• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Sinan Dayi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 1
    • İleti 23
    • En İyi 13
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Sinan Dayi

@Sinan Dayi

32
    İtibar
    117
    Profil Görüntülemeleri
    23
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Greensboro, NC

Sinan Dayi Takip etme Takip Et

Sinan Dayi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Tennessee

Merhaba, Ekim 2022 den bugune yasadigimiz Nashville ile ilgili bir kac kucuk not paylasayim,

Oncelikle ben beyaz yakali olarak Nashville merkezde global bir firmada makina muhendisi olarak calisiyorum. Is bulma surecini tasinmadan once Turkiye'de yuruttum ve spesifik olarak Nashville gibi bir tercihim yoktu, Amerika'nin her yerinde is ararken buradaki firmanin geri donusu ve is teklifiyle buraya yerlesmis olduk. Yani bilincli olmayan ama biraz da sansin yardimiyla dogru oldugunu farkettigimiz bir karar oldu.

Nashville'e tasinirken ne Tennessee ne de Nashville hakkinda olumu ya da olumsuz hicbir fikrim yoktu. Ise basladigim firmanin da yonlendirmesiyle yasanabilecek lokasyonlari belirledim ve en son Hermitage'da bir apartman kiraladim. Bir site icinde 2 odali ve kirasi su an icin $1500. Nashville merkeze trafik olmayan saatlerde 15 dk, trafik yogunsa 30-40 dk arasi. Onun disinda sadece sabah ve aksam karsilikli ucer seferi olan bir tren var ama yasadigim bolgeye pek yakin olmadigi icin hic kullanmadim. Sirketin onerdigi diger bolgeler ise Franklin, Brentwood, Mt Juliet bolgeleriydi,

Cocugumuz olmadigi icin okullarla ilgili net bir bilgim yok ama etrafimda tanistigim insanlar okul nedeniyle genellikle Franklin ve Brentwood bolgelerini tercih ediyorlar. Tabi diger bolgelere gore ev ve kira fiyatlari biraz daha yuksek. Onun disinda sehir merkezine yaklasik 1 saat mesafede Murfreesboro da var fiyatlarin daha uygun oldugu ancak okul bakimindan herhangi bir bilgim yok.

Is imkanlari acisindan sadece benim sektorumle alakali bilgim var, o da muhendis olarak firsatlarin cok genis oldugu. Global firmalar var (Amazon, Nissan, Cummins vs) yogun alim yapiyorlar, aslinda bu da Nashville bolgesinde ev ve kira fiyatlarini arttiriyor.

Tennessee'nin en buyuk avantaji maaslarda eyalet vergisinin olmamasi. Yani sadece federal vergi odeniyor, onun disinda ev vergileri de diger eyaletlere oranla daha dusuk (%0.65 civarlarinda). Satis vergisi Amerikanin en yukseklerinden biri (%9.75) ama Agustos basi Ekim sonu arasi temel gidada vergi sifirlaniyor.

Benim bu bolgede en sevdigim bir baska sey de dogasi, genellikle her yer yesillik ve orman. 1 saatlik araba yolculuguyla selale, gol gibi dogasi hic bozulmamis bolgelere ulasabilirsiniz. Doga yuruyusu, kosu seviyorsaniz burasi mukemmel. Havasi da yazin max 35°C ama kisin soguk olabiliyor hatta gecen hafta -20°C ye kadar dustu ama bu en fazla 1-2 hafta suruyor,

Guvenlik anlaminda hicbir zaman sikinti yasamadik, belli bolgeleri (Antioch, Madison vs) bize onermediler, detayini bilmiyorum o bolgelerde bulunmadim ama belki oralarda yasayip sikinti yasamayanlar da olmustur o nedenler herhangi bir onyargi da yaratmak istemiyorum,

Simdilik soyleyeceklerim bunlar, eger bir sorunuz olursa elimden geldigince cevaplamaya calisirim

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      Sinan Dayi
    • RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Merhaba, Unganlar randevusunda diğer arkadaşlardan farklı bir durum yaşamadığım için çok fazla uzatmadan; 28 Şubat 11:15 randevuma 10:00 civarında gidip gerekli evrakları verip, toplamda 48,5$+250$ ödeyerek raporumu ertesi gün 15:30 da aldım.
      10 Mart 10:45 konsolosluk randevuma da gitmeden önce kapının karşısındaki Kaktüs Cafe’ye girdim, içerisi %90 vize görüşmeleri olan arkadaşlarla dolu, telefonumu emanete verip 10:30 civarında konsolosluk önündeki sıraya girdim. Kontrolden geçip salonda soldaki masadan pasaportumu verip sıra numarası aldım, pasaportun arkasına etiket yapıştırıp beklememi söylediler.
      Sonrasında ilk numara yandığında 7 nolu gişede pasaportumu verip ödemeyi yaptım. Gişedeki çalışan Türk. Sonrasında sıra numaram tekrar yanınca sağdaki koridordan ilerleyip 9 nolu gişede evraklarımı teslim ettim ve görüşmeyi ingilizce yapacağımı belirttim.

• 2 adet fotoğraf
      • Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı (E-devlet)
      • Nüfus kayıt örneği – aile dahil (E-devlet)
      • Yüksek lisans diploması ve fotokopisi (Lisans ve lise diplomaları talep edilmedi)
      • Mali durumu gösteren bankadan aldığım evraklar
      • Askerliği tamamladığıma dair belge (E-devlet)
      • Vizenin gönderileceği adres

Evrakların teslimi sonrası yaklaşık 25 dk bekledikten sonra 6 nolu gişede numaram tekrar yandı, görüşmede öncelikle yemin edip parmak izi verdim. Sonrasında mevcut mesleğim, nerede yaşamak istediğim (iş dolayısıyla Michigan dedim -çok soğuk olabilir ceketini almayı unutma dedi 😊) orada herhangi bir akrabam olup olmadığını (olmadığını belirttim). Uzun süreli çalışma geçmişim olduğu için özgeçmişimin çok etkileyici olduğunu ve bankadaki birikimin de yeterli olduğunu belirtti. (Aynı gişede benden önceki 2 kişiyi mali durumdan dolayı AP’ye bıraktı. Ben yaklaşık 30 bin dolar gösterdiğim için gayet yeterli) Sonrasında vizenizi onaylıyorum tebrikler dedi ve görüşmeyi sonlandırdık.
      Bu süreçte sorularımıza sabırla yanıt veren adminlere çok teşekkür ediyorum. Umarım herkes sorunsuz bir şekilde vizesini alır.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      Sinan Dayi
    • Nashville TN de Türk Restaurantı için aşçı ilanı

Merhabalar,

Yakında açılacak olan Türk restoranı için aşçı/şef aranıyor. Kebap ve döner konusunda uzman olması bekleniyor, detaylar için iletişim
      Hakan Bey,
      [email protected]

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      S
      Sinan Dayi
    • RE: Family Sponsored Green Card (Aile sponsorluguyla Green Card almak)

Merhaba @crazycells
      Ben 2022 DV talihlisiyim ve kiz arkadasim (Turist vizesi ile giris yapti) ile Amerika'da evliligi 2023 Nisan ayinda (giristen 90 gun sonra) gerceklestirdik ve gerekli olan (I-485, I-765, I-131, I-864) formlarini posta ile, I-130 formu da online olarak gonderdik. I-765 formu onaylandi ve calisma iznini aldik. I-131 henuz onaylanmadi. Bugun I-864 ile ilgili yeterli gelir olmadigina dair mail aldik, sorularim sunlar;
      1- Uscis sitesinde 2 kisi icin belirtilen yillik gelir tutari min $24,650 gorunuyor (Tennessee'de ikamet ediyorz). Ben 2022 Ekim ayinda calismaya basladim ve 2022 icin W2 ile beraber gonderdigim formda bunun uzerinde bir gelir gosterdim, ancak Uscis hesabina baktigimda gonderdigim W2 formunun taranan belgeler arasina eklenmedigini gordum. Bunun disinda basvuruyu yaptigimiz Nisan 2023’e kadar olan paycheckleri de eklememe ragmen taranan formlarda onlari da gormedim. Degerlendirmeye alinmamis olabilir mi?
      2- Bankada belli bir miktar birikimimiz mevcut, 2022 de beyan ettigim W2 formu istenen min kazanctan fazla oldugu icin bankadaki miktari belirtme ihtiyaci duymadim. Simdi bankada bulunan min tutar gerekliliklerine baktigimda da gerekli minimum tutar ile beyan edilen tutarin arasindaki farkin en az 5 katini gostermem gerektigini gordum. Benim beyan ettigim zaten fazlaydi, bankada bulunmasi gereken en dusuk tutari nasil belirlemem gerekiyor?
      3- Anladigim kadariyla RFE’ye cevap icin tek bir hakkimiz var, risk almamak acisindan ne yapmam gerekiyor? Baska bir sponsor bulmak icin herhangi bir yakin tanidigim yok,
      Simdiden tesekkurler cevaplar icin,

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      S
      Sinan Dayi
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

@lina eger esiniz amerikan vatandasi degilse F2A statusunde AOS yaparak 3 ayda green card almaniz mumkun degil. Visa bulletinden takip ederek vize uygunluguna bakabilirsiniz. Son vize bultenine gore Uscis 8 Subat 2019 dan onceki dosyalara bakiyor.
      Evlilik surecini Amerikada yurutmenin en buyuk katkisi eslerin green card sureci boyunca beraber olabilmeleri. AOS basvurusu sonrasi kisa sure icinde calisma izni de geliyor ve eger sansliysaniz advance parole onayi da iceren combo card alip Amerika disina seyahat de edebilirsiniz. Su siralar calisma izni ve advance parole ayri degerlendiriliyor ve once calisma izni elinize geciyor.

S
      Sinan Dayi

@mserdarkilic ne yazik ki PD'nin sizin tarihiniz icin aktif olmasini beklemeniz gerekiyor. Eger buna ragmen I485 gonderirseniz size dosyanizi geri gonderecekler.

S
      Sinan Dayi
    • RE: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek

@lavita merhaba, 1 ay kaldık

S
      Sinan Dayi

Merhaba, esim isin tum formlari kendimiz doldurduk. PD Nisan 2023. Doldurduktan iki ay sonra I765 onaylandi ve calisma izni geldi, Temmuz ayinda RFE aldik saglik raporu ve I864 icin. Saglik raporunu zaten dahil etmemis sonradan gondermeyi planlamistik ama I864 sponsorluk formu icin bir Turk avukatla beraber calistik. Avukat sadece RFE cevabini gondermemize yardimci oldu. Aslinda onu da kendimiz yapabilirdik ama risk almak istemedik. Sonrasinda Aralik 2023 de seyahat izni onaylandi ve Ocak 2024 de I130 formu mulakatsiz bir sekilde onaylandi. I485 onayi icin de vize bulteninin aktif olmasini bekliyoruz.

Formlari doldururken forumdan ve youtube videolarindan cok destek aldik. Bir cok video formlarda adim adim ilerliyor, gayet aciklayici sekilde cevaplari veriyor. Birkac karisik gorunen kisimlarda da emin olmak icin bir kac farkli kaynaktan yararlandik. En onemli nokta formlarin guncel versiyonlarini takip etmek ve formlari harici linklerden degil de dogrudan USCIS sitesinden indirmek. Bunun disinda eger sorunuz olursa bildigim kadariyla yardimci olmaya calisirim.

S
      Sinan Dayi

Biz formlari doldururken benim de sadece 1 yillik tax return evraklarim vardi. Benim surecten anladigim kadariyla USCIS ozellikle en son yila bakiyor, tabii ki son 3 yilin dokumanlari destekleyici olacaktir ama biz de RFE cevabini avukatla hazirlarken sadece 1 yillik tax return bildirdik. Onun disinda is yerinden aldigim calisiyor belgesi, o tarihe kadar tum paystublari destekleyici olarak ekledik. Sonrasinda yeni yilda yeni tax belgelerini unsolicited documents kismina kendim ekledim. Bi katkisi olur mu bilmiyorum ama en azindan dosyayi destekleyebilecegini dusundum.
      Eger bir sponsor bulabiliyorsaniz cok daha iyi olur, bizim oyle bir sansimiz olmadigi icin bu yolu izledik.

S
      Sinan Dayi

@bernat I130 receipt notice yeterli. Onu da dosyalari posta ile gonderirken en one koyabilirsiniz.

S
      Sinan Dayi

Sinan Dayi tarafından gönderilen son iletiler

Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi,
      Mulakat soyle gelisti
      Ne zaman tanistiniz?
      Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz?
      Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik.
      Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi.
      Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir.

S
      Sinan Dayi

@alpha2015tr green card sahibinin cocuguyla ilgili surece hakim olmamakla beraber anladigim kadariyla kiziniza I130 basvurusu yapabiliyorsunuz ve 21 yasinin altinda oldugu icin bu da F2A kapsamina giriyor. Ancak I130 ona herhangi bir statu kazandirmiyor, bunun icin I485 doldurmaniz gerekiyor. Su anda date of filling F2A icin current oldugundan I485 ve I130 formlarini beraber doldurabilirsiniz. Surec cok uzun ama I485 alindi belgesi ABD icinde yasal olarak kalmasini saglayacaktir. Bunun disinda ABD disina cikmak icin Advanced Parole basvurusu da yapmaniz gerekiyor.
      90 gun suresi aile birlesimi icin bekleniyor ama cocuk icin boyle bir kural var mi emin degilim. Burada kilit nokta 21 yasindan once basvurmaniz vunku 21 yas sonrasi F2B ye donuyor dosya ve bekleme suresi cok daha uzun.

S
      Sinan Dayi

@alpha2015tr imzada guncelledim

S
      Sinan Dayi

@elifkocabay tesekkurler, biz sureci abd icinde yuruttuk. Acikcasi I130 icin ekstra bir sey yapmadik, 2024 Ocak ayinda onayladilar. Surec abd icinde ve disinda farkli ilerliyor anladigim kadariyla. Umarim siz de en kisa surede mulakat talebi alir vizenize kavusursunuz.

S
      Sinan Dayi

esimin dosyasinda da dun guncelleme oldu ve 26 Mayis'a randevu tarihi verildi. I130 2024 Ocak ayinda onaylanmisti, randevu sadece I485 icin gorunuyor.

S
      Sinan Dayi

Ekim bülteni açıklandı, f2a 1 Şubat 2024’e ilerledi

S
      Sinan Dayi

@bernat I130 receipt notice yeterli. Onu da dosyalari posta ile gonderirken en one koyabilirsiniz.

S
      Sinan Dayi

Biz formlari doldururken benim de sadece 1 yillik tax return evraklarim vardi. Benim surecten anladigim kadariyla USCIS ozellikle en son yila bakiyor, tabii ki son 3 yilin dokumanlari destekleyici olacaktir ama biz de RFE cevabini avukatla hazirlarken sadece 1 yillik tax return bildirdik. Onun disinda is yerinden aldigim calisiyor belgesi, o tarihe kadar tum paystublari destekleyici olarak ekledik. Sonrasinda yeni yilda yeni tax belgelerini unsolicited documents kismina kendim ekledim. Bi katkisi olur mu bilmiyorum ama en azindan dosyayi destekleyebilecegini dusundum.
      Eger bir sponsor bulabiliyorsaniz cok daha iyi olur, bizim oyle bir sansimiz olmadigi icin bu yolu izledik.

S
      Sinan Dayi

Merhaba, esim isin tum formlari kendimiz doldurduk. PD Nisan 2023. Doldurduktan iki ay sonra I765 onaylandi ve calisma izni geldi, Temmuz ayinda RFE aldik saglik raporu ve I864 icin. Saglik raporunu zaten dahil etmemis sonradan gondermeyi planlamistik ama I864 sponsorluk formu icin bir Turk avukatla beraber calistik. Avukat sadece RFE cevabini gondermemize yardimci oldu. Aslinda onu da kendimiz yapabilirdik ama risk almak istemedik. Sonrasinda Aralik 2023 de seyahat izni onaylandi ve Ocak 2024 de I130 formu mulakatsiz bir sekilde onaylandi. I485 onayi icin de vize bulteninin aktif olmasini bekliyoruz.

Formlari doldururken forumdan ve youtube videolarindan cok destek aldik. Bir cok video formlarda adim adim ilerliyor, gayet aciklayici sekilde cevaplari veriyor. Birkac karisik gorunen kisimlarda da emin olmak icin bir kac farkli kaynaktan yararlandik. En onemli nokta formlarin guncel versiyonlarini takip etmek ve formlari harici linklerden degil de dogrudan USCIS sitesinden indirmek. Bunun disinda eger sorunuz olursa bildigim kadariyla yardimci olmaya calisirim.

S
      Sinan Dayi
    • RE: Seyahat izniyle Türkiye'ye gitmek

@lavita merhaba, 1 ay kaldık

S
      Sinan Dayi