ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
-
@Programmer malesef bu insanlar heryerde. iş yerinde aşırı hırslı aynı zamanda bir de kötü yürekli insanlar varsa orası yaşanmaz oluyor. benim de ortamım da biri var ve ayaklarım geri gidiyor. işin kötü yanı kötü yürekli olanların nedense çevresinde şak şakçıları da çok oluyor. burası bana göre değil dediğim çok oldu. umarım herkes gönlüne göre hakettiği yerde olur.
-
@Programmer Uzun yıllar boyunca edindiğim tecrübeye göre sizinle aynı bakış açısına sahip olmayanlarla bu tür konulara girmemek en mantıklısı çünkü sizi asla anlamayacaklar. Siz ağzınızla kuş tutsanız bile bu kişiler sizinle aynı sayfaya asla gelemeyecekler. Ayrıca bu söylediklerimi o insanlara karşı bir kınama olarak görmeyin. Sadece herkesin hayata bakış açısı ve kendisi için istedikleri farklı olabiliyor. Bol şans 🤞
-
@meli Bu tip insanlar eskiden de vardı. Kendi kurumum adına söylüyorum eskiden sayıları daha azdı. Son 10 yılda bu sayı tavan yaptı. Etrafındakiler ise çok özür diliyorum "leş kargaları" onlar. Akbabaları bir yere çöker de biz de faydalanırız diye haysiyet ve gururlarını kaybedenlerdir. Bir süre sonra akbabalarını beklemez, onun adına hareket etmeye başlar, iyi insanların canını acıtmaya çalışırlar. Çok iyi bilirim bu insan müsveddelerini.
-
@Programmer en güzel ceza yok saymak, Allaha havale etmek, herkese gönlüne göre versin diye dua etmek, ha birde buralardan kurtulmak ..
-
@Programmer ben aynı tepkileri hala alıyorum bazen kızıyorlar, bazen küsüyorlar olmadı çocukları doldurmaya çalışıyorlar ama onlar da gördü ne kadar kararlı olduğumuzu ve ne zaman gideceğimizi, ne iş yapacağımızı soruyorlar artık 😀
-
@academicus sadece bu torpil, tanıdık olayları bile burdan gitmek istemeye yeterli sebep bence. Ülkedeki her kurum bu halde maalesef, en basit işler için bile partiden referans isteniyor, hadi biz bir şekilde işimizi gücümüzü ayarladık, ya çocuklarımız napacak? En büyük korkularımdan birisi gözüm gibi baktığım, gelişimleri için didinip durduğum kızlarımın bu haksızlıklara maruz kalabilecek olması. Amerikada, Avrupa’da kalifiye insana verilen değeri zaten biliyorduk sizler de onaylamış oluyorsunuz. Yani uzun lafın kısası bu kafalar değişmedikten sonra zor işimiz…
-
@Famel düşüncelerinizi kendim yazmışım gibi okudum resmen, en kötü ne olabilir ki diyorum ben de hep, yeterki sağlığımız yerinde olsun yapmayacağımız şey yok 🙏🏻 ve çekilişi kazanmış olmanıza çok sevindim umarım sıkıntısız bir şekilde mülakat alır ve vizenize kavuşursunuz, darısı bizlerin başına 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
@dytmelek Çok teşekkürler güzel dilekleriniz için. Zaten özellikle bu başlık altında ki herkesin aynı kafa yapısına sahip olduğunu düşünüyorum ☺️ Umarım hayal ettiğiniz hayatı yaşama fırsatını yakalarsınız(yakalarız)Ama bir yandan da inşallah herkes 2024 çekilişinde benim yaşadığım sevinci yaşama fırsatını yakalar yinede . 🤞
-
@academicus öncelikle buranın konu başlığı bu olmayabilir belki ama bizim gibi göçmeyen olmadan belirsizlik içinde abd ye gidecek insanlara cesaret veren bir yazı olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Siz de en kısa zamanda abd ye ya da kanada ya gidip kendinizi kurtarın bence. Çünkü burada hiçbir başarı cezasız kalmaz. Hakkınızda hayırlısı olsun. Güzel haberlerinizi bekliyoruz en kısa zamanda.
-
Yalnız herkes ne kadar doluymuş herkes hemen hemen aynı şeylerden nasıl bıkmış değil mi? O zaman hep beraber uçak kiralayıp gidiyoruz buralardan 😉😎 hazır mısınız arkadaşlar? @academicus @bef_of_amerika @bidünya @Programmer @dytmelek @meli @Famel @hayallerabd ve isimlerini yazamadığım niceleri... haydi hemen yeni hayatımıza dilediğimiz yerde başlayalım...
-
@denizci10 ruhum orda abi zihnimde hazır bazı küçük meseleler kaldı tamamen duygusal :face_with_tears_of_joy: şu an en önemli kısım o malesef ama az kaldı çözülecek o da sen uçağı hazır et :flexed_biceps:
-
@denizci10 biz 4 kişilik rezervasyonumuzu yapalım o uçağa 🙋🏻♀️ mümkünse 2023e kalmadan kalksın uçağımız🙏🏻🙏🏻🙏🏻
-
@denizci10 valla ben mahalle kurma olayına şakasız çok sıcak bakıyorum.. her millet kurmuş, biz de bir yerden başlarız.. birlikteliğine özendiğimiz gruplar gibi gidenin gelmek isteyenin elinden tuttuğu, iş bulmak için kendi arasında bir ağ kurduğu mahalle neden olmasın? kim hangi eyaletteyse orada bir hayat kurmak isteyene yardımcı olabilir, özellikle bu forumdaki insanlar için bu hiç de zor değil.. daha birkaç gün önce Türkiye'ye dönecek bir hasta için herkesin nasıl seferber olduğunu gördük.. dobarlanın, yıkılmeycesss..
-
@hayallerabd vallahi bana uyar ki ben onu yapmaya gidiyorum. Burada da elimden geldiğince yapıyorum orada da yapacağım. Herkesi 😉😎bekliyoruz.
-
Mahalle de kuracağız inşallah. En kötü ihtimalle vakıf kurmayı düşünüyorum birkaç yıl içinde, insanların birbirine destek olması ve yeni gelenlere sahip çıkılması adına.
-
@OrlandoGücü cok guzel dusunmussun abi, niye olmasin.
-
@hayallerabd, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
@denizci10 valla ben mahalle kurma olayına şakasız çok sıcak bakıyorum.. her millet kurmuş, biz de bir yerden başlarız.. birlikteliğine özendiğimiz gruplar gibi gidenin gelmek isteyenin elinden tuttuğu, iş bulmak için kendi arasında bir ağ kurduğu mahalle neden olmasın? kim hangi eyaletteyse orada bir hayat kurmak isteyene yardımcı olabilir, özellikle bu forumdaki insanlar için bu hiç de zor değil.. daha birkaç gün önce Türkiye'ye dönecek bir hasta için herkesin nasıl seferber olduğunu gördük.. dobarlanın, yıkılmeycesss..
kesinlikle katılıyorum gerçekten çok özeniyorum imreniyorum o insanlara biz neden yapmayalım bizimde bi communitymiz olmasınmı :person_gesturing_ok_light_skin_tone: :person_gesturing_ok_light_skin_tone:
-
Ny, Brooklyn'e gelişimizin 5. ayında hayatımızda neler oluyor bahsetmek isterim. öncesinde airbnb'den tanıştığımız ve 4 aydır birlikte yaşadığımız çiftin yakın arkadaşları lizbondan bir iş teklifi aldığı için yaşadığı stüdyoya bir alt kiracı arıyordu, bizim kaldığımız eve sürekli gelip gittiği ve bizim temizliğimizden çok etkilendiği için arkadaşımıza stüdyo dairesiyle ilgilenip ilgilenmeyeceğimizi sormuş. Biz de williamsburg'taki, her türlü aktivitenin yapılabildiği, doorman'li bu binayı ve stüdyoyu görünce çok yükseldik ve ekim başı itibariyle çok sevdiğimiz insanların yanından ayrılıp buraya yerleştik. sadece bavullarla taşınmak ne kolay şeymiş:)
kafanızın uyuştuğu birileriyle evi paylaşmak güzel olsa da, son zamanlarda eşim, tr'deki evimizi özledim demeye başlamıştı. sonuçta tamamıyla kendinize ait bir yerin duygusu da çok farklı oluyor. bu yeni stüdyo konfor ve modern imkanlar açısından eşimin lokasyon bazlı dualarının tuttuğunu gösteriyor. ikimiz de kuşlar kadar hafifiz. binanın içinde tırmanma duvarından, squash salonlarına, gym'den rooftop'a birçok imkan var. sanıyorum bütün bu güzellikleri hak edecek farkında bile olmadan muhteşem bir iyilik yapmış olmamız gerek. bunu kutlamak için semtteki küçük bir marketten küçük bir çikolatalı pasta ve bir kutu ahududu aldık. ikisi için sadece 7 dolar ödedik. inanın pastanın tadı, divan'dakilerden bile güzeldi.
bugünlerin bu tatlı deneyimlerinin yanında vizemizin uzatma zamanı geldi. turist vizemizi olduğu gibi uzatma kararı aldık. Youtube'da epey bir takipçi kitlesine sahip iki Türk avukattan araya referanslar da alarak fiyat istedik. iki kişi için 2 bin dolar istendi. gerekli evrakların belirli olduğu son derece rutin bir iş için 1 a4 kağıda yazılacak ''neden daha fazla kalmak istiyorum'' konulu yazı bu kadar etmez dedim ve uzatma işlemlerimi kendim halletmeye karar verdim. öte yandan 13-14 yıldır çıkmayan green card başvurularına ilk kez buradayken başvuracağız. şimdilik acele etmiyoruz. bakalım %1.7'lik şans bu kez bize çıkacak mı?
yeni gelişmeler oldukça eklemeler yaparım. sağlıkla kalın.
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri
Yalnız herkes ne kadar doluymuş herkes hemen hemen aynı şeylerden nasıl bıkmış değil mi? O zaman hep beraber uçak kiralayıp gidiyoruz buralardan 😉😎 hazır mısınız arkadaşlar? @academicus @bef_of_amerika @bidünya @Programmer @dytmelek @meli @Famel @hayallerabd ve isimlerini yazamadığım niceleri... haydi hemen yeni hayatımıza dilediğimiz yerde başlayalım...
üzdü :( hani ben hani ben :(
-
@Alper-Bayram orda avukatlar cidden çok yükseliyorlar özellikle Türk avukatlar hemşeri hemşeriyi gurbette hesabına girişmiş gibi hissediyorum.
inşallah her şey gönlünüzce olur .
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum