• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. alparslan34
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 109
    • En İyi 18
    • Tartışmalı 10
    • Gruplar 0

alparslan34

@alparslan34

43
    İtibar
    319
    Profil Görüntülemeleri
    109
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

alparslan34 Takip etme Takip Et

alparslan34 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Kısaca Hong Kong Mülakat Sürecim

Dosya numaram 5 binlerde olduğu için Ankara’yı bekledim ancak riske atmanın gereksiz olduğunu düşünerek dosyamı Viyana taşıdım. Viyana’ya Mail attım her zaman çok kibar ve iyi şekilde cevap verdiler. Ancak şengen vizesinden Red yedim. Hemen hiç vakit kaybetmeden neredeyse Dünya’daki bütün konsolosluklara mail attım. Fas haricinde hepsi olumsuz yanıt verdi. Ancak Fas okuduğum kadarıyla genelde sorun yaşatıyormuş bu yüzden en son seçenek olan Hong konga mail attım ertesi günü kabul aldım. Şubat ayı gibi randevu mu aldım. Sağlık raporu için doktora başvurdum ancak yine önüme engel çıktı ciğerlerimde leke gözükmüş. Balgam testi verdim 2 ay beklememi söylediler. Sonuçlarım negatif geldi ancak ikinci doz aşılarımı olmam için beni davet ettiler.(Emir büyük yerden gelince gitmek zorunda kaldım) aşılarımı yaptırdım tekrar Türkiye’ye döndüm. Raporumun hazır olduğunu gelip almam gerektiğini ve konsolosluğa randevu için mail atmam gerektiğini söylediler. Hepsini yaptım ve sonunda dün randevuma girip bugün vizemi aldım.
      Mülakattan Önce Benden Alınan Belgeler :

Lise diploması
      Vukuatlı aile nüfus belgesi
      Doğum belgesi
      4 fotoğraf
      Sicil kaydı
      Askerlik belgesi
      (Hepsi İngilizce ve Türkçe)

Mülakat aşamasındaki sorular :

Adın soyadın nasıl okunuyor ?
      Ne işle uğraştın?
      Ne iş yapacaksın? (bunu sormadan söyledim galiba o yüzden sormadı)
      Daha önce vize reddi yedin mi ?
      Suç işledin mi? Hapse girdin mi?
      1 yıldan fazla başka bir ülkede yaşadın mı?
      Kaç ülke gezdin?

En sonunda da vizenizin onay alması için öneride bulunacağım 3-5 güne haber bekle dediler ( vizeyi ertesi gün aldım)

Bunun dışında konaklama uçak bileti gibi fiyat odaklı şeyleri yazmak ve düşünmek dahi istemiyorum. Toplamda 6 kere seyahat edip (+aktarmalı uçuşlar dahil değil) 1 aya yakın konakladım varın siz düşünün dostlar çünkü ben düşününce iyi olmuyorum 😃

İnsanları çok kibar ve görüntüsü çok güzel olsada şehir çok kötü kokuyor, hele bir meyve var durian adında her yerde satılıyor ve resmen sulu çöp kokusu + tuvalet kokusu gibi (Allah günah yazmasın)

Bana göre en ucuz yiyecekler 7 elevende ki hazır sandiviçler ve mc donaldstaki tavuk hamburgerdi .

Evet bu kadardı arkadaşlar her şeyi anlattım bitti . Bende bittim sayılır 😃 Amerika da konaklamalar çok pahalı ucuzlar var ancak yorumları çok kötü hamamböceği,tahtakurusu, fare dolu daireler ucuz ne yapacağım nerde kalacağım inanın hiç bilmiyorum. Gideceğiz göreceğiz

Saygılarımla.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      alparslan34
      alparslan34
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Bugün itibariyle Miamiye giriş yaptım. Önce bi ev kiralamıştım bir ev sahibi vasıtasıyla Green Kartım oraya gidicekti ancak son anda adamın işi çıktı . Ondan sonra aynı şekilde Austin den birini buldum. Havaalanına girişte o adamın adresini verdim ancak adam asla cevap vermedi. Bu yüzden kartım o adrese gitmeden hemen benim başka bir adres bulmam ve adresimi değiştirmem gerekiyor. Otel vs. Bulacağım artık (kart otel adresine gider mi bilgisi olan söylesin lütfen 🙏)
      Ve gelelim bir büyük olaya daha 2 airbnb tarafından dolandırıldım. Bunu beni airbnb evime götüren Uber sürücüsü Jonathan kardeşim sağolsun söyledi. Bulunduğum bölge suç diyarıymış (Miami garden) ancak evin airbnb yorumları çok iyiydi. Adamlar fake hesap açıp 5 yıldız veriyormuş. Jonathan bana suç haritasını açtı ve o bölgeyi gösterdi. Şok oldum hemen yolu değiştirdim 3 günlük havalimanına yakın holıdayinn da konaklamaya başladım şuan. Airbnb kullanacaksanız veya herhangi bir şey önce evi görmeyi teklif edin. Şuanda hevesten çok hayali kırıklığı yaşıyorum. Umarım değişir

alparslan34
      alparslan34
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dosyasını Hong Kong'a taşıyacak olan arkadaşlar okusun.

Hong Kong dosyamı taşımayı kabul etti ve kendi mülakat tarihimi belirlemem ve pasaport numaramı girmem için beni Us Schedule Visa adlı siteye yönlendirdi. Türkiye'den bu siteye asla giremiyorsunuz. Forumdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine VPN kullandım ve bu durumu daha kötüleştirdi çünkü üye olduğumda dosyam yanlışlıkla Malezya profiline kayıt oldu. Şimdi bu durumu düzeltmeye çalışıyorum. Malezya'yı aradım ve mail attım ancak çok yoğunlar ve telefondaki kişinin ingilizcesi hint aksanı gibi anlaşılmıyor. Süreci bekliyoruz. özet olarak bu linki size atarlarsa VPN kullanmayın ve Türkiye'den bu siteye erişim olmadığını ve yardımcı olabilir misiniz diye sorun. Bana Hong Kong'a gelin siteyi buradan açın dediler ancak ben gelemem dedim. Dosyanız Malezya'dan buraya geldiğinde size yardımcı olmaya çalışacağız dediler. Yine olmazsa mecbur Hong Kong'a yolculuğum erken başlamak zorunda olacak.

alparslan34
      alparslan34

@ATS16 Çözümü buldum çok komik bir şekilde 😃
      adım 1 : bütün bilgilerinizi not defterinize yazıyorsunuz
      adım 2 : hızlıca boş olan bilgileri kopyala-yapıştır yapıyorsunuz.
      adım 3 : ödeme ekranına yönlendiriliyorsunuz.

hızlıca beklemeden yazmak çok önemli

alparslan34
      alparslan34

@ATS16 cevap geldi Your file is still in transferring. şeklinde

alparslan34
      alparslan34

@Flight101 tamam arkadaşlar teşekkürler. sayenizde sorunu buldum. buradaki bir üye Vpn kullan demişti ben ve ben kullandığım için benim ip adresimi engellemiş site. Teşekkürler cevap veren dostlara

alparslan34
      alparslan34
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@mehmetgreen App store ve Google Play de US. Army ASVAB Challenge uygulaması var

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      alparslan34
      alparslan34

Merhabalar,

Çok Sağ olsunlar Viyana tarafından randevu tarihim belli oldu. Ancak açık şengen randevusu bulamadığım için ertelemek zorunda kalacağım. Dosya taşımak isteyenler için faydalı olabilir diye söylüyorum. Tarihlerinizi ayarlamaya çalışın.

alparslan34
      alparslan34
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@kngslyr06 Görev yeriniz ABD'de ise Active Duty -National Guard gibi görevlerdeyseniz ikinci bir iş yapabiliyormuşsunuz. Ancak Mesleğinizden bahsetmemeli ve üniforma giymemeliymişsiniz.
      https://www.quora.com/Can-members-of-the-military-work-for-Uber

Samantha Peterson  /  Mar 29, 2021

Can Active-Duty Members Work Part-Time or Have Side Hustles?

Can Active-Duty Members Work Part-Time or Have Side Hustles?

Can active duty military service members have a part-time job or a side hustle, working for Uber, freelancing, or as a solopreneur?

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      alparslan34
      alparslan34

@evrentnrkl umarım. cevaplarını bekliyorum

alparslan34
      alparslan34

alparslan34 tarafından gönderilen son iletiler

@aliaytac41 1000 doları olan ben değilim arkadaş öyle yazmış lütfen okuyarak cevap verin .

alparslan34
      alparslan34

@BERKE-Güngöroğlu Siz önce Amerika’ya girin 1000 dolarla geçinin bakalım görelim sizi sonra yazarsınız buraya mücadelenizi. Başkalarının neler yaptığını anlatmak yerine 🙂 parası olmadan mücadele edenler sokakta yatıp kalkıyor öyle büyüyor neden kendimi öyle bir duruma sokayım ben ? Bol bol okuyun siz en iyisi

alparslan34
      alparslan34

@BERKE-Güngöroğlu KARDEŞİM asıl sen yanlış anlamışsın okumanda problem var sanırım. Parası olan adama dediklerim dokunmaz, bunca zaman biriktiren varsa mal varlığını satan insan ilk geldiğinde zaten sorun yaşamadan atlatır süreci. Benim, bizim gibi hiç bir şeyi olmayıp gelenler için dediklerim tamamen kimsenin hakkına falanda girmiyorum sen becerikli ol orda yaşa bu üslupla seni almamaları lazım aslında da neyse.

alparslan34
      alparslan34

@rasitcenngiz evi arabası altını olan insanlar için değil yazdıklarım. Tekrar okursanız anlarsınız

alparslan34
      alparslan34

Arkadaşlar konu çok farklı yerlere gelmeye başlıyor. Bu söylediklerim okuyanlara ders olur belki benim gibi heves edip gerçekleri görür ona göre hazırlanıp gelirler ya da gelmezler. Ben kimseye sakın gelmeyin demiyorum. Sadece bütün sevdiklerinizi, sevdikleriniz yoksa bile, varsa düzenli işinizi bırakıp buraya gelmek veya zaten işiniz yoksa 0 parasız buraya gelmek akıl mantık işi değil. Gelecekler buna dikkat etmeli. Eğer tanıdığınız yoksa buraya gelmek için sizin gerçekten büyük bir paraya ihtiyacınız olacak. Burda yaşayan hiç kimse hayatım sorunlu her şey berbat diyip durumunu kötülemez. En sonunda yine kendi bildiğinizi yapacaksınız dikkatli olun. Türkiye de bunca yıl diş sıkan adamın dişleri zaten kırılmıştır. Bir daha diş sıkarsa maddi ve manevi açıdan yine içeri girersiniz. Buraya yazıyorum çünkü benim sürecim diğer arkadaşlara da yol gösterir daha dikkatli seyahat ederler. İnsanların benim dediklerimle moralini bozacaklarını düşünmüyorum ekstra bilgilendirme her zaman iyidir

alparslan34
      alparslan34

@aliaytac41 anlatmak istediğimde bu Uber yapmak ve dişimizi sıkmak 30 yıl boyunca hep sıktık dişimizi ben saldım başkası sıksın Allah hayırlı etsin. Başkasının hakkını yediğimi düşünmüyorum sonuç olarak buraya giriş yaptım ve düşüncem değişti . 1 yıl Uber bilginizde sanırım doğru değil.

alparslan34
      alparslan34

@MomisCan evet teşekkürler bende kimsenin morali bozulmasın diye ekledim zaten. Paranız olmadan yola çıkmayın gerçekçi olmak lazım kira fiyatları çok pahalı ucuza bulduğunuz yer hamamböceğinden, yatakböceğinden geçilmiyor 4 kişiyle bir ev tutsanız hem mental hem fiziki rahat edemiyorsunuz. Araba almak isterseniz başta yine para lazım depozito kira yemek derken 4-5 sene dişimi sıkayım diyip düşününcede paranın sevdiklerimden daha değerli olmadığını düşünüyorum. Giden 5 sene oluyor Yaşlanıyorum. Geç gelen paranın ve huzurun bir önemi kalmıyor . Evli olanlar hemen eşiyle gelemiyor bir de onun için gurbet çekiyorsunuz . Eşinizle gelseniz 2 kat para gidiyor.Bu benim düşüncemdi asla kimsenin moralini bozmak istemem sadece duygularımı ve yaşadıklarımı bir yere yazmam gerekiyordu.

alparslan34
      alparslan34

@MomisCan evet çünkü her şey ortadaydı döndüm bir arkadaşla gelmiştik ilk sefer, o kaldı ben döndüm Görünen köy kılavuz istemiyor. Arabayla Uber yapmak istemiyorum ya da Amazon’da çalışmak o yüzden çok hevesim kalmadı

alparslan34
      alparslan34

Evet arkadaşlar hep bu Amerika’dan niye geri döner insanlar diye şaşırırdım. Şimdi başıma geldi. Geri döndüm Amerika’dan kültürünü sevmedim, evlerdeki rahatsızlığı sevmedim(böcek sorunu hırsızlık sorunu küf sorunu yöneticilerin ilgisizliği sorunu), en zengin muhitte bile yürüyerek gezemezsin evsizler peşine geliyor. Araba şart
      E yeni geldik araba alamıyorum. Lise mezunuysanız ve İngilizceniz orta seviyeyse kesinlikle iş bulmadan ya da bir tanıdığınız olmadan gelmeyin. İlk başlarda Paranız yoksa zaten hiç gelmeyin erir gidersiniz. Temkinli olun adım atar atmaz zengin olmuyorsunuz iş bulmuyorsunuz. Ben öyle sandım bir hata yaptım. (olduğu kadar Amerika’daki evden çalışma işlerini kovalıyorum Türkiye’den çalışırım diye ama onlarda zor olmuyor ) Sonuç olarak memleketime dönüyorum. İleride belki pişmanlık duyarım evet ama son kararımı verdin. Bu sadece benim tecrübemdi belki sizinkisi farklı ve daha güzel olur içinizi sıkmayın. Herkese bol şanslar

alparslan34
      alparslan34

Merhaba, Amerika’ya girdikten sonraki adres değişikliği yapmak istiyorum Online olarak yaptım değişikliği bir de Form AR-11 doldurup göndermem mi lazım ? Cevap verirseniz teşekkürler

alparslan34
      alparslan34