Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

• @ozgurs evet arayüz berbat ,anlaşılması kolay değil ve ödeme sitemi için vfs ye yönlendiriyor,ne gerek var buna anlamıyorum.Bir çok kişi sorun yaşıyor.Tek olumlu şey göçmen olmayan vizelerde bekleme süresi düşmüş görünüyor . Belki ileriki günlerde toparlarlar.

• Merhabalar, ais sistemi üzerinden 2026 Ekim’e randevu almıştım. Yeni sisteme (ustraveldocs’ın yönlendirdiği usvisascheduling.com’a) üye oldum fakat sıfır bir kullanıcı gibi “başvuruya başla” seçeneği çıktı bilgilerimi doldurunca da bu bilgilerde bir başvuru zaten var dedi. Amacım randevu tarihimi erkene çekmek ancak bir türlü eski kullanıcı bilgilerimi yeni sistemle eşleştiremedim çünkü böyle bir alan yok sitede eski kullanıcılar için yönlendirme de bulamadım. Yardımcı olur musunuz?

• b1/b2 vizesinde şuan hangi tarihlere veriliyor? öne çekme imkanımız oluyor mu

• @kapıpencere şu anda boş slot yok. Yeni sistemde tarihler bile gözükmüyor . Ais teki bazen görünen "system busy" sürekli açık gibi bir ekran görüntülüyoruz

• @didemkrbck kargoyu alacağınız yeri belirlediğiniz de benim seçtiğim yere gelsin dediğinizde yani bir ödeme çıkıyor ama onların belirledikleri yerden alacaksanız bir ödeme çıkmıyor. Şuan zaten yeni sisteme geçildi oda muamma bilemiyorum

• Ben yeni sisteme kayıt oldum ama eski randevum ile ilişkilendiremedim. Yeni başvuru yapacakmışım gibi bir ekran geliyor bilgilerimi girince bu kişiye ait bir başvuru zaten var diyor. Erkene çekmek için takip etmek istiyorum ancak yeni sistem eskisinden de kötü.

• @Gökçenur-Hazar aslında yeni randevu alacaklarla daha önce randevu alanları sistem ayırıyor. Sitede uyarılar var ama biraz karmaşık olduğundan anlaşılmamış olabilir. E-mailinizi kontrol ederseniz aşağıda göndereceğim yönlendirme e-mailinin sizede gelmiş olduğunu görebilirsiniz. Eski sistemle randevu olan veya ais sistemine kayıt olan herkesin vu işlemi yapması gerekiyor. Aşağıdaki yönlendirmeye göre hareket ederseniz sorununuz çözülecektir. Bu arada halen sitenin belirli kısımları hata veriyor bilginiz olsun

Sayın Başvuru Sahibi,
    ABD Ankara Büyükelçiliği ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 30 Mayıs 2025'te yeni vize randevu sistemine geçileceğini duyurmaktan mutluluk duyar.

Yeni hizmet sayesinde vize başvuru sahipleri ve müşteriler ABD vizesi için başvuruda bulunabilecek, gerekli vize ücretini ödeyebilecek, vize görüşme randevusu alabilecek ve belge teslim hizmetleri alabilecekler. 19 Mayıs 2025'ten önce alınan tüm vize randevuları geçerliliğini koruyacaktır.

Vize başvurusunda bulunduysanız ve göçmen olmayan vize başvuru ücretinizi 19 Mayıs 2025'ten önce ödediyseniz, mevcut vize başvuru kaydınızı kullanarak yeni vize sisteminde bir hesap oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyin.

adresine gidin, istediğiniz dilde ülkenizi seçin, “Göçmen Olmayan Vize” veya “Göçmen vizesi” seçeneğini seçin (başvuru türünüze bağlı olarak) ve ardından yeşil renkli “Vize Girişi” butonuna tıklayın.
    Mevcut vize başvuru kaydınızı talep etmek için, vize başvurusunda kullanılan Doğum Tarihini ve Pasaport Numarasını doğrulamanız, benzersiz bir e-posta adresi kaydetmeniz (bu e-posta adresi yalnızca bir hesap için kullanılmışsa önceki sistemde kullanılanla aynı olabilir, değilse yeni ve benzersiz bir adres sağlamanız gerekecektir) ve "Talep Et" butonuna tıklamanız gerekecektir.
    Doğum Tarihi ve Pasaport Numarası mevcut herhangi bir aktif kayıtla uyuşmuyorsa bir hata mesajı görüntülenecektir. Bunun bir sistem hatası olduğunu düşünüyorsanız lütfen vize servis masamızla şu adresten iletişime geçin: https://ustraveldocs.com/tr/en/contact-us .
    Mevcut vize başvurunuzu başarıyla tamamladıktan sonra, lütfen bir önceki adımda sağlanan benzersiz e-posta adresini kullanarak kayıt formunuzu tamamlamak için "Şimdi kaydol"a tıklayın.
    Hesap oluşturulduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayarak giriş yapın ve başvuru adımlarını takip edin.
    Teşekkür ederim.

ABD Vize Yardım Hattı

• @Gökçenur-Hazar Üç ileti öncesinde benzer bir soru soruldu cevabının linkini buraya bırakıyorum
    https://yesilkartforum.com/forum/post/497691

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@burakszgun Hayir.

• Teşekkürler arkadaşlar, kendi bilgilerimi claim edebildim ancak eşimle birlikte bir grup randevusu oluşturup ödeme yapmıştık benim hesap üzerinden (ona hesap açmamıştık), şu an eşim görünmüyor sadece ben görünüyorum. Ona ayrı hesap açarak claim'lemek zorunda kaldık ama grup değil ikimiz de bireysel görünüyoruz. Bunu nasıl çözümleyeceğiz? Randevuyu erkene çekme durumumuz olduğunda durumlar karışacak gibi görünüyor böyle çünkü.

• Merhaba herkese, biz ds-160 formumuzu doldurup randemuzu almıştık. Şubat ayı gibi. Randevu tarihimiz de 7 ve 8 Temmuz. Yeni açılan sistemden ve siteden yeni haberimiz oldu ve kayıt olduk. Ancak DS 160 formlarımızı yenileyecektik çünkü 7 Haziran'da yunan Adalarından birinde tatil yapacağız ve Yunanistan'dan vize aldık. Eski doldurduğumuz forma göre sadece geçen yıl gittiğimiz yazıyor formu güncelleyerek 7 Haziran tarihinde gideceğimizi de eklemek istemiştik ancak galiba artık yeni sitede DS 160 barkodu değiştirilemiyor. Bu durumda ne yapmalıyız? Bize orada siz bu seyahatinizi belirtmemişsiniz derler mi? Yeniden form doldurup ciktisini alıp elimizde götürmemiz mantıklı olur mu yoksa hiçbir şey doldurmamamız mı gerekiyor? Yeni form doldurup barkodunu hiç bir yere girmezsek sistemden görünüyor mu yeni form doldurulduğu? Bu sıkıntı yaratır mı? kafamız çok karıştı randevumuz iptal olsun istemiyoruz uzun zamandır bekliyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz.

• @Gökçenur-Hazar Selam. Aynı durum bizde de mevcut, o şekilde yanıt geldi ve yaptık. Sanırım iki ayrı hesaptaki veriyi merge edemiyorlar...

• Merhaba,

Ben bir Amerikan üniversitesinde J-1, araştırmacı, ders veren burslu (Professor, Research and Teaching) olarak görev yapıyorum. DS-2019 belgem, üniversitem tarafından 4 yıl kadar uzatıldı. Temmuz 2025 tarihinde Ankara’daki ABD Büyükelçiliği'nde vizemi yenilemek üzere randevum vardı. Ancak yeni sisteme kayıt olurken, randevu detaylarımı kontrol ettikten sonra çıkış (log out) yapmak isterken sehven “cancel” seçeneğine tıkladım. Sistem herhangi bir onay uyarısı vermeden randevumu iptal etti. Şu anda randevu alabileceğim yeni bir tarih görünmüyor ve yeniden planlama yapamıyorum.

Eşim ve kızımın (J-2) aynı tarihteki randevuları hâlâ geçerli. Ağustos başında Amerika’daki görevime başlayabilmem için vize işlemlerimin en kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Durumu sistem üzerinden evraklarla birlikte bildirdim. E-posta ile 1–2 iş günü içinde geri dönüş yapılacağı belirtildi.

Bu durumda sizce randevum yeniden açılır mı ya da hızlandırılmış (expedited) bir randevu alma ihtimalim var mı? Görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim.

• Merhaba, Ben https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/SignIn sitesine hiç erişemiyorum. Bloklandı yazıyor. Başka yerlerden de giriyorum olmuyor. Konsolosluğa yazdım devam olarak siteye girin oradan yanıt verdik dediler. Ancak zaten o siteye giremiyorum problemim bu diye geri döndüm. Hala yanıt bekliyorum. bu şekilde bir problem yaşayan ve çözümünü bilen birisi var mı? Teşekkürler.

• @erensancar bende de aynı hatayı veriyor telefondan mobil veri kullanarak giriyorum birde öyle deneyin

• Herkese merhaba. 10 yıllık b1/b2 turist vizemi yenilemek için eski sistemden vize yenileme başvurusunda bulundum, ödemeyi gerçekleştirdim ve 6 hafta içinde gönderilmesi gereken evraklar için mail geleceği yazıyordu sistemde. Yeni sisteme kayıt oldum. Bilgi düzeltme aşamasında 3. aşamayı onaylarken sürekli ‘’Belge Teslimat Seçeneği boş olamaz.’’ uyarısı veriyor. Bu durumla karşılaşan ve çözebilen var mı acaba? Teşekkürler.

• @ugurkank evet çok fazla sizinle aynı sorunu yaşayan kişi var. 14 yaş altı başlığının altında görselle destekleyerem aynı sorunu yaşadığımı yazmıştım. Yorumlarda diğer arkadaşlarında son aşamada aynı sorunla karşılaştıklarını görebilirsiniz. Sorunu çözebilirseniz bizide bilgilendirin lütfen . Bahsettiğim iletiye bu linkle ulaşabilirsiniz ⤵

https://yesilkartforum.com/forum/post/497729

• @fyucel bende eşime ayrıca açmaya çalıştım ama hata aldım. Mail attım dönüş bekliyorum yarın canlı desteğe de ulaşmaya çalışıcam. Ama bence bağımlı kısmında tek bir hesapta gözükmesi gerekiyor. Vize türünüz ne yazıyor bide

• Selamlar herkese, ben eski sistemde ücreti ödeyip en erken 2027 ocak'a randevu alabilmiştim. Yeni sisteme kayıt olup bilgilerimi düzenledikten sonra randevumu öne çekmek için "randevuyu yeniden planla" seçeneğinden az önce 2025 temmuz'a randevumu çekebildim. Yeni sistemde sadece 1 kez randevuyu değiştirme hakkı var sanırım, çünkü değiştirince "randevuyu yeniden planla" seçeneği kayboldu ve randevu yöneticisinde "sınıra ulaştınız" uyarısı var. Dikkatli olmanızı öneririm.

Benzer Başlıklar

• 8
  • 49
  • 13
  • 28
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

117

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |