Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Emre-Kurtulmuş evet ben bilmiyormuşum. Cn bizim Türkiye'deki sıralamamız sanıyordum
    Ben şunu idrak edemedim: Her sene de Türkiye'den ortalama 1400-1500 kişi kazanan oldu diyelim. Dosya numarası 3000 olan biri kazanır ve dosya numarası 1200 olan biri kaybedebilir mi? Dosya numarasının kontenjan ile bağlantısı nedir?
    Türkiye'nin ortalama kazanan sayısı neye göre değişiyor? Mesela bu sene 5000 olur mu? Ya da daha da düşer mi?

• @barisakkaya 2025-11-21_13-26-51.png

Şimdi baktığımda Chatgpt'ye evet ibaresi çıkıyor sanırım tüm sitelerden aldığı ve resmi sitelerden aldığı kaynakları kullanarak ortak bir yüzdede hangisi fazla ise ona göre cevap veriyor.

• @Emrah-Borazan
    Ben verilen dosya numarasının mülakat esnasında ne öneme sahip olduğunu anlayamadım ya da yanlış anlıyorum.
    Geçen sene mesela 12000lerde dosya numarası olan biri acaba kazanır mıyım diyordu. Hadi ona sıra gelmedi diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Ankara'nın performansı 8000lerde kalmıştı. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    Şimdi kafam burada karışıyor benim. Dosya numarası 1000 ve 3000 olan iki kişiye de mülakat tarihi verildi diye kabul edelim. Yani yine Ankara cn 8000e kadar kabul etse bu iki kişinin kazanma ihtimali var görünüyor. Türkiye'den ortalama 1500 kişi kazanıyorsa cn3000 olan kişi kazanamayacak. Kazanırsa bu neye göre olur? Veya bir de şöyle sorayım cn 1000 olan kişi ne olursa kazanamaz
    Bu arada her iki örneğin de belge melge herhangi bir eksiğinin olmadığını düşünerek soruyorum

• Yasaklı

@Shahidoglu, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

https://dvprogram.state.gov/ site kaç saatdir açılmıyor. Bence güncelleme yapıyorlar başvurular açılacak gibi

Dünde açılmıyordu ama VPN ile girebiliyordum
    Şimdi VPN ilede girilmiyor ....

Bu arada size çıkmış , ama sıra inanılmaz yüksek Ankaradan başka yer seçmişsinizdir umarım

• Yasaklı

@Savaş-0, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Emrah-Borazan
    Ben verilen dosya numarasının mülakat esnasında ne öneme sahip olduğunu anlayamadım ya da yanlış anlıyorum.
    Geçen sene mesela 12000lerde dosya numarası olan biri acaba kazanır mıyım diyordu. Hadi ona sıra gelmedi diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Ankara'nın performansı 8000lerde kalmıştı. Yanlışsam düzeltin lütfen.
    Şimdi kafam burada karışıyor benim. Dosya numarası 1000 ve 3000 olan iki kişiye de mülakat tarihi verildi diye kabul edelim. Yani yine Ankara cn 8000e kadar kabul etse bu iki kişinin kazanma ihtimali var görünüyor. Türkiye'den ortalama 1500 kişi kazanıyorsa cn3000 olan kişi kazanamayacak. Kazanırsa bu neye göre olur? Veya bir de şöyle sorayım cn 1000 olan kişi ne olursa kazanamaz
    Bu arada her iki örneğin de belge melge herhangi bir eksiğinin olmadığını düşünerek soruyorum

Dosya numaranız , Avrupa kıtasındaki sıranızdır (EU), Türkiyedeki sıranız değil
    Her ay Dünya genelinde dosya numarasını göre VİZE ALMA (alabilme) şansı olan numaralar belirlenir
    ilk açılır derlerki Avrupada 8.000'e kadar olanlar vize alabilir , bundan sonra siz bağlı olduğunuz konsolosluk size mülakat verecek mi onu kovalarsınız , dosya numaranız 8.001'ise size sıra zaten gelmez bir sonraki ay açıklanan dünya genelindeki bültene bakacaksınız o zamanda diyelimki 10.000'e kadar vize verilebilsin siz bu aralıkta olduğunuz için konsolosluktan size acaba mülakat verilir mi diye dua ediceksiniz , olay bu😁 Ankara geçen sene 8.638'çi sıradaki kişiye vize mülakatı vermiş ve bitirmiş , bu sayıdan yukarıdaki kişiler Ankaradan vize mülakatı alamamış

• @Witch-Lilith benim profilimde ay ay hangi yıllarda bültenler ne kadar açıklanmış onunla alakalı bir tablo var isterseniz atmıştım en son ileti, anlamadım bağlantı kopyalanmadı

• Yasaklı

@tumra, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Witch-Lilith benim profilimde ay ay hangi yıllarda bültenler ne kadar açıklanmış onunla alakalı bir tablo var isterseniz atmıştım en son ileti, anlamadım bağlantı kopyalanmadı

alt metni

• @heyysanadiyom
    Şu an yeni bir şey daha öğrenmek üzereyim:)
    Bir saniye öncelikle dv2027'nin Avrupa kontenjanı ne zaman belli olacak? Ya da oldu mu? Bu her sene değişiyor mu?
    Bu sene de 8000 oldu ve ben 8500'de kaldım (haliyle sıra gelmedi). Sonradan bu limiti arttırdıkları oluyor mu yani? Sık olan bir durum mu bu?

• ⭐⭐⭐⭐

@Savaş-0 dosya numarasının önemi şöyle diyeyim kolay anlaşılması için, herşeyin olağan akışında ilerlediği bir senaryoyu ele alırsak düşük numaralı dosya numarası büyük numaraya göre daha önce mülakat alır. Kazanan kişi sayısındada bu kadar büyük radikal değişim pek olmaz total kotanın avrupaya ayrılan kısmı, o kısımdan türkiyeye kalan kota vs etkenleri

• @heyysanadiyom Geçtiğimiz senelerde dönem bitimine doğru olan CN, bu sene daha dönem ortasındayken geçtiğimiz senelerin dönem bitimine yaklaşmış gibi... Gerçekten bu sene aşırı hızlı ilerlemiş, şok oldum.

• Muhtemelen Washington DC yerel saatine göre 8:00 veya 9:00 gibi yani bize göre 16:00 veya 17:00 gibi açılır. Ama tam tersine mesai bitiminde de açabilirler. Yani bize göre gece yarısı

• @Witch-Lilith bu sene dönem bitimine kadar 21 bin veya 22 bin görür gibi geliyor CN'lar .

• @Emre-Kurtulmuş
    Teşekkürler
    Cevap veren diğer arkadaşları ekleyemiyorum bilemediğim için ama hepinize teşekkür ederim. Yine faydalı oldu cevaplarınız
    İki gündür soru sorup duruyorum kusura bakmayın:)
    Aa aklıma geldi hadi bi tane daha sorayım:)
    Ben 10 yıllık pasaport çıkarmıştım 2023 yılında.
    Hiçbir ülkeyi ziyaret etmedim. Gıcır gıcır duruyor maalesef:) bomboş olması pasaport şartı için sorun olur mu?
    Bir de saç ekimi öncesindeki fotoğrafım var pasaportta. Pasaport fotoğrafı ile başvuruda kullanacağımız güncel fotoğrafa bakıp eleyebilirler mi beni? 🙂

• siteye giremiyorum acaba bugün ya da yarın açarlar mı

• @Onur-Kürekçi inşallah diyelim çok bekledik açılsın artık 🙂

• Yönerge yayınlanmadı ki başvurular açılsın ben mi yanlış düşünüyorum 🤔 bir de şuan açılan başvuruda pasaport şartı yasal olarak getirebilebilir mi resmi onay olmadan. Aklımda deli sorular.

• @Savaş-0 pasaport 2023 yılında olması sorun oluşturmaz fakat pasaporttaki fotoğrafınız kazanmanız durumunda görüşmede problem olabilir. Katılımda kullandığınız saçlı haliniz ile pasaporttaki saç ekiminden önceki haliniz arasında fark olmamalı ama pasaport yenileme işlemi kolay diye biliyorum. Sadece defter parası ödemeniz gerekiyor.

• ⭐⭐

@asencan önce yönerge gelecek tarihler detayları okuyacağız kafanız karışmasın

• Sisteme girilmiyor sanki hazırlanıyor gibi geldi ama bekliyoruz gelsin artık

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |