Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba size bir sorum olacak pandemiden dolayı kapalı olan konsolosluklardan başvuramadığımız F2 vizesine eşim Amerikaya gitti ve orada online sistem üzerinden başvuru yaptı ve başvurudan 1 ay sonra mail geldi evraklarınız eksiksiz bize ulaştı bizden mail bekleyin tarzında bi mail gelmiş bizim merak ettiğimiz mülakata çağırdiklarında eşim Amerika’da bende Türkiye demi mülakata gireceğiz yoksa ikimizde Türkiye demi 🤔


  • @tubasemra Randevuya siz yalnız TR de gireceksiniz, eşiniz ile görüşme olmayacak.


  • @hulyaek Aaa öyle mi çok teşekkür ederim çünkü eşim geri dönecek Türkiye ye onu mülakata çağırırlarsa oraya gidecek mi bi daha yoksa Türkiye de mi girecek diye merak ediyorduk teşekkür ediyorum bilgilendirme için 🤗


  • @crazycells Merhaba size bir sorum olacak eşim greencart lı ve 2018 talihlisiydi bizde 2020 de evlendik pandemiden dolayı kapalı olan konsolosluklardan başvuramadığımız F2 vizesine eşim Amerikaya gitti ve orada online sistem üzerinden başvuru yaptı ve başvurudan 1 ay sonra mail geldi evraklarınız eksiksiz bize ulaştı bizden mail bekleyin tarzında bi mail gelmiş bizim merak ettiğimiz mülakata çağırdiklarında eşim Amerika’da bende Türkiye demi mülakata gireceğiz yoksa ikimizde Türkiye demi 🤔


  • Merhabalar green card çıktı ve Amerikaya geldim green cardım daha gelmedi. Türkiyeden kuzenime sponsor olup onu buraya getirtebiliyor muyum?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @shagydigy, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar green card çıktı ve Amerikaya geldim green cardım daha gelmedi. Türkiyeden kuzenime sponsor olup onu buraya getirtebiliyor muyum?

    Green card sahipleri sadece eş ve çocukları için green card başvurusu yapabilir. ABD vatandaşı olduktan sonra anne-baba ve kardeşler için de başvuru yapabilirsiniz, ancak hiçbir durumda kuzen için böyle bir şey yok.


  • @knnrn peki turist vizesi alırken bir faydam dokunur mu?


  • @shagydigy Isin vize kismi muamma. Hersey kuzeninizin durumuna bakar. "Turkiye bagi" diye baktiklari kisim yani Turkiyeye donmesini gerektirecek kanitlar iyiyse pozitif etki yapabilir. Ancak bu bag okadarda kuvvetli degilse konsolosluk gorevlisinin kafasinda " haa senin bir de orada tanidigin var. Sen simdi gidip donmezsin" dusuncesi de olusturabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tubasemra, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhaba size bir sorum olacak pandemiden dolayı kapalı olan konsolosluklardan başvuramadığımız F2 vizesine eşim Amerikaya gitti ve orada online sistem üzerinden başvuru yaptı ve başvurudan 1 ay sonra mail geldi evraklarınız eksiksiz bize ulaştı bizden mail bekleyin tarzında bi mail gelmiş bizim merak ettiğimiz mülakata çağırdiklarında eşim Amerika’da bende Türkiye demi mülakata gireceğiz yoksa ikimizde Türkiye demi 🤔

    Sadece Green Card alacak kisi konsolosluklarda mulakata katiliyor, bilginize.


  • Merhabalar

    Seneler once green card kazanip eski esimle birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum.

    Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor.

    Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim


  • @crazycells Konsoloslukların açılması ile ilgili herhangi bir gelişme oldu mu acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @US_LA_Turk, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar

    Seneler once green card kazanip eski esimle birlikte ABD'ye tasindik. Gectigimiz Subat 2021'de bosandik. Kendisi TR'ye dondu. Ben ABD'de Green Card ile yasamaya devam ediyorum.

    Sorum su; Benim 2021 sonuna dogru Turkiye'de yasayan bir Turk vatandasi ile bir evlilik yapmam soz konusu olabilir. Bu durumda kendisi de benimle burada yasamak icin kolayca bir vize, yada benim gibi greencard alabiliyor mu? Bu islem icin hizlica sonuc alabilmek ve ABD'de beraber yasayabilmek icin ne kadar sure gerekiyor.

    Cok tesekkur eder saglikli gunler dilerim

    Resmi olarak bosandiktan sonra en az 5 yil beklemenizi tavsiye ederim. Eger bosandiktan sonraki 5 yil icinde yeniden evlenirseniz, USCIS tarafindan dosyaniz "supheli evlilik" olarak isaretlenebilir ve zorlu bir surec gecirebilirsiniz.

    Siz ABD vatandasi misiniz? Eger ABD vatandasiysaniz ve uzun sure once ABD'ye girdiyseniz belki durumunuzu daha ilimli karsilayabilirler, isterseniz sorunuzu resmi statulerle birlikte Muslu Hukuk Burosu'na sorun:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor

    Eger hala muallakta kalirsaniz, durumunuzu daha ayrintili tartismak icin kendilerine veya baska bir gocmenlik avukatina danisabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @İlhanakbulut, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    @crazycells Konsoloslukların açılması ile ilgili herhangi bir gelişme oldu mu acaba?

    Maalesef henuz bir gelisme yok, ilgili baslik surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3251/türkiye-deki-abd-konsolosluk-hizmetleri-durduruldu-coronavirüs-covid-19


  • Merhabalar, 21 yaş üstü kızım için F2B vizesine başvuracağım. Forumda genel olarak F2A ağırlıklı bilgi bulunmakta. F2B ile ilgili tam bir başvuru döküman listesine ulaşmak istiyorum. Yakında ABD'ye taşınacağız ve kızım Türkiye'de kalacak onun öncesinde bütün belgeleri tamamlamak istiyoruz. Daha önceden F2B başvurusu yapmış olanlar bilgilendirmeye yardımcı olursa çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @floryalı, içinde söyledi: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

    Merhabalar, 21 yaş üstü kızım için F2B vizesine başvuracağım. Forumda genel olarak F2A ağırlıklı bilgi bulunmakta. F2B ile ilgili tam bir başvuru döküman listesine ulaşmak istiyorum. Yakında ABD'ye taşınacağız ve kızım Türkiye'de kalacak onun öncesinde bütün belgeleri tamamlamak istiyoruz. Daha önceden F2B başvurusu yapmış olanlar bilgilendirmeye yardımcı olursa çok sevinirim.

    Su basliktaki bilgilerden yararlanabilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari


  • @floryalı benim 2. Yılım. Ortalama 5 yıl sürüyor.. Yeni göçmenlik tasarısı geçtikten sonra umarım biraz olsa hızlanır. Şimdiden kolay gelsin, hayırlı olsun süreciniz.


  • @historian çok teşekkürler umarım biran önce süreç tamamlanır.Biz yeni başvuruyu yapıcaz I_130 formunu ve diğer evrakları online olarak mı yoksa posta yoluylamı gönderdiniz bize yol gösterirseniz çok seviniriz


  • @crazycells Cevap icin cok tesekkur ederim.

    Henuz vatandas degilim. 7 sene once green card ile geldim. Bu Ekim ayinda vatandaslik sinavim var. Umarim pandemiden oturu bu sinav tarihi/yemin toreni ertelenmez ve kisa surede pasaportumu alabilirim.

    Tuh ya, bu 5 sene durumu baya uzucu oldu. Supheli duruma dussek bile bir cozum bulmam lazim.


  • @floryalı Amerikada annemler tamamladı posta yoluyla.


  • Dedem amerika vatandaşı fakan babam değil, bende amerikan vatandaşlığı veya green card alabilirmiyim fikri olan varmı?

    dedem öz dedem yani bir üveylik söz konusu değil babam vatandaşlık almak istemiyor ondan ötürü ben almak istediğim halde alabilirmiyim?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum