Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Mehmet-ynd

Kayıp Lise diplomaları için deneyiminiz bizim için çok önemli, öncelikle teşekkür ederim paylaştığınız için tüm süreci de bekliyorum.

1. sıradaki lise diploması suretinden kasıt nedir. Ben okuldan QR kodlu olanı aldım. Başkada belge vermiyorlar ama diplomamın fotokopisi bende mevcut. onaylı diploma nasıl oluyor biraz açarsanız sevinirim.

• Kısaca Hong Kong Mülakat Sürecim

Dosya numaram 5 binlerde olduğu için Ankara’yı bekledim ancak riske atmanın gereksiz olduğunu düşünerek dosyamı Viyana taşıdım. Viyana’ya Mail attım her zaman çok kibar ve iyi şekilde cevap verdiler. Ancak şengen vizesinden Red yedim. Hemen hiç vakit kaybetmeden neredeyse Dünya’daki bütün konsolosluklara mail attım. Fas haricinde hepsi olumsuz yanıt verdi. Ancak Fas okuduğum kadarıyla genelde sorun yaşatıyormuş bu yüzden en son seçenek olan Hong konga mail attım ertesi günü kabul aldım. Şubat ayı gibi randevu mu aldım. Sağlık raporu için doktora başvurdum ancak yine önüme engel çıktı ciğerlerimde leke gözükmüş. Balgam testi verdim 2 ay beklememi söylediler. Sonuçlarım negatif geldi ancak ikinci doz aşılarımı olmam için beni davet ettiler.(Emir büyük yerden gelince gitmek zorunda kaldım) aşılarımı yaptırdım tekrar Türkiye’ye döndüm. Raporumun hazır olduğunu gelip almam gerektiğini ve konsolosluğa randevu için mail atmam gerektiğini söylediler. Hepsini yaptım ve sonunda dün randevuma girip bugün vizemi aldım.
    Mülakattan Önce Benden Alınan Belgeler :

Lise diploması
    Vukuatlı aile nüfus belgesi
    Doğum belgesi
    4 fotoğraf
    Sicil kaydı
    Askerlik belgesi
    (Hepsi İngilizce ve Türkçe)

Mülakat aşamasındaki sorular :

Adın soyadın nasıl okunuyor ?
    Ne işle uğraştın?
    Ne iş yapacaksın? (bunu sormadan söyledim galiba o yüzden sormadı)
    Daha önce vize reddi yedin mi ?
    Suç işledin mi? Hapse girdin mi?
    1 yıldan fazla başka bir ülkede yaşadın mı?
    Kaç ülke gezdin?

En sonunda da vizenizin onay alması için öneride bulunacağım 3-5 güne haber bekle dediler ( vizeyi ertesi gün aldım)

Bunun dışında konaklama uçak bileti gibi fiyat odaklı şeyleri yazmak ve düşünmek dahi istemiyorum. Toplamda 6 kere seyahat edip (+aktarmalı uçuşlar dahil değil) 1 aya yakın konakladım varın siz düşünün dostlar çünkü ben düşününce iyi olmuyorum 😃

İnsanları çok kibar ve görüntüsü çok güzel olsada şehir çok kötü kokuyor, hele bir meyve var durian adında her yerde satılıyor ve resmen sulu çöp kokusu + tuvalet kokusu gibi (Allah günah yazmasın)

Bana göre en ucuz yiyecekler 7 elevende ki hazır sandiviçler ve mc donaldstaki tavuk hamburgerdi .

Evet bu kadardı arkadaşlar her şeyi anlattım bitti . Bende bittim sayılır 😃 Amerika da konaklamalar çok pahalı ucuzlar var ancak yorumları çok kötü hamamböceği,tahtakurusu, fare dolu daireler ucuz ne yapacağım nerde kalacağım inanın hiç bilmiyorum. Gideceğiz göreceğiz

Saygılarımla.

• @alparslan34 gözünüz aydın.Yolunuz açık olsun

• @DenizMaths teşekkürler hepimizin umarım

• @ugurbocegi çok teşekkür ederim ya, pek çok soruya cevap oldunuz, siz de @halteran da, iyice inceleyeceğim ona göre karar alacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@alparslan34 hem geçmiş olsun, hem de gözünüz aydın. İmzanizi da aktardığınız detaylar doğrultusunda güncellerseniz sizden sonraki talihlilere ışık tutacaktir. Bundan sonraki süreçte bol şans 🍀

• ⭐⭐⭐

@alparslan34
    Yeni kıtada yeni hayatınızda şans hep yanınızda olsun..🍀

• Ankarafa önümüzdeki hafta mülakata giricem sormak istediğim banka hesap dökümünü mülakattan 3-5 gün önce alsam problem oluyormu evraklar mülakattan kaç gün önceye kadar alınabiliyor

• Cevap: DV2025 Mülakat Deneyimleri
    arkadaşlar herkese merhaba ben 6800. sıradayım. sizlere iki sorum olacak. sizce bu sıralarda türkiyeden mülakat tarihi alabilir miyim-yoksa dosya taşımamı mı önerirsiniz? ikinci sorum ise bu yavaşlıkta gitse bile sanki ağustos veya eylül ayında mülakat maili alabilirim gibi geliyor, bu mail geldiğinde bana 1 ekime gününe kadar mı mülakat günü vericekler yoksa gene herkese yapıldığı gibi 2 ay sonrasına mı gün vericekler. 1 ekim tarihini geçen bir mülakat günü verildiğinde gene hakkımı kaybetmiş olacağm diye düşünüyorum. o yüzden tecrübeli arkadaşlardan ricam ağustos-eylül ayında mail alınca sizleri sıkıştırıyolar mı o süreç nasıl oluyor bunları cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

• @alparslan34 Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar 🙂

Önemli bir ayrıntı var, balgam testini hangi tarihte verdiniz ve tam ne zaman sonuç çıktı acaba? Son aylarda bu bilgi çok kritik olabilir...

• @alparslan34 hayırlı olsun çilekeş vize alanlardan oldunuz. Bunda sonraki hayatınız inşallah kolay olur. Pensilvanya için web hakkında bilgi lazım olur ise yardımcı olurum. Her eyalette bölge bölge yi/kötü pahalı ucuzluk değişiyordur kesin, biz öyle gördük. Bekarsanız daha kolay ama çocuk felan var ise okul gibi faktörler devreye giriyor

• ⭐⭐⭐

@bayram34
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Flight101 Flight101 
  • ⭐⭐⭐

@Furkan-Batuhan-Çetin
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• @ATS16 teşekküre ederim. İmzayı düzeltmeye çalıştım ama olmadı. tekrar deneyeceğim

• @Flight101 teşekkür ederim

• @cttl Merhaba , 17 şubatta balgam testine girdim 3 gün üst üste gittim. 19 şubatta bitti testler

19 nisanda sonuçlarım çıktı. Sonuç olarak 2 ay gibi bir süreç geçti.

• @akara teşekkür ederim. bilgilerinizden faydalanmak isterim çünkü harıl harıl eyalet arıyorum

• @Murat-c
    ARKADAŞLAR HONGKONG İÇİN YAZIYORUM...
    herkese faydalı olması dileğiyle.
    LİSE DİPLOMAM KAYIP olduğu için bu işlemleri yaptım

1. BELGE ADI: LİSE MEZUN BELGESİ;
      QR KODLU ve bu belgeyi genelde okuduğunuz okuldan, yada arşivin bulunduğu okuldan alabilirsiniz. Belgenin alt kısmında ,
    • Doğrulama Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/meb-ebys
      Şeklinde bir ifade var buna dikkat edilmeli .

• Bu belgeyi aldıktan sonra ben ilçe milli eğitim müdürlüğüne ısrarlarım sonrası mühür imza yaptırdım yetinmedim ( 3 nüsha çıkarmıştım) 1 nüshasının dil çevirisini yaptırıp apostil yaptırdım. :))

*** 2. Belge:: LİSE DİPLOMASI SURETİ** diplomam kayıp olduğu için kayıp dilekçesi verip 1 kereye mahsus okul A4 kağıda lise diploması sureti başlığıyla. En üstte dilekçe,gerekçe, altında Diploma bilgilerinin olduğu belge verip imza mühür basıp teslim ediyor.

• Bu belgeye yapığım işlem: okul müdürünün imzası ve mühürü var ama apostil yaptırmak için yeterli değil.
      Bu belgede ilçe milli eğitim müdürlüğü imza mühür yaptırılmalı sonra dil çevirisi sonra apostil ( normalde hongkong apostil istemiyor) ama ben sağlama almak için yaptırdım.

Not: lise diploması suretini aldıktan sonra kopyasınıda alıp tedbir amaçlı okuldan aslı gibidir yaptırdım. Tüm işlemleri en az 2 şer nüshalı yaptım ( tamamen keyfi ).

• Son olarak LİSE TRANSKRİPT i onuda çok sonradan öğrendim. Okula yine gittim rica minnet hazırlattım normalde vermeyebiliyorlar. Sağolsun iyi birilerine denk geldik.
      Onuda okuldan aldım yine milli eğitim müdürlüğü imza mühür dil çevirisi . Bunada apostil...
      BUNDAN SONRASI
      Hongkong a taşıma talebinde bulundum onaylandıktan sonra lütfen e-devlette sorgulanabilir eğitim bilgilerinizi pdf olarak gönderin dediler.
      Tüm eğitim belgelerimi lise + üni. PDF olarak tarayıp mail attım. Sağlık muayenesini olana kadar başka
      Herhangi bir mail gelmedi. Mülakata 15 gün kala ANKARA Hongkong taki mülâkat için lise diploması teyidi başlığıyla bende QR kodlu Lise MEZUN BELGESİ ni istedi hemen yolladım. Maile cevap gelmedi. Sadece iletildi.
      ***** Mülakat GÜNÜ ****
      TERCÜMAN BERAT beyi tutmuştum iyi bir arkadaş.
      Evrak teslimi yaparken sadece lise diploması sureti ve kopyasını istedi başka bişey istemediler.
      Mülakat 5 dk sürmedi.
      1.türkiye dışında başka ülkede bulundunuzmu
      2 mesleğiniz nedir
      3 okuduğunuz en yüksek öğrenim dereceniz nedir.
      4 kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz
      5 vizenizi onaylanması için önereceğim.
      İyi günler.
      Bende ne olduğunu anlamadım:))
      YEŞİLKARTFORUM başka bir danışman yada kaynak aramaya gerek duymadan yeterli oldu. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

• @Flight101 merhabalar ben 2025 talihlisiyim kendi yeşilkartforum imzamı oluşturmak dışında yukarıda dediğiniz şeyleri yaptım (2025 için) ve aktif olarak da okumaya gayret ediyorum. şu an 4900 lerde olan sıralamanın 6800 e gelip gelemeyeceği ya da mail gelse bile beni 1 ekim gününe kadar sıkıştırıp sıkıştırmama durumu hakkında bir şey okuyamadım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

• @YasinKsk Merhaba,

Bende dosyamı Tiflis'e taşımak istiyorum ancak oturum yada çalışma izni istiyor mu onu öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilir misin?

Şimdiden teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |