• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. pinkycsm
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    P
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 25
    • En İyi 5
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

pinkycsm

@pinkycsm

9
    İtibar
    35
    Profil Görüntülemeleri
    25
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

pinkycsm Takip etme Takip Et

pinkycsm tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba. 18 Ağustos Mülakat Deneyimimi önemli ayrıntılarıyla açıklayacağım. Mülakat saatim 08:15 deydi ve ben 7:30 gibi konsolosluk binasının önüne gelmiştim. 45-50 geçe gibi sıraya girdik ve pasaportlarımızı kapının önündeki personele teslim ederek isimlerimiz okunduğunda güvenlik bölümüne giriş yaptık. Annemle beraber gittiğim için eşyalarımı kapının önünde bekleyen anneme vermiştim. Orada tanıştığımız bir kaç kişi de anneme eşyalarını emanet etmek istedi ve annem kabul etti. Fakat durumu gören güvenlik görevlileri annemin yanına gelerek içeri girenlerin eşyalarını almasının yasak olduğunu hemen geri iade etmesi gerektiğini belirtti. İçeri girdikten sonra binaya ilerledim. Sırayla pasaportlarımızı teslim ettikten sonra okumamız için bir a4 kağıdı verildi okuduktan sonra kağıtları geri verdik. Akabinde ödeme için sıraya girmemiz gerektiğini söylediler. 330$ nakit getirmiştim yanımda hızlı bir şekilde ödememi yaptıktan sonra sıra numarası verildi. Sıra numaram yandığında evrak teslimi için bankoya ilerledim. Lise diplomamın Aslı, fotokopisi ve görevlilerin saydığı evrakları teslim ettikten sonra görevli evrakların tamam olduğunu söyledi. Fakat ds260 formumu açtırmamıştım ve güncellemem gereken önemli bilgiler vardı. 2022 Mayıs ayında Formu doldurduktan sonra Amerika’ya Wat öğrencisi olarak gitmiştim ve SSN almıştım. Fakat formu doldurduğum esnada ABD ye gittiniz mi sorusuna hayır Ssn iniz var mı sorusuna hayır işaretlemiştim daha gitmediğim için. Özellikle ssn kısmının güncellenmesini istiyordum. Bu sebeple daha önce abd ye gittiğimi ve SSN imin olduğunu belirttim görevliyle güncellemesi için. Görevli SSN kartımı istedi fakat yanımda getirmemiştim. O an çok panik yaptım çünkü getirmem gerektiğini hiç düşünmemiştim. Ssn numaram olmadan formu güncelleyemeyeceğini iletti sorun değil o zaman dedim fakat bunun gerekli olduğunu söyledi. Akabinde görevlinin yanına bir kadın görevli gelerek durumun ne olduğunu açıklamamı istedi. Formu doldurduğumda ssn imin olmadığını fakat şu an olduğunu belirttikten sonra neden girmedin o zaman vb sorular sordu. Tekrardan formu doldurduğum ayda ssn imin olmadığını bu sebeple orda yok yazdığını açıkladım. Mülakat dosyamın üzerine bir şeyler yazdılar ve mülakat için beklememi söylediler. Mülakat anına kadar çok gergindim çünkü bunun bir sorun olmasını istemiyordum. Kısa bir süre sonra mülakat sıram geldi bankoya ilerledim. İngilizce biliyordum ama sorulacak olan komplike soruları daha net ifade etmek için Türkçe mülakat istedim. Önce yemin ettirildi. Akabinde bekar mısın diye sordu. Sadece lise diplomamı görünce üniversitede okudun mu dedi evet dedim sonra hala öğrenciyim diye düzelttim. Ne zaman mezun olacaksın diye sordu aslında mezun olmam gerekiyordu 1 tane dersim kaldı sadece dedim çevirmen orda yani ne zaman, zaman vermen lazım dedi tek ders üç ders muhabbetlerini anlatıp lafı uzatmamak için 1 dönem sanırım dedim. Nerede yaşayacaksın dedi İngilizce cevapladım(Teksas) neden diye sordu geçen yaz 4 ay orda kaldığımı ve bir sürü arkadaş edindiğimi üstelik orayı sevdiğimi anlattım. Ne kadar para biriktirdin dedi söyledim. O sırada diplomamın aslını ve banka dokümanını alttan geri verdi. Dosyamın üzerindeki yazıyı okudu SSN ile ilgili sorun ne açıklar mısın dedi. Formu doldurduğumda SSN imin olmadığını fakat formu doldurduktan sonra J1 vizesiyle Amerika’ya gittiğimi ve şu an SSN imin olduğunu söyledim. Biraz durdu bunun bir sorun olacağını sanmıyorum vizen onaylandı 1 hafta PTT dedi. Hatta bunun bir sorun olacağını sanmıyorum dedikten sonra arkasını dönüp gitti o an bir sorun olduğunu sandım fakat kahve almaya gidiyordu sanırım bana vizen onaylandı demediğini fark edip geri döndü vizen onaylandı dedi. Vizemin durumunu kontrol edemiyorum visa statüs sayfasından sürekli hata alıyorum o yüzden herhangi bir sorun var mı kontrol edemiyorum. Umarım akabinde de bir problem olmamıştır ve pasaportum sorunsuz bir şekilde teslim edilir. Umarım herkesin görüşmesi sorunsuz bir şekilde geçer ve isteyen herkes vizesini alır. Forumda ve telegram grubunda kıymetli bilgileriyle bizi bilgilendiren herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasaydınız bu süreç şahsım adına asla bu kadar açık ve anlaşılır bir şekilde gerçekleşmezdi. İyi ki varsınız

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba, 12 haziranda abd ye giriş yapacağım ve re entry permit işlemlerine başlayacağım. Sormak istediğim bir kaç soru mevcut cevaplarsanız çok mutlu olurum. Öncelikle formu doldururken izlemenin tavsiye ettiğiniz videolar vb var mıdır? Kendim doldurmaya çalıştım ama form oldukça karışık geldi hata yapmak istemiyorum Türkçe bir video da bulamadım henüz. Ayrıca ödeme için kredi kartıyla ödeme yapabiliyorum sanırım. Fakat bununla alakalı bir yönerge bulamadım. Anladığım kadarıyla G-1450 formunu doldurup başvuru evrakları ile birlikte uscise postalayacağım değil mi? Belge ellerine ulaştıklarında parayı o şekilde mi çekecekler? Ve Türk bankasına ait bir kredi kartıyla işlem yapabilir miyim? Bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba. 19 Kasım 2023 tarihinde Miami havalimanından Amerika’ya giriş yaptım. Pasaport kontrolünde sarı evrağımı teslim ettim konsolosluk mülakatına girdiğimde hali hazırda hala öğrenci olduğum için (artık mezun oldum) zarfın üzerindeki kağıtta student/under 16 yazıyordu. Görevli ailen nerde dedi tek geldiğimi söyledim neden gelmediler dedi yani ben geldim sadece dedim ailen ne iş yapıyor dedi söyledim neden burda under 16 yazdığını sordu bilmediğimi söyledim (23 yaşındayım) daha sonra başka sorular da sordu ama sorduğu soruları anlamadığımı söyledim. En son lottery mi diye sordu evet dedikten sonra sarı evrağı da eline alarak beni takip et dedi. Havalimanı polislerinin yanına götürdü beni dosyamı onlara verdi. Polis onu takip etmemi söyledi ve farklı bir kapıdan geçerek içerisinin kalabalık olduğu vezne alanına geldik. Evrakımın üzerindeki adresin doğru olup olmadığını sordu. Doğru olmadığını söyledim yeni adresi ve yeni telefon numarasını yazarak oturup beklememi söyledi. Havalimanı polislerine teslim edildiğimde çok korktum açık olmak gerekirse prosedürün dışında bir şey mi var diye tedirgin oldum çünkü beni şifreli bir kapıdan içeri sokarak takip etmem gerektiğini söylediler sorguya falan çekileceğimi düşündüm ilk başta :D. Biraz oturduktan sonra veznedeki adam adımı okudu vezneye gittim. Hiç soru sormadı sorduysa da inanın şu an hatırlamıyorum bilgisayardan bir şeyler girdi o sırada greencard ücretini ödediğime dair dekontu dosyadan çıkarıp vermek istedim gerek yok diyip almadı. Daha sonra pasaportumun üzerine damga basarak you are good dedi. Gidebilir miyim dedim evet dedikten sonra o alandan çıkarak valizimi aldım. Amerika’ya ilk girişim değildi daha sonrasında rahat bir şekilde yolumu buldum. Türkiye’de sözleşmeli çalıştığım için henüz abd ye taşınamayacağım. Haftaya Türkiye’ye geri dönüyorum çünkü 2 haftalık izin almıştım. Sözleşmem haziran ayında bitecek ve bu sebeple ancak haziranda tekrar giriş yapabileceğim (ilk girişten 6 ay geçmiş olacak). Kartım arkadaşımın adresine postalanacak. Kendisinden kargo ile bana göndermesini rica edeceğim ama yine de eğer gönderemezse pasaportun üzerine basılan damga ile 1 yıl giriş yapabileceğimi okudum yukarıda. Damga da sadece 19 November 2023 ve Admitted yazısı dışında herhangi bir şey yok. Bu damga kartım olmadan 1 yıl giriş yapmam için yeterli değil mi? Ayrıca ilk girişten 6 ay geçtikten sonra ülkeye giriş yapmak sizce çok büyük bir sıkıntı yaratır mı? Çalıştığım firmadan sözleşmemi isteyip yeminli tercüman ile tercüme ettirerek ikinci girişte yanımda götürmeyi düşündüm. Çünkü sözleşme tarihim bitmeden işten çıkarsam firmaya yüklü bir tazminat ödemem gerekiyor. Konu hakkında bilgisi olanlar yorumlarını iletebilirse çok mutlu olurum. Giriş yapan herkes için hayırlısını diliyorum

Yolculuk içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm
    • RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Arkadaşlar merhaba. 2023 talihlisiyim geçen yıl ağustosta randevumu aldım ve 6 aylık taşınma vizemle Amerika’ya geldim. Daha sonra kartımın gelmesini beklemeden Türkiye’ye dönmem gerekti. Kartım Amerika’daki arkadaşıma postalandı. 2024 Haziran da taşınma vizemin üzerindeki damga ile tekrar ülkeye girdim ve iş aramaya başladım. Dün bir iş buldum ve işe başladım. Kadın ssn ve vize istedi. Ssn imi verdim ama greencardımın yanımda olmadığını vizemin fotokopisini çekebileceğini söyledim. Fakat kadın vizemin tarihinin geçtiğini beni böyle işe alamayacağıjı söyledi. Biliyorsunuz ki taşınma vizesi 6 aylık ve 2024 şubatta bitti o vize. Ama üzerindeki damga ile 1 yıl daha ülkeye giriş çıkış yapabiliyorum ve bu vizenin altında da yazıyor. Fakat kadına durumu yeterince açıklayamadım ve legal olmadığımı düşünüyor. Greencardım postada şu an ve ne zaman geleceği belli değil kargonuz gecikecektir diyor USPS de. Bugün tekrar işe gideceğim ve kadın greencardımı yanımda getirmemi söylemişti kartım olmadan legal olduğumu nasıl ispat edebilirim kendisine lütfen yardımcı olur musunuz

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm

@sunny evet biometric randevusu

P
      pinkycsm
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

arkadaşlar selam, J1 Vizem var ve 1 ay sonra yani 8 haziranda teksasa çalışmaya gideceğim. gittiğimde SSN çıkartacağım. Ama ds260 formumu şimdi doldurduğum için SSN sorusuna ne cevap vermeliyim? SSN'in var mı sorusuna hayır diyorum ve ardından ''Do you ever want the Social Security Administration to issue a social Security Number and card?'' diyor. Buna da No diyeceğim fakat mülakat sırası geldiğinde ve benim artık bir SSN'im olduğunda formdaki SSN bilgisinin güncel olmaması bir sorun olur mu? yani benim bu bilgiyi SSN aldıktan sonra güncellemem mantıklı mı sizce şu an formumu hiç submit etmeyip beklesem abd de ssn gelmesini. Ya da bu ufak bir değişiklik midir? yani mülakat esnasında artık bir ssn'im olduğunu söylesem problem ederler mi etmezler mi? SSN konusunda ne yapacağımı bilemedim şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm

pinkycsm tarafından gönderilen son iletiler

Merhaba herkese. Geçen sene temmuz ayında Amerika’da reentry sürecimi başlatarak türkşyeye dönmüştüm ve evraklarımın teslim adresini Ankara konsolosluğu olarak oluşturmuştum. Bugün checkstatus yaptığımda 1 ekimde evraklarımın adrese(?) gönderildiği trancking numberin UNAVAILABLE olduğu yazıyor. Ben bu evrakların hangi adrese gönderildiğini nasıl öğreneceğim? Eğer Türkiye’ye geliyorsa Ankara konsolosluğundan evraklarımın gelip gelmediğini nasıl öğreneceğim. Çok acil yardımlarınıza ihtiyacım var herkese çok teşekkür ederim

P
      pinkycsm

@sunny evet biometric randevusu

P
      pinkycsm

Merhaba. Başvurumu yaptıktan 2,3 gün sonra 8 Temmuz da uscis sms yollayarak başvurumun ellerine ulaştıklarını söyledi ve para çekimi kartımdan gerçekleşti 13 Temmuz da posta tarafıma ulaştı. Ve ardından 17 Temmuz da posta kutuma randevu bilgilerimin bulunduğu posta geldi. Fakat bu süreçte tarafıma hiç mail iletilmedi. Bu normal midir? Yoksa mail adresimi ben doğru yazdığım halde kendileri yanlış yazmış vs olabilir mi? Bu bahsettiğim süreçte gelen posta ve sms lerden sonra mail de gelmesi gerekiyor muydu? Eğer gelmesi gerekiyorsa ve bana gelmiyorsa mail için nasıl bir yol izleyebilirim. Çünkü şu an oturduğum adresten türkiyeye taşındığımda bura ile bir bağım kalmayacak. Şu an kullandığım telefon da usa ait bir numara. Döndüğümde tr hattımı kullanmaya devam edeceğim. Yani hem telefon numarasına hem de ev adresiyle iletişimi kaybedeceğim için sormak istedim. Randevum 25 Temmuza verildi bu arada süreç beklediğimden çok hızlı bir şekilde ilerledi.

P
      pinkycsm

Arkadaşlar part 1 de class of admission diye bir kısım var oraya ne yazmamız gerekiyor acaba

P
      pinkycsm

@Serapp Serap hanım yanıtınız için teşekkür ederim. Ülkeye ilk girişimi kasım 2023 de yaptım. 2 hafta abd de kaldım fakat kartım postalanmadı yıllık izin aldığım için dönmek zorunda kaldım. İkinci gelişimde ise kalacak yerimi başka eyalette ayarladığım için arkadaşımın kaldığı eyalette uzak olduğu için maalesef böyle bir plan yapmadım. Arkadaşım 21 inde usps ile kargoya verdi fakat sistem kargonun ne zaman geleceğinin belli olmadığını ve şu an sorgulanmaya uygun olmadığını belirtiyor normalde dün elime ulaşması gerekiyordu. Postada herhangi bir sorun olacağını akıl edemedim çünkü abd de zaten her şey posta yoluyla halloluyor fakat benim şansızlığıma denk geldi. Bugün managerima bu şekilde durumu ileteceğim tekrar cevabınız için çok teşekkür ederim

P
      pinkycsm

Arkadaşlar merhaba. 2023 talihlisiyim geçen yıl ağustosta randevumu aldım ve 6 aylık taşınma vizemle Amerika’ya geldim. Daha sonra kartımın gelmesini beklemeden Türkiye’ye dönmem gerekti. Kartım Amerika’daki arkadaşıma postalandı. 2024 Haziran da taşınma vizemin üzerindeki damga ile tekrar ülkeye girdim ve iş aramaya başladım. Dün bir iş buldum ve işe başladım. Kadın ssn ve vize istedi. Ssn imi verdim ama greencardımın yanımda olmadığını vizemin fotokopisini çekebileceğini söyledim. Fakat kadın vizemin tarihinin geçtiğini beni böyle işe alamayacağıjı söyledi. Biliyorsunuz ki taşınma vizesi 6 aylık ve 2024 şubatta bitti o vize. Ama üzerindeki damga ile 1 yıl daha ülkeye giriş çıkış yapabiliyorum ve bu vizenin altında da yazıyor. Fakat kadına durumu yeterince açıklayamadım ve legal olmadığımı düşünüyor. Greencardım postada şu an ve ne zaman geleceği belli değil kargonuz gecikecektir diyor USPS de. Bugün tekrar işe gideceğim ve kadın greencardımı yanımda getirmemi söylemişti kartım olmadan legal olduğumu nasıl ispat edebilirim kendisine lütfen yardımcı olur musunuz

P
      pinkycsm
    • RE: Soyisim değişikliği hk.

Merhaba, şu an bekarım ve 2023 Ağustos da aldım greencard ve ssn. Re-entry permit yapmak için Usa’dayım. Aklıma takılan bir soru var. Türkiye’ye döndükten 1 sene sonra evlenmeyi planlıyorum. Fakat o sürede çoktan re entry permit başvurum yapılmış olacak. Evlendiğimde soyadım değiştiğinde hem greencardım da hem de re-entry permitimde eski soyadımın olması bana nasıl sorunlar çıkarır? Ya da bir problem yaşamamamk için neler yapmam gerekir ?

Greencard Loto Başvurusu Soruları içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm

Merhaba. I-131 formunu doldururken tüm yazıları büyük harflerle mi yazmak lazım? Birde ismimde ve soyismimde Türkçe karakter bulunmakta bunları İngilizce karakter olarak mı yazmalıyım örneğin AYŞE yi AYSE olarak. Ayrıca Part 1 kısmında 6.Class of Admission sorusu var. Buraya ne şekilde cevap vermek lazım? Formun nasıl doldurulacağını göreceğim detaylı bir video var mı bildiğiniz? Ya da bu konuda danışmanlık alınabiliyor mu acaba? Cevaplarınız benim için çok önemli şimdiden çok teşekkür ederim.

P
      pinkycsm

Merhaba, 12 haziranda abd ye giriş yapacağım ve re entry permit işlemlerine başlayacağım. Sormak istediğim bir kaç soru mevcut cevaplarsanız çok mutlu olurum. Öncelikle formu doldururken izlemenin tavsiye ettiğiniz videolar vb var mıdır? Kendim doldurmaya çalıştım ama form oldukça karışık geldi hata yapmak istemiyorum Türkçe bir video da bulamadım henüz. Ayrıca ödeme için kredi kartıyla ödeme yapabiliyorum sanırım. Fakat bununla alakalı bir yönerge bulamadım. Anladığım kadarıyla G-1450 formunu doldurup başvuru evrakları ile birlikte uscise postalayacağım değil mi? Belge ellerine ulaştıklarında parayı o şekilde mi çekecekler? Ve Türk bankasına ait bir kredi kartıyla işlem yapabilir miyim? Bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

P
      pinkycsm
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba. Greencardım var ama Türkiye de yaşıyorum ve şu an yerleşik olarak taşınmayı düşünmüyorum. Seneye sevgilimle evlilik sürecine girmeyi planlıyoruz. Evlenmeden önce sevgilim turist vizesi alsa evlendikten sonra Amerika’ya giriş yapmak istediğimiz de ben greencardlı olduğum için eşimin turist vizesi iptal edilir mi yoksa sıkıntısız bir şekilde turist vizesi bitene kadar ülkeye giriş çıkış yapabilir mi?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      P
      pinkycsm