Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...


  • @knnrn tesekkurler cevaplar icin. 1-2 saate telefonla gorusecegim ofisle. burada yazarim gelismeleri 🙂


  • Guncelleme yapayim, : formda SSN, daha once oturdugumuz adres bilgilerini girdik. Geliri self employeed olarak gosterdik ve kiraya gore hesapladik. Equifax uzerinden soft audit yapildi anladigim. Rental report 'un bir kopyasi bana da ulasti, firma ismi orada yaziyordu. Kredi karti bilgileri, limiti, ne kadar zamandie kartin bana ait oldugu, su an ne kadar borcum oldugu ve kredi skorum yaziyor formda. Bugun kiralama firmasini aradim , ilk evi gezdiren hanimefendi ile konustum , kredi skorumun iyi oldugunu, gelirin yeterli oldugunu ve evi rezerve ettiklerini soyledi. Sadece SSN 2011 sonrasi ilk kez issue edildigi icin fiziksel olarak gostermem gerektigini , onu da kira baslangic gunu yapabilecegimizi soyledi, hayirli olsun diyerek konuyu kapattik. Bu bilgiler Kaliforniya ev kiralama ( rental apartments homes in California) icin girilmistir.


  • Merhaba, roommates.com sitesinden oda kiralayıp ev arkadaşı olan oldu mu ? Güvenilir bir site midir burada tecrübesi olan varsa paylaşırsa iyi olur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist ilk olarak hayırlı olsun, umarın sorunsuz şekilde biter kiralama işleminiz. merak ettiğim bir konu var. beğendiğiniz evi bilinen uygulamalar / web siteleri üzerinden mi buldunuz acaba?


  • @gucarslan tesekkurler. oglumuz icin okul begendik, sonra bolgeyi google maps uzerinden taradim ve ev firmalarinin isimlerine baktim. biz irvine'a yerlesecegiz, o bolgede irivine company cogu apartman komplexinin sahibi. sirketin web sayfasindan evi bulup begendik. 3 hafta kadar once de Turkiyeden gidip hem ev gezdik hem de kendimizi gosterip, evi gosteren kisilerden kartvizit aldik. sonunda begendigimiz ev icin e-mailleserek isi hallettik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist çok sevindim. güzel günlerde oturmanız dileğiyle 🙂

  • ⭐⭐⭐

    ABD'de 4.cu kez olacak kiralama islemleri ile su aralar ugrasiyorum. Deneyimi paylasmis olayim.

    4.cu olan bu kiralama isleminde, ilk defa bu denli bir detay basvuru icerisindeyim. Zaman zaman bu basvurudan vazgecerek, baska bir kiralik yere bakmayi bile dusundum fakat mahalle ve okul olarak iyi bir yer oldugu icin, ayrica evin ici yeni yapilmis oldugu nedeni ile simdilik basvuruya ayak uyduruyor ve devam ediyorum.

    Asagidaki maddeleri incelerseniz, zaten neden vazgecme niyetine girdigimi anlayabilirsiniz (sanki evi nufusumuza aliyoruz arkadas!)

    Ben ve esim icin ayri olmak uzere (esim calismiyor);

    • Maas bordrosu (son 2 ay)
    • SSN bilgileri
    • Isyerinden HR bilgileri
    • Isyerinden direk yonetici bilgileri
    • Kredi gecmisi sorgulamasi (Equifax)
    • Kiraci gecmisi sorgulamasi
    • Suc gecmisi sorgulamasi
    • Maas yatan banka hesabima direk erisim ile son 1 yil kazanc sorgulama/incelemesi, ortalama gelir ne kadar vs..
    • Onceki kiraladigim yerlerin direk iletisim bilgileri ve onay yazisi (kendileri aliyor bu yaziyi ve zamaninda odeme yapildi mi, cikarken bildirimi zamaninda verdi mi, eve hasar verdi mi vs..)
    • Kisi basi basvuru icin $60 geri iadesiz odeme

    Onceki 3 kiralama deneyimi apartman uzerine, simdiki ise ev icin. Fakat apartmanlar icin yukaridakilerin ceyregini veya daha azini sunmusumdur. Bu kadar bilgiyi verdikten sonra onaylanmaz ise sinir krizi gecirebilirim 🙂

    Eyalette karar kilmis olsaydik, bu sene ev almak isterdik zira faizler gercekten dusuk ve kira konusu - ozellikle cocuk var ise - artik belli bir sure sonrasinda biktirabiliyor. Fakat NC eyaletinde kesinlikle kendimi onumuzdeki 2-3 sene icinde gormuyor, baska eyaletleri kesfetmek istiyorum.

    Firma ise asagidaki linkte. Islerini profesyonel yaptiklarini takdir ediyorum ama bir hayli abarti olmus.

    https://www.alarca.com

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Merhabalar leasing office nedir? New Jersey de mesela ev tutucaz online ödeme mi yapılıyor nelere dikkat etmek lazım sözleşme anlaşma işleri nasıl oluyor vs

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selami-beey, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    Merhabalar leasing office nedir? New Jersey de mesela ev tutucaz online ödeme mi yapılıyor nelere dikkat etmek lazım sözleşme anlaşma işleri nasıl oluyor vs

    Apartman kompleksleri genelde bir şirkete ait olur, siz bu şirketten kiralama yaparsınız. Şirketin yönetim ofisine "leasing office" deniyor, apartman kompleksinin girişinde olur genelde. Buraya gidip şahsen görüşebileceğiniz gibi web siteleri üzerinden online da işlem yapabilirsiniz. Ofiste de işlem yapsanız form doldurma, sözleşme yapma gibi şeyleri ofisteki bilgisayar üzerinden yaparsınız. Ödemeler de genelde online sistem üzerinden olur.

    Örnek olarak bizim 4 yıl kadar oturduğumuz apartman kompleksi: https://www.cwsapartments.com/marquis-on-pin-oak-houston-tx/


  • @knnrn teşekkürler bilgi için ofisteki bilgisayar üzerinden yaparsınız demişsiniz leasing office in kendi ofisi dime ben Türkiyeden evdeki pc den para yatırıp kiralayıp buradan uçağa binip direk o adrese gitmek istiyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Selami-beey Evet, leasing ofisin bir köşesinde bu işler için kullanılan birkaç bilgisayar oluyor.


  • Airbnb ile Türkiye'deyken oda kiraladığımızda, Amerikaya gittiğimiz zaman extra ücret vs.vs gibi birşey veriyormuyuz ? Yoksa hepsi dahilmi oluyor?
    Misal Airbnb şu şekilde bir ödeme ücreti sunuyor 1 aylık kiralamada.
    Odaya yerleştiğimizde ev sahibi bize normal ev kiralar gibi kredi skoru vs.vs gibi şeyler soruyormu ?

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 merhaba. daha önce 6-7 kere bu şekilde ev kiraladım abd'den ve gördüğünüz bütün ücretler fiyata dahil.
    bunu dışında ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. orada gördüğünüz hizmet bedeli - 64$ , airbnb'nin sizden aldığı bedel.

    ev sahibi de size hiçbir şekilde kredi skoru vb bir talepte bulunamaz.
    airbnb'den tuttuğunuz evin, bir otel tutmaktan farkı olmadığını unutmayın.


  • Bu yaşıma kadar hiç ev arkadaşı ile yaşamadığım için orada da tek yaşayabileceğim bir düzen kurmak isterim. Anladığım kadarıyla tek gelip ev kiralamak epey zorlayacak. Ya da şans varsa depozito ödeyip, hesapta para gösterip ev tutabiliyoruz. Baştan sona okudum, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.


  • @Stiff Evet bende araştırdığım kadarıyla kredi skorumuz yoksa 1/2 ay kira depozito isteniyormuş.Daha fazla isteyenlerde oluyor sanırım.
    Hatta bi kaç yerde okumuştum. Evin 6 aylık kirasını peşin vermek istemelerine rağmen evi tutamayan kişilere rastlamıştım. Kredi skoru epeyce önemli.

    Benimde hedefim kendime ait bir ev tutmam olur ama ilk etapta Airbnb gibi yerlerden 400/500$'a aylık kiralık odalar olabiliyor(Fiyatlar eyalete göre değişir).
    Bir müddet böyle devam edip sonrasında eve geçmeyi düşünüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 gordugunuz ucret $571 her sey dahil ucret. Ekstra odeme yok...

    Sayin @gucarslan 'in dedigi gibi airbnb'yi kisa veya uzun sure kalabileceginiz bir otel gibi dusunun...

    genelde kredi skoru vs. istenmiyor; ama uzun sureli bir yerde kalacaksaniz o durumda ev sahibi sizden ek bilgiler isteyebilir. Neticede rezervasyon yapmaniz her seyin bittigi anlamina gelmiyor, ev sahibi rezervasyonu kabul ederse odayi/evi tutmus oluyorsunuz...


  • ABD'ye ilk girişte eşyalı bir condo mu yoksa eşyasız bir apartment mi tavsiye edersiniz? ABD'de yanında kalabileceğim hiç tanıdığımız yok. Evliyim ve şimdilik 2 kişilik bir aileyiz. Çocuğumuz yok. İlk girişte belki air bnb sonrası vs eşyalı bir condoya mı yerleşelim (eşya derdimiz olmaz en azından vs diyoruz) yoksa boş bir apartmente yerleşip eşyaları biz mi alalım ikinci el, ikea vs diyoruz. Karar veremedik. Artıları ya da eksileri nelerdir acaba?


  • @Ghost Eger arada kira farki cok ucurum degilse, esyali condo daha rahat olur sizin icin. Fark cok ise, ikinci el esyalari her yerden bulabilirsiniz. Ozellikle boyle seyler satan yerler var, Goodwill vb gibi. Veya yard sale, garage sale yapan sahislardan da tedarik edilebilir. Bu durumda tasimak icin araca da ihtiyac olacaktir. Onu da gunluk kiralayabilirsiniz. En uygun kiralama Lowe's dan truck kiralamak olabilir. Gunlugu $20-30 civarinda sanirim.


  • @MySea teşekkür ederim. İki türlüsünü de değerlendireceğiz. Cryleast'te free kısmında da çok güzel eşyalar oluyor. İlk etapta uyguna ev döşemelik. Evet fiyat farkından dolayı bu ikilemdeyiz. Condo parasına belki daha geniş yada ekstradan 1 odası daha bulunan boş apartment bulabiliyorum araştırmalarım sonucu. Peki kiralama zorluğu açısından hangisi daha zor olur sizce? Sadece SSN ile yeşil kartın elimize henüz gelmediğini varsayarsak (ya da her ikisine de sahip değiliz ABD'ye daha yeni geldik durumunda)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum