Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @SUAT-GUNAY Valla helal olsun böyle adamlara. Baba dediğin böyle işte, bundan 10 yıl sonrasını bile düşünüyor kızının geleceği için. Allah hakkınızda hayırlısını versin abi.

• Grubun yaş ortalamasına baktığımızda evli barklı, çocuklu ve 30lu yaşları geçmiş, geçmeye yakın insanlar görüyoruz. Umarım bütün büyüklerim güzel bir gelecek kurabilir ve çocuklarının geleceğini garantine alabilir.

19'una yeni girdim bende, neredeyse sizlerle aynı hayali taşıyorum. Hatta size söz büyük bir göçmen şirketleri kurup büyük bir holding yaratacağım. Farklı sektörlerde şirketleri tek bir çatı altında toplayıp ticarete, borsaya ve sanal dünyaya yön vereceğim.

Bir çoğunuz mutlu huzurlu bir aile istiyorsunuz, hepimizin istedikleri farklı. Yeter ki hiçbir zaman, umudunuzu kaybetmeyin. İstediklerinizi Alacaksınız. okuyun, bu size ilham olsun
    20104203-c4a6-4691-8867-ce0a1bb5113f-image.png

• 25 yaşındayım 3 yıldır kamuda çalışıyorum. Bu sene ilk başvurum olacak. Umarım talihli olurum. Yeni bir hayata ihtiyacım var. Pasaport çıkarttım, fotoğrafımı çektirdim bekliyorum. Toki kurasına da başvurdum. Pasaport ve 1 Dolar ödeme olursa kazanma şansımızın %2 civarında olacağına inanıyorum. Umarım talihli olan herkesin vizesini olabileceği bir dönem olur.

• Mert'cim öncelikle iyi ki doğdun, yeni yaşını sana güzellikler getirmesi dileğiyle kutlarım.

Dediklerine katılıyorum. Ben de her insan gibi hatta bazı konularda belki de ağır şeylerden geçtim. Ama nefes alarak uyandığımız yeni bir gün varsa umut var demektir. Hayat devam ediyorsa her yeni gün yeni bir 24 saat veriliyorsa bizlere, günlerimiz hediye olmalı. Zihniyet bu konuda çok önemli bir sabah uyanıp "Dünya iğrenç berbat bir yer" diyerek etrafa bakarsanız dünya gri bir yer olur "Her şeye rağmen hayat güzel, ağaçlar güzel, hayvanlar güzel, şu kahvenin kokusu güzel, sağlığım yerinde akli dengem yerinde, iyi kötü mesaj atanım var, eşim dostum var, tüm kötü insanlara karşın dünyada iyi insanlar da var, tüm çıkmaz sokaklara rağmen denizlere çimenlere uzanan sokaklar da var" diye uyanırsan o günün daha farklı geçer.

Dünya gitgide umutsuz bir hal alsa bile bizler o dünyada umudumuzu içimizde taşımayı öğrenmeliyiz yaşadığımız sürece hiçbir şey bitmiş değil.

En güzel referansı da Atam'la vermişsin zaten, onca savaşa onca yokluğa rağmen oldurabilmiş bir önderimiz varken bize onun hayatı her daim ışık tutuyor, güç veriyor.

Sevgilerimle kardeşim.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@mertq Çok teşekkür ederim hocam güzel dilekleriniz için 🙂 Olur hocam fikir fikirden üstündür. Fikirlerinize her zaman açığım

• Bu yıl işlerimin gidişatından dolayı başvurmamayı düşünüyordum ancak ülkenin geldiği noktaya bakınca şartlar başvurmaya zorluyor.
    Her gün farklı bir güne uyanır olduk kendime bundan daha kötüsü ne olabilir ki sorusunu her sorduğumda bir gün sonrasında daha kötüsünü görmek yorucu oluyor. Bu yıl işlerle ilgili düzene sokma eğilimim olduğu için pas geçecektim olurda çıkarsa iki ayağım bir pabuca dolanacak belkide gidemeyeceğim herşey planlı diyordum ancak son gelişmelere bakıp hayatıma ve düşünce yapıma bakınca bu ülkede daha fazla yapamayacağım konusu aklıma sürekli bir kurşun gibi saplanıyor..
    Sanırım bu yılda başvuru yapıp çıkarsada gerekirse tüm işlerimi vs bırakıp gitmeliyim hayat planlar ve hayallerle çok mantıklı hale geliyor, ancak bizim ülkemizde hayal kurup plan yapmak çok riskli sanırım.. en azından bana göre öyle..
    Bu yılı pas geçip seneye başvurup sonucuna göre e2 ile gitme planı varken ufak değişiklikle bu yılda başvuruyu yapma kararı aldım.. çıkmaz ama umut işte..
    Başvurular açıldıktan sonra +2 ile bu yılda katılıyorum aranıza.. selamlar artık 🙂

• @Ozden-0 Çok teşekkür ederim hem güzel dilekleriniz için hemde mesajınız için. güzel bir ilham oldunuz 🙂

• @Atlantis00 Ben teşekkür ederim hocam. size dm iletiyorum.

• Yasaklı

ilginç bir video , izlemenizi tavsiye ederim , kanalı yıllardır takip ediyorum bundan dahada ilginç bi şey çıkmadı 😁 güzel içerikler var abd polisi ve olayları merak edenler takip etmeli

• ⭐⭐

@mertq kardeş teşekkür ederim, o senin yüreğinin güzelliği...

üzücü, hele hele benim gibi milletini, vatanını seven, sırf bu yüzden geçmişte bir çok olanağı değerlendirmeyen, ABD'de çoktaaannn kurulu bir düzene sahip olabilecekken "yok" diyen biri olarak, artık çözümü ülke dışında aramak maalesef acı.
    bizden geçti artık, o yüzden bir şekilde idare ederiz de işte evlatların geleceğinden endişe duymak, ülkenin ilerisinde ışık gör(e)memek bu çözümleri düşündürüyor.
    eğitim sistemi zaten diplerde olan ülkenin eğitim bakanı çıkmış, "eğitim süresi uzun, bunu kısaltıcaz" diyebiliyorsa hala, sübyanların geleceğini etkileyen sınav sistemini bir gecede alt-üst değiştirip, tüm sistemi kendilerine göre kuruyorlarsa, başa kim geçerse geçsin bu ülkenin önümüzdeki 30 yılı kayıp demektir. maksat siyaset yapmak değil asla ama kendiliğinden oluşan bir durum işte siyaset yapmak. Bu da bizi yurt dışı gibi çözümlere itiyor. Yoksa gurbetin ne kadar zor olduğunu, son çare olduğunu biliyorum...

• ⭐⭐

@mertq bazen kızıyorum büyük lidere... ne gereği vardı bize bağımsızlığı, hak-adalet-hukuk dolu hayatı, modernliği, kısaca insan gibi yaşamayı tattırıp, erkenden gittiği için.

çoğunlukla da utanıyorum, emanetine sahip çıkamadığımız için. bir şeyler yapmış olsak da kendi çapımızda, ona yakışır olamadığımız için. işte bu yüzden de kızımı, önce bilim sonra Ata'nın izinde, onun görüşleriyle büyütmek tek çabam. Bunun da maalesef bu ülkede yapılamayacağı aşikar.

• Pasaport ve ücret (1$) konusunda bakanlığın Final Rule - Nihai Karar açıklaması henüz yapılmamış ve eğer bu değişiklik DV-2027’ye yetişmezse bile DV-2028 ve sonrası için nerdeyse kesin. Çünkü 1$ başvuru ücretiyle pasaport zorunluluğu zaten aynı taslak içinde hazırlanmış. Ücret uygulamaya alınırsa pasaport şartının da aynı paketle birlikte devreye girmesi büyük ihtimal. Zaten 6 Ekim 2025’te kamuoyu yorum süreci tamamlanmış ve bu taslakta pasaport zorunluluğu ücretle birlikte mevcutmuş.

Kısacası ücret ve pasaport şartı birlikte ilerliyor ve biri yürürlüğe girdiği anda diğerinin de birlikte yer alması bekleniyormuş.

Bu konuda edindiğim bilgileri paylaşıyorum kendi fikirlerimi değil. Kendime ait bir yorum olmadığını belirtmek isterim.

• Emekliliğe bir kaç sene kaldı şunun şurasında emekli olduktan sonra Green card çekilişine başvuru yapacam mecburen birde Anne faktörü var maalesef gidipte oralarda ne yapacaksın diyor 😕

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

Bu ileti silindi!

• @Atlantis00 Bu tarz şiddet içerikli gönderilerden rahatsız oluyorum arkadaşım paylaşırken daha dikkatli olursan sevinirim. Psikolojik olarak baya etkiliyor beni.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@Witch-Lilith Görüntüde şiddet içeriği yok ama kaldırıyorum hemen kusura bakma

• Evli barklı çocuklu ve ortalama gelirin üzerinde bir gelire sahip birisi olarak gelecek kaygısını dibine kadar hissediyor, evladımın ve ailemin güvenliğinden endişe ediyorum. Bu yüzden orada tüm riskleri göze alarak kariyerimi sıfırlayıp başlamaya hazırım. Keşke bu şekilde düşünmesem ve ülkemin ve toplumun düzelebileceğine, ülkemizdeki olan hukukun üstünlüğüne olan inancımı kaybetmeseydim.

Orta gelire sahip beyaz yakalılar için konuşuyorum, mevcut konjonktürde gelir odaklı yaklaşıp ABD'ye ya da avrupaya taşınmayı düşünenler hesap ettiklerinde kardan çok zarara uğrayacaklarını göreceklerdir. Göç, hele ki ABD'ye göç, yalnızca gelir odaklı bakılıp yapılacak bir hamle değil.

• Evet çekiliş başladığında geri gelirim valla açmadılar gitti ne diyelim ki şimdilik bana Meksika yolu gözüktü hanımcılık kazanacak! 😂

Mesaj sadece öylesine gırgır yapmak için attığım bir mesaj yani bir amacı veya alt metni yok şimdi altta linç yemiyelim çıkar mı çıkar önden yazayım şu notu :FF

• @Atlantis00 Anlayışın için teşekkür ederim dostum 🙂

• @Atlantis00 Görüntüyü görmedim ama seni geçen seneye göre çok depresyonda görüyorum Atlantis, umarım her şey yolundadır. Senden ne zaman son zamanlarda mesaj görsem şiddet içerikli paylaşımlar, ter*r olayları, vahşet haberleri görüyorum. Bunları maledsef bizler de görüp çok üzülüyoruz ama burdan kaldırman yerinde olmuş sonuçta burası DV2027 Lottery için sohbet odası. Biraz umut için gelip korkunç şeyler görmek beni de yıpratıyor, Lilith benden erken davranıp söylemiş. Lütfen sen de kendi akıl sağlığın için bir süre bu kadar negatif haberlerden uzak dur, şu an içinde yaşadığımız cehennemden aslında herkes korkunç sebeplerden kaçıyor. Herkes kurulu düzenini, işini, kariyerini silip ailesini silip can güvenliğini düşünecek aşamaya geldi. Yani içinde bulunduğumuz durum çok korkunç evet ama bir dostun olarak bir süre bu tarz haberlerden uzak durup seni rahatlatıcı bir şeyler yapmak zorundasın. Hepimiz kaosun içinde akıl sağlığımızı korumaya çalışıyoruz. Sen de biraz kendine nefes alacak alan yaratmalısın.

Bu entry dostane bir sevgi ve dostane bir tavsiye ile yazılmıştır. 💝

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |