Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu başlık, DV2024 süreci ile alakalı bütün sayısal verilerin tek bir çatı altında toplanması amacıyla oluşturulmuştur.

    talihlilerin; yayınlanan vize bültenleri, aylık vize istatistikleri, caseler arası boşluklar ve buna benzer bütün verileri kolayca ulaşabilmesi amaçlıyla bu tip verileri burada paylaşacağız.

    sizlerden ricamız, DV2024 ile alakalı aklınıza takılan bütün istatistiki bilgileri burada paylaşıp bu başlık altında sormanız.

    geçen yılın istatistiklerini görmek için bu başlığı başlığını inceleyebilirsiniz.

    çeşitlilik vizesi (DV) için ülke, bölge ve genel kota konuları için lütfen bu iletiyi inceleyin.

    Kimin dosyasına ne zaman mulakat tarihi verilecegini ogrenmek ve ABD'deki yakın sehir veya eyaletlere gidecek forum uyelerinin birbirlerine destek olmalarini saglamak icin Dv2015'ten bu yana forumda excel tablosu oluşturuluyor. Son 3 yıla ait tablolar şurada:

    Dv2020 tablosu: https://bit.ly/2V0zMOz
    Dv2021 tablosu: https://bit.ly/3csLtWZ
    Dv2022 tablosu: https://bit.ly/3ep3byM
    Dv2023 tablosu: https://bit.ly/3KzLHwc

    DV2024'ün ilk bülteni sonrası görüşmek üzere 😉


    peki bahsettiğimiz konular neyi kapsıyor?

    süreç sırasında sıklıkla gündeme gelecek ve talihliler için oldukça önemli bir konu olan vize bülteni, çekiliş sırasında talihlilerin sahip olduğu case number'a (2024EU000...) göre hangi ay mülakatlara çağırılacağını belirten ve her ayın 15'i ~ 25'i arasında Department of States (DoS) tarafından yayınlanan bir bültendir. YeşilKartForum tarafından hazırlanan son yılların cut-off sayılarını görmek için buraya bakabilirsiniz..

    yayınlanan vize bülteni, her zaman bir sonraki ay mülakata girecek talihlilerin case numaralarını gösterir.

    örneğin, mayıs vize bülteninde haziran ayı'nda mülakat alacak caseler yeralmaktadır, haziran bülteni'nde ise temmuz'da mülakata girecekler.

    💡 bülten, sadece DV talihlileri için yayınlanmaz. bir çok immigration visa için yayınlanır. bu yüzden DV talihlilerinin dikkat etmesi gereken kısım her zaman;

    THE DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT-OFFS ile başlayan ve aşağıdaki gibi şemalandırılan kısımdır.

    95769b41-f5cd-4292-abac-f92bbc6be337-image.png

    peki bülteni nasıl okumalıyız?

    ilk olarak bulunduğumuz bölgeye (region) bakmamız gerekir. türkiye, EU bölgesinde yer alır ve yayınlanan bültende bu kısım bizi ilgilendirir.
    yukarıdaki örnekten yola çıkarak, Mart 2021 bülteni'nde EU bölgesi için cut-off 12.000 olarak verilmiş. bu demek oluyor ki nisan ayı'nda case numarası 12,000'e a kadar ve süreçlerini devam ettirip, DS260'ı submit etmiş ve bültende cut-off olmuş talihillere vize mülakatı dağıtılacaktır. >>>

    *cut-off; vize bülteninde belirtilen sayı / dosya numarası (case number), sonraki ay için cut-off olarak kabul edilir. yine yukarıdaki örnekten yola çıkarak mart ayı'nda cut-off 12.000 olarak açıklanmış. bülteni okurken; "mart ayı'nda cut-off EU bölgesi için 12,000 olarak açıklandı" şeklinde kullanım doğru ve sağlıklı bir ifadedir.

    *current; bulunulan bölgedeki (region) bütün dosya numaralarının (case number) artık aktif olduğunu ve mülakat alabilir (alacak değil) olduğunu gösterir.
    örnek olarak mayıs 2021 vize bülteni'ne bir göz atalım. bültende görüyoruz ki bütün bölgelerde (bir kaç ülke hariç) bütün dosya numaraları aktif ve mülakat alabilir konumdadır. current bazen bütün bölgeler için, bazen de tek bir bölge için olabilir. bütün bölgeler current oldu ise "all current" tabiri kullanılabilir. bir talihlinin dosya numarası cut-off içindeyse, yani yayınlanan bültende belirtilen sayıya eşit ya da o sayıdan küçükse artık o talihlinin dosya numarası current olmuş demektir. hatta ve hatta; "ne güzeldir current olması, soğuk bir ekim ayında" şeklinde bir şiirde bile geçtiği de rivayet edilir.

    Screenshot_4.jpg

    Department of States (DoS), yine her ay vize bülteni gibi bir önceki ay bütün dünyadaki abd konsoloslukları tarafından verilen göçmen (immigrant) ve göçmen olmayan (non-immigrant) vizelerin istatistilerini yayınlar. bu istatisitikler ülke bazında olduğu gibi konsolosluk bazında da verilir.

    siteye girdiğinizde sizi bu sayfa karşılar.

    52692dde-7aaf-467f-9af7-83ff514e60d1-image.png

    ilgili kısıma tıkladığınızda ve aşağı doğru indiğinizde ise bu kısma ulaşırsınız.
    dileğiniz ayın verilerini görmek için de o aya tıklyarak kendi konsolosluğunuz için verileri okuma şansınız olur.

    d6667b12-363c-4ff0-90c3-bbd93b5ed5bd-image.png

    peki bu istatistikler ne işe yarar?

    doğru söylemek gerekirse süreci yakından takip etmeyen insan için hiçbir işe yaramaz. ama biraz derinlere inip süreci hakkında bilgiye sahip olmak isteyen insan için biçilmiş kaftandır. küçük bir örnek vereyim; bulunduğunuz konsolosluğun çalışma hızını, aylık bastığı vize sayılarını, hangi vizelere yoğunluk verip hangilerini işlemediğini bu şekilde görebilir.. dilerseniz ve imkanınıza varsa süreciniz için konsolosluğunuzu bu veriler ışığında değiştirebilrsiniz.

    hem de bedava!
    good deal 👌🏻

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2024'un ilk bülteni hayırlı olsun!

    türkiye'nin içinde bulunduğu EU bölgesi için ilk bülten 4500 olarak açıklandı.

    bu da cn'si 1 ile 4500 olanlara mülakat verilebilir demektir. muhtemelen DS submite göre dağıtılacak bu mülakatlardan umuyoruz ki maksimum sayıda tc vatandaşı mülakat alacaktır.

    Screenshot_20230808-195446.png

    yine bu bültende DV2024 yılına ait istitistikleri görüyoruz.
    bu yıl türkiye'den aile üyeleri birlikte 3684 kişi çekilişi kazandı. bu da geçen senelere yakın bir kazanan sayısı olduğunu gösteriyor.
    ancak kötü kısım, ankara'da mülakata girecek iranlılarin sayisi; 5077!

    bakalım ankara bu sene dağıtımı eşit mi yoksa varolduğu ülke olan türkiye talihlilerinin lehine mi kullanacak.

    bir ufak detay, DV2024 talihlileri yapılan toplam 22,185,619 nitelikli başvuru arasından seçildi.


  • @gucarslan iranllıların katılımı çok yüksekmiş geçen yılları bilmiyorum ama dosya taşımayı direk düşünmemiz gerekiyor bu detay olmasa küçükte olsa belki iyi olur bu yıl diyordum hayırlısı diyelim


  • Dv2023 de 9.570.291 kişi çekilişe başvurdu (aile üyeleri dahil) 119k kişi seçilmişti bu sene 143k


  • İnşallah hakkaniyetli bi yıl olur herkese eşit muamele yapılarak. Kendi ülkemiz dışında başka ülkelerden medet ummayalim. Ama geçtiğimiz yıllar ve bu yıl ki kazanan Türk.ve İran sayısına bakarak . Ankaraya güven olmaz sözünüzü Bi kez daha hatırlıyoruz.


  • Umarım çok güzel bir yıl olur ve isteyen herkese nasip olur Greencard. İran tarafı insanın ister istemez moralini bozuyor. Denildiği gibi en yakın tarih olan geçen seneye baktıgımızda 5000 küsürlerle açtı ama 2 ay aynı kaldı onun yerine umarım bu şekilde gidip herkese bol bol mülakat dağıtırlar


  • @gucarslan Selamlar,

    İranlılar neden mülakata Türkiye den giriyor? Bu önceki senelerde de böyle miydi?

    Teşekkürler...


  • @serhank İran da ABD konsolosluğu olmadığı için


  • @gucarslan Bu yıl için rekor katılım diyebilir miyiz Uğur bey?


  • ilk bültenimiz hayırlı uğurlu olun arkadaşlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serhank evet böyledi.
    sadece türkiye'de de girmiyorlar ama en yakın en büyük konsolosluk ankara olduğu için bu şekilde bir uygulama mevcut. bu yüzden ankara bazı aylar sadece AS dosyalarına bakarken, bazı aylar sadece EU dosyalarına bakıyor.
    gönül ister ki sadece EU baksın ama; coğrafya kader..


  • @Azad-Bilmez DV23 talihlilerinden biri olarak yüksek CN'ler sürecin akışına göre dosya taşımayı düşünebilir. Muscat'a Mayıs ayında dosyamı taşıdım. Aksi halde mülakat alamayacaktım.

  • ⭐⭐

    @SeyfettinB Merhaba, sizin adiniza sevindik. Peki lutfen vize surecinizi imzaniza tasir misiniz, malum forum kurallari geregi paylasim ve destek bu tip verilerle dogrulanip saglaniyor. Essenlikler,


  • @lumos İmza eklendi, desteğiniz için teşekkürler 🙂


  • @gucarslan bey cs7XXX’lerde dosya taşıma yapmalımıyız yoksa ankara ilerleyen zamanlarda ikinci bir bülten yayınlıyor mu? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.


  • @gucarslan yanlışım yoksa, yaklaşık geçen sene kazananlarla aynı sayıda kota vermişler Türkiye' ye. Excel listesine kayıt yapanların az olması pasaportsuz başvuru yapıldığından olabilir mi? Önüne gelen başvurmuş ama takip etmiyorlar denilebilir mi?


  • @qwe19 henüz 2024 süreci başlamadı bile, ekim ayı bi gelsin, dağıtılan mülakatları bi görün. numaranız iyi görünüyor mülakat alma ihtimaliniz yüksek ama taşımayı ilerleyen zamanlarda değerlendirirsiniz tabi


  • @Mehmet-Yıldız sadece buna bağlanamaz ama ben de pasaportsuz başvurudan dolayı sürece devam etme oranının az olacağını düşünüyorum. öylesine başvuran da vardır, başvurup sonucuna bakmayanlar da vardır, kazansa bile gitmek istemeyen de vardır. kazanmasına rağmen forumu henüz keşfetmemiş insanlar da vardır

  • ⭐⭐

    Türkiye’den toplam kaç green card başvurusu yapıldığı belli mi? Ben DV2024 için bir milyonu aşar diyordum gerçekten aştı mı merak ediyorum 🙂


  • @senamd teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur 🤲🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

127
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum