Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.7k 494

• @T-C-Kubilay-Dikici dil evet bir bariyer, belli bir yaştan sonra da eziyet. lakin maksimum 6 ay içinde hayatınızı ve işinizi idame ettirecek kadarını alırsınız. finans olarak düşünmeyin; ama finans tecrübesi için gerekli mantık, matematik, bilgisayar bilgisinin ABD'de sizi diğerlerine göre 2-3 adım öne atacağını da bilin. elbette doğru zamanda, doğru ortamda olmak ve şansın yaver gitmesi de gerekli...

31 hiç bir şey ya hu... hatta en güzel çağ bu tarz değişiklikler için. hayat tecrübesi yeterli, dinamizm yeterli, karakter oturması yeterli, hedef/beklenti oluşmuş ve temayüllere göre uzun bir gelecek... 40 yaşına gelmeden her şey yerli yerinde olur işte, daha nolsun.

• @SUAT-GUNAY Hersene yaklaşık 55000 kişiye vize veriliyor. 2 sene önce basılan vize sayısı kotayı doldurduğu için 9-10 eylül tarihleri civarı (mali yılın bitmesine 20 gün kala) mülakatı olanlara bile vize basılamadı. Türkiye için senelik rakamlar değişsede 3000 civarı vize veriliyor. Yani bahsettiğiniz 3000 rakamı kazanan (başvuru yapan) kişi sayısı değil, toplam başvurular ile onların akrabaları (relatives) (eş ve çocuklarının) toplam kazanan sayısı.

• acaba o akşam bu akşam mı? 19:00 'da tekrar bakalım.

• ⭐⭐

@BlueGeostar kaçırdığınız bir şey var. GC kazanıp, sıra şu bu yüzünden gidemeyen kaba tabirle kazananın yarısı, hatta fazlası talihli/talihsiz var. İşte bunların hepsi, yani GC açıklandığında talihli olanların hepsi, bir başka deyişle "randomly selected" yazısını gören TR'den ortalama 3000 kişi.

Yine bir başka deyişle, benim söylediğim 3000 kazanan sayısı, sizin söylediğiniz 3000 verilen vize sayısı ile aynı veri değil, sadece rakamlar aynı ki o da ben genel olarak söylüyorum. TR için GC kazanan kotası 2500-3500 arası değişiyor ki işte ortalama 3000 diyorum. Bunların arasından, yani TR'den kazanan ilan edilip de vize verilenlerin sayısı da işte sizin dediğiniz gibi 3000 ise 3000 vs vs.

Vize alan 3000 kişiye tekil bakıldığında, yani kazanan sayısına bakıldığında, 100-1500 kazanan desek, GC sonucu açıklandığından TR'den kazandığını söyleyen toplam 3000 kazanandan 1500-2000'i de mülakata çağrılmayan kitle.

• ⭐⭐

@BlueGeostar adamların kurduğu sistem karışık görünse de aslında hem mantıklı hem de basit. Diyor ki TR'den 3000 kişi gelsin benim ülkeme, Uganda'dan 1500, Japonya'dan 2000, Eritre'den 15. İşte bu yüzden önce bölge, sonra ülke kotası var. İlk belirlenen limit bu (3-5 elbette oynar). Bu belirlendikten sonra da çekilişte TR için 3000 kişi mi vermiş parametreyi, (aslında önce bölgeye veriyor, sonra bölgeden ülkenin hakkı düşüyor), çekilişte 3000 kişiyi kazanan olarak belirliyor. Ha bu yüzde 10-15 artı eksi oynar senesine göre. Adam o ülke limiti kadar kazanan belirlemek zorunda çünkü ülkesine o kadar TR'den insanın gelmesini istiyor. Bunu da yaparken herkesin "tek" olacağını düşünmek zorunda. O yüzden kota 3000 ise 3000 talihli çıkarıyor TR'den. 3000 "randomly selected" yazısını görecek olsun diyor TR'den. Vize vermesi ise ayrı bir durum. CN numarası TR içinde ilk 1000 kişide bu 3000 kota dolduğu zaman, ailesinin diğer fertleri, olayı kapatıyor...

ha bülten şu bu, olayı kapatmıyor aslında da, bunu öncesinden planlıyor. TR'den kazananlar arasında, DS formundaki kişi sayısına göre 3000'i bulan kısım için planlama yapıyor.

Bu tabi sadece ve sadece benim düşündüğüm, benim aklıma yatan şekli. yoksa bir poh bildiğimden, amcamın oğlunun karısının eltisi KCC'de çalışıyor, oradan biliyorum tarzı bir durum değil :) Kaynak sorsan gösteremem ama sanırım araştırsam bu tarz rakamlar çıkacaktır

burada bu konuda net bilgi sahibi, kaynak ve rakam verebilecek dostlarımız var, belki görürler de bizi veri ile aydınlatırlar...

• O Çarşamba da bu Çarşamba değil.
    Önümüzdeki Çarşambalara bakalım...

• @Yaheli eninde sonunda acilacak bee :D

• @Erdemklft hindistan zaten dvye dahil değil

• @Atlantis00 Atlantis hocam. uzun zamandır senin iletilerine denk gelirim, ek olarak the last of us sevdiğin için ayrı bir saygı duyuyorum sana. senin buradaki iletinle beraber sana olan saygım arttmıştır.

Yine de ümitsizliğe kapılmanı hiç istemem. pasif gelir yaratman için de bir kaç taktik iletebilirim sana, bir kaç yıl sonra bana dua edersin belki hocam.

• @SUAT-GUNAY Valla helal olsun böyle adamlara. Baba dediğin böyle işte, bundan 10 yıl sonrasını bile düşünüyor kızının geleceği için. Allah hakkınızda hayırlısını versin abi.

• Grubun yaş ortalamasına baktığımızda evli barklı, çocuklu ve 30lu yaşları geçmiş, geçmeye yakın insanlar görüyoruz. Umarım bütün büyüklerim güzel bir gelecek kurabilir ve çocuklarının geleceğini garantine alabilir.

19'una yeni girdim bende, neredeyse sizlerle aynı hayali taşıyorum. Hatta size söz büyük bir göçmen şirketleri kurup büyük bir holding yaratacağım. Farklı sektörlerde şirketleri tek bir çatı altında toplayıp ticarete, borsaya ve sanal dünyaya yön vereceğim.

Bir çoğunuz mutlu huzurlu bir aile istiyorsunuz, hepimizin istedikleri farklı. Yeter ki hiçbir zaman, umudunuzu kaybetmeyin. İstediklerinizi Alacaksınız. okuyun, bu size ilham olsun
    20104203-c4a6-4691-8867-ce0a1bb5113f-image.png

• 25 yaşındayım 3 yıldır kamuda çalışıyorum. Bu sene ilk başvurum olacak. Umarım talihli olurum. Yeni bir hayata ihtiyacım var. Pasaport çıkarttım, fotoğrafımı çektirdim bekliyorum. Toki kurasına da başvurdum. Pasaport ve 1 Dolar ödeme olursa kazanma şansımızın %2 civarında olacağına inanıyorum. Umarım talihli olan herkesin vizesini olabileceği bir dönem olur.

• Mert'cim öncelikle iyi ki doğdun, yeni yaşını sana güzellikler getirmesi dileğiyle kutlarım.

Dediklerine katılıyorum. Ben de her insan gibi hatta bazı konularda belki de ağır şeylerden geçtim. Ama nefes alarak uyandığımız yeni bir gün varsa umut var demektir. Hayat devam ediyorsa her yeni gün yeni bir 24 saat veriliyorsa bizlere, günlerimiz hediye olmalı. Zihniyet bu konuda çok önemli bir sabah uyanıp "Dünya iğrenç berbat bir yer" diyerek etrafa bakarsanız dünya gri bir yer olur "Her şeye rağmen hayat güzel, ağaçlar güzel, hayvanlar güzel, şu kahvenin kokusu güzel, sağlığım yerinde akli dengem yerinde, iyi kötü mesaj atanım var, eşim dostum var, tüm kötü insanlara karşın dünyada iyi insanlar da var, tüm çıkmaz sokaklara rağmen denizlere çimenlere uzanan sokaklar da var" diye uyanırsan o günün daha farklı geçer.

Dünya gitgide umutsuz bir hal alsa bile bizler o dünyada umudumuzu içimizde taşımayı öğrenmeliyiz yaşadığımız sürece hiçbir şey bitmiş değil.

En güzel referansı da Atam'la vermişsin zaten, onca savaşa onca yokluğa rağmen oldurabilmiş bir önderimiz varken bize onun hayatı her daim ışık tutuyor, güç veriyor.

Sevgilerimle kardeşim.

• ⭐⭐⭐

@mertq Çok teşekkür ederim hocam güzel dilekleriniz için :) Olur hocam fikir fikirden üstündür. Fikirlerinize her zaman açığım

• Bu yıl işlerimin gidişatından dolayı başvurmamayı düşünüyordum ancak ülkenin geldiği noktaya bakınca şartlar başvurmaya zorluyor.
    Her gün farklı bir güne uyanır olduk kendime bundan daha kötüsü ne olabilir ki sorusunu her sorduğumda bir gün sonrasında daha kötüsünü görmek yorucu oluyor. Bu yıl işlerle ilgili düzene sokma eğilimim olduğu için pas geçecektim olurda çıkarsa iki ayağım bir pabuca dolanacak belkide gidemeyeceğim herşey planlı diyordum ancak son gelişmelere bakıp hayatıma ve düşünce yapıma bakınca bu ülkede daha fazla yapamayacağım konusu aklıma sürekli bir kurşun gibi saplanıyor..
    Sanırım bu yılda başvuru yapıp çıkarsada gerekirse tüm işlerimi vs bırakıp gitmeliyim hayat planlar ve hayallerle çok mantıklı hale geliyor, ancak bizim ülkemizde hayal kurup plan yapmak çok riskli sanırım.. en azından bana göre öyle..
    Bu yılı pas geçip seneye başvurup sonucuna göre e2 ile gitme planı varken ufak değişiklikle bu yılda başvuruyu yapma kararı aldım.. çıkmaz ama umut işte..
    Başvurular açıldıktan sonra +2 ile bu yılda katılıyorum aranıza.. selamlar artık :)

• @Ozden-0 Çok teşekkür ederim hem güzel dilekleriniz için hemde mesajınız için. güzel bir ilham oldunuz :)

• @Atlantis00 Ben teşekkür ederim hocam. size dm iletiyorum.

• ilginç bir video , izlemenizi tavsiye ederim , kanalı yıllardır takip ediyorum bundan dahada ilginç bi şey çıkmadı :beaming_face_with_smiling_eyes: güzel içerikler var abd polisi ve olayları merak edenler takip etmeli

https://www.youtube.com/watch?v=vkdOCjZQAn4

• ⭐⭐

@mertq kardeş teşekkür ederim, o senin yüreğinin güzelliği...

üzücü, hele hele benim gibi milletini, vatanını seven, sırf bu yüzden geçmişte bir çok olanağı değerlendirmeyen, ABD'de çoktaaannn kurulu bir düzene sahip olabilecekken "yok" diyen biri olarak, artık çözümü ülke dışında aramak maalesef acı.
    bizden geçti artık, o yüzden bir şekilde idare ederiz de işte evlatların geleceğinden endişe duymak, ülkenin ilerisinde ışık gör(e)memek bu çözümleri düşündürüyor.
    eğitim sistemi zaten diplerde olan ülkenin eğitim bakanı çıkmış, "eğitim süresi uzun, bunu kısaltıcaz" diyebiliyorsa hala, sübyanların geleceğini etkileyen sınav sistemini bir gecede alt-üst değiştirip, tüm sistemi kendilerine göre kuruyorlarsa, başa kim geçerse geçsin bu ülkenin önümüzdeki 30 yılı kayıp demektir. maksat siyaset yapmak değil asla ama kendiliğinden oluşan bir durum işte siyaset yapmak. Bu da bizi yurt dışı gibi çözümlere itiyor. Yoksa gurbetin ne kadar zor olduğunu, son çare olduğunu biliyorum...

• ⭐⭐

@mertq bazen kızıyorum büyük lidere... ne gereği vardı bize bağımsızlığı, hak-adalet-hukuk dolu hayatı, modernliği, kısaca insan gibi yaşamayı tattırıp, erkenden gittiği için.

çoğunlukla da utanıyorum, emanetine sahip çıkamadığımız için. bir şeyler yapmış olsak da kendi çapımızda, ona yakışır olamadığımız için. işte bu yüzden de kızımı, önce bilim sonra Ata'nın izinde, onun görüşleriyle büyütmek tek çabam. Bunun da maalesef bu ülkede yapılamayacağı aşikar.

Benzer Başlıklar

• DV2023 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k