• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. ugurbocegi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 26
    • Konu 0
    • İleti 214
    • En İyi 109
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

ugurbocegi

@ugurbocegi

376
    İtibar
    789
    Profil Görüntülemeleri
    214
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

ugurbocegi Takip etme Takip Et

ugurbocegi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Dizin / Hong Kong Mülakat Deneyimim

• Hong Kong'a Ulaşım ve Sağlık Muayenesi Deneyimim
      • Hong Kong COVID Aşısı Rehberi
      • Hong Kong Yemek Önerileri Gönderisi
      • Mülakat deneyimim ve son sözler, aşağı kaydır 👇🏼

Teşekkürler

Bu süreçte forumdan sıkça faydalandım, sorularıma yardımcı olan herkese çok teşekkür ederek başlamak istiyorum. Her fırsatta yol gösteren @gucarslan'a, bizlere yol açan ve deneyimlerinden sayısız kez faydalandığım @onuru'ya, @Serapp, @EzgiLera, @ATS16, @Flight101 ve forumda paylaşım yapan herkese çok teşekkürler.

Hong Kong'da tanıştığım @metinbeci @alikacar06 @kadirkurtgoz @cptmuzaffer @mehmetserdarnar @zeynep-soyupak ve kullanıcı adını bilmediğim diğer herkese de çok selamlar, birlikte çok keyifli bir 3 hafta geçirdik.

Sürecin Başlangıcı

DV lotosunu kazandığımı öğrendikten sonra YouTube'dan "şimdi ne yapmalıyım" şeklinde araştırmaya başladım. DS formunu doldurmam ve Case Number'ımın current olup sıra bana gelmesini beklemem gerektiği söyleniyordu. Geçmişte yine bu forum sayesinde Green Card ile Viyana'dan ABD'ye giden bir arkadaşımın arkadaşı, bana bu forumu tavsiye etti ve araştırmalara başladım. İlk iş DS-260 formunu doldurmaktı, gereken şekilde doldurdum ve ilerleyen günlerde Ankara'yı beklememem gerektiğini, dosyamı taşımam gerektiğini öğrendim. O dönem Telegram gruplarına falan da girdim ama gerek sürecin çok başında olduğumuzdan gerekse bu tarz grupların aksine forumda daha net bilgiler yer aldığından grupları takip etmeyi bırakıp sadece forumu takip etmeye başladım. O günden bugüne, istisnasız her gün forumu okudum.

Dosya Taşıma Süreci

Green Card'ı kazandığımı öğrendikten sonra belki Ankara bu yıl hızlı çalışır ve dosya taşımamıza gerek kalmaz diye umuyordum, hatta "olur mu öyle şey konsolosluğun görevi bu" falan diye de kendimi kandırıyordum. Bu yüzden dosyamı taşımadan önce ilk bültenin açıklanmasını ve Ankara'nın performansını görmek istedim. Ankara yine çok yavaştı, yeni FAM yasasına güvenerek dosyamı taşımalıydım ama nereye? Viyana için Schengen'im yoktu, Hong Kong'u da doğrusu o zamanlar bilmiyordum. Bu süreçte,

• ABD B1/B2 vizesine başvurdum (ABD'de bir konferansa konuşmacı olarak davetliydim, bu sebeple başvurmuştum) ancak DV vize başvurum olduğu için B1/B2 vize başvurumdan red yedim.
      • UK vizesine başvurdum kabul aldım. Ancak UK'deki ABD konsolosluğu oturumsuz ve geçici oturumlu dosya taşımayı kabul etmediğini söyledi.
      • Yunanistan Schengen vizesine başvurdum, red yedim.

Bu redlerden sonra Viyana kapılarının bana kapandığını düşünüp alternatif dosya taşıma lokasyonlarını araştırmaya başladım. Dil okuluyla Malta'yı falan tercih edip oturum almayı düşündüm ancak Hong Kong'dan daha ucuza denk gelmeyecekti. Performansına baktığımda Hong Kong'un iyi ilerlediğini gördüm ve Hong Kong'u tercih ettim. İyi ki de öyle yapmışım. Bu mesajın ilk başında linklerini paylaştığım deneyimlerimde de yer verdiğim üzere, Hong Kong'a gelip Bishop Lei isimli otele yerleştim.

Sağlık Muayenesi

Benim için en kolay geçen süreç bu oldu, bu süreci atlatınca gerisi çok kolay ilerliyor zaten. Çok azıcık bile olsa İngilizceniz varsa tercümansız halledebilirsiniz bu süreci. Google Translate de kullanabilirsiniz. Bizim gittiğimiz dönem Türklerin hemen hepsine aynı gün doktor ve vize randevusu verildiği için orada birçok Türkle tanıştım, İngilizcesi olmayanlara yardımcı oldum. Aşı ve sağlık kontrollerini hallettik. Dr. Nicolson'da yalnızca Polio aşısı oldum, benden ek olarak bir de idrar tahlili istediler.

Ardından Virtus Medical'da aşı oldum, bana verdikleri belgeyi Dr. Nicolson'a götürdüm ve sağlık randevumdan 9 gün sonra sağlık raporunuz hazır, gelin alın diye WhatsApp'dan mesaj geldi. (WhatsApp'da Dr. Nicolson'a verdiğiniz numarayı kullanın, Türkiye numarasını değil. HK telefon numarasını da havalimanından mutlaka alın çünkü Octopus kart, COVID aşı belgesi gibi birçok konuda lazım oluyor.)

Dr. Nicolson'un verdiği sarı zarfın içinde 3 tane dosya yer alıyor:

• Vize mülakatı günü vize memuruna vereceğiniz sağlık zarfı - bunu kesinlikle açmayın.
      • Ülkeye girişte sanırım sınır polisine vermeniz gereken bir CD (bu konuda fikrim yok, ama bunu da açmayın).
      • Bir sonraki aşılarınızı ne zaman olmanız gerektiğini belirten bir kağıtla ve antikor testinizle birlikte, sizin kimlik bilgilerinizin de yazdığı sağlık muayenesi raporu, sanırım bunu da ülkeye girişte polise vereceğiz, ne dediklerini hatırlamıyorum, bilen lütfen aydınlatsın.

Mülakat Günü

Saat 8.25'te konsolosluğun kapısının önündeydik, görevlinin çağırmasıyla içeri girdik. Ben tercüman tutmadım. Eşyalarımızı, telefonlarımızı ve kemerlerimizi bıraktık, kontrolden geçtik ve yukarı kata yönlendirildik. Merdivenden çıkınca sağ tarafta kalan odaya girdik ve oradaki sandalyelere oturup görevlilerin bizi çağırmasını beklemeye başladık. Beni çağıran görevliye pasaportumu ve belgelerimi teslim ettim, benden fotokopileriyle ve orijinalleriyle birlikte şu belgeleri istedi:

• Pasaportum
      • Lise diploması ve çevirisi
      • e-Devlet MEB lise mezuniyet belgesi (e-Devlet) ve çevirisi
      • Formül A belgesi (e-Devlet - İngilizce)
      • Adli sicil belgesi (e-Devlet - İngilizce)
      • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi ("aile" olarak, e-Devlet)
      • Askerlik belgesi (e-Devlet)
      • Arkasında ismimin yazılı olduğu 2 tane 2x2 inç fotoğraf
      • Dr. Nicolson sağlık raporu zarfı
      • Pasaport fotokopim (hemen altında bir tablo şeklinde adım soy adım, DS-260 formuna yazdığım 0090 telefon numaram, e-posta adresim, -c/o arkadaşımın adı ibaresiyle birlikte- ABD'de kalacağım adres) bilgileri de yer alıyordu. Görevli buraya annemin kızlık soy adını da yazdı. Ben söyledim o yazdı.

İstenmeyen belgeler: ESC sayfası çıktısı, DS-260 Confirmation Page, TC kimlik kartı fotokopisi, banka hesap dökümleri, SGK tescil ve hizmet dökümü, SGK kaydı, ikametgah belgesi, lise ve üniversite transkriptleri, üniversite aktif öğrenci belgesi.

Belgelerimi isteyen memur "Hiç 1 yıl veya daha uzun süre Türkiye dışında bir ülkede yaşadın mı?" diye sordu, hayır dedim. Yaşamış olsaydım o ülkeden de police clearance certificate almam ve görevliye bu belgeyi sunmam gerekirdi.

Ardından ilgili görevli, bana bir fiş verdi ve koridorun ortasında yer alan vezneye 330$ ödeyip makbuzu kendisine getirmemi istedi. Nakit ödememi yaptım. Ödemeyi yaptığım veznedeki memur da ABD'de nereye gideceksin, daha önce Avrupa'da bir süre yaşamışsın niye orada kalmak istemedin, gibi sorular sordu. Ödemeyi yaptıktan sonra fişi bir önceki odada beni çağıran bankodaki memura teslim ettim. Oturup kendisini çağırmalarını beklemem gerektiğini söyledi. Anladım ki henüz vize mülakatına başlamamıştım 😃 bunlar benim vize mülakatımı yapacak olan memurlar değillerdi. Oturup beklemeye başladım.
      ...
      Bir süre sonra en sağdaki bankoda bulunan beyefendi bana seslendi ve vize mülakatım başlamış oldu. Sıralarını hatırlamıyorum, aşağı yukarı şu soruları sordu:

• Sağ elini kaldırıp vereceğin bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misin? ... Burada bir cümle daha söyledi ama hatırlamıyorum. Kendisi sözünü bitirdiğinde, dediklerini onaylamak için sağ elimi kaldırdım ve "Yes I swear." dedim.

• Ardından parmak izimi aldı. Önce sol el ilk 4 parmak, ardından sağ el son 4 parmak, en son da her iki elin başparmağını makineye okuttum.

• Hiç evlendin mi? / Hayır

• Hiç çocuğun oldu mu? / Hayır

• Hiç tutuklandın mı? / Hayır

• Hiç ABD'de bulundun mu? / Hayır

• Hiç ABD vizesine başvurdun mu? / Evet

• Peki sonucu ne oldu? / Vize reddi yedim. (Sebebini sormadı.)

• Hangi ülkelere gittin? / DS-260 formumda veya verdiğim pasaportu damgasında bulunan bulunmayan tüm ülkeleri söyledim.

• Çalışıyor musun? / Evet 3 yıldır ... pozisyonunda çalışıyorum.

... burada işimle ilgili bazı sorular sordu, bunları yazmayacağım ...

• Üniversiten ne zaman bitecek? / Bitmeyeceğini, en yakın zamanda ABD'ye gideceğimi söyledim.
      • Üniversite mezunu değilsin, orada iş bulman zor olmayacak mı? Ben işverenin olsam diplomanı görmek istedim, tarzında bir cümle kurdu, kendimi açıkladım.
      • Teşekkür etti, vizemin onaylanması için tavsiyede bulunacağını söyledi.

Birkaç saat sonra konsolosluktan e-posta geldi, ertesi gün saat 10'da pasaportumu almaya gelebileceğim yazıyordu.

Konslosluğun Uyarısı

Vize mülakatımızın olduğu gün odadaki neredeyse herkes Türktü, en az 15 kişi vardık. Sanırım onlar da ilk defa bu kadar fazla Türk'e aynı anda mülakat verdiler. Üzülerek söylüyorum ama mülakatın yapıldığı odada, mülakatın yapıldığı esnada herkes birbiriyle konuşuyordu. Hem vize mülakatına giren kişinin vize memurunu duyması zorlaştı hem de uğultu oldu. Çok kısık sesli de olsa birbirimizle konuşmak odada uğultuya yol açıyor. Oda zaten çok küçük ve sıcaktı.

Ertesi gün biz 4 arkadaş saat 9'da konsolosluktan belgelerimizi almaya gittik. Ben ve bir arkadaşım saat 10'da pasaportumuzu teslim almamız gerekiyordu, bir arkadaşım 9'da alması gerekiyordu, 1 diğer arkadaş ise CEAC'da Issued olmuştu ama ona e-posta henüz gelmemişti. 4'ümüz beraber gittik, kapıdaki görevli isimlerimizi listeden kontrol edip (ve yukarıyla konuşup) hepimizi içeri aldı. Arkadaşlar benden çeviri yapmamı rica etmişlerdi.

Biz memurların bizi çağırmasını beklerken konsolosluk görevlileri şu iki konuda uyardı:

• Vize mülakatına giren arkadaşlarınızı konsolosluk önünde beklemeyin, bu güvenlik görevlilerinin işini zorlaştırıyor, denildi. (Zaten kimse konsolosluğun önünde beklemiyordu herkes tam karşısındaki yolun aşağısında bekliyordu, ama yine de bunu da dikkate almakta fayda var demek ki dikkat çekmiş bu durum).
      • Biz e-postada yazan saatten 1 saat erken gelmiştik pasaportlarımızı almaya, kendisine e-posta gönderilmeyenler Issued olsa bile pasaport almaya gelmesin, gelecek olanlar da erken değil tam saatinde gelsin, diye uyarı yapıldı.
      • Bir de başka arkadaşlardan duyduğum kadarıyla, "konsolosluğa gereksiz yere ve ardı ardına e-posta göndermeyin" denilmiş. Sonucunuz birkaç gün geç çıkabilir, bunun için veya tercüman onay işlemleri gibi işler için konsolosluğa defalarca e-posta atmamalısınız.

Tercümanlar Hakkındaki Görüşüm

Vize görüşmelerinin yapıldığı odada Aslı Hanım'ı, Büşra Hanım'ı ve Murat Bey'i görme, izleme imkanım oldu. Aslı Hanım hakkında olumlu bir yorum yapamayacağım, sürece hakim olsa da vize görüşmesi esnasında gereksiz konuşmalar yaptığına ve henüz mülakatın yapıldığı odadan çıkmadan para toplamaya başladığına şahit oldum, şahsen kendisini tavsiye etmiyorum. Murat Bey güler yüzlü ve oldukça profesyoneldi, her ne kadar benim telefonumu açmasa da, duyduğum kadarıyla 1 gün önceden başvuran adayın belgelerini falan da inceleyip yardımcı olmuş. Büşra Hanım da güleryüzlü ve yardımsever birisiydi.

Tercümanlara bu parayı ödemek istemeyenler +852 4685 6680 numarasından Berat Bey ile iletişime geçebilir, kendisi Hong Kong'da okuyan bir Türk üniversite öğrencisi, tercüman değil. İngilizcesinin ve kendini ifade etme şeklinin tercümanlardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Sanırım 3-4 farklı Türk'ün dosyasına tercüman olarak kendisi katıldı, memnun kaldıklarını biliyorum.

Benim de HK'deyken bir belgemi çevirme ihtiyacım oldu. HK'deki U.S. konsolosluğunun internet sitesinden önerilen tercümanlara bakıp birkaçıyla iletişime geçtim. Bana Türkçeden İngilizceye çeviri yapabileceklerini söylediler, ancak birkaç saat sonra bir cevap daha geldi ve şunu söylediler: "Normalde Türkçeden İngilizceye çeviri yapıyoruz, ama tercümanımız bunu artık HK'deki Türk Konsolosluğunun onayı olmadan yapmayacağını söyledi. Bu süreçte de bir belgenin çevirisi için 3000 HKD isteniyor ve süreç çok uzun sürüyor. Dolayısıyla ne yazık ki bundan sonra Türkçe çeviri hizmeti veremeyeceğiz".

Konu hakkında Türk Konsolosluğunu aradım, bu tercümanların konsolosluğun tercümanı olmadığını, kendilerinden bağımsız freelance olarak çalıştıklarını söylediler. Çeviriyi yapacak olan firmaya Türk Konsolosluğunun bu işle alakası olmadığını, noter onayı veya apostil istemediğimi defalarca kez söylememe rağmen tercümanımız yapmıyor diye yapmadılar. Burada suç kimin bilmiyorum, ama belge başına 3000 HKD isteyecek kadar akıllı tercüman hangisiyse ona kaptırmamanızı umuyorum.

Bir de, burada danışmanlara para kaptırıp mağdur olan birkaç kişi tanıdım. Kimse sizin yerinize süreci, forumu her gün takip etmez. Öneri/tavsiye üzerine danışman tutmayın.

Süreçte her birinize başarılar diliyorum, umarım herkes bir an önce vizesine kavuşur. 🙂 ABD'de görüşmek üzere...

PS: Bishop Lei'deki dilek ağacına not bırakmayı ve Türklerin notlarını okumayı unutmayın. 😃
      dc8163e4-0f9b-45f4-85ac-468f3e3e8e3e-image.png

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      ugurbocegi
      ugurbocegi

Hong Kong'a Ulaşım ve Sağlık Muayenesi Deneyimim

Selamlar öncelikle. Bu deneyimde HK'ye uçuşumu, SIM kartı ve Octopus kartı nereden aldığımı, Bishop Lei isimli otele tren ve shuttle ile nasıl gittiğimi ve sağlık deneyimimi anlatacağım.

Öncelikle Bishop Lei'ye rezervasyon yaparken kendi sitesinden rezervasyon yapmanızı tavsiye ederim, ben Booking.com üzerinden yapmıştım ancak ödeme aşamasında sorun yaşadım (+ kendi sitesinden rezervasyon yaparsanız kahvaltı dahil diyenler olmuş forumda). Bir de şu nokta önemli: ödemeyi yaptığınız kredi kartıyla, otele vardığınızda teyit amaçlı kullanacağınız kredi kartı aynı olmalı. O yüzden sanal kart ile ödeme yapmayın, kredi kartının kendisiyle ödemenizi yapın.

Dün THY direkt uçuşla İstanbul'dan Hong Kong'a geldim. Uçuş 10 saat sürdü, kabin ekibi Türktü ve gayet konforlu bir uçuş oldu. Gidiş geliş (dönüş 6 Mart) olacak şekilde uçak biletine toplam 40k TL ödedim. Uçakta iki kez yemek verildi, birisi bindikten 1 saat sonra akşam yemeğiydi, birisi de sabah kahvaltısıydı.
      Uçakta verilen akşam yemeği:
      e9e807e8-8d61-40bb-9709-11b4fa3eea30-image.png
      Uçakta verilen sabah kahvaltısı:
      524e4f04-4690-41e4-b220-39ad89f4bfba-image.png

10 saatin ardından uçaktan indik, otobüslere bindik, tam havalimanı binasından içeri girerken polis 30-40 kişinin içinden yalnızca beni çevirdi 🙂 Hong Kong'da mı kalacaksın yoksa Çin'e mi gideceksin diye sordu, kaç gün kalacaksın diye sordu, pasaportumu istedi, bunları verdikten sonra geçmeme müsade etti (polisler kibar ve güleryüzlü, başınıza gelirse endişelenmeyin). Daha sonra forumdan birinin de belirttiği üzere herkesle beraber Immigration tabelalarını takip ettik ve sınır polisinin olduğu alana ulaştık. Her ihtimale karşı yanımda otel rezervasyonu, sağlık sigortası ve uçak biletlerini getirmiştim. Polis hiçbir şey sormadı, hatta immigration formu falan da doldurmadım (kimse istemedi, uçakta da dağıtılmadı) ve polis 3 ay ülkede kalabileceğime dair ufak bir kağıt verdi. Ardından bagaj teslimi bölümüne gidip bagajımı teslim aldım ve Exit'ı takip ederek oradan da çıkıp havalimanının ana salonuna giriş yaptım.
      Burada, aşağıdaki görselde göreceğiniz alanı bulup 200 USD->HKD işlemi yaptırdım. (Döviz işlemlerini sakın İstanbul Havalimanında yaptırmayın, dalga geçer gibi bir kur söylediler.)
      56e6b0ca-bce7-4563-a7ef-83ebb3ff330e-image.png
      Bu resimdeki yerden aynı zamanda 80 GB'lık o meşhur SIM kartı da aldım. Hintli bir görevli vardı, kendisinden SIM kartı aktifleştirmesini isteyin, pasaportunuzu isteyecek ve aktifleştirecek. Aktifleştirdikten sonra *103*900# numarasını tuşlayın, "Accepted!" diye bir mesaj görüntülüyor olmanız lazım. Bu olduysa hattınız aktifleşmiş demektir. Daha sonra size Çince birkaç SMS gelecek, bunların birinin içinde telefon numaranız yazıyor, +852 alan kodunu da ekleyerek numaranızı bir yere kaydedin.

Bu Global Exchange isimli yerde Octopus kart satılmıyormuş, onun için bu ofisin tam karşısında tren istasyonunun girişi var, bozdurduğum HKD'ler ile oradaki "Customer Service Centre" isimli alandan bir Octopus kart aldım ve ardından Airport Express trenine bindim. Octopus kart aldığım yer burası, yandaki küçük sarı tabelaya zoom yaparsanız Octopus kart falan yazdığını görürsünüz zaten:
      5fceead7-bad0-40ef-b414-05765dff4b78-image.png
      Bishop Lei isimli otele gitmek için, son durak olan "Hong Kong" durağında iniyorsunuz. (Durağın adı Hong Kong Central falan da olabilir tam hatırlayamadım, 3 durak var ve sonuncusunda ineceksiniz.) Son durağa gelip trenden indikten sonra çıkışta Octopus kartınızı okutmanız lazım, burada kartınızdan ücreti tahsil edecek.
      Kartı okuttuktan sonra biraz ileride solda (yine birilerine danışırsınız veya tabelaları takip edersiniz) shuttle bekleme alanı var. Bölgedeki oteller, bu tren istasyonundan kendi otellerine ücretsiz servis kaldırıyor. Aşağıdaki alanı bulun:
      7b286ca9-644f-473b-a10a-f8e0803ab881-image.png
      Burada sizin gideceğiniz otelin ve Bishop Lei'nin bir sonraki shuttle'ının saat kaçta geleceği yazıyor. Bishop Lei'nin son shuttle'ı saat 19.25'te idi ve ben de ona yetiştim. Aşağıdaki otobüs geldi ve ücretsiz şekilde valizimle birlikte beni otele götürdü. Otobüste yalnızca ben vardım, başkalarını beklemiyorsunuz. (Otobüsün üzerinde gideceğiniz otelin ismi yazıyor.)
      e81bef25-0a37-4111-a075-509458cbc42d-image.png

Gelelim sağlık muayenesi deneyimime,
      Benim açımdan oldukça kolay geçti, İngilizce iletişimde hiçbir zorluk yaşamadım, burada yaşayan arkadaşlara destek oldum. Telefon hattı Dr. Nicolson'ın ofisinde nedense pek iyi çekmiyor, Google translate ile hallederim gibi bir düşünceniz varsa her ihtimale karşı bir de offline translator indirin. Bu arada sanırım ülkede ChatGPT de yasak, ben giremedim.
      @onuru'nun deneyiminde yer alan testleri sırayla bana da uyguladılar. Yalnızca Polio aşısı vurundum. 1 doz booster Td aşısını 8. ayda vurunmam gerektiğini (1 ay önce TR'de Tdap vurunmuştum) ve 2 doz daha Hepatit B aşısı vurunmam gerektiğini söylediler, bu Hepatit B aşısının birisini vize mülakatımla aynı gün vurunmam gerekiyormuş, mülakattan sonra gelebilirsin veya Türkiye'de vurunabilirsin dediler, ben çıkar çıkmaz vurunmaya gitmeyi düşünüyorum.
      Orada 3-4 farklı Türk aile ile tanıştım, diğerlerinden farklı olarak benden bir de idrar testi istediler. Her ihtimale karşı bol su içerek gidin çünkü orada 1 saat fazladan bekledim 🙂 neyseki yeter daha fazla su içme diyen olmadı.
      Ücret olarak kredi kartımla 4780 HKD ödedim. Daha sonra faturayı inceledim,

• "Medicine" 160 HKD diyordu bu Polio aşısıydı.
      • "Medical Examination" 2420 HKD diyordu, bu da "Physical exam & documentation,Serologic test for syphilis,NAAT for gonorrhea,Chest x-ray and radiology consult" hizmetlerini kapsıyor olmalıydı, hadi buna da tamam dedik.
      • "Laboratory" adı altında 2200 HKD'lik bir ücret daha kesilmişti benden. Sanırım bu da "Interferongamma release assay (IGRA) test" olmalı, ancak onunla mı alakalı yoksa bir yanlışlık mı yaptılar bilmiyorum, tekrar soracağım.

Ödemeyi kredi kartımla yaptım. 3 gün sonra Virtus'ta COVID aşımı olacağım ve bana verecekleri belgeyi yeniden Dr. Nicolson'a götüreceğim. Onun deneyimleriyle de bu yorumu güncelliyor olurum. 3 Mart'ta randevum var ondan sonra da yeni bir deneyim mesajı yazarım. Bishop Lei'de olup da tanışmak isteyenler mesaj atabilir, süreçte herkese başarılar.

COVID aşısını HK'de olacak olanlara bu deneyimimi okumalarını da tavsiye ederim.

ugurbocegi
      ugurbocegi
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

3 Mart sabahı vize görüşmeme gireceğim, şans dileyin. 🙂 Umarım keyifle mülakat deneyimini yazıyor olurum.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      ugurbocegi
      ugurbocegi
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Hong Kong'da 3 Mart'taki vize görüşmemiz olumlu sonuçlandı çok şükür. Aynı gün içinde e-postalarımızı aldık, ertesi gün (bugün) pasaportlarımızı teslim aldık. Maalesef 2 arkadaşımız (1 aile) red yedi, 1'i hala e-posta bekliyor pasaportunu almadı henüz AP'de (birkaç güne Issued olacağını umuyoruz), diğerlerimiz (~15 kişi varızdır) onay aldık. Mülakat deneyimi yakında.

Güncelleme: Mülakattan sonra durumu Issued olmayan arkadaşlar da Issued oldular. Sistemsel bir sorun yaşanmış.

ugurbocegi
      ugurbocegi

HK'de COVID Aşısı Rehberi

Selamlar, bugün Virtus Medical'da COVID aşı randevum vardı, gittim oldum, çok kısa sürüyor. Virtus Medical'ı haritadan bulduktan sonra asansörle 17. kata çıkıyorsunuz. Kayıt için size ad soy ad, sorumluluk reddi(?) gibi form ve belgeler doldurtuyorlar, 2 sayfaydı toplamda.
      Ancak şuna dikkat edin, (Marina'da olacak olanlar da aklında bulundursun), aşılandığınıza dair 2 farklı evrak veriyorlar. Türkiye'de Virtus'un internet sitesinden randevu oluştururken henüz Hong Kong numaramız olmadığı için +90 ile başlayan Türkiye telefon numaramızı veriyoruz, dolayısıyla Hong Kong telefon numaramız yok zannediyorlar ve aşı belgesi değil yalnızca aşı kartı veriyorlar.
      Bana Virtus'ta verdikleri aşı kartı (sansürlediğim yerde adım soyadım, pasaport numaram ve telefon numaram yazıyor):
      a0d11aa8-1351-4d4e-9c68-2e0c6dfceef3-image.png

Daha sonra ben bunun resmi belge olmadığını, başka bir belge daha istediğimi söyledim. "Ama senin Hong Kong telefon numaran yok, o olmadan veremeyiz" dedi, telefon numaram olduğunu söyledim ve kayıt esnasında doldurduğum forma Hong Kong numaramı yazdılar.

Aşılanma işlemim bittikten sonra şu belgeyi verdiler, siz de bundan almalısınız isterseniz fotoğrafını gösterin orada (sansürlediğim yerde kare kod, adım soy adım, pasaport numaram ve doğum tarihim yer alıyor):
      f2b7bdd2-ff8a-4b91-bc90-0455fcf217aa-image.png

Dr. Nicolson'a iki evrağı da götürdüm aşı kartını almadılar, aşağıda bana sonradan verdikleri resmi evrağı aldılar. Aklınızda bulunsun.
      Hatta bu resmi belgeyle Türkiye'ye dönünce burada vurunduğumuz COVID aşısını da e-Nabız'a işletebiliriz diye düşünüyorum.

(PS: doktor bugün spor yapma, şarap içme ve bol su iç dedi :)))

ugurbocegi
      ugurbocegi

@Mehmet-ynd Profil Ayarları kısmından e-Nabız'ın dilini İngilizceye çevirin. Soldaki menü vs. İngilizce olacak. Ayrıca, sağ üstteki profil fotoğrafı butonuna tıklayınca açılan kutucukta isminiz soy isminiz yazıyor olacak. Kalan Türkçe yerleri (aşıların isimlerini vb.) öğeyi denetle yaparak kendiniz İngilizceye çevirin. Sağ üst köşede adınızın soyadınızın da görüneceği şekilde, sol üstteki e-Nabız logosu ve tarayıcının adres çubuğunda yazan enabiz.gov.tr URL'i görünür şekilde, tamamen İngilizceye çevrilmiş sayfanın ekran görüntüsünü alın. Aşı belgesi almışsınız zaten, e-Nabız belgesine gerek bile duymazlar ama ben verdim onu da aldılar. e-Nabız'dan aşı listesinin QR kodlu çıktısı alınmıyor, ben de bulamamıştım ve anlattığım şekilde yapmıştım. (PS: Dr. Nicolson tercüman yerine belgeleri sizin çevirmenize müsade ediyor, bahsettiğim bu e-Nabız belgesini konsolosluğa değil Dr. Nicolson'a vereceksiniz, aşıları olduğunuza ikna etmek için. Konsolosluğun istediği belgeleri "orijinallerine hiç dokunmadan" yeminli tercümana çevirttirmelisiniz, o çok ayrı.)

ugurbocegi
      ugurbocegi

COVID aşı zorunluluğu yalnızca Viyana için değil tüm ülkelerden göçmen vize başvuruları için kaldırıldı, aşağıdan Dışişleri Bakanlığının ilgili haberine erişebilirsiniz:

CDC Removes COVID-19 Vaccination Requirement for Immigrant Visa Applicants

CDC Removes COVID-19 Vaccination Requirement for Immigrant Visa Applicants

Şu cümle de dikkatinizi çekebilir: "Applicants whose medical exams are unexpired and otherwise still valid for travel to the United States, and whom a consular officer previously found ineligible based solely on the applicant’s failure to establish vaccination against COVID-19, may have a new medical exam issued by the panel physician without a fee. To request this, impacted applicants should reach out to the U.S. embassy or consulate at which they executed their application for an immigrant visa. "

Yani daha önce sırf COVID aşısı olmadığınız için konsolosluk görevlisi başvurunuzu uygun bulmadıysa, ücret ödemeden yeniden sağlık muayenesi olabilir ve durumunuzun yeniden değerlendirilmesini talep edebilirmişsiniz (sağlık raporunuzun süresinin dolmamış olması şartıyla, sanırım 6 ay). İlgili ülkedeki konsolosluğa ulaşın diyor.

Son aşı olan kadro bizmişiz, hiçbirimiz farkında değildik 😃 güzel gelişme.

ugurbocegi
      ugurbocegi

@bahar_aydin bence kızılan konu, insanların bu forumun kendilerine süreçte yardım borçlu olduğunu düşünmeleri 🙂 burada herkes tecrübelerini gönüllü paylaşıyor. Sitem edenlere, ya ortadaki sorunu düzeltmek üzere geliştirme önerisi vermelerini ya da forumu kullanmamalarını tavsiye etmek istiyorum ben. Forum ve buradaki insanlar iyi veya kötü olabilirler, sorularınıza yanıt vermiyor olabilirler, sürekli arama butonunu kullanmanızı tavsiye ediyor olabilirler, yine de siz buradan işinize yarayan bilgiyi almaya bakın çünkü buradaki hiç kimse size hiçbir şey borçlu değil.
      Bu iletiyi Bahar Hanım'a cevap vermek niyetiyle yazmıyorum, ancak benim gördüğüm Türkiye'deki en kaliteli forumlardan birisi burası. Her birimizin hayatını kökten değiştirebilecek bilgilerle dolu. Ona rağmen beğenmeyip daha fazlasını istemek yerine gülümseyin 😃 çünkü forum hala hayatta ve hala işliyor. Büyük bir fırsat bu.

ugurbocegi
      ugurbocegi

Seçim sonuçları az çok netleşti. @gucarslan PP10014 ve PP10052 benzeri yasaklarının bu dönem tekrar yürürlüğe girme durumu nedir sizce? Özellikle Hong Kong gibi maliyetli yolları tercih etmek durumunda kalanlar için soruyorum. Yeni başkan 20 Ocak gibi göreve gelecek, benzer bir tasarının sunulması ve imzalanması ne kadar sürer, sizce bu yıl da aynı risk var mı, varsa CN kaçlara kadar risk var yoksa hepimiz rahat mı olmalıyız? Ya da vize alma şartlarını daha da zorlaştırırlar mı acaba?

ugurbocegi
      ugurbocegi
    • RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

DV2026 talihlilerine tebrikler umarım çok güzel bir mali yıl olur. DV2025 talihlisi ve geçen ay ABD'ye taşınmış birisi olarak söyleyebilirim ki buralar çok güzel (henüz işsiz olmama rağmen) 😃 ben dosyamı Hong Kong'a taşıyıp oradan vizemi aldım. Ankara'yı bekleyerek hayallerinize yazık etmemenizi ve vizenizi almak için gereken fedakarlıkları yapmanızı tavsiye ediyorum, süreçte herkese başarılar.

ugurbocegi
      ugurbocegi

ugurbocegi tarafından gönderilen son iletiler

@ilge-ipek yeni vizeye mi başvurdunuz? 330$ fee o turist/iş vizesinin başvuru ücretiyse -red yeseniz dahi- DV vizenizi etkilemez. Temmuz ayında (hali hazırda DV vize başvurum varken) başka bir ülkenin konsolosluğundan ABD turist vizesine başvurdum ve red yedim. Üstüne HK'de DV vizesi mülakatına girdim ve onay aldım.

ugurbocegi
      ugurbocegi
    • RE: Amerikan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetlerine Katilmak

@alparslan34 orduya girerken ABD ordusuna bağlılık yemini ediyorsunuz, ABD ile ilgili hiçbir şeyi bildirmek veya hesap vermek gibi bir yükümlülüğünüz yok. Zaten bildirseniz de bu sizi TR vatandaşı olarak TR'de askerlikten muaf tutmayacak.

Adalet ve Güvenlik içinde yayımlandı
      ugurbocegi
      ugurbocegi

"Adalet Bakanlığı, Salı günü Üçüncü Devre'de yapılan duruşmada, başsavcının yeşil kart sahiplerinin oturma izni statülerini istediği zaman yeniden gözden geçirme ve iptal etme konusunda geniş yetkiye sahip olduğunu savundu. Bu, mahkeme tarafından desteklenirse, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki milyonlarca daimi ikamet eden kişi için kapsamlı sonuçlar doğurabilecek bir duruştur."

"Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası'nda yer alan yasa açıktır. İç Güvenlik Bakanlığı, daimi ikamet eden birinin statüsünü tek taraflı olarak "iptal edemez", Pace Üniversitesi Elisabeth Haub Hukuk Fakültesi'nde Yardımcı Doçent olan Amelia Wilson , Newsweek'e söyledi."

May 15, 2025  /  Politics

Green cards could be revoked at any time under White House proposal

Green cards could be revoked at any time under White House proposal

Experts told Newsweek that DHS cannot unilaterally revoke a permanent resident's status.

ugurbocegi
      ugurbocegi

@yalcin61 randevu için mi e-posta attınız? HK saatiyle sabah 9 gibi telefon numarasına WhatsApp'dan yazmayı deneyebilirsiniz, ancak başka bir konu için gereksiz meşgul etmemeye özen gösterin.

ugurbocegi
      ugurbocegi

@aliaytac41 Hong Kong için KCC'den öğrendiğimiz gün bilgisine istinaden sağlık randevusu aldık, 2NL'in gönderilmesi ve mülakat gününün ESC'ye yansıması 1-2 hafta daha sürebiliyor. Ankara için de KCC'nin size söylediği mülakat günü yeterli olur diye düşünüyorum, Unganlar özellikle ESC sayfasının çıktısını istemiyorlarsa (alternatif olarak KCC'nin yanıtı da gösterilebilir).

ugurbocegi
      ugurbocegi

@Gizem-Arslan maalesef bilmiyorum 😞 tekrar tekrar arayın, yakınsanız işyerine uğrayın veya bir yakınınız gidip dürtsün. Muhtemelen herkesin süreci yavaş işliyordur, Ankara deneyimlerini okuyun ben hiç bakmadım açıkçası.

ugurbocegi
      ugurbocegi

@Gizem-Arslan selamlar, şimdilik hayır. Daha doğrusu konsolosluk size dosyalarınızı online olarak yükleyin diye resmi bir bilgilendirme yapmadıysa hayır. Geçmiş yıllarda sistem Ankara'da da o şekildeydi ama son yıllarda belgelerinizi online yüklemiyorsunuz, konsolosluğa elden teslim ediyorsunuz.

Hong Kong'daki ve bazı ülkelerdeki konsolosluklar artık online yükleneceğini duyurmuşlar, belki Ankara da önümüzdeki aylarda yeni vize randevu sistemine geçişle beraber dosyaların online yüklenmesi uygulamasını geri getirebilir, ancak şimdilik ne DoS'dan ne de US Türkiye Misyonu'ndan böyle bir resmi açıklama yok.

ugurbocegi
      ugurbocegi
    • RE: Tek başına gidip sıfırdan başlamak hakkında fikirleriniz nelerdir?

Selamlar, cinsiyet fark etmeksizin,

1. ilk haftalar bir yakınınızın yanında kalmak alışma sürecinizi hızlandırabilir
      2. ilk aylar ayrı eve çıkma, internet bağlatma imkanınız yoksa PC ile paylaşmak için unlimited hotspot veren "Visible" adlı mobil operatörü tercih edebilirsiniz
      3. gelir gelmez banka hesabınızı açtırın
      4. SSN'iniz gelir gelmez DMV'ye gidip ehliyetinizi alın (eyalete göre değişmekle birlikte, yazılı trafik sınavı basit, TR'deki gibi çıkacak soruları ezberliyorsunuz; direksiyon sınavı da basit - ehliyet kursu zorunlu değil ve pahalı, ama hiç araba sürmeyi bilmiyorsanız Uber şoförünün birinden saatlik 20-30 dolara özel direksiyon dersi almayı teklif edin)
      5. TR'den Bank of America'ya para transferi için SWIFT kullandım, henüz TR'ye para göndermedim ama arkadaşlarım Remitly ile gönderiyorlarmış
      6. Türklerle takılmayın yabancılarla arkadaşlık etmeye çalışın meetup'lara katılın, iki muhabbet edip daha sonra görüşelim mi diyince herkes telefon numarasını veriyor Avrupa'daki gibi bir soğukluk yok insanlar cana yakın
      7. ne kadar çok parayla gelirseniz o kadar iyi, ben şu an burada da ciddi bir pahalılık olduğunu düşünüyorum özellikle tariff'lerden sonra
      8. İngilizceniz yeterliyse Army'e katılmayı düşünün 🙂
        bonus: ne kadar kendi başınıza takılırsanız o kadar çok şey öğreniyorsunuz, merak ederek, yanlış yaparak, belki rezil olarak, DoorDash bir süre ABD'yi keşfetmeniz ve alışmanız için faydalı olabilir ama DoorDash üzerine bir hayat kurmak hata olur.
      Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      ugurbocegi
      ugurbocegi

@Scythep @halteran'ın yorumundan sonra anımsadım, sanırım forumda hesaba ne zaman para girişinin yapıldığının önemi yok ABD konsolosluğu için diyorlardı. Ben yine de hesapta tutmak istedim. Geçmiş deneyimlere bakın mutlaka.

Yok hayır kredi kartından harcama yaptım genellikle, vize aldıktan sonra hesabımdan harcamaya başladım. Banka hesap dökümünü almıştım ama HK'deki konsolosluk istemedi. Bu arada HK'ye aktarmalı giderseniz bile bayağı kârda oluyorsunuz. Ben dışarıdan yemek falan söylüyordum otele. Sordunuz diye söyledim, yani benim harcamalarım referans alınsın istemem ki hesaplamadım da ne kadar harcadığımı, o yüzden foruma yazmamıştım.

Otelden dışarı çıkın mutlaka. 😃 DV sürecinin en keyifli zamanları Hong Kong'da geçirdiğim zamanlardı. İyi değerlendirin ABD'ye gelince HK zamanlarını çok özlersiniz.

ugurbocegi
      ugurbocegi

@onuru sanırım küresel olarak yeni kurallar gelmiş 🤔 farklı konsolosluklar için de benzer birkaç içerik okudum şimdi. Bir de şöyle bir videoya rast geldim...

Bundan böyle,

• DS-160 formu (bizimki DS-260) barkod numarasıyla vize randevusu alırken girilecek olan barkod numarası birebir eşleşmeli,
      • Gerekli belgeler vize mülakatından önceki 72 saat içinde CEAC'a dijital olarak yüklenmeli,
      • Artık son 1 yılın değil son 2 yılın yurtdışı seyahat geçmişi istenecek,
      • Son 5 yıl içerisinde kullandığı sosyal medya hesaplarının kullanıcı adlarını açıkça belirtmeli (muhtemelen sosyal medya paylaşımları daha sıkı incelenecek)

yoksa vizenin yeniden planlanması ve vize ücretinin yeniden ödenmesi gibi problemler doğurabilir, diyor. Millet yorumlarda kaynak neresi falan diye sormuş, şu anda DoS'in resmi bir açıklaması yok bu yeni değişiklikle ilgili. Belki de doğru değildir, ama yine de konsoloslukların internet sitelerini kontrol etmekte fayda var.

++

ugurbocegi
      ugurbocegi