@Handan Merhabalar.
Bizim banka hesabi acma hikayemiz birazcik farkli diger kisilerden. Benim esim Polonyali-Amerikali. ABD'de bankalar haricinde ayni bankalar gibi isleyen, banka statusunde olan ama adi "Credit Union" olan kurumlar var. Bu credit unionlar genelde belli bir kesimin bir araya gelip olusturdugu finans kurumlari. Bir cok farkli kesimin credit unionlari var burada. Yahudilerin olabilir, atiyorum Pennsylvania eyaleti ogretmenlerinin credit union'i olabilir, Colorado kamyon soforlerinin credit union'i olabilir.
Bizim acimizdan ise burada Polonyalilarin kurduklari bir credit union var. Benim esimin ailesi, esi dostu falan hep bu credit union'da hesaplari var. Oyle olunca esim yurtdisinda olmasina ragmen telefonla arayarak banka hesabimizi actik. Normalde banka hesabi acabilmek icin kisinin abd'de olmasi gerekiyor. Ama biz calistigimiz credit union'i arayinca, esim de lehce konusunca cok daha anlayisli oluyorlar.
Biz bu sekilde actik ilk banka hesabimizi. Hala da bu credit union'da hesaplarimizi tutuyoruz, hatta ilk kredi kartimizi da bu credit union uzerinden aldik.
Calisanlarin hepsi Polonyali. Musterilerin de %99'u polonyalidir zaten. Polonyalilarin dayanisma finans merkezi gibi birsey.
Turklerin kurdugu bir credit union var mi cok emin degilim. Umarim vardir, eger bulabilirseniz belki telefonla arayarak, Turkce konusarak bir turlu halledebilirsiniz.
Konud egil ama burda tekrardan yazmasam olmayacak, biz turkler olarak gercekten yurtdisinda hic kenetlenmis, birbirine yardim eden insanlar degiliz istisnalar haricinde. Burda polonyalilarin sistemlerini, birbirlerine nasil yardim ettiklerini, komunitelerini nasil koruduklarini gorunce imrenmemek elde degil. Ben Dubai'de de yasadim, orda da ayniydi olanaklar olcusunde. neyse, dert yanmis olayim bu arada.