DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@deebee inşallah çok teşekkür ederim hepinize

-
Selamlar, 30 Haziran'da General Medicine Clinic'de sağlık randevumuz var. Klinik bize sadece 4 tane fotoğraf ve pasaport götürmemizi söyledi. Eski deneyimlere baktığımda kliniklerin mülakat randevusu mektubu, antikor testi vs. gibi belgeler istediğini gördüğüm ve aşı kartlarımız olmadığı için spesifik olarak sordum antikor testi getirmeli miyiz diye ama sadece fotoğraf ve pasaport dediler. Yine de bu testi yaptırmalı mıyız?
-
@Mekselina-Kazan Sağlık muayenesinde DS-260 formunu görmek isterler.
Eğer tüm aşıları olmayı kabul ediyorsanız antikor testi götürmenize gerek yok. -
DV2026 kazananı olmanız sebebiyle sorularınızı DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları başlığında sormanız gerekiyor. İlgili konu başlığının 4.iletisinde dosya taşımanın nasıl yapılacağı, hangi adresin beyan edilebileceği ve ne zaman dosya taşıma yapılabileceği hususunda detaylı bilgi mevcut.
Bu yazdığınız DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığında stresli bir süreçten geçen DV2025 kazananlarının soruları ve süreçleri paylaşılıyor.
-
Yine konsolos takdiri ancak kişisel düşüncem J1/J2 vizesi gidiş amacı, bu vize ile ABD’de geçirilen süre vb diğer kriterler B1/B2 vizesinden farklı olduğu için aynı seviyede değerlendirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Yine son takdir ve değerlendirme mülakatı yapacak konsolosun olacaktır.
@gucarslan’ın bahsettiği çeşitlilik vizesi kurası sonucu göçmen vize talebi reddedilen talihliye mülakatta sorulan soruları, talihlinin verdiği cevapları, ülkeye giriş & çıkış tarihlerini-kalış süresini, bebeğin doğumu esnasında oluşan masraflar kapsamında ABD vergi mükelleflerinin ödediği vergilerden gelen kamu kaynakları (medicaid vb) kullanıldı mı kullanılmadı mı veya masrafların talihli tarafından kendisi tarafından ödendiğini kanıtlar faturalar ibraz edildi mi mülakatta bilmiyoruz ancak bu tür hususlar/verilen cevaplar mülakatın seyrinde mutlaka etken olmuştur.
En nihayetinde talihli için olumsuz, çok üzücü ve çok tatsız bir süreç olmuş, hele ki red formunda bu sebebe dayalı reddedildiğine dair yazılı beyan olması göçmenlik sürecinin konsolosluklar tarafından artık ne kadar daha ince ve hassas ele alındığının göstergesi.
-
Merhaba listeden baktım önümde 41 kişi kalmış Ankara mülakatı için bekleyen sıralama 93xx sizce sıra gelir mi? Şansım var mı?Bundan sonra ki süreç için dosya taşımamı önerirseniz nerelere taşıyabilirim? cut off durumunu çok bilmiyorum cut off durumu Ankara ile de alakalı mı?
-
@Nalcabasmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Nalcabasmaz, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Nalcabasmaz Herkese tekrar merhaba, TB sonucum sonrası pasaportumu elçiliğe iletmem gerekiyor. Eski AIS sisteminde ilave belge gönder kısmı ile gönderiliyordu.
Fakat bildiğiniz üzere sistem değişti fakat yeni sistemde bu işlemi nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bu konuda bana destek olabilecek var mı ? Bir an önce pasaportumu göndermek istiyorum.
Teşekkürler.
Bilgisi olan var mi ? Desteklerinizi bekliyorum
Merhaba arkadaşlar,
Sizlerden cevap alamama sebebim yeni sistem hakkında kimsenin bilgisi olmadığı için sanırım.
Bu yeni sistem sürecinde biraz belirsizlik yaşadım. Sağlık raporum tamamlandıktan sonra pasaport ve sarı kağıdı konsolosluğa göndermem gerekiyordu ama yeni sistemde evrak gönderimiyle ilgili bir barkod ya da kayıt oluşturma seçeneğini bir türlü bulamadım.
Konsolosluğa birkaç mail attım ama ne yazık ki herhangi bir dönüş alamadım. Sonunda beklemek yerine pasaportumu ve diğer belgeleri PTT ile kendim gönderdim.
Zarfın içine şunları ekledim:
-
Pasaport
-
Sarı kağıt (mülakatta verilmişti, “medikal sonuç bekleniyor” yazan)
-
Unganlar’dan gelen sağlık rapor maili (çıktı olarak)
-
AIS sistemindeki eski profilimin görseli (adres bilgilerimin yer aldığı ekran görüntüsü)
-
Durumu açıklayan kısa bir İngilizce not
Buna ilave olarak işe yarar mı bilmiyorum fakat bugün belki elçiliğe gidip durumu izah etmeye çalışabilirim.
Henüz elçiliğe kargom ulaşmadı ama aynı durumda olanlara fikir vermesi için paylaşmak istedim.Gelişme olursa yine buradan yazarım.
Sizde yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
Herkese kolaylıklar dilerim!
-
-
@3rdcaptain sizin durumunuza benzer biri vardı hatırlıyorum dosya taşımayı araştırırken videosunu izlemiştim geçen sene, şimdi youtubeda arattım baya ama bulamadım, o da schengen vizesinden red almıştı, bunu belirtince bir ada ülkesi kabul etmişti ama o mülakat almış mıydı almamış mıydı hatırlamıyorum, filipinler ya da barbados adası olabilir, bu ülkeleri aratıp bi bakın isterseniz forumda, ben bulamadım, hatırlayan birileri olabilir geçen senelerin sürecine hakim olanlardan.
-
@Mehmet-Fatih-Aslan net bilgim yok malesef web sitesinden araştırmanızı ve formdaki tecrübeleri takip etmenizi öneririm
-
Merhaba, pasaportumu yurtdışında bir Türk konsolosluğunda yenilemiştim. DS-260 formunu doldururken dalgınlıkla issuing country kısmına Türkiye yerine pasaportu aldığım ülkeyi yazmışım. Şimdi formu açtırıp bu kısmı düzeltmek istiyorum. İş geçmişi, SSN talebi ve green card teslim edilcek adresi de güncelleyeceğim. İlk başta doldururken country kısmını yanlış girmiş olmamdan dolayı bir sorun yaşar mıyım? Bir de adres ve SSN kısmını hazır açtırmışken bu aşamada değiştirmek mantıklı mı?
-
@MomisCan Geçen sene yaptırdığım kan testi sonucuma doktorumla baktığımızda eksik sadece MMR aşımın olduğunu gördük ve bunu da tamamladık. Doktorum ekstra yeni bir antikor testi yapmayı talep edilmediği sürece gerek görmedi. Ben de şu an bir eksiğim olmadığını bildiğim için antikor testi yaptırmadan giderim diyordum. Fakat bu test yoksa eğer her şey tam olsa dahi tüm aşıları olmayı kabul etmiş mi sayılıyorum? Zaten klinikte bunun teyidi için kan alınmıyor mu?
-
@Mekselina-Kazan Türkiye'de antikor testi ve sonrasında gerekli eksik aşıları yaptırmanın en büyük getirisi daha uygun maliyetle sağlıkla ilgili süreci tamamlayabilmektir. Bir diğer ek getirisi de, çok sayıda eksik aşının aynı anda yapılmaması ve olası alerjik ve/ya otoimmün reaksiyonların engellenmesidir.
Bence, siz elinizden geleni yapmışsınız; rahat olun. Belgeleriniz de İngilizce çevirileri ile birlikte hazırsa, rahat rahat gidin ve göçmen vizenizi alın.
Kolay gelsin. -
@mr-wolf Hocam sürekli aynı soruyu sorup cevapları okumuyorsunuz sanırsam, bu sizin 2. aynı sorunuza verdiğim 2. aynı cevabım olacak. Bahsettiğiniz liste tüm talihlilerin neredeyse 4'te birini gösteriyor oradan bakıp kesin sonuca varamazsınız. Size Ankara'dan mülakat gelmesi çok çok çok zor. Dosyanızı taşımanızı öneririm.
-
@mr-wolf Ankara'da 10.000 Case Number ile randevu almak önceki dönemin bitirdiği nokta ve bu dönemin gidişatına göre zor gözüküyor.
-
@mr-wolf hocam numaran bende olsa şimdi amerikadaki 3. ayımdı.

-
Herkese merhaba, daha önce incelemiş veya bilgisi olan birisi varsa danışmak isterim.
Üniversite diplomamı almamıtım, diploma belgesi bir kağıt verilmişti bununla mülakata giden oldu mu acaba? -
@omerko Helal kardeşim. Biz bu istek , bu inançla ve bu numarayla, geç olsa da gideceğiz.
-
@mr-wolf sayfanızda sürekli aynı sorular dönüyor kasım ayından beri. İnsanlar size yardımcı olmaya çalışmış ama siz hala aynı şeyi sormaya devam ediyorsunuz. İnsanları kaaleye almayacaksanız niye aynı soruyu defalarca sormaya devam ediyorsunuz? Kaldı ki kasımda dosyayı taşıma kararı almışsınız. Evet ankarada size sıranın gelmesi imkansız dosyanızı taşıyın.Kasım 2024 dosyayı taşıma kararı aldığınız gönderi
-
Hong kong mülakatı için nicolson sağlık kuruluşu son mailde randevumuzu onayladı, pasaport kopyalarını ve mülakat tarihimizi istiyordu, mülakat mailleri hala gelmedi randevu için gönderdiğimiz ilk mailde kcc tarafından aldığımız maili kendilerine atmıştık. Son e postayı yanıtlamadık, whatsapptan yazmıştık ben iletecem demişti görevli kişi, randevu tarihine kadar 2nl almazsak bu maili aynı şekilde yine kccden gelen maille mi yanıtlayalım, benzer durum yaşayan oldu mu?
-
Arkadaşlar, bu vizeyi aldıktan sonra ABD’ye giriş yapıp ne kadar süre kalıp Türkiye' ye gelip daha sonra kalıcı gitsek, Trump’ın geçmiş dönemindeki olan ekstrem durumlardan biri tekrar olursa etkilenmeyiz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.