• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ozgurs
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 104
    • En İyi 45
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

ozgurs

@ozgurs

82
    İtibar
    200
    Profil Görüntülemeleri
    104
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ozgurs Takip etme Takip Et

ozgurs tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, Ankara'da yaşadığım doktor ve vize görüşmesi sürecimi sizle paylaşmak isterim. Aslında tüm süreç sonunçlanınca yazacaktım ama belki birine yardımı dokunur diye erkenden yazayım dedim.

Doktor Randevusu 7-8-9 Mayıs Dr. Ungan;

7 Mayıs günü için Doktor Ungan'dan randevu almıştım, aynı gün işim biter mi diye buradan soruyordum ama bırakın aynı gün bitmeyi doktor işim tam 3 gün sürdü. Tükürük testine kalma ihtimalim olduğunu biliyordum ama hiç bir yerde bunun 3 gün sürdüğü yazmıyordu veya gözümden kaçmış. Bilmeyenler için burdan tekrar uyarıda bulayım dönüşünüzü ona göre ayarlayın. Daha önceden yaşadığım bir sağlık sorunu nedeniyle muayenede sorun yaşayabileceğimi tahmin ettiğim için yanıma kendi drlarımdan aldığım yazılarla beraber sağlık dosyamı hazırladım ama nafile, memur mantığıyla ''Ameriga istiyor yapcek bişe yok'' cevabı ile hayal kırıklığına uğradım. Bu arada green card lotosu başlığında da yazdım ama burada da belirteyim, kullandığım ilaçlar nedeniyle kendi doktorum tarafımdan listedeki canlı aşıları olmamam gerektiği ilgili bir yazı almıştım. Bu yazıyı kendilerini verdiğimde kabul ettiler ve canlı aşıları yapmayacaklarını söylediler ayrıca bilmenzi isterim Doktor muayenesindeki onay formunda aşıların tümünü inanç vs herhangi bir sebeple reddebileceğinizi ve bunun hiç bir şekilde sürecinizi etkilemeyeceği yazıyor ama tabi siz bilirsiniz ben diğer aşıları oldum.

Ben tükürük testinin zaman aldığını biliyordum ama sonucunun uzun sürdüğünü zannediyordum, 3 günü duyunca bir şok olmadım değil. Bana temmuz ilk haftası gibi testlerin sonuçlanacağını ve elektronik olarak konsolosluğa iletileceği bilgisini verdiler. Geceliği 1600 TL yürüme mesafesi bir otel ayarlamak zorunda kaldım. (burdan ismini yazmadım doğru olur mu bilemedim ama ihtiyaç halinde yazabilirim ismini) Araba ile ulaşmak isteyenler, kuğulu park solunuzda kalacak şekilde devam edip parkı geçtiklerden sonraki ilk ışıklardan sağa girince otoparklar var, yoksa çok zor oralarda yer bulmak. Trenle gelecekler için ekleme yapmak isterim, doktor randevum sabah saat 9'da idi. TCDD nin lanet olası gece ekspresi ile gider trende uyur sabahta rahat rahat randevuma yetişirim demiştim ama 6.51 varış diye belirtilen Ankara Ekspresi saat 8.32 de Ankara Gar'a giriş yaptı. Trendeki görevlilere sorduğumda sanki normalmiş gibi gayet rahat bir şekilde hep bu saatlerde varış olduğunu söylediler, benim gibi plan yapanlar olacaktır o yüzden burdan özellikle uyarıda bulunayım. Geç kaldığını biliyordum ama 1 saat 40 dakka kadar olabileceği hiç aklıma gelmemişti, neyseki yetiştim 9 randevusuna.

Bu arada şunu belirtmek isterim, muayenehanede çalışan görevliler inanılmaz yardımcı oluyorlar, burdan okuduğum yorumlarda çok katı ve yardımcı olmadıkları yönündelerdi ama tam tersi bence. 1984 doğumluyum nasıl olduysa bebeklikten kalma aşı kartlarım bulundu ve whatsapp üzerinden bana yollanan aşı kartlarımı bile kabul ettiler ve çıktısını alıp dosyama eklediler. Elle yazılmış aşıları ve tarihleri kabul ettiler tabi 1985 yılında yapılmış aşılar için pek bir alternatif yok 🙂

Ödeme olarak
      Muayene için 10.823 TL
      Düzen Labrotuvarına
      kan ve röntgen için
      1830TL
      Tükürük testleri için ise
      3852 TL + 1542 TL + 1542 TL(180$) ödeme yaptım.

20 Mayıs Vize Görüşmesi ( 08.45 )

Konsolosluk ana yolun üstünde ama devam eden sokak mahalle arası olduğundan dolayı park yeri bulmak çok sorun olmuyor yine aracı ile gelenler için tavsiye olarak yazayım dedim. Esasında görüşmem 12 şubattaydı fakat yine yaşadığım sağlık sorunları sebebiyle bu olaylardan tamamiyle vazgeçmiştim ama daha sonra tekrar denemem gerektiğini düşünerekten randevu sitesinde hesap oluşturup tekrar randevu verilmesi için talep oluşturdum. Bunu yazmamım sebebi herhangi bir sebep ile randevusunu kaçırmış veya gidememiş olanların hakkı kaybetmediklerini bilmelerini isterim. Mantıklı bir sebeple sitede talep oluşturup, durumunuzu anlatırsanız yardımcı oluyorlar ama randevu açılır mı açılmaz mı o biraz şansınıza kalmış çünkü randevu almaya çalıştığımda sürekli sistem yoğun hatası veriyordu ve nerdeyse 1 hafta uğraşmam gerekti, gerçi şimdi yeni siteye geçiyorlar nasıl olur bilinmez denemek zorunda kalanlara iyi şanslar. Neyse lafı uzatmadan günün geri kalanını anlatmaya devam edeyim.

Elçiliğe vardığınızda, önünde çılgın bir sıra göreceksiniz en arkada boşuna beklemeyin çünkü randevusu sizden çok sonra olupta aşırı heyecanlı insanlar sıraya çoktan girmiş oluyor, ben de o hataya düştüm. Esasında olan binanın hemen önündeki camekanlı bölümde güvenlik görevlisi saate göre çağırmaya başlıyor ve sıra o zaman oluşmaya başlıyor gibi bir durum var. Gidip camekanın altında bulunan kutuya pasaportunuzu atıp soldaki kapının önünde çağırılmayı bekliyorsunuz. ( sanırım bahsi geçen ağır kapı o kapı 🙂 ) İsminiz çağırıldıktan sonra güvenlik taramasından geçiyorsunuz sadece elektronik olarak araba anahtarı kabul ediliyor eşyalarınızı araçta bırakmanızı tavsiye ederim veya ben sadece şahit oldum sağda(ziyaretçi giriş kapısının karşısında) bir binaya gidip insanlar eşyalarını bırakıp numara alıyorlardı sanırım emanetçi gibi bir hizmet veriliyor. Daha sonra görüşmlerin yapıldığı iç binaya yürüyerek geçiyorsunuz orda vize türünüze göre size sıra numarası verilip pasaportunuza bir şeyler yapıştırıyorlar ve beklemeye başlıyorsunuz.

Gözlemlerime dayanarak söylüyorum, gördüğüm kadarıyla gerek turist vizesi gerek diğer vizeler olsun sizden görüşme başında parmak izin alınıyorsa büyük ihtimalle vizenizi alıyorsunuz. 2014 yılında İstanbul'da turist vizesi için bulunmuştum orda beklediğim kısa sürede herkese vize veriyorlardı fakat bu sefer Ankara'da gördüğüm kadarıyla ciddi oranda red veriliyordu bekleme süremin uzun olması sebebilyle mi bilemem ama nerdeyse 10kişiden 5ine red verdiler(göçmen olmayan vize türleri için)

Toplamda 3 kere çağrılıyorsunuz, ilk çağırdıkları bölmeden sizden gerekli evrakları istiyorlar. Sitede yazan ve size gönderilen 2. e-postaki belgeleri doğru hazırlarsanız pek bir sorun çıkmıyor ama yaşadığım garip durumu size anlatmak istiyorum. Daha sonra verdiğim belgeleri listeleyeceğim. Kısa bir beklemeden sonra, ilk çağrıldığım pencerede Türk olduğunu düşündüğüm konsolosluk görevlisi sırasıyla belgeleri isterken benden nüfus kayıt örneğimi istedi, klasik edevletten aldığım belgeyi uzattım. Belgeye kısaca baktıktan sonra anne ve babamın listeli olduğu nüfus kayıt örneğini istedi, ilk önce şaşırdım sonra belgeyi bölmeden alıp, Ana adı ve Baba adı altında zaten yazdığını gösterdim, ne istediğini anlayamadığımı söyledim. Bana çok kaba bir şekilde beyfendi anne adı ve baba adı olan nüfus kayıt örneği vermeniz gerekiyor dedi ama o kadar lanet bir şekilde istediki o an sinirime hakim olamayıp elimdeki kağıdı cama yapıştırıp ana ve baba adı karelerini parmağımla gösterdim. Adam hareketimi biraz garipsedi ve bende o an ki gereksiz sinirimi anında yatıştrıp eğer başka bir evrak varsa bununla ilgili tamamlayabileceğimi dile getirdim, o da hatasını anlamış olacak ki tamam kabul ediyoruz evrağı dedi.
      Görüşmede benden istenen evraklar;

• Nüfus kayıt örneğim ana adı ve baba adı açık bir şekilde yazılı olan 😉
      • Sabıka kaydı
      • Üniversite diploması aslı ve fotokopisi ( diplomam hem Türkçe hem İngilizce olduğu için promblem yaşamadım)
      • 2 adet foto
      • Askerlik durum belgesi ( Muaf olduğuma dair belge sundum)
      • Banka dökümü ( son 6 aylık + imza sirküleri vs.)

Belgeleri aldıktan sonra bana hangi dilde görüşme yapmak istersinizi fark etmez sorun değil dememle ingilizce görüşme işaretlemesi bir oldu. Tatsız bir şekilde başlayan görüşmeyi karşılıklık teşekkür ederek sonlandırdık, daha sonra tekrar beklemeye başladım,bu sırada baya bir teşekkürler şu aşamada size vize veremiyoruz sahnesine şahit oldum. 15 dakka sonra vezneden çağırıldım ve 330 dolar( TL yapacaklar için söyliyim dolar 38.60 gibi bir şeydi fişte 40 dan işlem yaptılar 13200 TL karşılığı yazıyordu) ödeme yaptım. 25-30 dakkalık bir beklemeden sonra şansıma tam karşımdaki bölmeden numaram yandı. Klasik sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi daha sonrasında parmak izimi aldı. Ben eski pasaportumu istenenler listesinde olduğunu fakat kimsenin benden istemediğini hatırlatınca, teşekkür edip eski vize varsa görebilirim dedi. Eski vizeye bakıp daha önce hiç Amerikada bulunduğum sürede yasal süreyi aşıp aşmadığımı sordu. Daha sonrasında sağlık raporumla ilgili durumu anlattım sorun olmadığını, onlara gönderilince bana gerekli bilgilendirilme yapılacağını söyledi.İlk görevliden sonra Amerikalı kadın gayet nazikti, nereye gideceğimi sordu, cevap olarak new york'a gideceğimi söyledim. Forumu çok fazla okumamın ve neyle karşılacağımı bildiğimden artık 🙂 kadıncağız daha sormadan ben cevapları vermeye başladım. Daha sonrasında diplomamla igilenince bende mesleğimle ilgili yapmayı düşündüğüm hamleleri anlattım fakat sonunda ama zaman gösterecek diye de ekledim :). Banka dökümanlarımla hiç ilgilenmedi sadece kendi kontrol listesinde yazdığı için tamam burda gibilerden bir baktı ve her şey benim açımdan güzel görünüyor sağlık raporun gelince pasaportunu yollman için sana talimatları yollayacağız dedi ve yine teşekkür ederek beni üstünde pasaport ve sağlık raporu işaretli sarı kağıt ile uğurladı. Sağlık raporunun elektronik olarak yollanacağını terar teyit edip konsolosluktan ayrıldım( dr ungan tarafından da elektronik olarak yollanacağını Ankaraya bir daha gitmeye gerek kalmayacağını teyit ettim) Şimdilik benim için tekrar bekleme süreci başladı, süreç sonuçlandığında tekrar paylaşım yaparım. Bu forumun, bu süreçte insanlarının işini ne kadar kolaylaştırdığını kendi yaşadıklarımdan ve hergün diğer insanların deneyimlerini okudukça daha çok anlıyorum o yüzden hepinize çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      O
      ozgurs
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba. Dün akşam giriş yaptım. Hiç öyle dediğiniz gibi arka oda felan olmadı. New york pasaport kontrolündeki memur aldı dosyamı cartttt diye yırttı. Pasaporta damga vurdu alien numberı yazdı damganın altına, tek sorduğu soru dosya üstünde yazılı adresin doğru olup olmadığıydı ve pasaportu geri uzattı. Hatta o kadar hızlı oldu ki bu kadar mı diye sordum? Evet ile uğurladı beni 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

Herkese merhaba, 7 Mayısta Ankara'da yapılan muayenede malum teste kalmıştım. Test sonucum 10 temmuzda gelmişti, bana çok yardımı dokunan @Nalcabasmaz 'ın da yaptığı gibi eski sisteme göre pasaport, sarı belgemi ve durumu anlatan bir mektup eşliğinde ''IV UNIT dikkatine'' ibaresi ile PTT kargo ile yollamıştım. 17 Temmuzda kargo kabul edildi, 21inde Refused, AP ye döndü 2-3 gün sonra bugün sabah baktığımda ISSUED şeklindeydi. Şimdi bakalım pasaportu nasıl bana geri yollayacaklar. Stres seviyem ve uçak bilet fiyatları doğru orantılı olarak artmaya devam ederken beklemeye devam, hepimize bol şans ve sabırlar efenim 🙂

O
      ozgurs

@ATS16 Usps sitesinden denedim ama ne yazık ki adresim informed Delivery için uygun değilmiş. Korkum ilk giriş sürecim çok hızlı oldu ve bir aksilik olup olmadığından emin olmak 🙂 yoksa nerde kaldı bu kart modunda değilim henüz:)

Bu arada girişe odaklandığım için çıkışı yazmayı unutmuşum. Sınır polisi arkadaş çıkış harcı ödemem gerektiği konusunda ısrar etti henüz green cardın gelmemişte bilmem neymiş diye konuştu durdu. Bende anlattım durumu arkadaşa ama klasik yassah kardeşim cevabını aldım. Ben de son kez öpülmeme konusunda ısrarcı olunca en baştaki idare kabinine yolladı, şansa ben en sondaki kapıdaydım o yürüyüş o kadar uzun geldiki anlatamam. Neyse ordaki memura anlattım durumu, bakın bu turist vizesi değil, memur arkadaş ısrarla anlamak istemiyor. Polis memuru bir pasaporta baktı bir bana, sonra döndü uçak biletime görüldü damgası vurdu ama sırf uğraşmamak için 🙂 tekrar o memurun yanına gitmem gerektiğini söyledi, tekrar geri yürüdüm en baştan taa en sona, memur kendinden emin bir şekilde ödedin mi harcı diye sordu:) bileti gösterip geçtim. Başına gelen olursa diye yazayım dedim, uğraşmamak için ödeyebilirsiniz de tabi size kalmış.

O
      ozgurs

Bugün itibari ile bitti mi şimdi 2025 serüveni 🙂 vay be, geçmiş olsun hepimize

O
      ozgurs
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@unwau 25 Temmuz da vizem basıldı 30 Temmuz da pasaport elime geçti. VFS GLobal premium delivery seçeneğini seçmiştim..

Gündem içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

Bilgi vermek açısından:) Ssn bugün(10.gün) geldi.

O
      ozgurs
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Randevuyu hep böyle çok nazla veriyorlar ama diyelim ki mesela salı günü gitmek istiyorsunuz Pazartesi günü akşam geç saatlerde bakın mutlaka biri randevusunu iptal etmiş oluyor. Ayrıca New York eyaletinde ehliyet almak isteyenler mutlaka ve mutlaka Midtown Manhattan ofisini seçsin en rahat orda işer yürüyor.(3 farklı yere gittim 3. denemede halloldu) bütün evrak işleriniz için mutlaka bir adres kanıtı istiyorlar. Sizin yaptığınız beyana kabu olmıuyor ama size herhangi birinin mektup yollaması yeterli oluyor enteresan bir şekilde, yani saçmalık. Junk mail diye tabir edilen mailleri kabul etmiyorlar. Mutlaka varsa bir tanıdığınız atsın size mektubu veya rica edin birilerinden kapalı zarfa elle yazsın adresi veya basit bir kargo göndersin size. İçi gözüken zarfları kabul etmiyorlar. Çıldıracaktım halledene kadar.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      O
      ozgurs
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Bir çok arkadaş uzun süredir forumda olduğu için konulara çok hakim ve kısaltma kullanmaya çok alışmış, bütün bu kısaltmaların ne olduğunu biri yazsa çok mutlu olurum 🙂 Çoğu kısaltmayı konuşmaları tekrar tekrar okuyarak tahmin etmeye çalıştım 2NL anladığım kadarıyla 2. notification mail. CN case number, şimdi bu ESC çıktı, o nedir mesela biri şu kısaltmaları tam bir liste halinde yazsa çok iyi olur ya da acaba bir anlamayan ben miyim? :))

O
      ozgurs
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@Megadeth, içinde söyledi: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Herkese merhaba
      Green card ucretini asagidaki adresten oduyoruz degil mi?Bir de deneme maksatli belli bir yere kadar gelip biraktim.Odeme yapana kadar ABD icinden bir adres sormadi.Yanlis birsey yapmiyorum degil mi?Odeme yaptiktan sonra mi benden ABD icinde bir adres isteyecek?Sunu da belirteyim simdi DS260 formumu inceledim.Orada "permanent adress" diye bir kisim var.Orada ABD icinden bir adres vermistim.O kisimda "ingilizce olarak "bu adres green cardinizin yollanacagi adres mi"diye bir soru var ben oraya yes demisim.Sanirim odeme yaptiktan sonra ABD'ye girince green cardim o adrese gidecek.

Citizenship and Immigration Services

Hiçbir değişiklik yapmazsan görüüşmede verdiğin adrese gelir. Sanırım doğru site 235 dolar gibi bir ödeme yapacaksın, sana IOE ile başlayan bir numara verecek ödemeden sonra mutlaka kaydet onu bir yere. Çünkü benim oluşturduğum UCIS hesabına bağlayamadım green card işlerini. Sana da aynısı olursa diye belirteyim dedim ama dediğim gibi sadece ödeme yaptıktan sonra aldığın o numara ile hesabına giriş yapmadan green card basım vs sürecini takip edip, sorgulama yapabiliyorsun

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

ozgurs tarafından gönderilen son iletiler

@ollqher senin adına bir tane mektup yollasın en kolayı veya bankadan gelen hesap dökümü( safece hesap dökümü başka olmuyor) gelince onu da kabul ediyor dmv

O
      ozgurs

Posta ile sorun yaşayanlara başıma gelenleri anlatayım. Eylülden beri ehliyet ile uğraşıyorum, 2 kere iade edildi ehliyet, İlk seferinde adresime bakan posta ofisine gittim tartıştım, iade edilme sebebi posta kutusunda adımın yazmamasıymış. Yahu dedim kaç tane posta geldi, ssn geldi, green card geldi. Neyse postacının kaprisi dedim, gittim kocaman bir şekilde adımı yazdım posta kutusuna. Neyse baktım 2 hafta sonra aynı sonuç bu sefer hiç muhattap olmadım, siteye girip şikayet ettim hem postacıyı hemde ofisi, 10 dakka sonra arayıp aradılar özür dilediler, bir daha tekrarlanmayacak dendi. Neyseki 3.seferde elime geçti, anlayacağınız ne olur ne olmaz posta kutusuna adınızı yazın ve adresinizi destekliyorsa informed delivery özelliğini aktif edin.

O
      ozgurs
    • RE: Göçmen ve Göçmen Olmayan Vize Randevu Sisteminde Değişiklik (30 Mayıs 2025)

@CaliGirl-0 yeni sitede bir ticket(yani sorun bildir gibi bir menüydü) açma ekranı vardı oraya mutlaka bu sorununu yaz biraz geç dönüş yapıyorlar ama en azından belki bir yardımı olur.

Ama eksik belge tamamlama ile ilgili süreçleri araştırmanı tavsiye ederim. Yanlış hatırlmıyorsam benim ptt kargo ile yolladığım zamanlar benzer süreçte olup belgelerini vfs ofislerine teslim edenler vardı, yanıltmıyım seni ama forumda bir araştır istersen. Site yanlış bilgi versede onlardaki kayıtlar doğrudur merak etme. Benim vize türümde evlat edinilen çocuk vizesiydi mesela 🙂 ama elçilikteki kayıtlar esas tabiki

Gündem içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

@Eyupp, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selamlar, ben biraz durumumu anlatayım illa ki tavsiye verecek büyüklerim veya tecrübeli göçmenlerimiz çıkar diye düşünüyorum. Durumumu şöyle özetleyeyim 20 yaşındayım şuan, yaklaşık 1 aydan az süre içerisinde Bangkok'ta mülakatım var. Forum sayesinde mülakat sürecindeki çoğu konuyu hallettim sayılır sadece şuan günleri sayıyorum ama aklımda hala çok fazla belirsizlik var ve bunların olması açıkçası beni huzursuz ediyor. Konulardan bir tanesi "HANGİ EYALET'E YERLEŞECEĞİM?" konusu çok fazla araştırma yaptım, gördüğüm denk geldiğim her insandan tavsiye almaya çalıştım Amerika'da yaşamış veya gezmiş olanlar için, hayatımda daha önce Amerika'ya gitmedim o yüzden kaynaklarım sınırlı ve tahmin edemiyorum tam olarak. Çok fazla arkadaşım bana Miami, Tampa, Austin, San Diego, Charlotte gibi şehirleri önerdi ama bunlar arasında bile seçim yapmam birazcık zor oluyor açıkçası. Türkiye'deki üniversitemi bırakıp geleceğim, bir üniversite diplomam veya mesleğim yok, sadece sosyal medyayla ve video editing ile freelance işlerle para kazanmaya çalışıyorum ama Amerika'ya geldiğimde kesinlikle ekstra 1 hatta belki 2 işe ihtiyacım olacak, çalışkan bir insanım o yüzden sağlığım yerinde olduğu sürece günde 15 saat bile çalışırım. Ama Amerika'da hiç tanıdığım yok, sadece iş yaptığım ve güvendiğim bir Amerika'lı arkadaşımı Greencard ve SSN adresi olarak göstereceğim. Onun dışında hangi eyalete gitmeliyim?, ilk gittiğimde neler çok önemli ve kesin yapılmalı, ilk geldiğimde nasıl ev tutabilirim veya nerede kalabilirim, hızlı bir şekilde iş bulabilir miyim? Hali hazırda kenarda çok fazla uçuk bir param yok çoğunluğu da Bangkok seyahatine gidecek. Ne tavsiyeler verirsiniz? Hangi adımları atmam doğru olur?

İlk başta ev kiralamak çok zor, sana tavsiyem nereye gideceğini karar verdikten sonra o eyaletin Türk fb gruplarına üye olup, oda ilanlarına bak veya fb marketten oda ilanlarına bak. Ne yazık ki gruplardaki insanları görünce kendi insanından nefret edeceksin ama moralini bozma. Ev görmeden para isteyenlerden kesinlikle uzak dur ve bilgini gönderme. Okul için ise sana tavsiyem Tr de kaydını dondur ve transkriptlerini yanına al benzer bir bölüm tercih edersen belli mi olur belki kabul edilir okuduğun dersler. Güvendiğim bir arkadaşım var diyorsun onun olduğu eyaleti seçebilirsin ve dedikleri gibi community ünilere başvurabilirsin hatta green cardlı olduğu için devlet desteği bile alabilirsin tution için. Ehliyet vs için bir sürü yazıldı onlara bak ama uyarıyım seçtiğin eyalete göre delivery uygulamalarında çok sıralar olabiliyor bunu unutma ve ehliyet bazı eyaletlerde çıkarmak uzun sürebiliyor bazıları ise Tr ehliyetini sunduğunda o eyaletin ehliyetini hemen alabiliyorsun. Araba alsan bile ehliyet yeni olduğu için sigorta masrafları yüksek çıkacaktır bunu da unutma. Gençsin enerjin var, iş bulmak green cardlı için zor değil ama tabi ilk başta biraz zorlanıp mükafatını alabilirsin. Benim gibi 41 yaşında olup Tr deki mesleği burda geçmeyen biri değilsin 🙂 Güç seninle olsun. İyi şanslar

O
      ozgurs
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@shadow-sharks-0 dmv nin sitesinde var ama inan tr deki sınavdan alakasız basit sorular soruyorlar. yani herhangi bir amerikalı buji meme yapmış mı sorusunu hayatlarında hiç duymamıştır 🙂

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

@CaliGirl-0 ben yeni sitede tekrar dosya açıp dv1 olarak düzeltmiştim vize türünü ama bu seferde dosya numaramı kabul etmediği için tamamlayamamıştım(fakat ana sayfada vize türüm dv1 olarak gözükmeye başlamıştı) dosya açma işlemini. Bende eski sisteme göre başlık yazısı hazırlayıp ptt ile göçmen vize birimi dikkatine diye yollamıştım pasaportumu(mesaj geçmişimden bulabilrsiniz). Ne yazık ki ptt ödemesini ben de alamadım, lanet olası vfs ye adrese teslim için tekrar ödeme yaptım.

Gündem içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

@eceslc tavsiyem yanınıza bu konuyla ilgili bütün mail yazışmalarınızı almanız ne olur ne olmaz, iyi şanslar

O
      ozgurs

@eceslc Çok bir iş yapıyorlarmış gibi bir de başınıza iş açacaklar, mutlaka bastırın değiştirin.

O
      ozgurs
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Adres kanıtı için kendinize mektup atın veya birinden atmasını rica edin, yoksa banka hesabı açmanız yetmiyor ilk ay hesap özetinin gelmesini beklemeniz gerekiyor.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      O
      ozgurs

@brucewayne, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

26 Eylül'de vize süreci mülakat vs. tamamlandı ancak pasaportumu halen teslim alamadım VFS Ankara'dan. Premium teslimatı seçip ücreti ödedim barkod numarası var ama UPS kargo teslim almadığını söylüyor ne yapmam gerekiyor ? VFS ile irtibata geçtim Elçilikle görüşün dediler. Elçilik ise mail yanıtlamıyor telefon açmıyor. Şikayet var sitesinde onlarca başlık var vfs/pasaport teslimatıyla ilgili ama forumda konuşulduğunu göremedim, o yüzden buraya desteğinizi alabilmek adına yazıyorum. 20 gündür ücretini ödediğim pasaportu alamadım nasıl çözmek gerekir ?

bana da aynısı olmuştu ama 4-5 gün sonra ups( barkod hemen gelmesine rağmen) den haber almıştım, 20 gün biraz fazla olmuş. Sanırsam anlaşmalı oldukları için, vfs kargoya vermeden ups den bir numara alıyor ve daha sonra fiziki olarak teslim ediyorlar veya ups alıyor. Muhtemelen vfs de hala pasaportun ve birinin masasında bekliyor.

O
      ozgurs