Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Son dönemde maalesef ABD ye yatırım amacıyla giden insanlarımızın dolandırma haberlerini almaya başladık. Bu durum gerçekten bir insanının başına gelebilecek en kötü durumlardan birisidir. Size bu sefer bu dolandırıcılık olayını yaşamamanız için yabalieceklerinizden bahsetmek istiyorum.

    Escrow Nedir?

    Taraflar arasındaki işlem sonuçlanıncaya kadar, işleme ait finansal varlıkları güvenli ortamda tutan üçüncü kişi ya da kuruma escrow denir. Türkçedeki karşılığı "emanet" olan escrow, finansal varlıkları kontrol etmek ve korumak için kullanılır.

    Bu terim aslında yatırım işlemlerinde kullanılan bir terimdir. Türkiye sınırları içinde bununyapan firmalar var mı bilmiyorum ama Amerika Birleşik Devletlerinde ister ev alırken ister işletme alırken bunu kullanabilirsiniz.

    Nasıl mı oluyor? Hemen bildiklerimi aktarıyorum. Varsa daha detaylı bilgisi olan lütfen buraya eklesin.

    Escrow ABD'de şu şekilde gerçekleşiyor. Bir alıcı, bir satıcı bir de escrow firması var. Siz bir yer almak istiyorsunuz ve paranız var. Başka birisi de orayı satıyor. Escrow firması da üçüncü bir kişi olarak hakemlik yapıyor. Sizden parayı alıp emanete koyuyor, satıcıdan da satılacak gayrimenkul veya işletmenin evraklarını alıyor ve emanete koyuyor. İşlemler bitinceye kadar ne o paraya dokunabiliyorsunuz ne de o işletme başka birine satılabiliyor.

    Bazıları düşünebilir bunu biz de yapabiliriz o zaman neden escrow firmasına gerek var? Escrow firması sizin adınıza oradaki tüm evrakları incelenmesi ve doğruluğunu kontrol ediyor. Eğer ki bir sıkıntı görürse bunu size bildiriyor ve paranız gitmeden müdahale etme şansınız oluyor. Yani 100 bin dolarlık bir işletmeyi alırken sizin vereceğiz 3-4 bin dolar gibi bir para ile tüm işlemleri garanti altına almış oluyorsunuz. Bildiğim kadarıyla devir işlemi olmazsa yani tamamlanmazsa ödemeyi sorun çıkan ya da çıkaran taraf ödüyor, eğer sorun olmadan tamamlanırsa devir o zaman da nasıl anlaşma yapıldıysa o şekilde ödeme gerçekleşiyor. Bu sistem iki tarafı da koruyan makul bir sistem. Özellikle bu dönemde yaşanan dolandırıcılık haberlerinden sonra herkes daha dikkatli olsun ve bir Escrow firması ile çalışsın.

    Sizlere ikinci tavsiyem de ticaret avukatı ve göçmen avukatının beraber çalışması olacaktır. Ticaret avukatı sizin için işletmenin evraklarını, kira kontratlarını ve diğer belgelerini inceleyecektir. Fakat bunları ben yaparım 2-3 bin dolar kar ederim derseniz de bu sefer maalesef böyle sıkıntılar yaşanabilmektedir.

    Bu konu ile ilgili yakın zamanda bir video paylaşıldı. Onu size hemen aktarıyorum izlemenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa özelde veya buradan sorabilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum