Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@pulcet yazdıklarınız doğru değil demedim, abdde tek doğru yoktur dedim.
    herkesin tecrübesi farklı amerikada. Bazısı ssn ve güzel kredi skoru olmadan ev kiralayamazsınız der, öbürü 6 aylık kirayi peşin verdim, evi kiraladım der.
    AVM lease agreementlari çok basit aslında. Kira pazarlığı yaparsınız ve üstüne bazı fee'ler eklenir. Genelde senelik olarak fiyatlar söylenir, siz aylık olarak hesaplarsınız.
    Mesela Phoenix'teki chandler fashion center adlı avmden aldığım lease agreementtaki fiyat şöyle;
    1.6 Minimum Guaranteed License Fee: $48,960.00
    1.7 Percentage Fees: Licensee shall pay to Licensor, as"Percentage Fees," an amount equal to 15% of the excess of all gross sales and revenues (as hereinafter defined) made at the Licensed Area during the month over base sales of $26,666.67. Percentage Fees shall be due and payable for the month on or before the 15 day of the following calendar month during the Term (and within 15 days after the end of the Term) and delivered to Licensor.
    Yaklaşık 4080 dolara anlaştım. Ekstra ücretler;
    -Insurance gerekiyor 1 milyon dolarlık cover edecek(bu standart)
    -ilk ay ve son ayın kirasını aliyorlar. Bu konuda hatalı konuşmuşum şimdi baktım. Lakin arkadaşım avmde yeni yer açtığında(georgia) tek kira ile açıyor. Kendisinin 6 tane yeri var mesela, ona göre pazarlık yapiyor.
    -Base fees = 4.000 usd, electric = 100 usd, rental tax = 82 usd. Rental tax eyalete göre değişir.

Ben direk VP of leasing ile konuştum. Kendisi ilk olarak 4250 usd önerdi, ben 3500 önerdim, 4000te anlaştık. Kendisini birkaç kez aradım tabi ki.
    Diğer avm, arrowhead towne centera senelik 55.000 usd istedi. Pazarlık yapmadım, e2'den çekildim çünkü.

Genel tecrübem çok pazarlık yapilamayacağı şeklinde(eğer franchise falan almiyorsanız). ABD'deki avm sektörü küçülüyor ve çok ölü avm var ihtiyaç fazlası olduğu için. Bundan dolayı mesela phoenix gibi bir şehirde yaklaşık 4 avm aktif, diğerleri ölü. Böyle olunca avmlerde doluluk artiyor, herkes trafiğin bol olduğu avmlerde yer açmak istiyor, bundan dolayı çok pazarlık yapamiyorsunuz.
    ABDnin en büyük avmlerden birisi olan tysons corner center ile de konuştum mesela, bana kiosk için 11.000 dolardan başladı, ben o kadar veremem diyince kafandaki fiyat ne diye pazarlığa girdik direk. Dümdüz çingene pazarlığı yani. 7000e kadar düştüğünü hatırlıyorum.

Texastaki avmlerden geri dönüş alamadım(dallastaki 2 tanesi hariç) çünkü açacağım kioskun benzerini yurdum insanı daha önce texasta açıp batırmış. Kira geç verilmiş, iyi yönetilememiş vs. Ağızları yandığı için bu avmlerin leasing managerlariyla konuşup business plan vermek zorunda kaldım mesela. Adam marketing plandir, vıdı vıdıdır herşeyi sordu emin olmak için.

E2 için konuşursam kesinlikle birkaç avukata sorun(özellikle yabancı olanlar). E2 üzerinde uzmanlaşan çok fazla avukat var. Hatta torontadaki elçilikte e2 analyzer olarak çalışmış birisi şu an emekli oldu ve kendi yerini açtı kanadada, e2 danışmanlığı veriyor. Ödüllü bir kişidir.
    Facebooktaki e2 gruplarını takip edin.
    Avukatların e2 ile alakalı youtube videolarını vs. hatim edin.
    Hatta bazı avukatlar var e2 ile gelmiş avukatlık bürosu açmış, danışmanlık veriyor. En tanınanı Kate Alonzidir.
    Türkiye için düşünürsek ada strategies hakkında çok iyi şeyler duydum.
    Visa franchise var, e2 uzmanlık alanları. Franchise önerileri oluyor, şirket alacaksanız yardımcı da oluyorlar. Youtube'da inanılmaz aktiftir bu şirket.
    Olivier Sahabji var, Las vegas merkezli. Eski vize supervisoru. Kendisi butik çalışıyor.

E2 için her elçilik aynı değil. Bazı elçilikler kaç kişiyi işe alacağınıza daha önem verirken, bazıları yatırım miktarına daha çok bakıyor. Bazı elçilikler 100bin altına direk red verirken, bazısı 75k civarina da onay veriyor. Bazı elçilikler çok organize çalışırken, öbürleri daha relax.
    Mesela Torontodaki elçilik dünya birincisidir e2 konusunda. Kendi e2 takımları vardir, sistemli çalışır, düşük miktarlara da onay verirler. Mexico city'de benzermiş diye duydum.
    Ama pakistandaki elçilik adam gibi onay vermiyor.
    Her elçilik farklı. Türkiyeden yapacaksanız Ada strategies en iyisidir çünkü trdeki elçiliği tanıyorlar.

Yargı dağıtmadım, siz çok kişisel algılamışsınız. Bu kadar duygusal olmak ABD'de iyi değildir. AVM yöneticileri köpekbalığıdır. Duygusuzdur, acımaz hiçbiri. Hatta genel olarak konuşursak ABD'de duygu falan yoktur iş hayatında. Benim avmde kiosk işleten vatandaş olan arkadaşımın bana davranışıyla avm müdürüne olan davranışı çok farklı. Ne kadar çok atar gider yaparsa o kadar çok saygı görüyor avmden. Avm leasing manager buna mail atiyor xyzyi satamazsın diye, adam atar yapip kiosku kapatiyor 3 gün, leasing manager tekrar mail atiyor tamam satabilirsin.🤭
    Sebebi ise belli, leasing manager'in targeti var. Avm'deki yerleri %100e yakın doldurmak zorunda.

Bu arada 100bin altı yoksa hiç girmeyin bu işe, özellikle perakende falan yapacaksanız. Franchise ile girmek en iyi seçeneklerden bir tanesi. ABD çakal doludur,özellikle hali hazırda bir işyeri alacaksanız.

Tatmin olduğunuzu umuyorum.

• @charon duygusuz,acımasız,köpekbalığı olarak tasvir ettiğiniz meslek grubunu farklı ülkelerde yıllarca yönetmiş,emeklilik dönemini US’de geçirmek isteyen birisi olarak yazdıklarımızdan faydalanamadım. Kendinizde dikkatli okursanız fark edeceğiniz üzere, her paragraf öncekini tekzip eder nitelikte, daldan dala atlayan konu ve anlam bütünlüğü olmayan bir anlatım var. Phoenix’ten nasıl/niye Pakistan’a geçtik çözemedim🙂 Bu forumda amacın bağcıyı yıpratmak olduğunu düşünmüyorum,yazdıklarınızdan umuyorum ki bir forum üyesi faydalanacaktır. Size ve bu süreçte olan/olacak herkese bol şanslar.

• @pulcet çok teşekkür ederiz... hayırlısıyla kolaylıkla E2 onayınızı alırsınız inşallah...hangi sektörde E2 düşünüyorsunuz ? hangi eyalettesiniz ?

• @serel iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Ben Florida eyaleti için yazdım bütün tecrübelerimi,belirtmeyi unutmuşum,bu vesile ile yazmış oldum. Ben perde arkasından yönetebileceğim, sahibinin kim olduğu bile bilinmeyecek bir iş yapmak istiyordum. Bu sebeple take-out servis veren bir gıda işletmesi devir almaya çalışıyorum. Sürecinizde bol şanslar.

• @pulcet sakıncası yoksa ve süreç bitiminde vaktiniz olursa maliyet kalemlerinizi ayrıntılı bir şekilde paylaşabilir misiniz ? yazınızdan anladığım kadarıyla evdeki hesap çarşıya pek uymuyor 🙂 E2 düşünenler için güzel bir rehber olacaktır...

• @serel güzel bir öneri, sürece başlamak isteyenler için güncel bilgi olacaktır. Dikkate alıp, süreç sonunda harcama kalemlerini ve sürelerini paylaşırım.

• ⭐⭐

@pulcet okursanız anlayacağınıza eminim. Ben orada yurtdışındaki abd elçiliklerinden bahsediyorum ve başka ülkelerdeki elçiliklerden örnek veriyorum. E2 vizesine herhangi bir abd elçiliğinden başvurabilirsiniz,lakin her elçilik aynı değildir diye yazmışım orda ve başka ülkelerdeki abd elçiliklerinin nasıl olduğu hakkında örnekler vermişim.
    eğer ki yazdıklarımı anlamadıysanız sorun bende değil. 2021den beri araştırdığım bir vize türü ve gayet iyi bilgiye sahibim.

Eğer ki bu meslek grubunu farklı ülkelerde yillarca yönettiyseniz neden eb1a veya eb2niw green card'a yada o1 olağanüstü yetenek vizesine başvurmuyorsunuz? e2 non immigrant vizedir ve her zaman red alma olasılığınız vardir.

• @charon Eb2-NIW sürecim paralel olarak devam ediyor. Bol şanslar.

• ⭐⭐

@pulcet eb2 NIW ile beraber e2 alamazsiniz eger i140 onaylandiysa.
    E2 non immigrant vizedir. Eb2 degil.

Ilk once e2 alip,ulkeye girip(5 senelik sticker vize almaniz gerek), daha sonra eb2ye basvurmaniz gerek.

• @pulcet Gerçekten çok değerli tecrübeler ve bilgi paylaşımı. Umarım en kısa zamanda planladığınız şekilde süreç devam eder. Bende açıkcası benzer yönde araştırma yapıyorum. İlerleyen süreçlerde sizden fikir almak için iletişime geçmek isterim. Şu anda henüz Türkiye'deyiz. Ama buradan gözlemlediğim kadarıyla buradan oraya bütün riskleri göz önünde tutarak gelen yada gelmeye çalışan kişi yada aileleri maalesef yine kendi milletimizin insanı magdur ediyor ve nemalanıyor. Gerçekten çok üzücü. Umarım doğru insanlarla karşılaşırız.

• @charon A2 düzey dilbilgisine sahip bir kişi, C2 düzey dilbilgisine sahip bir kişiye pek bir şey katamaz. Bu durumu gördüğüm için hep ''bol şanslar'' dileyip konuyu kapatıyorum ama lastik gibi uzadı. Eb2-NIW bugün itibarıyla yaklaşık 2 yıllık bir süreç. Sonucunda 10 yıllık GC alıp, 4 yıl 9 ay sonra vatandaşlığa başvurulabiliyor. Peki 2 yıl US'de nasıl yasal kalınabilir? Turist vizesi ile max 1 yıl, F1 veya E-2 ile yeterli sürede kalınabilir. Bu yaştan sonra okula gitmek istemediğim için yasallığımı koruyabilmek adına E-2'yi seçtim. Şu anda bu süreçteyim ve öbür dosyamda paralel olarak süreçte, sonuçta visa bulletin bekleyeceğim. Yazdıklarınızı okuyunca avukata binlerce doları sanki boşuna veriyormuşum gibi bir his oluştu🙂 bol şanslar.

• @Cabbar-çadırcı iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Çok aktif bir forum kullanıcısı değilim dün yazmaya başladım ama ne biliyorsam ihtiyacınız olan bilgiyi paylaşırım. Buraya gelip 1-3 ayda danışmanlık veriyorum diyenlerden, az veya kısıtlı bilgisi ile sizi yönlendirip para ve zaman kaybetmenize neden olacak kişilerden uzak durmanızı öneririm. Herşeyi bilip yönlendirmeyen, yardım etmeyen kişilerde canınızı sıkacak. Benim gibi hiç tanıdığı olmadan buraya gelecek bir kişiyseniz, ilk zamanlar zorlayıcı olacaktır ama herşeyin bir çözümü var. Her ne kadar etrafta birsürü boş-beleş insan olsa da, size yardım edebilecek iyi niyetli insanlarda var. Umarım hep iyiler ile karşılaşırsınız. Şansınız bol olsun,

• ⭐⭐

@pulcet (bu kısım forum yönetimi tarafından kaldırıldı)

Tekrar soyluyorum,eger onayli i140 var ise(immigration intent), e2 vizesi veya statusu almaniz COK zordur.

Gocmen olmayan vizelerin ana kurali bu kisi ulkesine donecek midir. Hatta e2ye basvururken mektup yaziyorsunuz ulkeme Geri donecegim seklinde.

Ama ilk once e2 sticker vizesi alip daha sonra i140 almanizda bir sikinti yok.

Ayrica eb2 NIW 2 seneden fazla surebilir. Priority dateler cok karmasik.

Hakaretlerinizi de kendinize saklayin,a1 seviyesiymis. Trde benim seviyemde Ingilizce bilen kisi cok azdir.
    Ben size yardimci olmaya calisiyorum, siz hakaret ediyorsunuz.

Bol sans dilerim.

• @charon konuyu kapatayım diyorum ama ‘’eksik bilgiye sahip” olduğumu yazdığınız için cevaplıyorum. Foruma her yazılana “eksik” bilgiler ile “yardımcı” olmaya çalışıyorsunuz ama yazdıklarınızın neredeyse tamamı “yanlış”bilgi. Dün içinde bulunduğum süreci paylaştım. Bu kısmı doğru bu kısmı doğru değil şeklinde hadsizce cevapladınız. Sonra hayatımın akışını değiştirecek bir düzeltme “due” değil “duo” diyerek yardımcı oldunuz. Yazdığıma cevap olarak, Avm’lerin “ 6-12 ay depozito aldığı doğru değil”, ben Phoenix’te 3 Avm’den ilk ayın kirasını ödeyerek kiralama yapabileceğim lease aggrement aldım,isterseniz size göndereyim dediniz. Bana değil foruma gönder, her okuyan üye faydalansın dedim. 3 tane lease aggrement (kira sözleşmesi) gösteremediğiniz gibi haklılığınızı devam ettirmek istercesine Georgia’da arkadaşım ilk ay kirasını verip kiralamış yazdınız. Yok iş yapmayan Avm’lerde bulunabilir vs.Tamamıyla gerçeklikten uzak bilgiler. Bu yazılanları okuyup gelecekleri boş,müşterisi olmayan Avm’lere mi yönlendirmek istediniz? Yazdığımı tekrarlayayım bu satırları okuyanlar ilk ay ve son ay kirası artı depozito vermeden oda bile kiralayamayacaklarını görecekler. Binde bir istisna bir kişi tutar,bu kişiye göre burada bir kira bedeli ile ev kiralanır diyemeyiz. Genelde durum neyse ona göre değerlendirme yapılır. “Herkese yeni olduğunuzu söylemek zorunda değilsiniz”yazdınız, I-94 herşeyi gösteriyor ve ne yapmak isteseniz turist statünüz ile bu belgeyi soruyorlar. Yanlış yönlendirme. “Bazı avukatlar duo diligence hizmeti veriyorlar” yazdınız tamamıyla yanlış bilgi. Duo diligence periyodu tarafsız, alıcı ve satıcının avukatlarından bağımsız escrow avukatınca yürütülür, bütün evrakları,yazışmaları o yapar. Sonrası zaten sadece harf kalabalığı. İğneleme amaçlı konu Phonenix’ten Pakistan’a nasıl geldi yazdım. Kendinizin gayet iyi yazdığını ama benim anlamadığımı! yazdınız. Aslında şimdi düşününce mantıklı gelmeye başladı. Yarın sabah bilet alıp Orlando’dan Karaçi’ye uçup sürecimi takip ederim.🙂E-2 ve paralel Eb2 yapıyorum olmaz yazıyorsunuz. İçinde olduğum süreci benden ve süreci yöneten avukatımdan daha iyi nasıl bilebilirsiniz.Bu platformun kişilerin bilgilerini/ tecrübelerini paylaştığı bir alan olarak görüp, tecrübemi paylaşıyorum. Yanlış bilgilerinizin, bu yazıları okuyup hayatını değiştirecek kararlar vermeye çalışan insanları yanlış yönlendirmesine izin vermem.
    Not: ingilizce bilginiz muhtemelen benden ve bu forumdaki herkesten iyidir ama orada yazılanın sizin (hiç görmedim,konuşmadım sizinle) A2 seviye ingilizce bilginizden ziyade başka anlamı olabilir mi? Yaşım itibarıyla konuşmalarımda ima’yı çok kullanıyorum. Size veya hiçkimseye hakaret etme hadsizliğinde bulunmam söz konusu olamaz.

• ⭐⭐⭐⭐

Kaynağınız nedir? E2 vizesi almak başlı başına zor o tarafta sorun yaratabilir ama E2 statü değişikliğinde "çok zor" diye bir durum söz konusu değil. I-140 göçmenlik ön dilekçesi ve tek başına bir hak tanımaz adaya. Avukatlar bile kendi arasında bu konuda tartışma içerisindeler. Bazıları göçmenlik niyeti taşır derken bazıları da son aşama olarak CP için DS-260, AOS için I-485 aşamalarına geçilmediği sürece tam anlamıyla göçmenlik niyeti yoktur der. Yani siz burada kaynak / veri vermeden "çok zor" tanımlaması yaparak insanları yanıltmış oluyorsunuz. Bu şekilde olumsuz deneyim yaşayan bir aday var mı sizin birebir şahit olduğunuz?

Ben size bir örnek vereyim "çok zor" olmayacağına yönelik. I-140 onaylı şekilde F1 vizesi almış bir örnek: https://www.reddit.com/r/f1visa/comments/1dzhx5z/f1_visa_approved_with_i140_approved_as_well/

Buna benzer bir sürü deneyim var..

@charon, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

Tekrar soyluyorum,eger onayli i140 var ise(immigration intent), e2 vizesi veya statusu almaniz COK zordur.

• ⭐⭐

@tufank katilmiyorum. Siz avukatlar bile tartisiyor demissiniz, benden kaynak mi istiyorsunuz?
    Redditteki kisi consular processinge girmis Ve vizesini almis. ViZeyi verip vermemek tamamen vize memurunun elinde. Kendisi i140i immigration intent olarak gormemis demek ki.
    Bu demek degildir ki x kisisi ayni seyi yapabilir.

Statu degisikligi yapip, kanadaya/meksikada gunubirlik gidip gelenlerde var mesela. Bu durum statu degisikligi sonucunda ulkeye Geri donebilirsiniz anlami tasimaz. Yasa bellidir.

• ⭐⭐

@pulcet en iyisini siz biliyorsunuz,supermensiniz. Biz cahil cuheylayiz.

Bol sans.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon siz kaynak göstermeden insanları yönlendirmeye devam edebilirsiniz ama ben sizin tavsiyelerinizin ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ciddiye alan varsa da saygı duyarım.

ayrıca aşağıdaki yorumunuz ile ilgili cevabım: statü değişikliği sonrası ABD'den çıkış yaparsanız statünüz düşer. daha önce statü değiştirdiğiniz için de geri dönerseniz girişinizde sorun çıkabilir. verdiğiniz örnek konu ile ilgili değil, tamamen alakasız. AOS sürecindeki aday ancak elinde Advance Parole(seyahat izni) olursa girişi çıkış ayrıcalığına sahip olur.

Statu degisikligi yapip, kanadaya/meksikada gunubirlik gidip gelenlerde var mesela. Bu durum statu degisikligi sonucunda ulkeye Geri donebilirsiniz anlami tasimaz. Yasa bellidir.

• Kilitlendi  Rhonster Rhonster 

• Merhabalar tartismanin sakinlemesi icin konuyu bir sureligine kilitliyorum iyi gunler.

• Kilit kaldırıldı  Rhonster Rhonster 

• Basligi actim iyi gunler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |