Su basliktan devam edebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4298/dv2022-2022-green-card-lotosu-aşamaları
@goe Trump maalesef hiçbir şeyi umursamıyor şu noktada dedikleriniz doğru ayrıca sürekli bahsediyorum tekrar bahsedeyim ekleme yapayım bu adam 75 Ülkeye yasak koydurdu şuanda Kazakistan,Rusya,Azarbaycan,Tayland,Brezilya vb... bir sürü ülke yasak kapsamında ve göçmen vizesine uygunlukları trump tarafından geçici olarak askıya alındı.
Forumlarda okuyorum göçmenlik forumlarında Brezilyalı kadın evlenmiş kocası ABD vatandaşı Konsolosluk Green card için göçmen vizesi vermiyor başkanlık emri yüzünden yani şunu demeye götürüyorum Kongrenin göçmenlikte kotasız ve en kesin tanıdığı kategori olan Amerikan vatandaşlarının eşleri ve birinci derece yakınları kategorisinde olan birini ABD vatandaşını mağdur ediceğini bile bile kapıdan çeviren bu sarı kafalı abimizin çekilişten rastgele loto kazanmış birilerini umursayacağını sanmıyorum.
Bu arada alınan arkadaşlarımız olabilir ben sadece doğruları söylüyorum acı bile olsa umarım herşey düzelir bende izliyorum ama gerçekci baktığımızda durum bu adam vatandaşını mağdur ediyor aile birleşiminde yasaklar mı dersin bir sürü ekstra inceleme mi dersin USCIS'in bilinçli olarak yavaşlatılması veya ekstra sorun çıkartması mı dersin bu noktada loto falan az hikaye kalıyor bunu defalarca dedim ama doğrusu maalesef şu aralar böyle...
@isenturk Merhaba Adli sicil ve Arşivli Adli sicil kaydınızda bulunmayan hiçbir sorgulama,dava,gözaltı için açıklama yapmak zorunda değilsiniz bu pek çok durumda dosyanızın daha çok incelenmesine bile sebebiyet verebilir çünkü temel olarak beklenen şey arşivli adli sicil ve normal adli sicil kaydınıza yansıyan hüküm,tutuklama,dosya artık her ne varsa onların açıklamasıdır o yüzden strateji olarak yüklemenize gerek yok.
Yalan beyan olduğunu düşünmüyorum çünkü günün sonunda adli sicil kaydınızda bir gözaltı ve buna benzer bir ibare yok eğer arşivli adli sicil kaydınız temizse bahsetmenize gerek yok.
Çok kaygılanıyorsanız yinede bahsedebilirsiniz fakat dosyanızı idari işleme veya ekstra incelemeye yol açılmasına sebebiyet de verebilir bunu lütfen unutmayın. Şahsi ve öznel tavsiyem arşivli adli sicil kaydınızda belge üstünde gözükmeyen hiçbir suç göz altı veya hüküm için kendi kendinize beyan vermemek ve süreci bulandırmamak yönünde.
Dipnot : Ben göçmenlik avukatı,hakim polis değilim gördüğüm deneyimler kendi düşüncelerim özelinde öznel fikir beyan ediyorum günün sonunda son karar başvurucuya aittir.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@Chandler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
kaplan hakkında bilgisi olan var mıdır?
Zamanında paraya kıyıp gitmeyi düşünüyordum ama haftalığı neredeyse 500 dolardı. Bu kadar parayı hak ettiğini düşünüyorum.
@Rhonster 8 Mayıs kesin açıklanacak mı? Geçen sene gibi Haziran'da sonuçları açiklamasin? 
@ayvalik10 teşekkür ederiiim, kanala kesinlikle bakacağım
@ByDoski amerika da bir olay erteleneceği zaman 2-3 gün yada 1 hafta öncesinden açıklama yapılır. Türkiye de ki gibi bir gece yattın kalktın değişmez. Ondan açıklama olmadığı sürece 8 mayıs. Bu açıklamayı da resmi sitesinden yapar. Aşağıdaki siteye girip bakarsın
İmzamı güncelledim

Arkadaşlar bu sene kazanamazsam 3 yıllığına Master programı ile Amerikada olacağım. Oradaki oturum adresim ile başvurabiliyor muyum ? Çıkması durumunda Türkiyeye gelmeden oradaki konsolosluktan DV sürecini baslatabiliyor muyum yani ?
Dostlar bu kazanırsak doldurulacak form için yardımcı olacak güvenelilir danışmanlık firmaları varmı hele sitenin ücretli bir desteği varsa süper olur.
@Emre-Kalafat destek için forumu kullanabilirsiniz. Eminim burda kafanıza takılan ne sorunuz varsa memnuniyetle cevaplandiracak bir çok kişiyle karşılaşacaksınız. Buradan yardım alarak kendi formunuzu doldurabilirsiniz.
@Emre-Kalafat bu forumda ne işin var senin ozaman danışmanlık şirketine para vermeye niyetin varsa burada biz aileyiz sen bilmiyorsun galiba 9 mayısta tüm soruların cevaplarını bulacağın paketi yayınlayacağız içinde DS260 boş hali de olacak açıklamalı ekran görüntülü hem de o yüzden bir daha başkalarına para vermek gibi cümle kurmazsan seviniriz. Burada sadece pasaporta vize basılmaz geriye kalan tüm soruların cevapları vardır.
@gariban 9 mayısı bekle paket gelecek
@cüneyt-tarıkman evet hem de çok daha hızlı gider işlemlerin. Sadece başvuru yaparken adres olarak amerika gösterince otomatik olarak ta konsolosluk zaten amerika olacak.
@Chandler, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
kansas, nebraska falan filan
Biz varız kansas’lı olarak.. çıkar ise direkt kansas’a gitcez. Hiç başka yer planlamadım.
@Emtee, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası
Arkadaşlar çıkması halinde hali hazırdaki ev eşyalarınızı satmayı düşünüyor musunuz?.
Sadece eşyaları satsak iyi.. ben komple evi satmayı düşünüyorum. Son 1 aydır evde en çok ne para eder diye evi süzerek geziyorum
ama tabi ki her şey kesinleşince...
son günler geldi çattı şunu sormak istiyorum ben fotoğrafımı fotoğrafçıda çektirmiştim daha sonrasında internette bir site aracılığıyla fotoğrafı analiz ettiğimde göz kısmını ele alan kısımda bir kayma vardı fotoğrafçıya söyledim kabul etmedi hep böyle çekiyorum vs dedi fotoğrafta bu detaylar çok çok önemli mi acaba
Geleneksel "HAS NOT BEEN SELECTED" alma törenimiz başlamıştır, hayırlısıyla birkaç günede şlak diye suratımıza yapıştırırlar 
@ahsenaydgdu senin için gelsin...
@rosa8 Selam, açıkcası kendi fikrimi belirtmem gerekirse çok bariz bir hata olmadığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum. 2017 yılında arkadaşım şehirlerarası otobüsü arka fon yaparak fotoğrafı doğru düzgün kırpmadan başvuru yapıp kazanmıştı. Ayrıca zaten şu vakitten sonra elinizde olsada değişiklik yapamazsanız. Bundan sonraki başvurularda (eğer bu sene şanslı değilseniz) dikkat edersiniz en azından kafanız rahat olur.
@denizci10 amerikaya gidince instagram iki adres var muhakkak takip edilmeli. Birincisi bu adres ikincisi amerikadayasiyorum çünkü bu siteler de kampanyalar indirimler yayınlanıyor.
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum