Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.6k 516

• @alparslan34 hayırlı olsun çilekeş vize alanlardan oldunuz. Bunda sonraki hayatınız inşallah kolay olur. Pensilvanya için web hakkında bilgi lazım olur ise yardımcı olurum. Her eyalette bölge bölge yi/kötü pahalı ucuzluk değişiyordur kesin, biz öyle gördük. Bekarsanız daha kolay ama çocuk felan var ise okul gibi faktörler devreye giriyor

• ⭐⭐⭐

@bayram34
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• Flight101F Flight101 bu başlıktan bahsetti

• @Furkan-Batuhan-Çetin
    Selamlar ...
    Bucketlist..

1. Vize sürecinizin imzaya taşınması ve imzada güncellemelerin yapılması,
    2. DV2026 Excel Tablosuna forumdaki kullanıcı adınız ile bilgilerin girilmesi,
    3. DV2026 Green Card Lotosu Aşamaları başlığının ilk iletisinden itibaren okunması. Süreç ile ilgili soruların bu başlık altında sorulması.
    4. Dosya taşımayı düşündüğünüz konsolosluklarda yada taşıdıysanız ilgili konsoloslukta gerçekleşmiş mülakat anlatımları için DV2025 Mülakat Deneyimleri başlığının takip edilmesi.

Sürecinizi en iyi şekilde yönetebilmeniz, sorularınıza daha hızlı ve net cevaplar almanız açısından önemlidir.
    Sürecinizde başarılar...🍀

All you need, only read...

• @ATS16 teşekküre ederim. İmzayı düzeltmeye çalıştım ama olmadı. tekrar deneyeceğim

• @Flight101 teşekkür ederim

• @cttl Merhaba , 17 şubatta balgam testine girdim 3 gün üst üste gittim. 19 şubatta bitti testler

19 nisanda sonuçlarım çıktı. Sonuç olarak 2 ay gibi bir süreç geçti.

• @akara teşekkür ederim. bilgilerinizden faydalanmak isterim çünkü harıl harıl eyalet arıyorum

• @Murat-c
    ARKADAŞLAR HONGKONG İÇİN YAZIYORUM...
    herkese faydalı olması dileğiyle.
    LİSE DİPLOMAM KAYIP olduğu için bu işlemleri yaptım

1. BELGE ADI: LİSE MEZUN BELGESİ;
      QR KODLU ve bu belgeyi genelde okuduğunuz okuldan, yada arşivin bulunduğu okuldan alabilirsiniz. Belgenin alt kısmında ,
    • Doğrulama Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/meb-ebys
      Şeklinde bir ifade var buna dikkat edilmeli .

• Bu belgeyi aldıktan sonra ben ilçe milli eğitim müdürlüğüne ısrarlarım sonrası mühür imza yaptırdım yetinmedim ( 3 nüsha çıkarmıştım) 1 nüshasının dil çevirisini yaptırıp apostil yaptırdım. :))

*** 2. Belge:: LİSE DİPLOMASI SURETİ** diplomam kayıp olduğu için kayıp dilekçesi verip 1 kereye mahsus okul A4 kağıda lise diploması sureti başlığıyla. En üstte dilekçe,gerekçe, altında Diploma bilgilerinin olduğu belge verip imza mühür basıp teslim ediyor.

• Bu belgeye yapığım işlem: okul müdürünün imzası ve mühürü var ama apostil yaptırmak için yeterli değil.
      Bu belgede ilçe milli eğitim müdürlüğü imza mühür yaptırılmalı sonra dil çevirisi sonra apostil ( normalde hongkong apostil istemiyor) ama ben sağlama almak için yaptırdım.

Not: lise diploması suretini aldıktan sonra kopyasınıda alıp tedbir amaçlı okuldan aslı gibidir yaptırdım. Tüm işlemleri en az 2 şer nüshalı yaptım ( tamamen keyfi ).

• Son olarak LİSE TRANSKRİPT i onuda çok sonradan öğrendim. Okula yine gittim rica minnet hazırlattım normalde vermeyebiliyorlar. Sağolsun iyi birilerine denk geldik.
      Onuda okuldan aldım yine milli eğitim müdürlüğü imza mühür dil çevirisi . Bunada apostil...
      BUNDAN SONRASI
      Hongkong a taşıma talebinde bulundum onaylandıktan sonra lütfen e-devlette sorgulanabilir eğitim bilgilerinizi pdf olarak gönderin dediler.
      Tüm eğitim belgelerimi lise + üni. PDF olarak tarayıp mail attım. Sağlık muayenesini olana kadar başka
      Herhangi bir mail gelmedi. Mülakata 15 gün kala ANKARA Hongkong taki mülâkat için lise diploması teyidi başlığıyla bende QR kodlu Lise MEZUN BELGESİ ni istedi hemen yolladım. Maile cevap gelmedi. Sadece iletildi.
      ***** Mülakat GÜNÜ ****
      TERCÜMAN BERAT beyi tutmuştum iyi bir arkadaş.
      Evrak teslimi yaparken sadece lise diploması sureti ve kopyasını istedi başka bişey istemediler.
      Mülakat 5 dk sürmedi.
      1.türkiye dışında başka ülkede bulundunuzmu
      2 mesleğiniz nedir
      3 okuduğunuz en yüksek öğrenim dereceniz nedir.
      4 kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz
      5 vizenizi onaylanması için önereceğim.
      İyi günler.
      Bende ne olduğunu anlamadım:))
      YEŞİLKARTFORUM başka bir danışman yada kaynak aramaya gerek duymadan yeterli oldu. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

• @Flight101 merhabalar ben 2025 talihlisiyim kendi yeşilkartforum imzamı oluşturmak dışında yukarıda dediğiniz şeyleri yaptım (2025 için) ve aktif olarak da okumaya gayret ediyorum. şu an 4900 lerde olan sıralamanın 6800 e gelip gelemeyeceği ya da mail gelse bile beni 1 ekim gününe kadar sıkıştırıp sıkıştırmama durumu hakkında bir şey okuyamadım o yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

• @YasinKsk Merhaba,

Bende dosyamı Tiflis'e taşımak istiyorum ancak oturum yada çalışma izni istiyor mu onu öğrenmek istiyorum. Bu konuda bilgin varsa yardımcı olabilir misin?

Şimdiden teşekkürler.

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• @Mehmet-ynd Tebrik ederim hocam yolunuz açık olsun 🙂 bu yazdığınız bütün belgeler transkript dahil. Lise diploması kayıp olduğu içinmi hazırladınız. Örn. Benim lise diplomam duruyorsa yine hazırlamam gerekiyormu bunları.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar, çok fazla soru sorulması üzerine greencard kazandıktan sonra evlenmek ve Hong Kong mülakat sürecimizle ilgili bir video çektik.
    www.yesilkartforum.com/forum/topic/7231/dv2025-mülakat-deneyimleri/559?_=1747471845908 iletisinde anlattığımız her şeyi bir de sözlü olarak anlattık. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yine de sorularınız olması durumunda her zaman iletişime geçebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=xUUjFLXZI3M&ab_channel=TekYönBilet

• @Mehmet-Fatih-Aslan evet kayıp olduğu için. Ama herkese tavsiyem. QR kodlu Lise MEZUN BELGESİ ni alıp tercümesini de yaptırması. Herzaman lazım olabilir.

• @fatmakoc Merhaba imzanızı güncellememişsiniz, 2 Mayıs'da Hong Kong'da mülakatınız olduğunu görüyorum. Mülakat nasıl geçti, onay aldınız mı? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz sakıncası yoksa.

• ⭐⭐⭐⭐

@gizemctr Gerçekten çok güzel bir video olmuş. Baştan sona süreci kendi başınıza ve sadece bu forumdaki paylaşımları okuyarak başarıyla yürütmeniz harika. Forumun katkısını da belirtmiş olmanız çok hoş. Emekleriniz ve bu değerli paylaşımınız için teşekkürler. ABD'de mutluluklar🌟👏

• Merhaba arkadaşlar,
    DV çekilişini kazandım ve mülakat sürecine hazırlanıyorum. Ancak pasaportumun dış kapağındaki yazılar zamanla silinmeye başladı. İç sayfalar tertemiz ve hiçbir hasar yok. Bu durum konsoloslukta DV vize mülakatı sırasında bir sorun yaratır mı diye endişeleniyorum. Benzer bir durumda olan veya böyle bir pasaportla mülakata giren var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

• Ankara Mülakatı

Herkese Merhaba,

Çeşitli sebeplerden yaşadığım yoğunluklar/problemler nedeniyle yazamadığım vize mülakatımı paylaşacağım,

Bizim mülakatımız ilk planlandığında 2 Nisan’a gün verilmişti ancak o gün bayram tatili sonrasındaki idari izne geldiği için diye tahmin ediyorum elçilik tarafından 30 Nisan’a ertelendi. 29 Nisan günü yola çıkıp Kızılay’daki bir otelde bir gece konakladıktan sonra sabah 9’da heyecanla elçilik kapısındaki sıraya eşim ve kızım ile birlikte biz de dahil olduk. Girişte üzerimde sadece yüzüğüm ve araba anahtarı vardı, eşimde sadece yüzüğü vardı, bebeğimizin de sadece arabası yanımızdaydı. Pasaport verilen ilk bankodaki hanımefendi bir numune kağıdı verip bebek arabasının çeşitli yerlerine sürmemizi istedi. Bu testin sonucu için yaklaşık bir dakikalık bir bekleme süresi sonunda bizi elçiliğin bahçesine giren ilk kapıdaki sıraya yönlendirdi. Güvenlik olarak çalışan bir beyefendi bizi bebeğimiz olduğu için önce içeri almak istedi ancak o sırada pasaportları karıştırmışlar ve çok beklemeden sıradaki herkesi içeri aldılar. Güvenliği geçtikten sonra mülakatın yapılacağı binaya yönlendirildik keza o binanın da kapısında sıra vardı. Başka bir güvenlik bey eşimi ve bebeğimi üşümemeleri için içeri aldı, ben sırada beklemeye devam ettim. İçeri girdikten sonra bir bankoda evraklarınızı kontrol ediyorlar, o bankodan sizi kasa olan gişeye yönlendiriyorlar, bankoya 990 USD ödememizi yaptıktan üzerinde sıra numarası yazan 2 küçük kâğıt parçasını verdi, bunları kaybetmeyin daha sonra sorabiliyorlar. O kâğıtta yazan sıra numarası bütün aile için geçerli. Sıra gelince yanımızda getirdiğimiz tüm evrakları o bankodaki hanımefendiye teslim ettik. Konuşmanın sonunda mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sordu, Türkçe istedik. Daha sonrasında buradaki işleminiz tamam yine aynı sıra numarası ile yan tarafta bekleyin, dedi. Bu kısımda yaklaşık 2 saat başka kişilerin mülakatlarını izleyerek bekledik.

Genç bir beyefendi bizden önce mülakata girdiğinde dikkattimi çeken olay; talihli Türkçe istemesine rağmen vize memuru anlaşılır ve basit düzeyde bir İngilizce ile başlamak istedi ve sorular karmaşıklaşınca tercüman ile Türkçeye dönmek zorunda kaldılar.

Sıra bize geldiğinde ismimi okuyarak çağırdılar. Tercüman ve memur bizi bekliyordu.

1. Nereye gittiğimi sordu, tercümanı beklemeden cevapladım. Burada memurun mimikleriyle onu İngilizce anlamamın hoşuna gittiğini söyledi, eşim.
    2. İngilizcen nasıl diye sordu, çok iyi değil, dedim
    3. Ne iş yapmayı düşünüyorsun diye sordu, burada IT sektöründe çalışıyorum gittiğimde de yine aynı sektörden devam etmek istiyorum, dedim.
    4. Daha önce yurt dışında yaşadın mı? diye sordu, ben de okul için evet dedim, Ne kadar süreliğine olduğunu sordu, birkaç ay diyince ben tamam dedi, önemsiz olduğunu yüzündeki ifade ile belli ederek.
    5. Nereye gidiyorsunuz diye tekrar sordu, tekrar cevapladım.

Soruların arasında yarımşar dakika bekledik ve en son bir dakika bekledik tabi o sırada memur önündeki bilgisayara bir şeyler yazıyordu. Vizenizi onaylıyorum, birkaç iş günü içinde pasaportlarınızı posta ofisinden alabilirsiniz, dedi ve arkasını dönüp gitti. Bir an tabi heyecan ve şokla bu kadar mıydı diye düşündük. Binadan çıkarken birbirimize sorduk bir şeyi atlıyor muyuz unuttuk mu diye ama yok hepsi bu kadardı. İçeride bizden başka kimse olmasaydı girmemiz ve çıkmamız arasında yarım saat bile olmazdı işlem süreleri aslında çok kısa geçti bizim için ama toplamda 3,5-4 saat içeride kaldık. Oradan ayrıldıktan İstanbul’a döndük. Ayın 5’inde pasaportlarımız postahaneye geldi. Kontrol ettik herhangi bir problem yoktu. Uçak biletimizi iptal edilebilir (tam geri ödemeli) aldığımız için içimiz rahattı herhangi bir değişiklik yapmadık ve toparlanmaya başladık. Ayın 15’inde de ilk girişimizi yaptık.

Heyecanlı ve stresli bir süreçti bizim için. Darısı tüm bekleyenlerin ve isteyenlerin başına olsun.

Sağlıkla kalın.

• @Mustafa-ELMACI Tebrikler hocam. Her şey gönlünüzce olsun...

• @Mustafa-ELMACI Tebrikler, vizeniz hayırlı uğurlu olsun👏 ABD'de mutluluklar 🎉✨

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k