Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Birkaç gündür eyalet ranking sitelerinde dolaşıyorum. bizim için öncelik karasal veya soguk bir yer olmaması ve ilkokul oncesi ve ilkokul vs. egitimi konusunda iyi, ailemiz için rahat olabileceğimiz bir yer olması. elde birkaç eyalet kalıyor. florida california ve houstona odaklandım. mümkünse okyanusa yakın olursa iyi olur. bir de benim işim dolayısıyla ülkeye giriş portlarından birine de yakın olması iş bulma(ithalat ihracat satınalma) konusunda beni rahatlatabilir. üniversitede 3-4 yıl ispanyolca öğrenmişliğim de var. gerçi geriye pek birşey kalmadı ama. Louisiana Missisipi Alabama Georgia ya hiç bakmadım. Texas la karşılaştırıldığında bu 3 eyaleti secmek için bir neden var mı? New Orleans mesela? Florida için sanırım tek mantıklı secenekler Orlando ve Miami sanki. buralarda da ithalat ihracat vs. yapacak bir durum yok anladığım kadarıyla turistik veya emekli kentleri daha cok buralar sanki. Tüm bu eyaletler bir yana california diger yana sanırsam. hayat pahalılığı vs. olarak bambaşka bir lig california sanırsam.

    Önerileriniz olabilirse cok sevinirim


  • @ruzgars bir de washington state var tabii, Port of tacoma ve Port of seattle orada, uzak dogu ile ticaret. Aynen istanbul iklimi, ama surekli gri gokyuzu ve yagmur...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Sayin @Rüzgar 'in konunun 4. sayfasina aktardigi postlari alintiliyorum:

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni

    Yaşamak için En İyi Yeri Bulmak

    Amerika da nerede yaşamalıyım neresi iyi, nerede yaşamamız gerektiğine karar vermek önemli bir karardır. Yerel ekonomik koşullardan ve konut maliyetlerinden, işe gidip gelme süreleri ve yaşam tarzı kolaylıklarından çok sayıda konuyu dengelememiz gerekiyor. Bir ev satın almayı veya çocukların yaşamlarını ve geleceklerini etkileyen gelecek hamleleri için, okul kalitesi ve emlak vergisi oranları gibi diğer faktörleri de araştırmalısınız.
    Düşük suç oranlarından mükemmel bir eğitim sistemine, sizin ve ailenizin ev arayabileceği mükemmel yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birçok değişken vardır.
    Bu önemli kararı vermenize yardımcı olmak için, sizin ve ailenizin ihtiyaçlarına uygun bir ev bulmanıza yardımcı olacak en önemli faktörler.

    Yaşamak için bir yer nasıl seçilir

    Sizin ve aileniz için neyin en önemli olduğunu belirleyerek başlayın. Bekârsanız, hareketli bir şehirde yaşamak sizin için ideal bir seçim olabilir. Diğer taraftan, aileniz varsa, küçük bir kasaba, çocuklarınızın seveceği kolaylıklar sunar.
    .
    Uygun fiyat

    • Ödeme dereceniz ne olursa olsun, rahat ve imkânlarınız dâhilinde yaşamak ilk endişeniz olmalıdır. Satın alınabilirlik sadece konut masraflarından daha fazlasını içerir; Yiyecek gibi tüketilebilir malların fiyatları kasabadan şehre büyük ölçüde değişmektedir. Benzinin fiyatı, elektrik ve su da dâhil olmak üzere vergiler de değişmektedir.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Vergiler

    • Satış vergisi olmayan beş eyalet olduğunu biliyor muydunuz? Doğru: Alaska, Delaware, Montana, New Hampshire ve Oregon perakende satışlar ve bazı hizmetler için satış vergisi almaz.

    Kişisel Gelir Vergisi Oranları

    • Eyaletlerin çoğu gelir vergisi topluyor, ancak Florida ve Nevada'nın emekliler için yaşam noktası olmasının bir nedeni, hiç gelir vergisi toplamaması. Ek olarak, Alaska, Güney Dakota, Texas, Washington ve Wyoming gelir vergisi toplamamaktadır ve New Hampshire ve Tennessee yalnızca faiz ve kar paylarından elde edilen pasif gelir üzerinden gelir vergisi toplamaktadır.

    • Bu unsurlar vb, yaşanacak bir yer seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerdir. Yaşamak için mükemmel bir yer ararken yerel satış vergisini, gelir vergisini ve vergi kredilerini ve muafiyetlerini göz önünde bulundurun.

    Devlet ve Yerel Satış Vergisi Oranları, Ocak 2019: https://files.taxfoundation.org/20190130115700/State-Local-Sales-Tax-Rates-2019-FF-633.pdf

    Sn @crazycells daha önceden açmış olduğu daha detaylı eyalet vergi oranları için aşağıdaki linke bakın.

    Eyaletlerin Vergi Oranlari: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1642/eyaletlerin-vergi-oranlari

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    İstihdam Olanakları

    • İstihdam olanakları eyaletten eyalete değişmektedir, bu nedenle ülkenin farklı eyaletlerinde iş piyasalarını araştırmaya biraz zaman ayırın. Sektörünüzdeki kaliteli iş fırsatlarını analiz ederek başlayın, ardından bu işlerin en yüksek olduğu eyaletleri belirleyin.

    • İşler için gelir seviyeleri eyaletten eyalete büyük ölçüde değişebilir. https://salary.com/, eyaletler genelinde çeşitli kariyerlerin ücretlerini karşılaştırmanıza izin verir. Maaşlar genellikle işin bulunduğu yere göre belirlenir. Örneğin, bir pazarlama müdürü işi San Diego'da büyük bir maaşla çalışabilir, ancak Güney Kaliforniya'da yaşam maliyeti çok yüksektir. Araştırmanızı, hareket etmeden önce yapın, yer değiştirmeden önce o eyaletteki sizin iş kolunuzu araştırın.

    • İşvereniniz tarafından başka bir yere taşınıyorsanız veya tamamen yeni bir işe gidiyorsanız, konut aramanızı büyük, hızlı ve uygun bir kira ve uygun fiyatlı kira veya konut değerlerinin en iyi dengesini sunan alanlarla sınırlandırırsınız. Birçok insan için bu, banliyö ofis alanları gibi büyük iş merkezlerine bağlanan büyük otoyolların yakınındaki mahalleleri veya toplulukları görmezden gelir.

    • Ancak çoğu zaman arabayla gidip gelmeyi planlıyor olsanız bile, aday mahallelerinizin diğer toplu taşıma türlerine de erişip erişemediğinizi tespit edin. Günlük işe giderken çok fazla trafik içine giriliyorsa, bu özellikle önemlidir. Bütün gününüzü kendinize zaman ayırmadan direksiyonda geçirmek hiçte isteyebileceğiniz bir durum değildir, ancak bunu otobüsle veya trenle kolayca ve güvenle yapabilirsiniz. Her zaman araba ile gidip gelmek stresli olabilir, işe gitmeden önce sizi gerer ve eve gelmeden önce enerjiniz biter kendinize zaman ayırmanız zorlaşır.

    • Alternatif olarak, yürümek, koşmak veya bisiklete binmek gibi aktif ulaşım, iş yerinizdeki üretkenliğinizi en üst düzeye çıkarabilir ve yakıt, spor salonu üyelikleri ve araç aşınma ve yıpranması için tasarruf sağlayabilir. Güvenli bir şekilde çalışmanıza olanak tanıyan geniş kaldırımlar ve korumalı bisiklet yolları gibi olanaklara sahip mahalleleri arayın.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Gayrimenkul Değeri

    • Bir ev satın almak muhtemelen yapacağınız en büyük yatırım olduğundan, bu faktörü ciddiye almanız gerekir. Oturmak istediğiniz bölgedeki mevcut ev fiyatlarını, evlerin satış süresinin uzunluğunu, konut satış değerlerini ve muhtemel uzun vadeli değer tahminlerini araştırmak önemlidir.

    • Ek olarak, yerel konut fiyat eğilimlerini dikkatlice inceleyin. https://www.zillow.com/ ve https://www.trulia.com/ gibi web siteleri, üzerinden yerel emlak piyasasını tanımaya çalışın. Fiyatların tüm zamanların en yüksek olduğu, belki de bir balon gibi şiştiği bir dönemde bir ev satın almak istermiydiniz? Yerel kasaba ve şehirler her gün gelişmekte ve bu yeni yerleşim bölgeleri daha cazip hale gelebilmekte.

    alt metni
    .
    Suç Oranları ve İstatistikler

    • Hiç kimse yüksek suç oranlarına sahip bir bölgede yaşamak istemez, ancak bu, suçun asla yaşanmadığı Ütopya toplumunda herkesin yaşayabileceği anlamına gelmez. Suç oranlarını ve çeşitli alanlardaki istatistikleri araştırarak bir kasabanın veya mahallenin güvenliği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

    • Nerede yaşamak istediğinize karar vermişseniz, yeni mahallenizi araştırmak için yerel karakollara uğrayın. Polis, bölge hakkındaki endişelerinizi gidermekten mutluluk duyacaktır. Ayrıca, farklı mahalleler için suç istatistiklerini gözden geçirmenizi sağlayan Suç Raporlarını da inceleyebilirsiniz.

    • Suç istatistikleri ve mahalle istikrarı iki ucu keskin bir kılıçtır. Daha az arzu edilen alanlar daha düşük kiralara ve konut fiyatlarına sahip olabilir, bu da orayı almayı daha ucuz hale getirir, ancak aynı zamanda daha büyük mülk hasarı veya hırsızlık riskiyle de gelebilir (ve dolayısıyla daha yüksek araba ve ev sigortası oranları ile karşılaşırsınız). Bu tür bölgelerde bir ev satın alırsanız, yakındaki daha çok tercih edilen bölgelerdeki evler kadar hızlı bir şekilde eviniz değer kazanmayabilir.

    • Konut bulmak için her mahalleyi veya topluluğu geziyorsanız, bu bölgenin güvenliğini ve istikrarını araştırın. Bahçeler ve evler iyi durumda mı? Binalarda duvar yazıları gibi veya vandalizm belirtileri görüyor musunuz? Dışarıda ve etrafta çok fazla insan var mı, yoksa bölge terk edilmiş gibimi hissettiriyor? Evlerde çok sayıda yer, satışta, ya da kötü bakımsız gibi görünen evler varmı? Yerel yaşamın akışı için aynı yeri günün farklı saatlerinde ziyaret etmelisiniz.

    Suç Raporlarını İnceleyin: https://www.crimereports.com/

    Sn @Voom daha önceden açmış olduğu daha detaylı Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari için aşağıdaki linke bakın.

    Amerika'da Eyalet ve Bolgelere Gore Suc Oranlari: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1618/amerika-da-eyalet-ve-bolgelere-gore-suc-oranlari

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Aile ve Arkadaşlara Yakınlık

    • Amerika’da bir ailen var mı? Tatilini aileniz ve arkadaşlarınızla mı geçiriyorsunuz? Bunlar nerede yaşayacağını seçerken göz önünde bulundurulması gereken önemli faktörlerdir.

    • Aile ve arkadaşlar sizin için önemliyse, sürüş mesafesi içinde veya uçakla makul bir mesafe içinde bir yer seçin. Aksi takdirde, sürekli olarak kendinizi yanlız hissedeceksiniz ve muhtemelen tüm tatil zamanınızı ve enerjinizi arkadaşlarınızı ve ailenizi ziyaret etmek için gün sayarak harcayacaksınız.

    alt metni
    .
    İklim

    • Bütün kış boyunca kayak yapmak ister misiniz? Belki de güney Arizona ev aramak zorunda olduğunuz yer değildir. Bir nem hayranı değil misiniz? Yakında Florida'ya yerleşmekten kaçınmak isteyebilirsiniz.

    • İklim, hobilerimizi, davranışlarımızı ve hatta bazen işlerimizi etkilediği için yaşamımızda büyük bir rol oynar. En rahat olduğunuz iklimde yaşamak zihinsel sağlığınıza katkıda bulunuyor, bu yüzden akıllıca seçim yapın!

    • Yeni mahallenizdeki topografya aylık ipoteğinizi veya kira ödemenizi etkileyebilir: Şehir, kırsal yerler, dağlar veya yakındaki su kütlesinin güzel manzarasına sahip yüksek bir yamaçta yaşıyorsanız, kesinlikle fazla para ödeyeceksiniz.

    • Belki daha da önemlisi, bazı eyaletler yaşam kalitenizi etkileyecek hava koşulları vardır bunlardan bazıları buz, kar, sağanak yağmur fırtınası ve yangın veya deprem gibi doğal afetler bunların arasındadır.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Eğitim Sistemi

    • Çocuğunuz varsa veya çocuk sahibi olmayı planlıyorsanız, yüksek kaliteli devlet veya özel okulların durumu kritik bir konudur. Yeni bölgenizdeki okul bölgelerinin büyüklüğüne bağlı olarak, daha kaliteli bir bölge bulmak sadece bir veya iki mil mesafe gerektirebilir. Yüksek kalitede sayılmayan ilçelerde bile, eyalet genelinde ortalamaların çok üzerinde performans gösteren okullar bulunabilir.

    • Amerika Birleşik Devletleri'ndeki okul ve bölge kalitesini değerlendiren https://www.greatschools.org gibi kar amacı gütmeyen web siteleri, çocuklar için ideal okullar arayan ebeveynler için mükemmel bir kaynaktır. Devlet okullarının kalitesi de sizin mali durumunuzu etkiler, çünkü özel bir okula göndermek çok pahalı olabilir. Alternatif olarak, https://www.zillow.com/ ve https://www.trulia.com/ gibi web siteleri harita özelliği, yüksek puanlı okullara erişimi olan bölgeleri, evleri aramanızı sağlayan bir arama filtresine sahiptir.

    • Eğer okul çağında veya yakında okul çağına girecek çocuklarınız yoksa (veya çocuk sahibi olmak için acil bir planınız yoksa), daha düşük okul puanı olan bölgelerde bir ev kiralamak veya satın almak, yakındaki daha yüksek okul puanı olan bir yerden daha düşük maliyetli olabilir.

    • Bununla birlikte, yüksek puanlı okulların olduğu bölgeler, güvenli caddeler, belediye hizmetleri ve coğrafi uygunluk gibi diğer açık avantajlara sahip olma eğilimindedir. Bu pozitifler, daha yüksek konut maliyetlerinin önemini bir nebze azaltacaktır:))) Bölgenizdeki okul puanına göre bazen konumuna bağlı olarak, yine de yüksek kaliteli bölgelerde uygun fiyatlı konut bulabilirsiniz.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Kültürel Etkinlikler, Eğlenceler

    • Sürekli kültürel etkinlikler partiler geziler arzu ediyorsanız, kesinlikle çok fazla kültürel aktivitesi olan bir yer seçmek istersiniz. Örnek vermek gerekirse Los Angeles'ta yaşadığınızda, her zaman konserler, operalar, spor takımları, oyunlar ve müzikaller görebilirsiniz. Los Angeles'ın kültürel sahnesi tam anlamıyla mükemmeldir.

    • Pek çok insan en sevdikleri takıma, canlı bir müzik sahnesine veya tiyatroya yakın olmalı. Sevdiğiniz bir hobi veya eğlence aktiviteniz varsa, bu ilgi alanlarını yeni evinizde sürdürmeye devam edebileceğinizden emin olun. Son olarak, aynı inanç ve menfaatlerinizle belirli bir dini veya etnik topluluğun etrafında olmaktan hoşlanıyorsanız, yaşamayı tercih edeceğiniz bölgede iyi bir araştırma yapmalısınız.

    alt metni
    .
    İşe ve Okula Gidiş Zamanı ve Toplu Taşıma Seçenekleri

    • İsveç'ten yayınlanan bir raporda, uzun mesafe iş yolculukları çiftlerin boşanma riskini arttığını gösteriyor. Yeni bir bölgeye geçme kararında işe gitmek için geçen süre belirleyici bir faktör olabilir.

    Uzun mesafe iş yolculukları çiftlerin boşanma riski yazısının tamamını okumak isterseniz..:

    • Bir aileniz varsa, işe gidip gelmek için kullandığınız süre ne kadar kısa olursa evde geçirdiğiniz süreyi de büyük ölçüde uzatacaktır. Toplu taşıma seçeneklerini sizin ve aileniz için ucuz, zaman kazandıran bir seçenek olabilir hafif raylı sistem, tren veya otobüs gibi işinize gidip gelebileceğiniz için hem maliyetleri azaltmak hem de ailenize siz olmadan bir şeyler yapabilme özgürlüğü sunacaktır. Ayrıca, çocuğunuzun siz evde olmadığınız zamanlarda dolaşmasına yardımcı olabilir. İyi bir toplu taşıma sistemi, yaşanacak bir yer seçerken büyük bir artıdır.

    • https://www.walkscore.com/ : Bu site, yakınınızdaki kaynakların belirli bir adres için ne kadar mesafede olduğunu belirlemenize yardımcı olmak için tasarlanmış “Yürüyüş Mesafesini” hesaplamanıza izin verir. Yaşamak istediğiniz adresi web sitesine girin ve site anında bir bölgedeki Mağazalar, restoranlar, kafeler, kitap mağazaları, bankalar ve sinema salonlarını içeren bir listeyle birlikte bir Yürüyüş Puanı ekler. Kırsal alanların Yürüyüş Puanı düşük olacak ve mahallenin “Araba İhtiyacı” olduğunu gösterecek. Öte yandan, şehir merkezine yakın adreslerin “Yürüyüş Cenneti” olan yüksek bir Yürüyüş Puanı olacak.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Sağlık

    • Sağlık kurumları yaşamın herhangi bir aşamasında önemlidir, ancak özellikle çocuğunuz varsa veya emeklilik yaşına yaklaşıyorsanız özellikle önemlidir. İyi sağlık hizmetlerine kolay erişim, sizin yaşam kalitenizi katlanarak artırabilir; bu nedenle iyi hastaneleri ve tıp fakülteleri olan eyaletleri ve kasabaları arayın. Genellikle, eyaletler ve sağlık hizmetlerinin kalitesi arasında bir ilişki olacaktır. Özellikle belirli aralıklarla doktora gitmek gibi sağlık sorunlarınız varsa mutlaka sizin için tedavi alabileceğiniz, hastalığınıza göre tedavi başarı oranı yüksek sağlık kurumları olan eyaletler büyük önem taşırlar.

    Sn @FreeWoRLD daha önceden açmış olduğu daha detaylı Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Hakları için aşağıdaki linke bakın.

    Amerika’da Örnek Bir İşyeri Sağlık Sigortası ve Diğer Sosyal Hakları:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1706/amerika-da-örnek-bir-i̇şyeri-sağlık-sigortası-ve-diğer-sosyal-haklar

    Sn @asilcenk daha önceden açmış olduğu Medicaid Vs. Medicare için aşağıdaki linke bakın.

    Medicaid Vs. Medicare:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/380/medicaid-vs-medicare?page=1

    Sn @smesut daha önceden açmış olduğu Amerikada İlaç Alımı için aşağıdaki linke bakın.

    Amerikada İlaç Alımı:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/407/amerikada-i̇laç-alımı?page=1

    alt metni
    .
    Havaalanına Yakınlık

    • Çok seyahat ediyorsanız, havaalanına yakın bir yerde oturmanız gerekebilir. En yakın havalimanından bir saatten fazla uzakta yaşıyorsanız, havaalanına gidip gelmek çok zaman alıcı ve pahalı olabilir. Seyahat için sağlıklı bir zaman harcıyorsanız, kesinlikle havaalanına olan mesafeyi düşünün.

    @rüzgar Amerika'da Yasanacak Eyaletin Secimi içinde söyledi:

    alt metni
    .
    Hangi Şehir Size En Uygun Test

    • Evet arkadaşlar bir dizi 17 soru kişiliğinizi ideal yaşam yerinizi bulmanıza, eşleştirmeye yardımcı olacaktır. Aynı zamanda alttaki sitede birçok konuda test ve konu bulabilirsiniz. Örneğin (Ne tür bir köpek almalısınız, Kişilik analizi, Hangi saç şekli size hitap eder, gibi gibi……)

    • Test İçin: XXXX (calismayan link kaldirildi)

    alt metni
    .
    Yaşamak için En İyi Yerleri Arayın

    • BestPlaces mobil uygulaması, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 217.000 blok grubunun tümü için kapsamlı bir yer değerlendirmesi sunar. Mobil cihaz coğrafi konum belirlemesi, masaüstü bilgisayar veya dizüstü bilgisayar üzerinden bölge değerlendirmesi yapabilirsiniz. Bu ABD'deki en ayrıntılı yer bilgisini sunar.

    • Uygulamanın ücretsiz sürümü, şu anda bulunduğunuz veya sürüş yaptığınız Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tam konum için verilere erişmenizi sağlar. Ücretli sürüm, tam uygulama işlevselliğinin kilidini açar ve Amerika Birleşik Devletleri'nin herhangi bir yerinde konum aramanızı ve kaydetmenizi sağlar.

    • 1-10 ölçeğinde Yaşanabilirlik, Uygun Maliyet, Ekonomi, Kültür ve Hava Durumu puanlarına bakınız. Ortalama konut fiyatları, restoranlar, güneşli ve yağmurlu günler, işsizlik oranları, ortanca gelir, ortalama yaşam beklentisi ve sağlık kalitesi, suç riski, işe gidiş geliş süreleri, eğitim puanları, hava kalitesi ve kanser riski, yaşam maliyeti, dahil olmak üzere iklim ve konfor sıralaması, ve daha fazlası.

    Uygulama

    alt metnialt metni


    her eyaletin iyi oldugu ya da imkanlarinin iyi oldugu is alanlari var. Bu secim temelde nerede is bulabileceginize bagli olmali bence. Her is alaninda cok iyi olan bir eyalet yok 🙂 Sizin yapmak istediginiz iste iyi olan eyaletleri belirledikten sonra, diger kriterlere gore eleme yapabilirsiniz.

    Eyalet siralama sayfalarina bakin ama unutmayin ki ilk siradaki eyalette yasayan mutsuz insanlar olabilecegi gibi, alt siralardaki eyaletlerde yasayan mutlu insanlar da olabilir 🙂 Yani, tek kriter o siralamalar olmasin bence...

    Tabii ki kozmopolit sehirlere yakin olmak avantaj saglar, daha rahat hissedersiniz. Ispanyolca biliyor olmaniz guney eyaletler icin cok buyuk bir avantaj.

    Bu konunun ikinci sayfasinda yazdigim post'u kopyaliyorum:

    Metropollerin etki alanlari:

    Yasadigimiz ya da calistigimiz yeri dusunurken aklimiza once siyasi sinirlar ve idari cizgiler gelir, su sehirde ya da su eyalette yasiyoruz deriz; fakat yasadigimiz ya da calistigimiz bolgenin adini soylerken bu sinirlar kesin olmaktan cikar ve biraz daha belirsizlesir. Ornegin New Jersey'in kuzeyinde yasayip calismak icin Manhattan'a giden biri New York City'nin etki alanindayken ve NYC bolgesinde yasiyorken, New Jersey'in guneyinde calisan biri icin bu bolge cogunlukla Philadelphia'dir. Peki New Jersey'in hangi bolgeleri NYC'nin etki alaninda, hangi bolgeleri Philly'nin etki alaninda?

    Metropol sehirlerin ve bolgelerin bu etki alanlarini belirlemek icin sayisal bir algoritma ile insanlarin yasadiklari-calistiklari yerler arasindaki seyahat verilerini incelemisler ve ortaya bu harita cikmis:

    alt metni

    Bu haritada ABD'deki sehirlerin ekonomik olarak birbiriyle nasil baglantili olduklarini gorebiliyorsunuz. Bolgeler; sehir ya da eyalet sinirlarina aldiris etmeden birbirlerine baglilar. Bu calismada 4 milyondan fazla seyahat verisi kullanilmis ve calisma sonucunda ABD'nin haritasi su mega-bolgelere ayrilmis:

    alt metni

    kaynak


  • @ruzgars sıralamanız kaç acaba


  • @ruzgars Ben oncelikli olarak tanidiklarim oldugu icin New Jersey'e gitmeyi planliyorum. Fakat ilerki surec de isimle alakali olarak en cazip yer Houston gibi geliyor.Cunku tecrubem Oil&Gas sektorunde ve Amerika bazli uluslararasi sirketlerden bu konuda sertifikalarim var. Tabi Amerika'ya gittikten sonra nasil olur bu planlar bilemem ve ozellikle Amerika'daki arkadaslarimin genelde soyledigi seyler hep ayni. Genelde hepsi karsina ne gibi seyler cikacak bunu ne sen ne biz kestirebiliriz gelip kendin gorup hayatini sekillendireceksin diyorlar. Aslinda haksiz da sayilmazlar. Yani sonuc olarak bence yapmak istediginiz is, hayat pahaliligi ve hava kosullarina gore bir yer belirleyip biraz da sansa guvenmek en iyisi.


  • Eyalet seçiminde kriterler oldukça fazla diye düşünüyorum.İklim,şehrin küçüklüğü büyüklüğü,Türkiye ye direk uçuş olması v.b bir çok kriter var.


  • @ikizbabasi Eyalet Secimi içinde söyledi:

    Eyalet seçiminde kriterler oldukça fazla diye düşünüyorum.İklim,şehrin küçüklüğü büyüklüğü,Türkiye ye direk uçuş olması v.b bir çok kriter var.

    Evet aynen oyle. Bir de her eyaletin kulturu bile farkli oluyor. Izmir ile yozgat nasil farkliysa burda da oyle. Pacific northwest'ten philadelphiaya geldim ve resmen kultur soku yasiyorum. Burasi kotu oldugu icin degil, farkli oldugu icin. Kisiliginize, yasam tarziniza ve beklentilerinize uygun eyaleti ilk denemenizde bulmanizi dilerim. Yine de bence ilk geldiginizde fazla esya almayin, baktiniz ki isinamadiniz atlar baska eyalete gidersiniz. Mesafeler cok uzak oldugu icin esyalari uhaul'la tasimakla, satip gittigin yerde yenisini almak ayni fiyata gelebiliyor.


  • @chemist size katılıyorum bu süreç ayrıntılı şekilde planlanabilecek bir süreç değil. Bazı kabuller yapıp çıkan olaylara göre hareket etmek zorunda kalacağız. Yani dediğiniz gibi şansa güvenmek en iyisi.


  • Eyalet konusu üzerinde durulması gereken en önemli konu.Yeni bir hayata başlıyorsunuz ve elinizde seçme şansı var diye düşünüyorum.Türkiye de genelde doğulan şehirde kalınıyor.Üniversite yada iş hariç genelde aile ve eş dosttan ayrılmak yeni bir yaşama başlamak zor bir süreç olarak gözümüzde büyüyor.
    Ve istemiş olduğumuz hayatı yaşamak için zorluklar göze alınamıyor.
    Ama Amerika da yeni bir hayat için elinizde bir şans var.Küçük bir yerde iseniz büyük şehirde yaşamak,sıcak bir yerde iseniz daha ılıman bir yer seçmek v.b ö
    Bunun seçimi için istenilen kriterler belirlenip araştırma yapılmalı.Herkesin öncelik ve beklentileri farklı olduğu içın kriterler göre şehir seçilip o şehrin yaşam maliyetleri,iş olanakları ve bir çok konu hakkında bilgi sahibi olunmalı.Karşımıza çıkabilecek riskler aza indirgenmeli.özellikle maddiyat açısından çünkü zaten 1 liramız orada yaklaşık 0,25 kuruş.Ve giderken bütçeler sınırlı olacaktır.Tabii ki her şey planladığımız gibi olmayacaktır ama en kötü plan bile plansızlıktan iyidir.


  • Her ne kadar eldeki tüm verileri değerlendirsek de gidilen yer bize uygun olmayacak bir detay illaki içerecektir (içerebilir). Bu durumu örneklemek ve karşılaşılan o istenmeyen detayları aşabilmek için TR'yi örnek alalım.
    Ben 2 büyük ve 1 orta ölçekli ilde yaşadım. Askerliği sayarsak (ve sonraki kısa süreli yaşamalarımı) 3 büyük il ve 2 küçük ili biliyorum diyebilirim.
    Kültürleri farklı, kira, iş durumları, alım güçleri farklı bölgelerdi. Misal Adana. Doğup büyüdüğüm yer. Deniz kıyısındadır ama deniz kültürü ile alakası yoktur. Zira Zonguldak'da öyleydi. Balık dışında denizle ilgili değillerdi. Oysa İzmir öyle değildir. İstanbul da.
    Ankara başkent ama yozdur. Bozkırdır.
    Aynı soruyu bir ABD'linin size sorduğunu düşünün.
    -"Türkiye'ye yerleşmek istiyorum, bir miktar da param var ama kısıtlı. Çok soğuk bir eyaletteyim, bana ılıman ama sıcak olmayan, geçimin kolay olduğu, kiraların da düşük olduğu ama iş bulabileceğim bir il-ilçe-bölge önerir misiniz?"
    -"Ha bir de ırkçılar fazla baskın olmasın, mümkünse de yabancılara karşı anlayışlı olsunlar."
    Ne dersiniz?


  • @caglaror O sorunun Türkiyede cevabı çok daha zor. İstanbuldan başka yerde iş yok ki nerdeyse.

    Biraz, Ankara, İzmir, Eskişehir

    Sanırım ben Eskişehir derdim cevap olarak. Ama istanbulda kazanılan paranın belki yarısından az kazanırsınız.


  • Daha önce belirtiğim gibi burada öncelikli olan ne istediğiniz,kriterleriniz.Bunların belirlenmesi ve değerlendirilmesi gerek.Ve bunlara göre bir yol haritası çizilmesi.Bu yol haritası tabii ki çizdiğiniz gibi olmayacak ama saldım çayıra mevlam kayıra durumu,kervan yolda düzülür zihniyeti oldukça oralarda oldukça pahalıya mal olabilir.
    @caglaror sorunuzun cevabı için Çanakkale diye bilirim.


  • Bu seçim kişinin kendi kültürel, sosyolojk ve ekonomik durumuna göre çok değişkendir.
    Kimisi çok para kazanmak iser, kimisi az kazanayım ama rahat yaşıyayım ister, kimise kalabalık büyük şehir sever, kimisi sakin kasaba. vb.

    O yüzden önce kendi isteklerimizi, şartlarımızı belirleyip ondan sonra araştırma yapmak çok mantıklıdır.

    Gideceğiniz eyalete vb. karar verdikten sonra aşağıdaki linkten o eyalet hakkında, yerleşiklerin kendi aralarında olan yazışmalar sayesinde bir çok bilgi edinebilirsiniz.


  • @asilcenk in dediği siteye arada sırada göz atmanızı tavsiye ederim.Ben bakıyorum bir çok şehrin artı ve eksileri paylaşılıyor.Aklınıza takılanları sorup cevaplarını alabileceğiniz oldukça etkin bir site.


  • oncelikle yorumlariniz icin tesekkurler.

    numaramiz 32binlerde.

    bana boyle bir yer soran olsa tr de izmir veya canakkale derdim.

    bir arkadas demis gercekten de 1 tl miz 0.25 kurus. o sebeple bazi yerleri kafadan elememiz gerekiyor.

    acikcasi kafamda 3+1 eyalet var. +1 seattle. digerlerine gore en kuzeyde olan yer oldugu icin listenin sonunda.

    diger 3 eyalet texas florida california. california hem parasal olarak hem de is bulma acisindan(sektorel olarak) zor gibi gozukuyor.

    benim ithalat ihracat lojistik supply chain tarafinda is tecrubem var. o sebeple bir ana limana yakin olmak is olanagi dogurabilir benim icin.

    florida da boyle bir is potansiyeli sektorel olarak yok sanirsam ve daha izole gibi geliyor. bunun yaninda ev edinme fiyatlari california ya yakin.

    su anda tek secenek houston veya austin texas gibi gozukuyor.

    direkt ucus var. turk konsoloslugu var. sicak. is olanaklari olarak da petrol ve petrokimya firmalari olabilir gibi.

    ilk etapta kendi is tecrubemize dair isler yapamayacagiz gibi gozukuyor bu durumda her yer ayni durumda. en azinda karasal bir ortamda baslamamis oluruz.


  • texas konusunda kafa yapisi olarak emin degilim. guneyli mantigina ne kadar adapte olabiliriz kultur olarak bilemiyorum.. kismet olursa gidince gorecegiz.

    o sebeple daha liberal olan austine yogunlastim son donemde.

    bu perspektifler dogru mu sizce? yanlis gozlemledigim alanlar var mi? yorum yaparsaniz cok sevinirim.


  • @schadow @caglaror 🙂 bende istanbul(halen), ankara, konya, eskişehir ve antalyada yaşadım. Şuan seçsem ilk antalya ikinciye eskişehiri koyarım. konyada idere ederdi büyük şehirler işe yaramazdı. amerikada da bu tecrübemden dolayı yine küçük ve sıcak bir şehir olmasını tercih ederim. maddiyat aslında her şehir kendi ortalamasını yaratıyor ve ona göre yaşıyorsunuz. maddiyat çok büyük şehirlerde farklı hesaplar yaratıyor New york, San diego, Los angeles gibi beklentiler çokyüksek değilse benim şartlarımda çoğu yer olabilir.


  • Çok güzel cevaplar gelmiş. Gittiğimde meslek değiştirecek birisi olarak TR için düşündüğümde şunu söyleyebilirim, büyük şehirlerde geçerli meslekleri olanlar tutunabilir, ama daha spesifik meslekleri olanlar küçük şehirleri iyi seçmelidir. Ama her işi yaparım dersek orta ve küçük ölçekli (ucuz) şehirler daha mantıklı görünüyor.
    Ben son soğuklardan sonra Kuzey ve Kuzey-Doğu'yu asla seçmeyeceğimi anladım. Geriye Güney ve Batı kalıyor zaten toplamda 3-4 eyaletin şehirleri öne çıkıyor.
    Yazılımcı kimliğim California (özellikle SF) diyor. Ama diğer tüm seçeneklerde Austin, Houston, Dallas öne çıkıyor.
    Aynı soruyu başka büyük ülkeler için (AUS, Canada, Japonya vb) de düşündüm. Hepsinde benzer sonuçlar çıkıyor. Sürecin sonuna doğru daha dikkatli araştırmalar yapacağım. Taze göçenler de bizimle tecrübelerini paylaşırsa çok faydalı olur bize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ruzgars Houston göçmen nüfusun fazla olduğu bir şehir olduğu için genel Texas kafa yapısından farklı. Geçen gün 30 yıl Austin'de yaşamış, son 10 yıldır da Houston'da yaşayan bir arkadaşım ile konuştum. Açık fikirlilik açısından Houston'u daha çok beğendiğini söylemişti.


  • North Carolina hakkinda simdiye kadarki gozlemlerim, buyuk sehirler harici yabancilara aliskin degiller. Biraz daha detaylandirmam gerekirse, aksanli konustugunuzda ki benim tabiki aksanim var, hemen merak ediyorlar nerelisin vs diye. Kesinlikle herhangi bir irkcilik yasamadim ama dedigim gibi alisik degiller.
    Sonuc olarak bu eyaleti begeniyor muyum? Ne evet ne hayir. Imkanim olsa kesinlikle baska bir eyalete gecerdim sanirim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum