Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • (E1/E2) TÜCCAR / YATIRIMCI VİZESİ

    Ticari Anlaşmalı Tüccar (E1) veya Ticari Anlaşmalı Yatırımcı (E2) vizesi, Birleşik Devletler ile ticaret ve sefer anlaşması olan bir ülkenin vatandaşı olan ve temel olarak Birleşik Devletlerle anlaşma yaptığı ülke arasında hizmet veya teknoloji ticareti de dahil olmak üzere önemli bir ticaret yapmak, ya da yatırım yaptığı bir kuruluşun faaliyetlerini geliştirmek, yönetmek veya önemli miktarda sermaye yatırımı yapmak için Birleşik Devletler'e gelen kişilere yöneliktir. Kapsama dahil olan ülkelerin listesi için su adrese bakınız.

    E1 göçmen olmayan vize, anlaşma yapılan ülke vatandaşlarının, sadece kendi adlarına ve hesaplarına uluslararası ticaret işiyle uğraşmak için Birleşik Devletler’e kabul edilmesini sağlar.

    E2 göçmen olmayan vize, anlaşma yapılan ülke vatandaşının, ABD’deki bir işe önemli miktarda yatırım yapmak amacıyla Birleşik Devletler’e kabul edilmesini sağlar.

    Daha fazla bilgi için https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/employment/treaty-trader-investor-visa-e.html adresini ziyaret ediniz.


  • Arkadaşlar Öncelikle Merhaba;
    Ben bu sene ilk defa green card başvurusu yaptım, bu arada araştırırken EB5 den farklı olarak E2 vizesini öğrendim. Benim sormak istediğim EB5 ile E2 arasında ki fark nedir? yatırım haricinde, benim anladığım green card farkı var fakat sonuçta E2 de sürekli uzatılan bir green card gibi düşünebiliriz aslında. birde e2 sonunda sanırım vatandaş olamiyorsun. ama E2'den green card'a geçiş var sanırım. Benim sormak istediğim konular aşağıdaki gibi numaralandırdım bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. bu arada formda okuduklarım sürekli EB5 e kayıyor bilgiler. E2 hakkında ham bir bilgi bulunmamaktadır.

    1- E2 ile yatırımcı vizesi alanlar green card'lı göçmenlerden sosyal hakları olarak farklılık var mı ?
    2- bilgiğiniz gibi sağlık sektörü amerikada çok kötü, gerekli sigortalar falan yapılıyor mu yada mevcuttan farklı bedelleremi sigorta yapılıyor.
    3- benim 4 yaşında bi kızım var. Okul olarak devlet okullarında bedelsin yada diğer çocuklar gibi aynı haklarla mı okuyor. yada özel okula (var mı bilmiyorum) verdiğimde vatandaş yada green card lılardan farklı bir bedel mi ödeyeceğim. eğitimin iyi olduğu şehirler nereleridir?
    4- yaklaşık 100K-110K yatırım için hangi sektörü seçmeliyim. Devletin istediği kar marjı nedir yada istenilen kazanç ne kadardır.
    5-benim tahminim sanırım aylık 10K civarı bir kazanç yetecektir. Bu sebeple bu kazancı (şehir pahalılığına göre tabiki artış yada düşüş gösterebilir) hangi şehirlerde sağlamak daha kolay olacaktır. Örneğin ben yaklaşık 10 yıldır akaryakıt firması genel müdürlüğünde çalışıyorum. bir istasyonun satış ve resmi işlemleri hariç bütün teknik işleri hakkında bilgi sahibiyim tabiki bu durum amerikada biraz farklı biliyorum ama sonuçta bir aşinalık var. Bazı yerlerde okuduğuma göre benzin istasyonu karlılığı şehirlere göre çok değişken örneğin florida da banzin istasyonları artık marketçilikten öteye gidemez deniliyor.
    6- son olarak istanbulda bu konuları yasal olarakta konuşacağım amerika ile bağlantısı olan kurumsal bir kurum mevcut mu ? var ise bilgilerini paylaşmanızı rica ederim.
    iyi günler


  • E2 ile EB5 arasındaki en büyük fark EB5 vizesi ile 2 sene sonra Green Card alabiliyorsunuz.EB5 için minimum 500000$ yatırım gerekli.
    E2 ile siz ve aileniz yatırım devam ettiği sürece her türlü hakka sahipsiniz.
    100K altında E2 vizesi almak zor.Eyalete göre değişiyor ama bu rakamın altında vize zor gibi söyleniyor.
    Düzenli verginizi ödediğiniz ve ailenizi geçindirecek meblağı kazandığınız sürece vizeniz uzatılır.


  • @ikizbabasi bilgi için teşekkür ederim fakat bahsettiğiniz bedelleri bende biliyorum. Hatta bu rakamların da değişmesi gündemde. Numralandırdığım soruların cevapları lazım bana.


  • Aslında sorduğunuz cevaplar var ama madde de yanıt vereyim.
    1)Hayır fark yok.Her türlü haktan yararlaniyorsunuz vizeniz devam ettiği sürece.
    2)Sağlık sigortası şartları da aynı Seçmiş olduğunuz pakete göre ödeme yapıyorsunuz.
    3)Devlet okuluna gidebiliyor.Isterseniz charter yani özel okulda var.Amerika da her şehirde iyi okul var.Bunun için oturacağınız yerin iyi bir muhittin olması gerekiyor.okul puanlarına zillow gibi emlak sitesinden ya da greatscholl dan bakabilirsiniz.Üniversiteye kadar okullar ücretsiz üniversite de gc veya abd vatandaşı iseniz okul ücretini yaklaşık yarı yarıya daha az ödüyorsunuz.
    5)Söylediğiniz meblağa bir çok iş bulabilirsiniz.Bunun içinde businesssales isimli siteye bakın orada isletmeye istenecek rakamlar ve yapılan cirolar ve kar marjları yazıyor.Fakat bu rakamların ne kadar gerçekçi olduğunu görmek için bilançoları çok iyi incelemeniz gerekiyor.
    6)istanbul da değilde amerika da bu işleri yapan aracı kurumlar var.Tam adını hatırlamıyorum ama bridgelight gibi bir şeydi internetten ararsanız benzer şirketler bulabilirsiniz.Bu şirketler sizin için her türlü resmi işleri ayarlıyorlar.Eğer 150 üstüne çıkarım diyorsanız Franchishe firmalarıda mevcut.Bununla ilgili de visafranchise isimi bir şirket var mail atarsanız Türkiye sorumlusu Burçin bey var ben kendisi ile görüşüyorum büyük bir ihtimalle ekim kasım gibi bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecekler.


  • Merhabalar, E2 vizesi alanlarin cocuklarinin da okula gitme sansi doguyor. Eger isler cok gelistirilirse, "Multinational Manager" olarak self-petition yesil kart basvurusu yapilabilir.. Turist vizesi ile cocugunuzu devlet okuluna gondermek suc ancak E2 vizesi ile vatandaslarla okul konusunda ayni haklara sahip. Bu konularda soracaginiz sorulari, Amerikadaki bu konu bilgili Turk avukatlara danisabilirsiniz.. Yapacaginiz ise bagli olarak sehri secmenizde yarar var..


  • Arkadaşlar merhaba daha önce bilgisini paylaştığım Amerika da franchise ile ilgili firma eylül ayında 27 ve 28 Eylül de İstanbul da bilgilendirme toplantısı yapacak link aşağıda,ilgilenenler olabilir.


  • @ikizbabasi Eski bir forumdada sizin E2 ile ilgili arastirma yaptiginizi hatirliyorum. Bizde esim ile konu ile ilgili arastirma yapiyorduk ama cekilis yaklasinca biraz askiya almistik. Ama bugunden sonra tekrar gundemimize aldik. Sizde hala dusunuyormusunuz? Bilgi paylasimi yaparsaniz sevirim.


  • evet şu an düşüncemiz o.


  • E2 için 2 yol var
    1 Abd deki herhangi bir isletmeyi devir almak
    2 Franchishe yolu ile.
    Detaylar oldukça fazla
    Fırsat bulduğumda yazmaya çalışırım


  • Evet franchise limitleri bizim dusundugumuzun malesef ustunde rakamlar. Yanlis hatirlamiyorsam 200 bin usd uzeriydi, arastirarak devir almak daha uygun gorunuyor. Tesekkurler.


  • Devir almanın en büyük sorunu akla gelen ilk soru neden devir ediyor?Kimse kolay kolay para kazandığı işletmeyi devir etmez.Her ne kadar geçmiş cirolarına ulaşılsada yine de bir risk.
    E2 almak için
    1)Mevcut bir vizenizi ABD deb statü değişikliği ile E2 ye çevirmek.Bunu yaparsanız 2 senelik bir vize veriyorlar.Her 2 yılda bir şirketin mali durumunu beyan edip bir vergi ödemenizi 2 hayatınızı geçindirip Amerika ya fayda sağlamanızı istiyorlar.
    2)Türkiye den başvuru yapıp vizeniz onaylanırsa 5 yıllık vize alıyorsunuz.Onun da riski konsolos ile yapmış olduğunuz görüşmede ki ikna etme kabiliyetiniz.Bunun için business plan cılar size gerekli desteği veriyor.5 yıl içinde işlerinizi yerine koymanız daha mantıklı ve göçmenlik avukatları da bunu tavsiye ediyor.
    Ama o radikal kararı alıp uygulamaya geçebilmek.Gc de bu daha kolay oluyor.Ama E2 için mevcut varlıklarınızdan vazgeçmeniz gerekiyor.Bu da oldukça zor bir karar.


  • Arkadaslar bende 15 aydir falan e2 vizesini arastiriyorum.2 kerede 1 er ay abd ye gidip orda devren isleri inceledim, avukatlarla gorustum vs. Devir islerle ilgili, ustte bahsedilen problem var, hepsi icin genellemek yanlis olur heralde ama sayiliyorsa biyerlerde bi problem oldugu icin satiliyor, kar eden yeri satmak sahibi icinde sacma.Devir icin bi firmayiyla bir noktaya geldikten sonra 1 muhasebeciyle gidip tum muhasebe kayitlarini inceledik ve bircok eksik, hanlis bilgi tespit edip vazgectim.kesinlikle boyle bir inceleme yapmadan devir almamalisiniz bence

    Birde franschiselarda soyle bir durum yasadim, 150 200.000 lik devir edilebilir franschiselarla ilgileniyordum. Bir kac firsat buldum ama aracilik yapan brokerlar detayli bilgi vermek icin vize turunu falan soruyor. Ben e2im var dememe ragmen greencard yada vatandas degilsen ana firma kabul etmiyor diye donus aldim.birde firma restaurant tecrubemi ispatlamami istiyordu. Bu firmalar checkers, wich wich ve adini hatirlamadigim bi yogurtcuydu. Dunkin gibi franschise a yon veren firmalardada ayni durum varmis


  • Arkadaşlar merhaba, aylar önce burada paylaştığımız E2 vizesi ile ilgili ilk araştırma ve görüşmeleri yapmak üzere şuan Georgia / Augusta'dayım.

    Youtube daki videolarını izledikten sonra tanıştığım Serkan Yürekli ile birlikte E2 başvuru sürecini ve sonucunu bir video serisi halinde paylaşıyor olacağız. Tüm adımları buradan takip edebilirsiniz. ilk videomuzu yayınladık linki paylaşıyorum.


  • Merhabalar kuzenim E2 vizesi için başvuru planlıyor, başvuru süreci ve maliyeti ile ilgili Bilgi alabilir miyim? Başvuranlar bizi aydınlatabilir mi?


  • @Güneşli-Günler mesajınızı yeni gördüm
    Belki kuzeniniz başlatmıştır süreci öğrenmiştir ama forumda süreç ile ilgili bilgi olsun istedim.
    Göçmenlik avukatı masrafı 5K $ dan başlıyor avukata göre meblağ yükseliyor.Bugün dışında şirket kurulumu,gerekli evrakların hazırlanması(eyalete göre değişiyor)yaklaşık 2-3K $bir masraf daha var.Türkiye den yapılan başvurularda yaklaşık 2-3 ay sonra E2 için mülakat gerçekleşiyor.


  • Merhaba,
    Belki size çok garip gelebilir ama 4 Ocak'ta başvurduğumuz E1 vize mulakatı için 16 Ocak'a randevu aldık!!!! Baştan 2 ayı bulur demişti avukat ama nasıl oldu anlayamadım!!!!
    Haıyrlısı bakalım. Mulakat sonrası tecrubelerimi aktaracağım insallah...


  • @sutik nasıl geçti mulakatınız ? Ve sonrasında ki süreç hakkında bilgi verebilir misiniz ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @deadboy1903 (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri içinde söyledi:

    @sutik nasıl geçti mulakatınız ? Ve sonrasında ki süreç hakkında bilgi verebilir misiniz ?

    sayin @deadboy1903 , sayin @sutik surecini surada paylasti, bilginize:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/300/e2-vize-ornekleri-yatirim-miktarlari-ve-sirket-tipleri/58

    @sutik E2 Vize Ornekleri, Yatirim Miktarlari ve Sirket Tipleri içinde söyledi:

    Merhabalar herkese,
    Dun itibarı ile E1 vizemizi almış bulunuyoruz. Konsolosluk mulakatımız hic bekledigimiz gibi olmadı. Calistigimiz avukat Business Planınız daki detaylara dikkat edin demişti. Farklı sorular gelebilir diye uyarida bulunmuştu. E vizesi basvurum olduğu için konsolosluk binasina en son beni aldılar. İçeride herkese sıra numarası veriliken gorevli bana sıra numarası vermedi. "Siz isminizle çağrılacaksınız" dedi. Aynı randevu saatindeki tum başvuranların işlemleri halledildikten sonra odada 2 guvenlik gorevlisi, ben ve 1 tane officer kaldı. Officer adımla beni çağırdı. "Kendinizi ve işinizi tanıtır mısınız?" dedi. Durumumu yaklaşık 3 dakikalık bir konuşmayla izah ettim. Gozleri surekli ekranda birşeyler okudu ve parmaklar surekli klavyede birşeyler yazdı. "2018 yılında ne kadarlık satış yaptınız? diye ikincibir soru sordu. Onun da cevabını verdim. Yine gozleri ekranda, parmaklar klavyede birşeyler yazdı. Toplamda 7-8 dk suren bir mulakat, sadece 2 soru ve sonunda guleç yuzu ve hoş aksanlı turkçesiyle "Vize başvurunuz onaylandı" dedi. Teşekkur edip ayrıldım.
    Kısacası, evraklar sağlam olduğu için şuphelendiği bir durum olmadığı kanaatindeyim. Zira benimkisi gerçek bir iş yatırımıydı. En ufak bir acık kapım yoktu. Saatlerce de surseydi mulakat yinede cevap veremeyeceğim yada kontrada kalabileceğim bir durum oluşamazdı.
    Netekim, hazırlık aşamasının yaklaşık 3 ay surdugu başvuru surecim 10 dakika bile surmeyen bir mulakatla olumlu sonuçlandı.
    Şubat ortasında yolculuk var kısmetse. Long Island'da yaşayanlara ozel bir selam olsun. Bir hemşeriniz daha geliyor...
    Var mi TR'den isteği olan 🙂
    P.S: Sureç ile ilgili ekstra sorulanız olursa memnuniyetle cevaplarım.

    Selamlar...


  • @crazycells çok teşekkürler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum