Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

Emlak
535 177 82.0k 186

  • @Selami-beey, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    Merhabalar leasing office nedir? New Jersey de mesela ev tutucaz online ödeme mi yapılıyor nelere dikkat etmek lazım sözleşme anlaşma işleri nasıl oluyor vs

    Apartman kompleksleri genelde bir şirkete ait olur, siz bu şirketten kiralama yaparsınız. Şirketin yönetim ofisine "leasing office" deniyor, apartman kompleksinin girişinde olur genelde. Buraya gidip şahsen görüşebileceğiniz gibi web siteleri üzerinden online da işlem yapabilirsiniz. Ofiste de işlem yapsanız form doldurma, sözleşme yapma gibi şeyleri ofisteki bilgisayar üzerinden yaparsınız. Ödemeler de genelde online sistem üzerinden olur.

    Örnek olarak bizim 4 yıl kadar oturduğumuz apartman kompleksi: https://www.cwsapartments.com/marquis-on-pin-oak-houston-tx/


  • @knnrn teşekkürler bilgi için ofisteki bilgisayar üzerinden yaparsınız demişsiniz leasing office in kendi ofisi dime ben Türkiyeden evdeki pc den para yatırıp kiralayıp buradan uçağa binip direk o adrese gitmek istiyorum


  • @Selami-beey Evet, leasing ofisin bir köşesinde bu işler için kullanılan birkaç bilgisayar oluyor.


  • Airbnb ile Türkiye'deyken oda kiraladığımızda, Amerikaya gittiğimiz zaman extra ücret vs.vs gibi birşey veriyormuyuz ? Yoksa hepsi dahilmi oluyor?
    Misal Airbnb şu şekilde bir ödeme ücreti sunuyor 1 aylık kiralamada.
    Odaya yerleştiğimizde ev sahibi bize normal ev kiralar gibi kredi skoru vs.vs gibi şeyler soruyormu ?

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @osman-1 merhaba. daha önce 6-7 kere bu şekilde ev kiraladım abd'den ve gördüğünüz bütün ücretler fiyata dahil.
    bunu dışında ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. orada gördüğünüz hizmet bedeli - 64$ , airbnb'nin sizden aldığı bedel.

    ev sahibi de size hiçbir şekilde kredi skoru vb bir talepte bulunamaz.
    airbnb'den tuttuğunuz evin, bir otel tutmaktan farkı olmadığını unutmayın.


  • Bu yaşıma kadar hiç ev arkadaşı ile yaşamadığım için orada da tek yaşayabileceğim bir düzen kurmak isterim. Anladığım kadarıyla tek gelip ev kiralamak epey zorlayacak. Ya da şans varsa depozito ödeyip, hesapta para gösterip ev tutabiliyoruz. Baştan sona okudum, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.


  • @Stiff Evet bende araştırdığım kadarıyla kredi skorumuz yoksa 1/2 ay kira depozito isteniyormuş.Daha fazla isteyenlerde oluyor sanırım.
    Hatta bi kaç yerde okumuştum. Evin 6 aylık kirasını peşin vermek istemelerine rağmen evi tutamayan kişilere rastlamıştım. Kredi skoru epeyce önemli.

    Benimde hedefim kendime ait bir ev tutmam olur ama ilk etapta Airbnb gibi yerlerden 400/500$'a aylık kiralık odalar olabiliyor(Fiyatlar eyalete göre değişir).
    Bir müddet böyle devam edip sonrasında eve geçmeyi düşünüyorum.


  • @osman-1 gordugunuz ucret $571 her sey dahil ucret. Ekstra odeme yok...

    Sayin @gucarslan 'in dedigi gibi airbnb'yi kisa veya uzun sure kalabileceginiz bir otel gibi dusunun...

    genelde kredi skoru vs. istenmiyor; ama uzun sureli bir yerde kalacaksaniz o durumda ev sahibi sizden ek bilgiler isteyebilir. Neticede rezervasyon yapmaniz her seyin bittigi anlamina gelmiyor, ev sahibi rezervasyonu kabul ederse odayi/evi tutmus oluyorsunuz...


  • ABD'ye ilk girişte eşyalı bir condo mu yoksa eşyasız bir apartment mi tavsiye edersiniz? ABD'de yanında kalabileceğim hiç tanıdığımız yok. Evliyim ve şimdilik 2 kişilik bir aileyiz. Çocuğumuz yok. İlk girişte belki air bnb sonrası vs eşyalı bir condoya mı yerleşelim (eşya derdimiz olmaz en azından vs diyoruz) yoksa boş bir apartmente yerleşip eşyaları biz mi alalım ikinci el, ikea vs diyoruz. Karar veremedik. Artıları ya da eksileri nelerdir acaba?


  • @Ghost Eger arada kira farki cok ucurum degilse, esyali condo daha rahat olur sizin icin. Fark cok ise, ikinci el esyalari her yerden bulabilirsiniz. Ozellikle boyle seyler satan yerler var, Goodwill vb gibi. Veya yard sale, garage sale yapan sahislardan da tedarik edilebilir. Bu durumda tasimak icin araca da ihtiyac olacaktir. Onu da gunluk kiralayabilirsiniz. En uygun kiralama Lowe's dan truck kiralamak olabilir. Gunlugu $20-30 civarinda sanirim.


  • @MySea teşekkür ederim. İki türlüsünü de değerlendireceğiz. Cryleast'te free kısmında da çok güzel eşyalar oluyor. İlk etapta uyguna ev döşemelik. Evet fiyat farkından dolayı bu ikilemdeyiz. Condo parasına belki daha geniş yada ekstradan 1 odası daha bulunan boş apartment bulabiliyorum araştırmalarım sonucu. Peki kiralama zorluğu açısından hangisi daha zor olur sizce? Sadece SSN ile yeşil kartın elimize henüz gelmediğini varsayarsak (ya da her ikisine de sahip değiliz ABD'ye daha yeni geldik durumunda)


  • @Ghost Buna kesin cevap vermek biraz zor. SSN olmadan cogu yer kiralama yapmayabilir. Greencard kimse sormaz. Ama en onemlisi sizden aylik gelir durumunu gosteren belge isteyeceklerdir. Isyerinden bir yazi veya son 2 adet paycheck bilgileri gibi. Veya yoksa, sponsor (Co-signer) isteyebilirler.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    @Ghost Buna kesin cevap vermek biraz zor. SSN olmadan cogu yer kiralama yapmayabilir. Greencard kimse sormaz. Ama en onemlisi sizden aylik gelir durumunu gosteren belge isteyeceklerdir. Isyerinden bir yazi veya son 2 adet paycheck bilgileri gibi. Veya yoksa, sponsor (Co-signer) isteyebilirler.

    Bu durumda Doordash gibi geçici işlerle para kazananlar için ev kiralamak başta oldukça zor diyebilir miyiz? Sabit bir gelir yok, işveren yok vb. sebeplerden ötürü?


  • @Sono Olabilir. Kesin cevap veremiyorum cunku bu tur islerde hic calismadim. Ama sizden genelde ev kiralarken, aylik gelir beyani isterler. Kredi skoruna da bakacaklar ama yeni gelenlerin zaten kredi skoru dusuk veya hic olmayacagi icin, gelir durumunu gormek isteyeceklerdir.

  • ⭐⭐⭐

    @Sono zorluk kismi minimum 1 kira depozito vermek.

  • ⭐⭐⭐

    @MySea @keysnambır Çok teşekkürler :)


  • @MySea Araç konusu benim de merak ettiğim bir konuydu. Evlerin bir çoğunda beyaz eşya var gördüğüm kadarıyla, doğru mu ?

    X bir eyalette ev kiraladım, kısa süre sonra başka bir eyalete taşınmam gerektiğinde çok zorlanır mıyım diye düşünüyorum. Çok detay şeyler ama insan zaman buldukça her şeyi düşünüyor :D


  • @Stiff Normalde kiralik evlerde buzdolabi, firinli ocak, microdalga, bulasik makinesi olur. Bazilarinda camasir makinesi ve kurutma makinesi evin icinde bazilarinda ise site icerisinde laundry room da olur.


  • Eyaletler arasi tasinma olayi ayri bir konu. Kendiniz tasirsaniz, U-haul falan gibi yerlerden arac kirayalabilirsiniz. Veya tasima sirketi ile anlasirsiniz. Esyaniz az ise U-Haul daha uygun olabilir.



Benzer Başlıklar

  • Sıfır ev almak (anahtar teslim ev)

    Emlak
    24
    2 Oy
    24 İleti
    1k Bakış
    A
    @Rookie , cok tesekkurler bilgilendirme icin. Ucuz malzemeler kullanildigini bende fark ettim hatta eşim genel olarak Amerikadaki evleri lego oyuncak eve benzetiyor :) Bir takim upgradeler yaparak evler hem kalite hem gorsel acidan daha cekici goze hos gelir olabiliyot. Kismetse bizde seneye bu surece girme niyeyindeyiz bakalim nasil olacak merakla bekliyorum :)
  • Vize olmadan ev alabilir miyiz

    Emlak
    19
    0 Oy
    19 İleti
    1k Bakış
    kemalcapanogluK
    @Bosphorus voov bunu bende bi araştırayım bilgiyi teyitledikten sonra bilgisini veririm teşekkür ederim (:
  • Mobile home (prefabrik evlerde yaşam)

    Emlak
    18
    0 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    ?
    ..........
  • Amerika'da Nasıl Kiralık Ev Bulabilirim?

    Emlak
    64
    1
    1 Oy
    64 İleti
    38k Bakış
    E
    @oguzk https://yesilkartforum.com/forum/map
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum