Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ayvalik10 Temmuz ayı içerisinde açıklanan bültende (Visa Bulletin for August ) mevcut mali yılın son mülakat ayı olan Eylül ayındaki numaralar açıklanır. Ağustos ayı içerisinde açıklanan bültende (Visa Bulletin for September) ise başlayacak olan yeni mali yılın ilk mülakat ayı olan Ekim ayındaki numaralar açıklanır. 2026 mali yılı için Temmuz 2026da DV2026 için son bülten, Ağustos 2026da ise DV2027 için ilk bülteni açıklanacak.

Örnek olarak Ağustos 2025'te açıklanan bülten:

Temmuz 2025'te açıklanan bülten:

@mertcank34 burada bahsettiği Ağustos 2026'da yayınlanan bülten olduğu için söylediğinde haklı, bir kayma olmaz ise DV2027 talihlileri Ağustostan önce belirlenmeli.

• Bu gelişmeleri paylaşan tüm herkese teşekkürler ama düşündüğümüzde artık nerden baksanız Mayısa yani önceki DV yılının bitişine doğru gidiyoruz benim tahminimce DV-2027 Komple atlanıcak ve Ekimde kendi tarihinde DV28 olarak başlatma ihtimalleri var bu seni DV'yi komple askıya alıp atlayacaklarını düşünüyorum. Yani son bir kaç ayda bir DV açıklarlarsa banada süpriz olur

• yayinlanan Final rule'u biraz inceledim. ana basliklari ve dikkate deger gordugum noktalari okudum.

1. sayfasindan bi ss paylasiyorum, hali hazirda pasaportu olmayan kisilerin bazi ulke/bolgelerde pasaporta ulasma surecinin uzun surebilecegi ve magduriyet olusabilecegi cekincesine karsi kimsenin basvuruyu kacirmamasi icin registration'in ertelenmesi oneriyoruz minvalinde bi aciklama yapmislar.

Burdan anladigim yururluge 30 gun sonra yani 11 Nisanda girecek, 1 mayis tarihine kadar yeni basvurularin toplama tarihi bence aciklanir. kaba bi tahminle pasaport cikartma sansi icin 2 ay sure tanisalar haziran sonu temmuz ortasina kadar basvurular acik olmasini beklemek gerekir. Tabi bunlar hep iyi niyetle dv vizesinin devam edecegini en bastan varsayan tahminler.🙃

hem dv27 ilk bultenine yetismesi hem saglik randevusu diger evraklarin hazirlanmasi vs icin de basvurular kapandiktan 1 ay sonra Agustosun ilk haftasinda aciklansa dv sureci yeni yilin talihlileri icin sorunsuz baslayabilir.

kisacasi su durumda dv devam edicekse takvime sigdirmanin en makul senaryosu, Haziran basi - Temmuz ortasi kayit suresi, sonuclarin aciklanmasi agustos basi

kelime kelime cevirmiyorum ama paylastigim kisimda hala pasaport cikartamiyosaniz biz bu zorunlulugu dv2027de uygulayacagiz siz hazirliginizi yapin dv2028'e basvurabilirsiniz bi engel yok minvalinde yazmislar, iyi niyetle bakiyorum demek ki dv2027 yapilicak yorumunu zorluyorum.
    fa73097b-b844-48ab-9c46-e7715a0cc3b5.jpg

• Hadi hayırlısı. Keşke başvuru ücreti de daha yüksek olsaydı

• buradaki forumdaş üyelerle New York'da bir kahve içmek vardı şimdi.

• @mertq inşallah hocam. Keşke isteyen herkes gidebilse

• Son gelişmeler umut verici. Umarım geç de olsa bu çekilişi tekrar atkif ederler. Çıkmasa da her sene katılabilmek bile iyi hissettiriyor

• Güncel açıklanan gelişmelerden sonra programın komple kapatılma ihtimalinin söz konusu olmadığının düşüncesindeyim.
    Aksine bu gibi gelişmeler programın daha sıkı tutulup çekiliş katılımcılarına daha sorunsuz ve bot katılımları komple engelleyen bir altyapı oluşturulduğunu düşünüyorum.
    Bu bağlamda da DV 2027 olacaktır umudundayım tabii böyle bir durumda dv2026 talihlilerinin de sorunsuz şekilde süreçlerinin tamamlanmasını temenni ediyorum.
    Yeni getirilen kuralların resmi sitelerde yayınlanması, 1 dolar zorunluluğu, banka kartı gibi etkenler süreç için çok olumlu arkadaşlar, umutları kaybetmemekte yarar var diye düşünüyorum.
    Saygılar.. 🙂

• tam olarak bu açıklamayı bekliyordum. haa açıkçası başvuru ücretine biraz dokunurlar dedim ama pasaportun resimli kısmının taranarak başvuru yapılması olayının fake başvuruları ve fırsatçılığı yok etmek için yapılan bir adım olduğunu da görebiliyoruz.
    Bu arada 2.5 miiyon fake başvuru demek çok yüksek rakam. Eğer 20 milyon genel başvuran varsa bu %10 dan fazla başvurunun fake olduğu anlamına gelir.
    Umarım temmuz ayına kadar hepimiz başvurularımızı yapmış, sonuç için heyecanla bekliyor oluruz. Hadi bismillah..

• Herkese merhaba
    bu sene aciklanan 75 ulkelik ban listesi 2027 icin gecerli mi acaba
    Azerbaycan vatandaslari basvurabilecek mi acaba?

• @totuta Henüz yayınladıkları bilginin aksi paylaşılmadı. Şuan bu yasaklama getirilen ülkeler sadece DV programından değil hiç bir göçmen vize türünden faydalanamıyorlar. Yasak kaldırılmadığı sürece bir sonraki dv'lerde de bu uygulama maalesef devam edecektir.

• Kuralların ortalama bu tarihlerde açıklanacağını tahminlerde bulunmuştuk. Bazı arkadaşlar tepki koyup iptal olacak pasaport kuralı gelmez vs diyordu. Yine anlattığımız ve anlamadıkları olaylar gerçekleşti. Pasaport+Dolarlık ücret ve ekstra olarak pasaportların taratılarak sisteme yüklenmesi. Her açıklamada da dv2027'nin yapılacağı yönünde açıklamalar var. Mali yıl başlangıcına kadar dv2027 başvuru sürecinin başlatılıp sonlanacağı tarafı artık netleşti. Yüz karartmaya gerek yok.

• yani dostlar çekiliş vakti mi geliyor yoksaaaa

• @econn inşallah.

• ⭐⭐⭐⭐

@totuta şu anki ban durumu vize almalarına engel başvurmalarına değil ikisi farklı şeyler. Tabii süreç açılır mı? Hangi tarihte açılır? O dönem bu ban konusu hala aktif kalır mı gibi etkenlerde var

• ÇEKİLİŞİN DURDURULMA KARARINDAN SONRA HİÇ BİR ZAMAN UMUDUMU KAYBETMEDİM.SONUNDA GÜZEL HABERLER GELMEYE BAŞLADI ŞÜKÜRLER OLSUN..BENİM GİBİ UMUDUNU KAYBETMEYEN FORUMDAŞLARA SELAM OLSUN...

• Yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Umarım çok yaklaşmıştır. 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@johnlennon Mantıklı bir bakış açısı, çünkü bir önceki pasaport şartı zamanında haber verilmediği için dava açılarak iptali edilmişti. Yani bu sene çekiliş başvurularını açarlarsa ya pasaport şartı henüz uygulanmayacak, son kez, ya da bekleyecekler.

Beklerlerse mayıs haziran gibi başvuruları açıp mali yıl başlamadan sonuçları açıklayacaklarını pek sanmıyorum açıkçası. Muhtemelen bu bahanelerle bu seneyi atlatıp direkt DV2028 başvurularını açacaklar Ekim-Kasımda.

Neyse, başvurular açılsın da geç olsun güç olmasın. Tabi vize vermedikleri sürece başvuruların yapılmasının da pek bir anlamı yok ama temennim vize basımında sorun yaşanmaması. Bu kadar düzenlemeler, kararlar boşuna değildir diye umut ediyorum.

• Arkadaşlar merhaba herkese. Ben "benim için" önemli bir konuda bilgi edinmek istiyorum. Zira dv2027 açıldığı takdirde ona göre başvurumu yapacağım. Benim bir mesleğim yok lise mezunu da değilim. Ancak liseyi açıktan alıyorum ve seneye mezun oluyorum ayrıca yaşım 32. Şimdi sorularım şunlar;
    1- green card açık liseden alınmış diplomayı kabul eder mi?
    2- başvuru esnasında henüz öğrenciyken, çekiliş veya current olma sürecinde diplomamı almış olursam kabul görür mü?
    Bu iki soru benim için çok önemli, bir engelim varsa boşuna başvuru yapıp başkalarının hakkına girmek istemem. Şimdiden teşekkürler bol şans herkese🙏🏻🌸

• @güneşinkızı slm açık liseden alınmış diplomayı yüksek oranda kabul eder gibi ama başvuru esnasında mezun olmadıgın için oraya mezun yazarsan sıkıntı bence

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |