreş ücreti bu en pahalı yerlere göndermiyoruz )
aylık faturalar 2000 TL yi rahat geçiyor
market alışverişi 3-4 bin çok rahat tutuyor ayda
arabanın benzini ve masrafları 2 bin ayda
özel sigorta ödüyorum 2500
eskiden gelen kredi borçlarıyla ay sonu zor geliyor, eee çalıştım sadece karın tokluğuna hiç bir sosyal aktivite yok hiç konser vs bişey yok , dışarda yemek zaten ateş pahası, taksiye binmeye kalksan arapçamız yok almıyorlar, bu ev sahibiyle davalığız diye kiralık ev bakıyoruz aynı şekilde arapça bilmiyoruz diye emlakçılar yüzümüze bakmıyor, sokakta yürürken kaydı kuydu olmayan bir afganlı tarafından saldırıya uğrayıp uğramayacağımızın bir garantisi yok ( bu belki orda da öyle ancak kurallar orda daha sert uygulanıyor) vergilerden satın alma gücünden bahsetmiyorum bile. herşey para değil baktığın zaman. -
@tolgasatir Herşey para ile alakalı. Paran var ise dünyanın heryerinde güzel yaşarsın.Paran yoksa heryerde yaşam zor.Bol şans size.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
29
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum