Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
-
@burakszgun Hayir.
-
Teşekkürler arkadaşlar, kendi bilgilerimi claim edebildim ancak eşimle birlikte bir grup randevusu oluşturup ödeme yapmıştık benim hesap üzerinden (ona hesap açmamıştık), şu an eşim görünmüyor sadece ben görünüyorum. Ona ayrı hesap açarak claim'lemek zorunda kaldık ama grup değil ikimiz de bireysel görünüyoruz. Bunu nasıl çözümleyeceğiz? Randevuyu erkene çekme durumumuz olduğunda durumlar karışacak gibi görünüyor böyle çünkü.
-
Merhaba herkese, biz ds-160 formumuzu doldurup randemuzu almıştık. Şubat ayı gibi. Randevu tarihimiz de 7 ve 8 Temmuz. Yeni açılan sistemden ve siteden yeni haberimiz oldu ve kayıt olduk. Ancak DS 160 formlarımızı yenileyecektik çünkü 7 Haziran'da yunan Adalarından birinde tatil yapacağız ve Yunanistan'dan vize aldık. Eski doldurduğumuz forma göre sadece geçen yıl gittiğimiz yazıyor formu güncelleyerek 7 Haziran tarihinde gideceğimizi de eklemek istemiştik ancak galiba artık yeni sitede DS 160 barkodu değiştirilemiyor. Bu durumda ne yapmalıyız? Bize orada siz bu seyahatinizi belirtmemişsiniz derler mi? Yeniden form doldurup ciktisini alıp elimizde götürmemiz mantıklı olur mu yoksa hiçbir şey doldurmamamız mı gerekiyor? Yeni form doldurup barkodunu hiç bir yere girmezsek sistemden görünüyor mu yeni form doldurulduğu? Bu sıkıntı yaratır mı? kafamız çok karıştı randevumuz iptal olsun istemiyoruz uzun zamandır bekliyoruz yardımcı olursanız çok seviniriz.
-
@Gökçenur-Hazar Selam. Aynı durum bizde de mevcut, o şekilde yanıt geldi ve yaptık. Sanırım iki ayrı hesaptaki veriyi merge edemiyorlar...
-
Merhaba,
Ben bir Amerikan üniversitesinde J-1, araştırmacı, ders veren burslu (Professor, Research and Teaching) olarak görev yapıyorum. DS-2019 belgem, üniversitem tarafından 4 yıl kadar uzatıldı. Temmuz 2025 tarihinde Ankara’daki ABD Büyükelçiliği'nde vizemi yenilemek üzere randevum vardı. Ancak yeni sisteme kayıt olurken, randevu detaylarımı kontrol ettikten sonra çıkış (log out) yapmak isterken sehven “cancel” seçeneğine tıkladım. Sistem herhangi bir onay uyarısı vermeden randevumu iptal etti. Şu anda randevu alabileceğim yeni bir tarih görünmüyor ve yeniden planlama yapamıyorum.
Eşim ve kızımın (J-2) aynı tarihteki randevuları hâlâ geçerli. Ağustos başında Amerika’daki görevime başlayabilmem için vize işlemlerimin en kısa sürede tamamlanması gerekiyor. Durumu sistem üzerinden evraklarla birlikte bildirdim. E-posta ile 1–2 iş günü içinde geri dönüş yapılacağı belirtildi.
Bu durumda sizce randevum yeniden açılır mı ya da hızlandırılmış (expedited) bir randevu alma ihtimalim var mı? Görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.
Teşekkür ederim.
-
Merhaba, Ben https://www.usvisascheduling.com/tr-TR/SignIn sitesine hiç erişemiyorum. Bloklandı yazıyor. Başka yerlerden de giriyorum olmuyor. Konsolosluğa yazdım devam olarak siteye girin oradan yanıt verdik dediler. Ancak zaten o siteye giremiyorum problemim bu diye geri döndüm. Hala yanıt bekliyorum. bu şekilde bir problem yaşayan ve çözümünü bilen birisi var mı? Teşekkürler.
-
@erensancar bende de aynı hatayı veriyor telefondan mobil veri kullanarak giriyorum birde öyle deneyin
-
Herkese merhaba. 10 yıllık b1/b2 turist vizemi yenilemek için eski sistemden vize yenileme başvurusunda bulundum, ödemeyi gerçekleştirdim ve 6 hafta içinde gönderilmesi gereken evraklar için mail geleceği yazıyordu sistemde. Yeni sisteme kayıt oldum. Bilgi düzeltme aşamasında 3. aşamayı onaylarken sürekli ‘’Belge Teslimat Seçeneği boş olamaz.’’ uyarısı veriyor. Bu durumla karşılaşan ve çözebilen var mı acaba? Teşekkürler.
-
@ugurkank evet çok fazla sizinle aynı sorunu yaşayan kişi var. 14 yaş altı başlığının altında görselle destekleyerem aynı sorunu yaşadığımı yazmıştım. Yorumlarda diğer arkadaşlarında son aşamada aynı sorunla karşılaştıklarını görebilirsiniz. Sorunu çözebilirseniz bizide bilgilendirin lütfen . Bahsettiğim iletiye bu linkle ulaşabilirsiniz ⤵️
-
@fyucel bende eşime ayrıca açmaya çalıştım ama hata aldım. Mail attım dönüş bekliyorum yarın canlı desteğe de ulaşmaya çalışıcam. Ama bence bağımlı kısmında tek bir hesapta gözükmesi gerekiyor. Vize türünüz ne yazıyor bide
-
Selamlar herkese, ben eski sistemde ücreti ödeyip en erken 2027 ocak'a randevu alabilmiştim. Yeni sisteme kayıt olup bilgilerimi düzenledikten sonra randevumu öne çekmek için "randevuyu yeniden planla" seçeneğinden az önce 2025 temmuz'a randevumu çekebildim. Yeni sistemde sadece 1 kez randevuyu değiştirme hakkı var sanırım, çünkü değiştirince "randevuyu yeniden planla" seçeneği kayboldu ve randevu yöneticisinde "sınıra ulaştınız" uyarısı var. Dikkatli olmanızı öneririm.
-
Yeni sistemde Garanti Bankasina ucreti yatirip ertesi gun randevu alaniniz var mi?
-
@Velcro ücreti yatırdıktan sanırım 1-2 saat sonra randevu için buton aktif oldu. Fakat randevu için boş yer yoktu. 2-3 gün sonra slot açıldı aldım
-
@gucarslan eski sisteme gore 3 kisilik randevumuz vardi. yeni sisteme gore maildeki adimlari izledim fakat kullanici adinda sorun olustugu icin yeni kullanici adi olusturdum. bu sefer sadece benim randevum gorunuyor. esimin ve kizimin (1.5 yasinda) randevusu eskide var yenide yok. onlarinki iptal mi olacak demektir?
-
@mehmet-duman hayır , yaşadığınız sorunu bir çok kişi şu anda yaşıyor
-
@mehmet-duman, içinde söyledi: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)
@gucarslan eski sisteme gore 3 kisilik randevumuz vardi. yeni sisteme gore maildeki adimlari izledim fakat kullanici adinda sorun olustugu icin yeni kullanici adi olusturdum. bu sefer sadece benim randevum gorunuyor. esimin ve kizimin (1.5 yasinda) randevusu eskide var yenide yok. onlarinki iptal mi olacak demektir?
Ben dahil bir çok kişi aynı sorunu yaşıyor genel bir hata ,,,düzeltmeleri gerekiyor
-
@ugurkank Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum lütfen çözümünü bulursanız paylaşırsanız memnun olurum.
-
@vizealmayacalisan Merhaba DS160 formunu doldurdugunuz tarihteki bilgileri girdiginiz icin bir sorun olmaz. formu dolduruyorsunuz 1 sene sonra mulakat var. neler degisiyor.
-
Arkadaşlar günaydın 10 haziran mülakatım var bu uyarıyı alıyorum ve ilerleyemiyorum mail attım cvp gelmedi
Kişisel ayrıntılarınız veritabanımızda zaten var olan bir profille eşleşiyor. Bu profili geçmişte oluşturduysanız ve parolanızı unuttuysanız, lütfen oturum açma ekranındaki “Parolamı unuttum?” işlevini kullanın. Bu kullanıcı adı size tanıdık gelmiyorsa, lütfen sol menüdeki Geri Bildirim Sağla seçeneği aracılığıyla veya yardım hattımıza bir E-posta göndererek yardım hattımızla iletişime geçin. Lütfen pasaportunuzun veri sayfasının taranmış kopyasını geri bildirim mesajınıza/E-postanıza eklemeyi unutmayın.
-
Benim gibi aile üyeleri randevuda gözükmeyenler için bilgilendirme;
2 adet türkce case actım cvp dönülmedi ptesi günü 1 adet ingilizce case actım bu gun cevap döndü,,,,cevaptan anladıgım bu şekilde devam edin diyorlar ancak randevu gunu konsolosluk önünde cocuklarımı sizin bugun randevunuz yok diye içeri alırlar mı o konu soru işareti size yazısmaları mı bilgi amaçlı yolluyorum benim gibi aynı sorunu yaşayanlara örnek olurRegistering to the new system, my children do not appear in the appointment
my children and I have an appointment in Ankara as a family, but after registering to the new system, my children do not appear in the appointment I am the only one at the appointment, my children are not I am sending you the receipt that I paid the visa fee of 740 USD other documents Thanks
other dökümanlar cocuklarımın pasaportları randevu sayfaları ais sistemindeki ödeme makbuzu ve şu anki sistemdeki randevu sayfası
gelen cevapDear Applicant:
Thank you for writing to the U.S. Visa Service Desk.
We understand that you have a query regarding appointment scheduling.
In response to your questions, we would like to inform you that, as per our records applicant have scheduled appointment, So we would request you to kindly proceed for the appointments as scheduled.
We hope this information is helpful to you.
Sincerely,
U.S. Visa Service Desk.bundan ne anlamalıyız tecrübeleri arkadaslardan tavsiyelerini bekliyoruz...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum