87654321
-
E2 ye uygun Atlanta da güzel bir lokasyonda devren tesettür giyim mağazası bulunuyor ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz
-
E2 ye uygun Atlanta da güzel bir lokasyonda devren tesettür giyim mağazası bulunuyor ilgilenen olursa bana ulaşabilirsiniz.
-
Kasim 2023'te tirimi aldim, Aralik 2023'te yola cikardim, o gun bugundur yolda, Subat'ta E-2 vizemi aldim, 2 ay once de yine ayni tir sayesinde uzattim. Etrafimda tir sahibi yuzlerce insan var ve sanirim tirinin parasini cikaran nadir insanlardan biriyim, ustune de kendi tirimi islettigim sirkette yoneticiyim. 40 tiri yonetiyoruz ve tir sahiplerinin %80'i benim gibi E-2 statusune sahip. Bu is iki turlu yapilir, ya 0 tir alir 300k miles olunca satarsiniz ya da 20-30k maliyetle 700k milesda bir tir alip tecrubeli bir soforle beraber para kazanirsiniz. Ilk dedigimde risk dusuk, yatirim buyuk, ikinci opsiyonda ise yatirim dusuk risk cok buyuk. Cok buyuk derken 30k$'a aldiginiz tirda tam o kadar hasarlik hasar cikabilir.
Belirli bir sure ABD'de kalmaniz ve statu sahibi olmaniz lazimsa eski bir tir alinir, gelir beklenmeden statu alinir, yoksa para kazanilmaz. Para kazanmaniz icin yuzlerce sizin elinizde olmayan faktorun lehinize calismasi lazim. Ha bu arada para kazanan yok mu, mesela bir arkadasim gecen sene aldigi tirdan kazandigi paraya 14 ay hic dokunmadi ve gecen ay 53k bedele yeni bir tir daha satin aldi. Bir baskasi ucuncu ayinda cok para kazanip 2 yeni tir daha aldi, zorla durdurdum.
Sahip oldugu 2 tirdan her ay en az 10k kazanan is ortagimiz var ( toplam yatirim bedeli 300k ). Bununla beraber 52kya aldigi tira daha ikinci haftadan 30k masraf cikaran da var. Sosyal medyada e-2 reklami yapan carrier firmalara kanmayin, ispat edemem ama %100 eminim hepsi sizin cironuzdan caliyorlar. Bu arada carrier sirketlerin ownerlardan kazanacagi para cironuzun %5'ini gecmez, %5 icin de emin olun o cile cekilmez.
Ozan Bey'in dedigi dogru, carrier olmadan para kazanmak cok zor, ama carrier olmak da kolay degil, amac sirf MC numarasi almaksa o isin en basiti, akliniza gelemeyecek sorunlarla ugrasip aninda cozum bulmaniz lazim. Ornek vereyim, maddi durumu kotu olan ve bu sebeple soforune para odeyemeyen bir tir sahibinin soforu, tiri yukuyle beraber kacirdi, ucaga atlayip issizligin ortasinda polisle beraber gidip tiri aldim, baska tirdan sofor indirip yanima getirttim ve tiri ona teslim ettim. Kendi tirimi da soforlerden birisi ara sokaklardan birine birakip kacti anahtari vermedi, en yakin yetkili bayiye gidip yeni anahtar kestirdim ve tirimi aldirdim. Bunun gibi akliniza gelemeyecek 100lerce sorun sayarim, bazen bunlarin hepsiyle ayni anda ugrastigim bile oluyor. Ayrica iyi bir carrier olmak icin de 10 tir ve 300k$ isletme sermayesi sart, aksi takdirde isiniz kesin batar, ne zaman batacagi ise sizin yeteneginize ve sansiniza baglidir.
Ezcumle alternatif bir is kolunuz varsa tir almayin, ne is yapacaganizi bilmiyorsaniz ve zanaati olmayan bir beyaz yakali iseniz tir sizin icin en dogru model, gidip sagda solda kimseye binlerce dolar odemeyin, bana yazin ben elimden geldigince yardimci olurum. Tekrar ediyorum, alternatif is kolunuz varsa bu ise girmeyin.
Simdi bir de yeni moda box truck cikti, eger surmeyecekseniz sakin bulasmayin (sirketimde 4 box truck var).
Esenlikle kalin, saygilar.
-
@murat34 Hayırlı olsun murat bey. Bizde sürecin içerisindeyiz. EİN geldi. Amerika'ya daha giriş yapmadık. Tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
-
-
Herkese Merhaba, foruma yeni üyeyim. Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
E-1 vize başvurusu sürecindeyim ve geçen hafta harç ödemelerini yaptım. Fakat geçen haftadan bu yana randevu planlamak istediğimde (İstanbul için) "hiçbir zaman dilimi mevcut değil" uyarısı alıyorum.
Yakın zamanda E-1 vizesi için randevu alan var mıdır acaba aramızda? E-1 mülakat randevuları haftalık mı açılıyor bilgisi olan varsa ve bilgilerini paylaşırsa çok sevinirim.
Teşekkürler... -
-
@CVera Merhaba bilgi rica edebilir miyim? [email protected]
-
Merhaba,
Florida da ki şirketlerin değerleme yöntemleriyle ilgili (tabi vergileri vs de kapsayacak şekilde) bir eğitim, döküman, türkçe kaynak aramaktayım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mıdır?
Asıl amacım bizbuycell'den nda sonrası gönderilen finansal tabloları daha sağlıklı değerlendirme, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek vb.
-
@mojitomango statü değişimi için Amerika içinde bulunmak gerekiyor. Eşinizin turist vizesi yoksa statü değişimi yapamaz, konsolosluktan E2 VİZESİ almanız gerekir.
-
@crazycells yorumunuzdan yola çıkarak EB-2 vizesine kimler başvruabilir diye internete bakayım dedim. Eğitim durumunun dışında "individuals who possess exceptional ability in the sciences, arts, or business."şeklinde yazılmış ama bu exceptional ability'nin açıklaması yapılmamış hiç bir yerde.
Buna dair bilginiz var mı acaba? çok ucu açık gibi geldi bu kriter.teşekkürler.
-
@yigitcolorado Yigit bey merhaba; yazimi detayli okursaniz sayet net birsey yazmadim asla. Kendi arastirmalarim ve cevremdeki benzer ornekleri dile getirdim. Risk aldiginizin altini da cizmistim. Cevremdeki diger milletlerden kisilerin bu sekilde vize bastigini biliyorum. Calisma vizelerinde de I-797 belgesi aldigimizdan dolayi calisma vizesi ile benzerligi olmasindan kaynakli risk alinip denenebilir belki diye konuya aciklik getirmek istedim. Elbette son karar sizlerin.
-
@ysrlbr Mevcuttaki E vizeniz ile baska bir isletmede "isci" olarak calimazsiniz. Kendiniz yeni bir sirket kurup yada baska bir sirkete ortak olup once statunuzu sonrada vizenizi degistirmeniz gerekir. Mevcuttaki E vizenizin tanimlandigi sirket ile resmi ilisiginizi kestiginizde USCISe basvurup, statunuzu yeni sirkete gecirmeniz lazim. Sonrasinda TRye donup vizenizi yeniletmeniz gerekir.
-
@ayvalik10 tolunay green card kazanarak geldi , e2 ile degil.
-
@denizci10 Bizim kültürel yapı taşımızda yardımlaşma vardır. Ama bu sağlam bir denge gerektirir. İnsanımızın iyi niyeti suistimal etmesi bilinen bir gerçek.
Evet bilgi kesinlikle güçtür. Kolay elde edilemez. İyi bir emek ve bedel gerektirir.
Gelelim Amerika'ya. Kapitalizmin başkentinde iyi yaşamak istiyorsanız bilginiz arttırmalı ve satabilmelisiniz. Yardım edeceğiniz insanlar gerçekten buna değmelidir. Onun dışında bilginizin bir karşılığı olmalıdır. Bunu acı tecrübelerle öğrenmiş biri olarak @denizci10 'a katılıyorum. Tabi ki benim de yardim ettiğim insanlar var ama bir elin parmaklarını geçmez. Maalesef @Stiff kardeşim durum bu. İyi niyetine saygı duyuyorum ama gerçekler bu şekilde. -
Son dönemde maalesef ABD ye yatırım amacıyla giden insanlarımızın dolandırma haberlerini almaya başladık. Bu durum gerçekten bir insanının başına gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Size bu sefer bu dolandırıcılık olayını yaşamamanız için yabalieceklerinizden bahsetmek istiyorum.
Escrow Nedir?
Taraflar arasındaki işlem sonuçlanıncaya kadar, işleme ait finansal varlıkları güvenli ortamda tutan üçüncü kişi ya da kuruma escrow denir. Türkçedeki karşılığı "emanet" olan escrow, finansal varlıkları kontrol etmek ve korumak için kullanılır.
Bu terim aslında yatırım işlemlerinde kullanılan bir terimdir. Türkiye sınırları içinde bununyapan firmalar var mı bilmiyorum ama Amerika Birleşik Devletlerinde ister ev alırken ister işletme alırken bunu kullanabilirsiniz.
Nasıl mı oluyor? Hemen bildiklerimi aktarıyorum. Varsa daha detaylı bilgisi olan lütfen buraya eklesin.
Escrow ABD'de şu şekilde gerçekleşiyor. Bir alıcı, bir satıcı bir de escrow firması var. Siz bir yer almak istiyorsunuz ve paranız var. Başka birisi de orayı satıyor. Escrow firması da üçüncü bir kişi olarak hakemlik yapıyor. Sizden parayı alıp emanete koyuyor, satıcıdan da satılacak gayrimenkul veya işletmenin evraklarını alıyor ve emanete koyuyor. İşlemler bitinceye kadar ne o paraya dokunabiliyorsunuz ne de o işletme başka birine satılabiliyor.
Bazıları düşünebilir bunu biz de yapabiliriz o zaman neden escrow firmasına gerek var? Escrow firması sizin adınıza oradaki tüm evrakları incelenmesi ve doğruluğunu kontrol ediyor. Eğer ki bir sıkıntı görürse bunu size bildiriyor ve paranız gitmeden müdahale etme şansınız oluyor. Yani 100 bin dolarlık bir işletmeyi alırken sizin vereceğiz 3-4 bin dolar gibi bir para ile tüm işlemleri garanti altına almış oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla devir işlemi olmazsa yani tamamlanmazsa ödemeyi sorun çıkan ya da çıkaran taraf ödüyor, eğer sorun olmadan tamamlanırsa devir o zaman da nasıl anlaşma yapıldıysa o şekilde ödeme gerçekleşiyor. Bu sistem iki tarafı da koruyan makul bir sistem. Özellikle bu dönemde yaşanan dolandırıcılık haberlerinden sonra herkes daha dikkatli olsun ve bir Escrow firması ile çalışsın.
Sizlere ikinci tavsiyem de ticaret avukatı ve göçmen avukatının beraber çalışması olacaktır. Ticaret avukatı sizin için işletmenin evraklarını, kira kontratlarını ve diğer belgelerini inceleyecektir. Fakat bunları ben yaparım 2-3 bin dolar kar ederim derseniz de bu sefer maalesef böyle sıkıntılar yaşanabilmektedir.
Bu konu ile ilgili yakın zamanda bir video paylaşıldı. Onu size hemen aktarıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa özelde veya buradan sorabilirsiniz.
-
Bizbuysell deki devren ilanlari inceledigimde , -verilen ciro vs bilgileri dogruysa - kucuk restoranlarda ortalama ebitda
%35 seviyelerinde, bu da turkiyedeki yemek sektoru ile aslinda benzer. Kabaca 1/3 malzeme maliyeti, 1/3 kira+fatura+personel maasi . 1/3 kar. Ornegin 7 gun / 12 saat acik bir yer, gunde 1k ciro ile aylik 10k kar birakabilir ve ilk etapta iki ortagi gecindirmeye yetebilir diye dusunuyorum. Gunluk 1.000 usd icin de , ort. 20 usd hesaptan 50 order yapilmali. Sizce bu hesapta net bir sekilde hatali olan bir nokta var mi? -
@BERKE-Güngöroğlu e2'yi elçilikten almanızı şiddetle öneririm. 5 sene verilir ve istediğiniz gibi ülke dışına çıkabilirsiniz. Statü değişikliğiyle çıkamazsınız. 5 senelik vize bittiğinde tekrar başvurmanız gerekir elçiliğe -ki verginizi vs. veriyorsanız bir sıkıntı çıkmaz-.
E2 vize sahibinin eşi istediği yerde çalışabilir(work authorisation alacaksınız ama). Lakin şirket green card için sponsor olur mu bilmem. Çok şirket yapmıyor bunu.
e2 vizesiyle vatandaşlık almanın tek yolu bu vizeyi bir şekilde greencard'a çevirmektir. Yatırımla green card'a çevrilebilir(işleriniz iyi giderse x milyon dolar ile yatırımcı green cardına çevirirsiniz), ya loto çıkar, ya da eşiniz sponsor bulur green carda çevirir, siz oradan alırsınız lakin çok uzun bir bekleme süresi var bunun. -
Teşekkür ederim. @crazycells
-
(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
Merhabalar, neredeyse başından sonuna kadar her yazılanı okudum. Teşekkürler bilgiler için, ama kafama takılan bazı sorular var beyler, bilen arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum. 2-3 gündür de E-2 vize şartlarını araştırıyorum. Ben B1 ve F1 vizelerine sahibim. F1 vizem yeni doldu. B1'in 3 yıl daha süresi var. AOS kesinlikle düşünmüyorum. Amacım iş yapmak, kalıcı olmak değildir. 2019-2020 senelerinde ingilizce eğitim için gittim ve geri geldim. Burada geldiğimde kurduğum yüksek cirolara sahip resmi olarak yüzde 50 ortağı olduğum (X) şirketim ve birde melek yatırımcı pozisyonunda sözleşmeli anlaşmalı olarak ortağı olduğum ama resmiyette ortağı olmadığım bir (V) şirketim daha var. İki şirketinde finansal durumu iyi, ihracat yapıyor. İkinci şirket Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi e ticaret platformlarda ivme kazandı ve etkili cirosu var.
Melek yatırımcısı olduğum şirketim için Amerika'da öncelikle Amazon satışlarına başlamak sonrasında Kiosk kiralayarak satış yapmak istiyoruz. Ürünleri Türkiye'den ithal edeceğiz. Bunun için 33 sayfa şirket, yönetim, kaynaklar, yatırım alanı vs business plan hazırladım. Fakat aklımızda sorular var.
- 2 ortak ve 1 çalışan için başvurmayı düşünüyoruz. Çalışan fabrika müdürü, bu müdür için sonra mı işlem yapmak mantıklı ?
- Ortak sayısı önemli mi ? Tek kişi olsa daha mı etkili olur ? Sunulacak iş planında amerikada çalıştırılması planan işçi sayısı minimum kaç olmalı ?
- Bu V şirketinde resmi olarak bulunmadığım için vize almam etkilenir mi ?
- Bu V şirketin öncelikle şirketi kurup orada da amazon satışlarına başlaması mı gerekir ?
- Business plan dışında, kaynak tamamen hazır mı olmalıdır ? Kira gelirleri, gayrimenkul bunlar değerlendirilir mi ? Çünkü kimse vizesi netleşmeden yatırım için kaynağını hemen burada demez diye düşünüyorum. Mesela bu yatırım 200.000 dolar civarı ama bizler genelde mülk veya hammadde de bekliyoruz. Sizden yatırımı ne kadar sürede tamamlaması isteniyor ?
Bu konularda kafam karıştı, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Çok teşekkürler, herkese bol şans.
-
@NBayraktar grape law veya ada strategies ile görüşmenizi ŞİDDETLE öneririm.
siz e2 sticker vize almayi düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. ADA strategies türkiyedeki elçiliğin e2 standartlarını gayet iyi biliyor.- Çalışan için e2 alınabilir. İlk önce siz e2yi alacaksınız ama.
2)Ortak sayisi önemli değil, lakin e2yi alacak kişinin minimum %50 hisse sahibi olması gerek.
İş planında 5 senelik öngörülerde bulunuyorsunuz ilk başvuruda. Çalışacak kişi sayisi için belli bir kural yok. Bazı elçilikler bunu çok umursamıyor, bazıları umursuyor. Genel geçer kural en azından 1 tane çalışan olması(marjinalityden red almamak için).
5)Şirketin kaynağının gayet net olması gerekiyor. Basitçe konuşursak siz e2 için şirket açtınız ve bu şirkete para yatirdiniz. Yatirdiğiniz paranın kaynağını net bir şekilde evraklarla kanıtlamanız gerek. E2nin en sıkıntılı tarafı source of funds kısmı.
ADA strategies ile konuşmanızı öneririm. Kendileri çok tecrübeli.
- Çalışan için e2 alınabilir. İlk önce siz e2yi alacaksınız ama.
-
@NBayraktar merhaba, bilgim dahilinde cevaplamaya çalışacağım ama durumunuzdaki gibi ufak bir ayrıntının bile önemli olduğu durumlarda mutlaka bir avukata danışmanızı öneriyorum. Pekçok avukat, ulaşmanız halinde 30 dk’lık bir görüşmeyi ücretsiz yapıyor, olur ücret alsa da 100-200usd ilerde kaybedebileceğiniz daha büyük miktardaki paranızın sigortası olacaktır. Öncelikle (x) veya (v) şirketlerinden bağımsız USA’de bir şirketiniz olmalı. E-2 için şirketin en az %50 ortağı olmalısınız yani en fazla 2 kişi 1 şirket üzerinden başvuru yapabilir. (2 ortak ve artı bir çalışan şeklinde vize başvurusu hiç duymadım ama bu mümkün değil anlamına gelmez.başarılı olursanız pekçok kişiye örnek olabilirsiniz)Şirket sermayesinin kaynağı, tek veya ortak olarak başvurmanıza göre geriye doğru legal yollardan kazanıldığı ispat edilebilir olmalıdır. (Bu kısım en hassas bölüm) Yazdığınız sorulara sondan başa cevaplıyormuş gibi olacak ama vizeye başvurabilmeniz için, burada şirketinizi kurmuş,yatırımınızı yapmış ve satış yapmaya başlamış olmanız gerekiyor. (Satış yapmaya gerek yok diyenler çıkacaktır ama avukat en az 1-2 fatura istiyor) Yani paranızı riske etmiş olmanız gerekiyor. (Misal cebimde 500K usd var,verin vizeyi işe yatırayım şeklinde vize alamıyorsunuz) iş ile ilgili hemen hemen herşeyi yatırım tutarınıza ekleyebiliyorsunuz(satacağınız ürün maliyetleri,kira,araç,ofis malzemeleri vs) E-2 alınmadan bu yatırımı tamamlamış olmanız gerekiyor. 2 kişinin ortak olarak aynı anda vize alabilmesi için birden çok lokasyonda iş yapılıyor olması,tek kişinin yönetebileceğinden fazla çalışan olması,çalışanlardan bağımsız olarak bu 2 ortağın geçimini rahatlıkla karşılayabilecek gelir elde ediyor olması vs. gerekiyor. Durumunuz için burada birkaç lokasyonda kiosk açabilir ve bunlar çalışmaya başladıktan sonra vizeye başvurabilirsiniz. Bu kioskların adedi,çalışan sayısı,cirosu ve yatırım tutarınız ne olmalı sorularının cevabını bu alanda tecrübeli bir avukatlık ofisi ile görüşmelisiniz. Eğer bütceniz kısıtlı ise E-2’yi 1 ortak üzerine yapıp internet satış hacminiz veya kiosk sayınız arttıkça diğer ortak için E-2 yönetici vizesi çıkartabilirsiniz. Sürecinizde bol şans diliyorum.
-
@charon önerdiğiniz yerler ile görüşeceğim çok teşekkürler, çalışan sayısı tabi ki gösterilir ama çalışan kişi şu olacaktır diye henüz gösterilemez diye düşünüyorum. ADA ve Grape ile görüşeceğim çok teşekkürler.
-
@pulcet Her vizede ki durum tabi ki önemli ama E-2 yatırımcı olarak her durum daha da önemli. Bizler 2 ortak 1 çalışan olarak başvurmayı düşünüp sonrasında çalışanı da oraya göndermeyi düşünüyorduk ama evet sadece 2 ortak ile başvurarak risk almamak daha iyidir. Prosedürleri biliyorum araştırdım ama sadece kafama takılan şey şu, tamam ben B1-B2 vizesi ile gidip şirket kurabilirim. Hatta gitmeden uzaktan şirket kurup orada bir tanıdığıma yönetim verip, buradan ürünleri gümrükten gönderip satış yaptırabilirim. Ama bu bana baktığımda mantıklı gelmiyor. Çünkü yasal yolu düşündüğümde B1/B2 ile şirketi kurup yatırımı yapmış satışı yapmış olmak mantıken yasal değil. Çünkü turistim ve şirket kurmak para kazanmak turist için olacak bir şey değil. Yani Türkiye'de gerçekten cirolar yapan bir firma cebimde 500K usd var, projem bu planım bu vizeyi verin orada da işim olsun dediğinde doğruysa bu E-2'yi vermelidir diye düşünüyorum. Yani B1/B2 ile uzaktan şirket kurmuş Türkiye'den E-2 e başvuran adama sen ne ayaksın, yasal statüyü çiğnemişsin birde gelmiş burada vize istiyorsun der diye düşünüyorum.
Yatırım kaynak gösterme kısmı zor değil, Türkiye'de 2 tane işleyen şirket, şirket ve kira gelirleri, tapu, araç belgeleri vs bunlara gösterilir kaynak olarak, kaynağı direk nakit göstermeli miyiz ? Avukat ofislerinden de gerçekten bilgisi olan sadece bu E-2 vize anlamında bir çok dosya almış kişi bulmak zor, o nedenle önerebileceğiniz yerler varsa görüşüp değerlendireceğim. Şans için teşekkürler.
-
@NBayraktar change of status yapacaksiniz grape law
Elcilikten alacaksiniz = ada strategies.
Amerikadaki avukatlar genelde elciliklerin nasil oldugunu bilmez USCIS ile ugrastiklari icin. Her elcilik farkli telden caliyor e2 icin. Kanada vizeniz varsa torondaki abd elciliginden basvurmanizi SIDDETLE oneririm.
b1 konusunda yanlisiniz var. abdde herkes sirket kurabilir lakin sirket kurmak calisma izni vermez. siz abdde sirket kurup trye geri dondugunuzde sirket calisabilir eger eleman var ise.
sirketten kar payi da alabilirsiniz ama maas alamazsiniz.
dunyada cok kisi abdde sirket kuruyor,sonra ulkesine geri donup amazondan falan satis yapiyor. illegal bir durum yok.
illegal durum abd topraklarinda o sirket icin calismaniz durumunda olur.Yatirim miktari e2 vizesi almak icin garanti degil. Abd vizelerinde hicbirsey garanti degildir cunku vize memuru kafasina gore red verebilir ve red sebebini aciklamak zorunda degildir. 20 25 senedir e2 alip en son vizesini yenileme istediginde red alanlar var.
800bin dolara eb5 green card var ona da bakin derim.
-
Bu ileti silindi! -
@charon Grape ile görüştükten sonra L-1A ya karar verdik ama sonrasında uymadığını anladım. E-2 ile devam edeceğiz, uzaktan şirket kurup çalışmalara başlayacağız sanırım. Hayırlısı...
-
@NBayraktar yazdığınız cevaptan bu vize türü ile ilgili bir kısım bilginin tamamlanmaya ihtiyacı olduğu görülüyor. Siz en doğrusunu yapmışsınız. Benimde sürecimi yöneten avukatlık ofisine danışmışsınız ve eminimki eksik bilgilerinizi tamamlamışlar ve size yeni bilgiler vermişlerdir. Herşey planladığınız gibi gerçekleşsin.
-
Herkese merhaba, konu altindaki neredeyse tum mesajlari okudum, turist vizemle Amerika'ya girip E2 vizesine basvuracagim. Kucuk bir butik otelim var ve gelirim buradan belgelenecek, calismaya da devam edecek ben Amerika'dayken. $30 bin civarina Boston veya New York ta bir tasarim ofisi kurmak istiyorum. Urun tasarimi ve danismanlik yapip, markamin urunlerini de Amazon gibi sitelerde satacak. Soyle baslayacagim, sirket kurulacak, ofis tutulacak, esya, bilgisayar, kira ve arac kiralama gibi giderler $10k tuttu diyelim, kalan $20-25k sirket hesabinda kalsa yeterli mi harcamalar icin? Yoksa harcanmaya devam mi etmeli? Bir diger sorum da sirket faaliyette fakat vize reddedildi? Bu tutarlar vs havaya mi gidiyor? Ya da turist vizemizle remote calismamiz gerekiyor?
-
@damien Tasarım ofisi açacaksanız müşterilerinizi bulmanız gerek işin marjinal olmaması için.
Paranın hepsini harcamanız lazım. Küçük bir kısım working capital olarak durabilir. Hesapta duran para yatırım olarak sayılmaz.
O saydığınız giderler 10binden fazla tutar hele ki boston-new york taraflarında.USCIS'i ben 30bin harcayarak tasarım ofisi açacağım ve bununla kendimi geçindirip,üstüne kar'a geçip ABD VATANDAŞLARINA iş verebileceğim şeklinde ikna etmeniz gerek.
Vize(Sizin durumunuzda statü oluyor, abd dışına çıkamazsınız) alamazsanız açtığınız şirkette çalışamazsınız(abd toprakları içinde iseniz). İş yanar, bu da at risk kısmı, yani vize kurallarından birisi.
Tutarlar havaya gitmez, işi açmanız ve faaliyete başlamanız için gerekli miktarı harcamanız gerek.
En basit şekilde avukat masrafları, premium processing vs. tek başına 10bin tutar.
Daha çok araştırmanızı öneririm.
-
@damien merhaba. ofis tutacaksanız bahsettiğiniz şehirler için çok daha fazla miktarda kira ve açılış maliyeti ayırmanız lazım. kira durumlarını daha ayrıntılı araştırın bence. e2 için sermayenin hepsinin harcanmış olması lazım. Amerika içinden E2 statüsü alırsınız vize değil. Statü onay yüzdesi daha yüksek ama bu iyi bir iş planından geçiyor ve en önemlisi iyi bir avukattan. Vize almak istiyorsanız 100k+ yatırım olması gerekir. Statü ile e2 yaptığınızı düşünürsek ülkeden çıkarsanız statünüz düşer. E2 statü onayı alamazsanız, ülkede bulunmak için geçerli bir statüye ihtiyacınız var ve çalışmak içinde çalışma iznine. seçtiğiniz lokasyona baktığımızda bütçeniz, araştırmalarıma göre çok yetersiz kalıyor. sırf avukatlar 10-15k arası fiyat alıyorlar. ofis kiralamaları araştırdığım kadarıyla minimum 1 senelik peşin olarak yapılıyor.... yaşam maliyetleriniz de olacak, planlanmayan ekstra giderleriniz olacak, beklediğiniz sürede faaliyete geçemeyebilirsiniz orda işlemler buradaki kadar hızlı değil bu da bir maliyet, girişten itibaren minimum 90 gün beklemeniz lazım statü değişimi için bu da bir maliyet....kısacası; bütçenizi arttırmanız lazım...
-
Cevaplariniz icin cok tesekkurler. 10-15mt2 lik ofisler isimi gorecektir. Biraz daha detaylandirayim, zaten hali hazirda danismanlik yaptigim musterilerim var gerek turkiye gerek avrupadan, onlarla amerika sirketi uzerinden devam edecegim. Kucuk de bir markam var, uretimini ve tasarimini yaptigim, bu da amerikada listelenecek, department storelara da belki pop uplara konacak. Yani ufak da olsa marka satacak, mevcut musterilerime danismanlik vermeye devam edecegim. O yuzden tutma olasiligini yuksek goruyorum, deri aksesuar markalarinin uretimini almak turkiyedeki danismanlik verdigim fabrikalarda yaptirmak ana hedef. Ayni sekilde TR deki markalari US pazarina sokmak gibi hedefler.
Anaparayi artirabilirim, sorun degil. Statu degisince turist vizem iptal olmuyor degil mi?
Isin yurumeme durumunda ulkeme donup turist vizemle amerikaya girip cikabilmeyi istiyorum. Ayrica bu ilk iki yillik surecte sponsor da bulmak icin cabalayacagim. -
@damien vizeniz iptal olmaz ama sıkıntılı bir sınır memuruna denk gelirseniz no cos damgası basabilir bu da statü değiştirmenize engel olur. sponsor işini burdan da başlatabilirsiniz madem niyetiniz ciddi eb3 düşünebilirsiniz. özellik yetenek, bilgi, deneyim gerektiren vizeler de var araştırmanızı tavsiye ederim forumda başlıklar var. umarım her şey dilediğiniz gibi gider. sanırım deri ürünler üzerine üretim yapacaksınız benm de hobilerimden biri. başarılar şimdiden...
-
@damien tecrubeli bir avukatla calisin bence.
Business plan, musteriler,onceki yapilan ticaretin hacmi vs. Cok onemli. Cok yetenekli avukatlar var e2 konusunda.
Ben eski bir e2 vize calisaniyla(Toronto abd elciligi) calismistim bir sure.
Statu alirsaniz ulke disina ciktiginizda o statu duser. B1 ile tekrar girmeniz sikintili olur. Ha dersiniz ki Ben denemek istiyorum, 2 senelik statu alip deneyebilirsiniz@serel minimum harcama diye birsey yok. 100bin+ yatirim tamamen bir sehir efsanesi. Yasada bir rakam yok bu konuyla alakali.
-
@charon tabii ki yok ama genelde kişilerden ve avukatlardan bu tutarları duyuyoruz. tecrübeli bir avukatla görüşün kesinlikle ben sadece yaptığım avukat görüşmeleri ve takip ettiğim yatırımcılardan aldığım bilgilerle bir şeyler karalıyorum. mantıken baktığında ve örnekleri gördüğünde vize almak statü kadar düşük bütçe ile olmuyor.
-
@serel statu almak daha dusuk butcelerle olabiliyor.
Elciliklerin veya USCIS'in butceyle alakali kullandigi bir skala var. Basitce soylemek gerekirse x isini acmanin maliyeti y dolar ise, bu maliyetin % kacini yatirdiginiz onemli.
Maliyet 100bin ise hepsini yatirmaniz bekleniyor mesela. Ama 9bine statu almisti grape law. Tamamen Is ile alakali ve business plan.Bunun disinda her elcilik kafasina Gore takiliyor. Torontodaki elcilik 75bin yatirimi yeterli goruyor mesela ama Pakistán 150bin istiyor. E2 ile ilgili en cok tecrubesi olan elcilikler;
-toronto
-mexico city ve Ciudad Juárez
-londraBazi elcilikler yatirimdan ziyade amerikalilara Is verilmis mi Ona da bakiyor.
Kesin bir kural yok. -
@damien öncelikle herşeyin planladığınız gibi gerçekleşmesini dilerim. Ofis/dükkan vb. İçin kira,depozito,ofis malzemeleri gibi harcama kalemleri için 10K bütçe ayırmışsınız ve işyerinin lokasyonu,kondisyonu vb. bizim tarafımızdan bilinemeyeceği için eğer araştırmanızı yapmışsanız okeydir. 20-25K işletme sermayesi ayırmışsınız ve bu miktar gayet yeterli. Ama
avukatlar E-2 için toplam yatırım tutarının %75-80 oranında işe yatırılmış (artık riske edilmiş,kalan kısmı sizin işletme sermayeniz için gerekli) olmasını istiyorlar. E-2 yatırımı için Türk ve takip ediyorsanız yabancı avukatlar @serel belirttiği gibi 100K civarı bir yatırım öneriyorlar. Bu miktar ile ilgili yasal olarak belirtilen kesin bir miktar bulunmamakta ve bu konular açıldığında mutlaka birisi “daha düşük tutara da olur” yazar. @charon hemen benimde çalıştığım avukatlık ofisinin 9K ile statü onayı alındığını yazdı ama altına yazdığı farklı ülkelerdeki beklenen yatırım tutarlarına bakarsanız zaten ortalama ne kadar yatırım yapmanız gerektiğini tahmin edebilirsiniz. Bu durum motivasyonunuzu bozmasın kesinlikle çünkü bu rakamlar beklenen rakamlardır ve bana göre bu ortalama rakam ile yapılacak bir yatırım ile işyerinizde bir kişiye maaş verebileceğinizi,masrafları çıkartabileceğinizi ve sonrasında hükümete yük olmadan kendi harcamalarınız için gerekli parayı kazanabileceğinizi düşünmekteler. Ellerinde büyük bir veri havuzu var ve hangi yatırım tutarı ile nasıl bir sonuç alındığını tahmin edebiliyorlardır. Siz buraya geldiğinizde E-2 statü değişimi için 6 ay süreniz olacak ve bu süreç içerisinde belirttiğiniz gibi +-35K startup sermayesi ile işinizi faal hale getirerek bir kaç ay yaptığınız ciro ve kestiğiniz faturalar ile masraflarınızı (ofis,faturalar,diğer harcamalar,çalışanınız ve sizin maaşınız) karşılayacak kadar para kazanabildiğinizi (maaş yazmazsanız kendinize,şirketin karı olmalı) ispat edebilirseniz,belirttiğiniz yatırım tutarı ile statü almamanız için hiçbir engel görünmüyor. Oldu statünüz onaylanmadı turist vizeniz geçerliliğini kaybetmiyor, gerekli gördükçe gelir gidersiniz. Tabi biz Amerikan hukuk sistemine tam hakim kişiler olmadığımız için mutlaka bir avukat ile çalışmalı ve avukatın yönlendirmeleri ile yolunuzu çizmelisiniz. Niş bir iş yaptığınızı biliyorsanız avukatlar bu durumu dikkate alacaklardır. Şansınız bol olsun. -
@pulcet doğru yazmışsınız.
benim çalıştığım e2 vize memuru(eski elçilik çalışanı), torontonun kafasındaki rakamın 75bin dolar olduğunu birçok kez söylemişti bana. Ama iş planına göre 50binle de alınabiliyor mesela.
kendisi e2 visa adjucator, yani e2 dosyalarına bakıp değerlendiren kişi. Ödülleri vs. de var. -
@damien Merhaba, ABD'de E-2 vizesi ile bulunan birisi olarak bildigim kadarini aciklamaya calisayim:
Yatirim miktarinizin tamamini harcamak zorunda degilsiniz 60k yatirim butcenizin yarisini harcayip geri kalanini isletme sermayesi olarak kullanabilirsiniz, ki sizinki gibi ofis giderlerinin toplam giderinin en buyuk kismini olusturacagi dusunulurse zaten bunu yapmaniz gerekir. Ikincisi, ofis tutmak tahmin ettiginizden daha da maliyetli olacaktir zira kiraladiginiz ofis aktif ticaret icin kullanilacagi icin sizden "business license" talep edilecektir (bizdeki isyeri acma ruhsatina benzer). Buna ek olarak E-2 gereksiniminden oturu bir de eleman calistiracaginiz dusunulurse 10-15m2 buyuklugunde bir ofis isinize yaramayabilir.
Buna ek olarak statu degisikligi yaptiktan sonra giris cikis yapma kismi her ne kadar yasal olarak mumkun olsa da gercekte pek mumkun degil. Turist statusunu degistirdikten sonra ABD'den cikarsaniz geri turist olarak girebilmeniz icin ciddi bir zaman gecmesi ve iyi bir turistik planin olmasi gerekir. Donus biletine sahip olmaniz cok bir seyi degistirmez, turist olarak geldiginizi ancak bir cruise turu vb gibi bir seyle ikna edebilirsiniz. Su ana kadar benim bildigim statu degistirmis 3 kisi sinirdan geri cevrildiler.
Sponsor bulsaniz bile EB-3 sureci 2 yildan uzun surecegi icin e-2 statunuzu uzatmaniz gerekecektir, bu sebeple avukatiniz kadar muhasebeciniz de onemli olacaktir.
Benzer Başlıklar
114
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k