(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
-
@pulcet eb2 NIW ile beraber e2 alamazsiniz eger i140 onaylandiysa.
E2 non immigrant vizedir. Eb2 degil.Ilk once e2 alip,ulkeye girip(5 senelik sticker vize almaniz gerek), daha sonra eb2ye basvurmaniz gerek.
-
@pulcet Gerçekten çok değerli tecrübeler ve bilgi paylaşımı. Umarım en kısa zamanda planladığınız şekilde süreç devam eder. Bende açıkcası benzer yönde araştırma yapıyorum. İlerleyen süreçlerde sizden fikir almak için iletişime geçmek isterim. Şu anda henüz Türkiye'deyiz. Ama buradan gözlemlediğim kadarıyla buradan oraya bütün riskleri göz önünde tutarak gelen yada gelmeye çalışan kişi yada aileleri maalesef yine kendi milletimizin insanı magdur ediyor ve nemalanıyor. Gerçekten çok üzücü. Umarım doğru insanlarla karşılaşırız.
-
@charon A2 düzey dilbilgisine sahip bir kişi, C2 düzey dilbilgisine sahip bir kişiye pek bir şey katamaz. Bu durumu gördüğüm için hep ''bol şanslar'' dileyip konuyu kapatıyorum ama lastik gibi uzadı. Eb2-NIW bugün itibarıyla yaklaşık 2 yıllık bir süreç. Sonucunda 10 yıllık GC alıp, 4 yıl 9 ay sonra vatandaşlığa başvurulabiliyor. Peki 2 yıl US'de nasıl yasal kalınabilir? Turist vizesi ile max 1 yıl, F1 veya E-2 ile yeterli sürede kalınabilir. Bu yaştan sonra okula gitmek istemediğim için yasallığımı koruyabilmek adına E-2'yi seçtim. Şu anda bu süreçteyim ve öbür dosyamda paralel olarak süreçte, sonuçta visa bulletin bekleyeceğim. Yazdıklarınızı okuyunca avukata binlerce doları sanki boşuna veriyormuşum gibi bir his oluştu
bol şanslar. -
@Cabbar-çadırcı iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Çok aktif bir forum kullanıcısı değilim dün yazmaya başladım ama ne biliyorsam ihtiyacınız olan bilgiyi paylaşırım. Buraya gelip 1-3 ayda danışmanlık veriyorum diyenlerden, az veya kısıtlı bilgisi ile sizi yönlendirip para ve zaman kaybetmenize neden olacak kişilerden uzak durmanızı öneririm. Herşeyi bilip yönlendirmeyen, yardım etmeyen kişilerde canınızı sıkacak. Benim gibi hiç tanıdığı olmadan buraya gelecek bir kişiyseniz, ilk zamanlar zorlayıcı olacaktır ama herşeyin bir çözümü var. Her ne kadar etrafta birsürü boş-beleş insan olsa da, size yardım edebilecek iyi niyetli insanlarda var. Umarım hep iyiler ile karşılaşırsınız. Şansınız bol olsun,
-
@pulcet (bu kısım forum yönetimi tarafından kaldırıldı)
Tekrar soyluyorum,eger onayli i140 var ise(immigration intent), e2 vizesi veya statusu almaniz COK zordur.
Gocmen olmayan vizelerin ana kurali bu kisi ulkesine donecek midir. Hatta e2ye basvururken mektup yaziyorsunuz ulkeme Geri donecegim seklinde.
Ama ilk once e2 sticker vizesi alip daha sonra i140 almanizda bir sikinti yok.
Ayrica eb2 NIW 2 seneden fazla surebilir. Priority dateler cok karmasik.
Hakaretlerinizi de kendinize saklayin,a1 seviyesiymis. Trde benim seviyemde Ingilizce bilen kisi cok azdir.
Ben size yardimci olmaya calisiyorum, siz hakaret ediyorsunuz.Bol sans dilerim.
-
@charon konuyu kapatayım diyorum ama ‘’eksik bilgiye sahip” olduğumu yazdığınız için cevaplıyorum. Foruma her yazılana “eksik” bilgiler ile “yardımcı” olmaya çalışıyorsunuz ama yazdıklarınızın neredeyse tamamı “yanlış”bilgi. Dün içinde bulunduğum süreci paylaştım. Bu kısmı doğru bu kısmı doğru değil şeklinde hadsizce cevapladınız. Sonra hayatımın akışını değiştirecek bir düzeltme “due” değil “duo” diyerek yardımcı oldunuz. Yazdığıma cevap olarak, Avm’lerin “ 6-12 ay depozito aldığı doğru değil”, ben Phoenix’te 3 Avm’den ilk ayın kirasını ödeyerek kiralama yapabileceğim lease aggrement aldım,isterseniz size göndereyim dediniz. Bana değil foruma gönder, her okuyan üye faydalansın dedim. 3 tane lease aggrement (kira sözleşmesi) gösteremediğiniz gibi haklılığınızı devam ettirmek istercesine Georgia’da arkadaşım ilk ay kirasını verip kiralamış yazdınız. Yok iş yapmayan Avm’lerde bulunabilir vs.Tamamıyla gerçeklikten uzak bilgiler. Bu yazılanları okuyup gelecekleri boş,müşterisi olmayan Avm’lere mi yönlendirmek istediniz? Yazdığımı tekrarlayayım bu satırları okuyanlar ilk ay ve son ay kirası artı depozito vermeden oda bile kiralayamayacaklarını görecekler. Binde bir istisna bir kişi tutar,bu kişiye göre burada bir kira bedeli ile ev kiralanır diyemeyiz. Genelde durum neyse ona göre değerlendirme yapılır. “Herkese yeni olduğunuzu söylemek zorunda değilsiniz”yazdınız, I-94 herşeyi gösteriyor ve ne yapmak isteseniz turist statünüz ile bu belgeyi soruyorlar. Yanlış yönlendirme. “Bazı avukatlar duo diligence hizmeti veriyorlar” yazdınız tamamıyla yanlış bilgi. Duo diligence periyodu tarafsız, alıcı ve satıcının avukatlarından bağımsız escrow avukatınca yürütülür, bütün evrakları,yazışmaları o yapar. Sonrası zaten sadece harf kalabalığı. İğneleme amaçlı konu Phonenix’ten Pakistan’a nasıl geldi yazdım. Kendinizin gayet iyi yazdığını ama benim anlamadığımı! yazdınız. Aslında şimdi düşününce mantıklı gelmeye başladı. Yarın sabah bilet alıp Orlando’dan Karaçi’ye uçup sürecimi takip ederim.
E-2 ve paralel Eb2 yapıyorum olmaz yazıyorsunuz. İçinde olduğum süreci benden ve süreci yöneten avukatımdan daha iyi nasıl bilebilirsiniz.Bu platformun kişilerin bilgilerini/ tecrübelerini paylaştığı bir alan olarak görüp, tecrübemi paylaşıyorum. Yanlış bilgilerinizin, bu yazıları okuyup hayatını değiştirecek kararlar vermeye çalışan insanları yanlış yönlendirmesine izin vermem.
Not: ingilizce bilginiz muhtemelen benden ve bu forumdaki herkesten iyidir ama orada yazılanın sizin (hiç görmedim,konuşmadım sizinle) A2 seviye ingilizce bilginizden ziyade başka anlamı olabilir mi? Yaşım itibarıyla konuşmalarımda ima’yı çok kullanıyorum. Size veya hiçkimseye hakaret etme hadsizliğinde bulunmam söz konusu olamaz. -
Kaynağınız nedir? E2 vizesi almak başlı başına zor o tarafta sorun yaratabilir ama E2 statü değişikliğinde "çok zor" diye bir durum söz konusu değil. I-140 göçmenlik ön dilekçesi ve tek başına bir hak tanımaz adaya. Avukatlar bile kendi arasında bu konuda tartışma içerisindeler. Bazıları göçmenlik niyeti taşır derken bazıları da son aşama olarak CP için DS-260, AOS için I-485 aşamalarına geçilmediği sürece tam anlamıyla göçmenlik niyeti yoktur der. Yani siz burada kaynak / veri vermeden "çok zor" tanımlaması yaparak insanları yanıltmış oluyorsunuz. Bu şekilde olumsuz deneyim yaşayan bir aday var mı sizin birebir şahit olduğunuz?
Ben size bir örnek vereyim "çok zor" olmayacağına yönelik. I-140 onaylı şekilde F1 vizesi almış bir örnek: https://www.reddit.com/r/f1visa/comments/1dzhx5z/f1_visa_approved_with_i140_approved_as_well/
Buna benzer bir sürü deneyim var..
@charon, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri
Tekrar soyluyorum,eger onayli i140 var ise(immigration intent), e2 vizesi veya statusu almaniz COK zordur.
-
@tufank katilmiyorum. Siz avukatlar bile tartisiyor demissiniz, benden kaynak mi istiyorsunuz?
Redditteki kisi consular processinge girmis Ve vizesini almis. ViZeyi verip vermemek tamamen vize memurunun elinde. Kendisi i140i immigration intent olarak gormemis demek ki.
Bu demek degildir ki x kisisi ayni seyi yapabilir.Statu degisikligi yapip, kanadaya/meksikada gunubirlik gidip gelenlerde var mesela. Bu durum statu degisikligi sonucunda ulkeye Geri donebilirsiniz anlami tasimaz. Yasa bellidir.
-
@pulcet en iyisini siz biliyorsunuz,supermensiniz. Biz cahil cuheylayiz.
Bol sans.
-
@charon siz kaynak göstermeden insanları yönlendirmeye devam edebilirsiniz ama ben sizin tavsiyelerinizin ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Ciddiye alan varsa da saygı duyarım.
ayrıca aşağıdaki yorumunuz ile ilgili cevabım: statü değişikliği sonrası ABD'den çıkış yaparsanız statünüz düşer. daha önce statü değiştirdiğiniz için de geri dönerseniz girişinizde sorun çıkabilir. verdiğiniz örnek konu ile ilgili değil, tamamen alakasız. AOS sürecindeki aday ancak elinde Advance Parole(seyahat izni) olursa girişi çıkış ayrıcalığına sahip olur.
Statu degisikligi yapip, kanadaya/meksikada gunubirlik gidip gelenlerde var mesela. Bu durum statu degisikligi sonucunda ulkeye Geri donebilirsiniz anlami tasimaz. Yasa bellidir.
-
R Rhonster , bu başlığı kilitledi
-
Merhabalar tartismanin sakinlemesi icin konuyu bir sureligine kilitliyorum iyi gunler.
-
R Rhonster , bu başlığın kilidini kaldırdı
-
Basligi actim iyi gunler.
-
Merhabalar, neredeyse başından sonuna kadar her yazılanı okudum. Teşekkürler bilgiler için, ama kafama takılan bazı sorular var beyler, bilen arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum. 2-3 gündür de E-2 vize şartlarını araştırıyorum. Ben B1 ve F1 vizelerine sahibim. F1 vizem yeni doldu. B1'in 3 yıl daha süresi var. AOS kesinlikle düşünmüyorum. Amacım iş yapmak, kalıcı olmak değildir. 2019-2020 senelerinde ingilizce eğitim için gittim ve geri geldim. Burada geldiğimde kurduğum yüksek cirolara sahip resmi olarak yüzde 50 ortağı olduğum (X) şirketim ve birde melek yatırımcı pozisyonunda sözleşmeli anlaşmalı olarak ortağı olduğum ama resmiyette ortağı olmadığım bir (V) şirketim daha var. İki şirketinde finansal durumu iyi, ihracat yapıyor. İkinci şirket Trendyol, Amazon ve Hepsiburada gibi e ticaret platformlarda ivme kazandı ve etkili cirosu var.
Melek yatırımcısı olduğum şirketim için Amerika'da öncelikle Amazon satışlarına başlamak sonrasında Kiosk kiralayarak satış yapmak istiyoruz. Ürünleri Türkiye'den ithal edeceğiz. Bunun için 33 sayfa şirket, yönetim, kaynaklar, yatırım alanı vs business plan hazırladım. Fakat aklımızda sorular var.
- 2 ortak ve 1 çalışan için başvurmayı düşünüyoruz. Çalışan fabrika müdürü, bu müdür için sonra mı işlem yapmak mantıklı ?
- Ortak sayısı önemli mi ? Tek kişi olsa daha mı etkili olur ? Sunulacak iş planında amerikada çalıştırılması planan işçi sayısı minimum kaç olmalı ?
- Bu V şirketinde resmi olarak bulunmadığım için vize almam etkilenir mi ?
- Bu V şirketin öncelikle şirketi kurup orada da amazon satışlarına başlaması mı gerekir ?
- Business plan dışında, kaynak tamamen hazır mı olmalıdır ? Kira gelirleri, gayrimenkul bunlar değerlendirilir mi ? Çünkü kimse vizesi netleşmeden yatırım için kaynağını hemen burada demez diye düşünüyorum. Mesela bu yatırım 200.000 dolar civarı ama bizler genelde mülk veya hammadde de bekliyoruz. Sizden yatırımı ne kadar sürede tamamlaması isteniyor ?
Bu konularda kafam karıştı, yardımcı olursanız çok memnun olurum. Çok teşekkürler, herkese bol şans.
-
@NBayraktar grape law veya ada strategies ile görüşmenizi ŞİDDETLE öneririm.
siz e2 sticker vize almayi düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. ADA strategies türkiyedeki elçiliğin e2 standartlarını gayet iyi biliyor.- Çalışan için e2 alınabilir. İlk önce siz e2yi alacaksınız ama.
2)Ortak sayisi önemli değil, lakin e2yi alacak kişinin minimum %50 hisse sahibi olması gerek.
İş planında 5 senelik öngörülerde bulunuyorsunuz ilk başvuruda. Çalışacak kişi sayisi için belli bir kural yok. Bazı elçilikler bunu çok umursamıyor, bazıları umursuyor. Genel geçer kural en azından 1 tane çalışan olması(marjinalityden red almamak için).
5)Şirketin kaynağının gayet net olması gerekiyor. Basitçe konuşursak siz e2 için şirket açtınız ve bu şirkete para yatirdiniz. Yatirdiğiniz paranın kaynağını net bir şekilde evraklarla kanıtlamanız gerek. E2nin en sıkıntılı tarafı source of funds kısmı.
ADA strategies ile konuşmanızı öneririm. Kendileri çok tecrübeli.
- Çalışan için e2 alınabilir. İlk önce siz e2yi alacaksınız ama.
-
@NBayraktar merhaba, bilgim dahilinde cevaplamaya çalışacağım ama durumunuzdaki gibi ufak bir ayrıntının bile önemli olduğu durumlarda mutlaka bir avukata danışmanızı öneriyorum. Pekçok avukat, ulaşmanız halinde 30 dk’lık bir görüşmeyi ücretsiz yapıyor, olur ücret alsa da 100-200usd ilerde kaybedebileceğiniz daha büyük miktardaki paranızın sigortası olacaktır. Öncelikle (x) veya (v) şirketlerinden bağımsız USA’de bir şirketiniz olmalı. E-2 için şirketin en az %50 ortağı olmalısınız yani en fazla 2 kişi 1 şirket üzerinden başvuru yapabilir. (2 ortak ve artı bir çalışan şeklinde vize başvurusu hiç duymadım ama bu mümkün değil anlamına gelmez.başarılı olursanız pekçok kişiye örnek olabilirsiniz)Şirket sermayesinin kaynağı, tek veya ortak olarak başvurmanıza göre geriye doğru legal yollardan kazanıldığı ispat edilebilir olmalıdır. (Bu kısım en hassas bölüm) Yazdığınız sorulara sondan başa cevaplıyormuş gibi olacak ama vizeye başvurabilmeniz için, burada şirketinizi kurmuş,yatırımınızı yapmış ve satış yapmaya başlamış olmanız gerekiyor. (Satış yapmaya gerek yok diyenler çıkacaktır ama avukat en az 1-2 fatura istiyor) Yani paranızı riske etmiş olmanız gerekiyor. (Misal cebimde 500K usd var,verin vizeyi işe yatırayım şeklinde vize alamıyorsunuz) iş ile ilgili hemen hemen herşeyi yatırım tutarınıza ekleyebiliyorsunuz(satacağınız ürün maliyetleri,kira,araç,ofis malzemeleri vs) E-2 alınmadan bu yatırımı tamamlamış olmanız gerekiyor. 2 kişinin ortak olarak aynı anda vize alabilmesi için birden çok lokasyonda iş yapılıyor olması,tek kişinin yönetebileceğinden fazla çalışan olması,çalışanlardan bağımsız olarak bu 2 ortağın geçimini rahatlıkla karşılayabilecek gelir elde ediyor olması vs. gerekiyor. Durumunuz için burada birkaç lokasyonda kiosk açabilir ve bunlar çalışmaya başladıktan sonra vizeye başvurabilirsiniz. Bu kioskların adedi,çalışan sayısı,cirosu ve yatırım tutarınız ne olmalı sorularının cevabını bu alanda tecrübeli bir avukatlık ofisi ile görüşmelisiniz. Eğer bütceniz kısıtlı ise E-2’yi 1 ortak üzerine yapıp internet satış hacminiz veya kiosk sayınız arttıkça diğer ortak için E-2 yönetici vizesi çıkartabilirsiniz. Sürecinizde bol şans diliyorum.
-
@charon önerdiğiniz yerler ile görüşeceğim çok teşekkürler, çalışan sayısı tabi ki gösterilir ama çalışan kişi şu olacaktır diye henüz gösterilemez diye düşünüyorum. ADA ve Grape ile görüşeceğim çok teşekkürler.
-
@pulcet Her vizede ki durum tabi ki önemli ama E-2 yatırımcı olarak her durum daha da önemli. Bizler 2 ortak 1 çalışan olarak başvurmayı düşünüp sonrasında çalışanı da oraya göndermeyi düşünüyorduk ama evet sadece 2 ortak ile başvurarak risk almamak daha iyidir. Prosedürleri biliyorum araştırdım ama sadece kafama takılan şey şu, tamam ben B1-B2 vizesi ile gidip şirket kurabilirim. Hatta gitmeden uzaktan şirket kurup orada bir tanıdığıma yönetim verip, buradan ürünleri gümrükten gönderip satış yaptırabilirim. Ama bu bana baktığımda mantıklı gelmiyor. Çünkü yasal yolu düşündüğümde B1/B2 ile şirketi kurup yatırımı yapmış satışı yapmış olmak mantıken yasal değil. Çünkü turistim ve şirket kurmak para kazanmak turist için olacak bir şey değil. Yani Türkiye'de gerçekten cirolar yapan bir firma cebimde 500K usd var, projem bu planım bu vizeyi verin orada da işim olsun dediğinde doğruysa bu E-2'yi vermelidir diye düşünüyorum. Yani B1/B2 ile uzaktan şirket kurmuş Türkiye'den E-2 e başvuran adama sen ne ayaksın, yasal statüyü çiğnemişsin birde gelmiş burada vize istiyorsun der diye düşünüyorum.
Yatırım kaynak gösterme kısmı zor değil, Türkiye'de 2 tane işleyen şirket, şirket ve kira gelirleri, tapu, araç belgeleri vs bunlara gösterilir kaynak olarak, kaynağı direk nakit göstermeli miyiz ? Avukat ofislerinden de gerçekten bilgisi olan sadece bu E-2 vize anlamında bir çok dosya almış kişi bulmak zor, o nedenle önerebileceğiniz yerler varsa görüşüp değerlendireceğim. Şans için teşekkürler.
-
@NBayraktar change of status yapacaksiniz grape law
Elcilikten alacaksiniz = ada strategies.
Amerikadaki avukatlar genelde elciliklerin nasil oldugunu bilmez USCIS ile ugrastiklari icin. Her elcilik farkli telden caliyor e2 icin. Kanada vizeniz varsa torondaki abd elciliginden basvurmanizi SIDDETLE oneririm.
b1 konusunda yanlisiniz var. abdde herkes sirket kurabilir lakin sirket kurmak calisma izni vermez. siz abdde sirket kurup trye geri dondugunuzde sirket calisabilir eger eleman var ise.
sirketten kar payi da alabilirsiniz ama maas alamazsiniz.
dunyada cok kisi abdde sirket kuruyor,sonra ulkesine geri donup amazondan falan satis yapiyor. illegal bir durum yok.
illegal durum abd topraklarinda o sirket icin calismaniz durumunda olur.Yatirim miktari e2 vizesi almak icin garanti degil. Abd vizelerinde hicbirsey garanti degildir cunku vize memuru kafasina gore red verebilir ve red sebebini aciklamak zorunda degildir. 20 25 senedir e2 alip en son vizesini yenileme istediginde red alanlar var.
800bin dolara eb5 green card var ona da bakin derim.
-
Bu ileti silindi! -
@charon Grape ile görüştükten sonra L-1A ya karar verdik ama sonrasında uymadığını anladım. E-2 ile devam edeceğiz, uzaktan şirket kurup çalışmalara başlayacağız sanırım. Hayırlısı...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum