@Savaş-0, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Emrah-Borazan
Ben verilen dosya numarasının mülakat esnasında ne öneme sahip olduğunu anlayamadım ya da yanlış anlıyorum.
Geçen sene mesela 12000lerde dosya numarası olan biri acaba kazanır mıyım diyordu. Hadi ona sıra gelmedi diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Ankara'nın performansı 8000lerde kalmıştı. Yanlışsam düzeltin lütfen.
Şimdi kafam burada karışıyor benim. Dosya numarası 1000 ve 3000 olan iki kişiye de mülakat tarihi verildi diye kabul edelim. Yani yine Ankara cn 8000e kadar kabul etse bu iki kişinin kazanma ihtimali var görünüyor. Türkiye'den ortalama 1500 kişi kazanıyorsa cn3000 olan kişi kazanamayacak. Kazanırsa bu neye göre olur? Veya bir de şöyle sorayım cn 1000 olan kişi ne olursa kazanamaz
Bu arada her iki örneğin de belge melge herhangi bir eksiğinin olmadığını düşünerek soruyorum
Dosya numaranız , Avrupa kıtasındaki sıranızdır (EU), Türkiyedeki sıranız değil
Her ay Dünya genelinde dosya numarasını göre VİZE ALMA (alabilme) şansı olan numaralar belirlenir
ilk açılır derlerki Avrupada 8.000'e kadar olanlar vize alabilir , bundan sonra siz bağlı olduğunuz konsolosluk size mülakat verecek mi onu kovalarsınız , dosya numaranız 8.001'ise size sıra zaten gelmez bir sonraki ay açıklanan dünya genelindeki bültene bakacaksınız o zamanda diyelimki 10.000'e kadar vize verilebilsin siz bu aralıkta olduğunuz için konsolosluktan size acaba mülakat verilir mi diye dua ediceksiniz , olay bu
Ankara geçen sene 8.638'çi sıradaki kişiye vize mülakatı vermiş ve bitirmiş , bu sayıdan yukarıdaki kişiler Ankaradan vize mülakatı alamamış