Yeni Doğmuş Çocuğa Ev Devri Yapılır mı?
-
Merhaba. Ben ve eşim türkiyede yaşamaktayız. Amerikan vatandaşlığımız yok. Çocuğumuz 10 gün önce Georgia eyaletinde dünyaya geldi ve şu an amerikan vatandaşı. Ayrıca burada Amerikan vatandaşı akrabamız var. Soyadlarımız farklı. Kendisinin durumu iyi ve cocuğumuza ev hediye etmek istiyor. Evin ödemesi bitmiş ve herhangi bir borcu yok. Yenidoğan bir bebeğe ev devredilebilir mi? Bunu öğrenmek istiyorum. Bilgi ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
-
@caner92 Yeni dogana ev hediye etmek mumkun ve yasal. Ancak, degeri buyuk hediye verme olayi ABD'de, veren acisindan hediye vergisine tabiidir. O yuzden, oldukca teknik bir konu. Tavsiyem, bir tax uzmani veya bankalarin bu konudaki uzmanlarindan fikir ve tavsiye alinmasi. IRS bu konularda cok hassasdir.
Sizin acinizdan ise, ev hediye edilip islem tamamlaninca, borcu olmasa bile, ev sigortasi, vergiler ve baska diger ihtiyaclarin karsilanmasi durumu var.
-
@MySea tesekkurler bilgi icin :)
-
@caner92 gözünüzaydın yeni bebeğiniz ee hemde şanslı gelmiş dünyaya :)
-
........
-
@caner92 Rica ederim! Bebeginiz konusundada tebrikler!
-
@MySea bugün bir emlakcıya sorduk 18 yaşından büyük olması lazım dedi. Yanlış mı biliyor acaba
-
@gokcell 1 haftaya tr de olcaz :) belki geç gelir dedik geç aldık bileti. Sıkılmaya başladık simdi :))
-
@caner92 Bu konuda tam detayli bilgim yok malesef. O yuzden, bir vergi uzmani veya bankada bu islerle ilgilenen birisinden tavsiye alin demistim.
-
........
-
@gokcell, içinde söyledi: Yeni Doğmuş Çocuğa Ev Devri Yapılır mı?
@caner92 Hayal ettin, pes etmedin hayalin icin savastin ve hayalini gerceklestirdin. Tebrikler tekrar.
Tesekkurler. İnş cocuklarımızın geleceğide güzel olur:)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum