Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MomisCan Geçen sene yaptırdığım kan testi sonucuma doktorumla baktığımızda eksik sadece MMR aşımın olduğunu gördük ve bunu da tamamladık. Doktorum ekstra yeni bir antikor testi yapmayı talep edilmediği sürece gerek görmedi. Ben de şu an bir eksiğim olmadığını bildiğim için antikor testi yaptırmadan giderim diyordum. Fakat bu test yoksa eğer her şey tam olsa dahi tüm aşıları olmayı kabul etmiş mi sayılıyorum? Zaten klinikte bunun teyidi için kan alınmıyor mu?

• @Mekselina-Kazan Türkiye'de antikor testi ve sonrasında gerekli eksik aşıları yaptırmanın en büyük getirisi daha uygun maliyetle sağlıkla ilgili süreci tamamlayabilmektir. Bir diğer ek getirisi de, çok sayıda eksik aşının aynı anda yapılmaması ve olası alerjik ve/ya otoimmün reaksiyonların engellenmesidir.

Bence, siz elinizden geleni yapmışsınız; rahat olun. Belgeleriniz de İngilizce çevirileri ile birlikte hazırsa, rahat rahat gidin ve göçmen vizenizi alın.
    Kolay gelsin.

• @mr-wolf Hocam sürekli aynı soruyu sorup cevapları okumuyorsunuz sanırsam, bu sizin 2. aynı sorunuza verdiğim 2. aynı cevabım olacak. Bahsettiğiniz liste tüm talihlilerin neredeyse 4'te birini gösteriyor oradan bakıp kesin sonuca varamazsınız. Size Ankara'dan mülakat gelmesi çok çok çok zor. Dosyanızı taşımanızı öneririm.

• @mr-wolf Ankara'da 10.000 Case Number ile randevu almak önceki dönemin bitirdiği nokta ve bu dönemin gidişatına göre zor gözüküyor.

• @mr-wolf hocam numaran bende olsa şimdi amerikadaki 3. ayımdı. 🙂

• Herkese merhaba, daha önce incelemiş veya bilgisi olan birisi varsa danışmak isterim.
    Üniversite diplomamı almamıtım, diploma belgesi bir kağıt verilmişti bununla mülakata giden oldu mu acaba?

• @omerko Helal kardeşim. Biz bu istek , bu inançla ve bu numarayla, geç olsa da gideceğiz.

• @mr-wolf sayfanızda sürekli aynı sorular dönüyor kasım ayından beri. İnsanlar size yardımcı olmaya çalışmış ama siz hala aynı şeyi sormaya devam ediyorsunuz. İnsanları kaaleye almayacaksanız niye aynı soruyu defalarca sormaya devam ediyorsunuz? Kaldı ki kasımda dosyayı taşıma kararı almışsınız. Evet ankarada size sıranın gelmesi imkansız dosyanızı taşıyın.Kasım 2024 dosyayı taşıma kararı aldığınız gönderi

• Hong kong mülakatı için nicolson sağlık kuruluşu son mailde randevumuzu onayladı, pasaport kopyalarını ve mülakat tarihimizi istiyordu, mülakat mailleri hala gelmedi randevu için gönderdiğimiz ilk mailde kcc tarafından aldığımız maili kendilerine atmıştık. Son e postayı yanıtlamadık, whatsapptan yazmıştık ben iletecem demişti görevli kişi, randevu tarihine kadar 2nl almazsak bu maili aynı şekilde yine kccden gelen maille mi yanıtlayalım, benzer durum yaşayan oldu mu?

• Arkadaşlar, bu vizeyi aldıktan sonra ABD’ye giriş yapıp ne kadar süre kalıp Türkiye' ye gelip daha sonra kalıcı gitsek, Trump’ın geçmiş dönemindeki olan ekstrem durumlardan biri tekrar olursa etkilenmeyiz?

• ⭐⭐

@mr-wolf selamlar, bu 41 sayisina nereden ulastiniz acaba? Eger forumdaki excel dosyasindansa, foruma kayit olmayan bir cok talihli mevcut. Genelde bu sayi 3 te 1 i kadar oluyor. Yani onunuzde 40 degil belki 120 dosya mevcut. Diger sorunuza gelecek olursak eger, onumuzde sadece 2 vize bulteni kaldi eger ankara bu sekilde devam ederse birakin size sira gelmesini 6000 leri zor gorebilir. Sureciniz icin malesef gec kalmissiniz, diger yazdiginiz yorumlariniza baktim kasim gibi dosya tasimayi dusunmussunuz fakat herhangi bir islem yapmamissiniz bu da buyuk ihtimalle hakkinizi kaybetmenize yol acacak. Eger hala abd ye gitmek istiyorsaniz, biran once dosyanizi tasimaya ugrasin. Bol sanslar.

• Bangkok özelinde

Merhaba arkadaşlar,

DS-260 formunu doldururken lise kısmında mezun olduğum okul yerine sadece eğitim aldığım okulu yazmışım.

Ben aslında Açık Meslek Lisesi mezunuyum (diplomamda bu yazıyor), ama eğitimi Nahit Menteşe Endüstri Meslek Lisesi’nde yüz yüze aldım. Formda sadece bu yüz yüze eğitim aldığım okulu yazdım. Mezun olduğum açık lise adını belirtmedim.

Şimdi kafam karıştı:
    • Bu durumu düzeltmek için formu tekrar açtırmalı mıyım?
    • Yoksa mülakatta açıklamam yeterli olur mu?
    • Daha önce benzer durum yaşayan var mı?

Tercüman Emre Bey “gerek yok” dedi ama bazı kişiler “formda her şey diploma ile birebir uyuşmalı” diyor.

@gucarslan sizinde fikirlerini merak ediyorum açıkcası.

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Teşekkürler 🙏

• @rasitcenngiz Çok belirsiz bi durum bu. Bazı göçmenler green cardları ile abdden çıkış yapıp tekrar girdiklerinde bile problemler ile karşılaştıklarını bildiriyorlar. Green cardı almadan çıkış yapmanızı önermem. Green card ise eyalete göre 1-2 ay veya daha uzun bir sürede elinize ulaşabiliyor.

• Selamlar, dün itibariyle mail atmış olduğum 7-8 konsolosluktan 3 tanesi geri dönüş yaptı. Fikir olması amacıyla yazıyorum..

Belgrad : Üzülerek dosya transfer talebini kabul edemeyeceklerini iletti.

Doha : Yoğunluk sebebiyle Katar vatandaşları dışında şu an için dosya taşıma talebini kabul edemediklerini bildirdi.

Singapur : Fiziki olarak Singapur'da bulunmalı ve bu süreç boyunca legal olarak burada kalabilecek kadar yeterli güne sahip olmamı ve 1-2 ay sürebileceğini iletti. Bende 90 güne kadar vizesiz kalabileceğimi ve olumlu olması halinde konaklama, uçak biletlerimi gönderebileceğimi ilettim. Dönüş bekliyorum..

Diğer konsolosluklardan cevap gelmesi halinde güncelleme yapacağım. Herkese sürecinde bol şanslar..

• ⭐⭐

@gzmns_ selamlar,

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐

@alyosha selamlar, saglik kuruluslari 2nl in ne oldugunu malesef bilmiyorlar. Oncelikle direk olarak tarih verin ve pasaportunuzun kopyasini ekleyin. Eger bir kanit isterlerse o zaman, kcc den gelen maili pdf olarak yazdirin ve onu gonderin. Ben saglik muayenesine girdigim zaman 2nl sisteminde ariza vardi ve herhangi bir sorun olmadi saglik muayenesinde. Bol sanslar.

• @evrentnrkl şahsi görüşüm hiç sorun olmayacaktır.
    Eğitim seviyenizle ve diplomanızın orjinal olup olmadığıyla ilgileniyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@ilaydadoganay

Mülakattan önce evrak teslim esnasında da bahsettiğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz, mülakat öncesinden kısa not şeklinde İngilizce olarak hazırlayıp evraklarınızı teslim alacak görevliye bu not kağıdını teslim ederek talep edebilirsiniz. Böylece konsolosluğun iş yükünü de azaltmış olursunuz.

• @MomisCan ben de emin olamadım zaten iki farklı üniversiteden önlisans ve lisans diplomamıda götüreceğim. Liseyle alakalı bir şey sorulacağını ben de düşünmüyorum ama yani siz değerli dostlara danışmak istedim

• @evrentnrkl Benim de aynı şekilde ön Lisans ve Lisans diplomam vardı. Sadece en yüksek dereceyle ilgilendiler.
    Lisans diplomamın orjinalini ve transkriptimi dosya teslimi sırasında aldılar. Mülakat sırasında da diplomamın orjinalini bana geri verdiler.

Yakında orada olacağınız için çok şanslısınız 🙂 Bangkok konsolosluğu harika bir konsolosluk. Aşırı sıcak kanlı ve yardım severler.
    Ayrıca bütün işlemlerin bahçede yapılıyor olması sizi çok şaşırtacak 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |