Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @3rdcaptain bol şans diliyorum, ancak Bangkok fiziki olarak orada olmayanların dosyalarını kabul etmedi şu ana kadar.
    Dosyanız aktif olmadan önce, KCC üzerinden taşıma yapmanız gerekirdi.

• @MomisCan Herhangi bir adres belirtsekte mi mailde kabul etmiyor. Kcc ile mi taşımamız şart

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapmış talihlilerin dikkatine!

herkese merhaba,
    daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'ye gidip, doğum yoluyla çocuğuna vatandaşlık almış ve şu an DV sürecinde olan talihli arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.

bu teknik olarak mümkün olsa da, vizenin amacı dışında kullanıldığı gerçeğini elbette ki değiştirmiyor.
    önceki yıllarda bu durum sorun olmuyordu ancak; Trump sonrası süreçte bu durumun sorun yaratacağını tahmin ediyorduk.

bugün, daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapıp çocuğuna bu yolla vatandaşlık almış DV2025 talihlisi bir arkadaşımızın başvurusu direkt olarak bu sebep gösterilerek reddedildi.

bunu ilk defa yaşıyoruz ve gerçekten çok büyük bir olay.
    her sene bu durumda olan arkadaşlarımız vizelerini sorunsuzca aldılar ama artik direkt olarak bir ret sebebi statüsü kazanmış oldu.

bu durumda olan arkadaşlarımız varsa, şimdiden her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye ederim.

Bu nahoş durumun J1/J2 vizesi ile ABD de iken doğum yapanları da kapsayıp kapsamadığını merak ettim! 🤔

• @rasitcenngiz @MomisCan Anladım. O zaman Hong Kong dan başka seçenek kalmıyor bu aşamada.

• @3rdcaptain current olduktan sonra bangkoka taşıyabilmeniz için pasaportunuza taylanda damgası vurdurduktan hemen sonra mail atmanız lazım bangkoka

• @boredeng “Taşıyabilmeniz için” çok kesin oldu. 🙂
    Taşıyabilme ihtimaliniz için denenebilir diyelim.

• Sn. @gucarslan naçizane düşüncem ailenin B1 yada B2 vizesiyle ABD'ye giriş yaptıktan sonra çocukları doğmuştur ve vatandaşlık hakkı kazanmıştır. Aile çocuğun doğumundan sonra B1 yada B2 vizeleri olmasına rağmen farklı bir statüye geçmek istemiş olabilirler. Bu gibi durumlar çok sıkı bir incelemeye konu olabiliyor ve aile bu sıkı inceleme neticesinde yapmak istediği statü değişikliğinde başarısız olmuş olabilir. Turist vizesinin amacının dışında kullanıldığı kanaatine varmış olabilirler. Belki geçmişte yaşadıkları bu durum şimdi karşılarına çıkmış olabilir. Sonuçta şimdiki durum niyeti belli olan göç etmek üzere alınmak istenen bir vize türü. Geçmişte her ne olduysa bu sebepten dolayı göçmen vizesi alamamak çok üzüntü verici.

• @3rdcaptain
    Sizin dosyaniza hali hazirda bir mulakat planlanmasi yapildi ve siz buna vize engelinden dolayi katilamiyorsunuz. Fiziksel olarak ilgili ulkelerde bulunarak talepte bulunmak genel olarak hic mulakat almamis dosyalar icin izlenen bir yol. Bu yuzden sizin durumunuz farkli, yapilan yorumlar sizi kapsamiyor. Sizin var olan mulakatiniza x bir konsoloslugun insiyatif almasi, dosyanizi Viyana’dan talep etmesi gerekiyor. Tekrar soyluyorum, birkac konsolosluga email attiginizda kabul edecekler diye bir durum soz konusu degil. Gecmis senelerde ozellikle DV24 deneyimlerinde sizin gibi vize sorunu yasayip, dunyanin her yerinde ki ABD konsolosluklariyla iletisime gecip dosyalarini tasimayi basaran bir cok talihli oldu. Sizin de izlemeniz gereken yol da budur. Bu linkte dunya genelindeki butun ABD konsolosluklarinin listesini bulacaksiniz, durumunuzu ozetle anlatarak vize sorunu yasamayacaginiz butun ulkelerle iletisime gecip sansinizi arttirmayi deneyebilirsiniz.

• @ugursway Teşekkür ederim ağzınıza sağlık. Hali hazırda 4 konsolosluğa attım dün bir dönüş alamadım. Farklı konsolosluklara da atıp şansımı deneyeceğim

• @alyosha işimi garantiye almak için hiç abartısız yaklaşık 25 k tl tercüme masrafı yaptım. Şimdi sistemde değişti. Ap ye kalırsanız oradaki stres çeviri parasına değer.

• @3rdcaptain Bu arada bankok kapıda vize olayını değiştirdi online geçiş yapıyordu son aldığım haber böyleydi.www.thaievisa.go.th

Dikkat:
    E-Vize başvurularının artık pasaportlarını ve destekleyici belgelerini Tayland Kraliyet Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu'na şahsen teslim etmeleri gerekmiyor. Şunu belirtmek önemlidir ki, yalnızca şu anda Tayland'da değilseniz başvuruda bulunabilirsiniz. E-Vize başvurusu onaylandıktan sonra, başvuru sahiplerine bir onay e-postası gönderilecek ve bu e-posta, Tayland'a seyahat ederken havayollarına ve Tayland göçmenlik görevlilerine sunulmak üzere yazdırılabilir

• 12 Haziran’da Viyana’da mülakatımız, 10 Haziran’da sağlık muayenemiz var. Daha önce geçirilen bacak ameliyatıyla ilgili doktordan bir yazı aldım fakat Türkçe. Bunu kendim İngilizceye çevirip orijinal kaşeli Türkçesiyle beraber götürürsem geçerli olur mu? Doktorun yazısını yeminli tercümana çevirmem mi daha doğru olur? Tecrübeli olanlar yazabilir mi

• @Mehmet-ynd Teşekkür ederim. Yarın da cevap gelmez ise online vize başvurusu yapıp bir de şansımı öyle deneyeceğim.

• @3rdcaptain manila konsolosluğu son iki yılda viyana dan dosya almıştı, isterseniz deneyebilirsiniz.

• @Mehmet-ynd Neler değişti abi. Yeni izlememiz gereken yol nedir nasıl öğrenebiliriz Hong Kong için.

• ⭐⭐⭐⭐

@rasitcenngiz @3rdcaptain

Herkesin başına gelecek diye bir şey yok, olumlu sonuçlar alanlara ilave olarak Manila’daki sağlık kurumu ile ilgili yaşanan olumsuz tecrübe de mevcut. İyi değerlendirilmesi gerekir, @caner-urker paylaşmıştı DV2024 sürecinde.

https://yesilkartforum.com/forum/post/454249

• @ATS16 kesin olarak önermedim arkadaşa, sadece aklıma geldi paylaştım. İletinin sonunda isterseniz deneyebilirsiniz dedim. Gerisi arkadaşa kalmış.

• Merhaba arkadaşlar,
    Dv2025te 5900lerdeyiz. Listeden baktığımızda bir önceki arkadaş 30 temmuza randevu almış görünüyor. Ancak son birkaç kişi randevu maili almamış ve kendileri mail atarak öğrendiler nedense. Bu sebeple ben 2 kere KCC'ye([email protected]) mail gönderdim. 2sine de aynı yanıt geldi. Mailde bahsedilen siteye(https://dvprogram.state.gov/) bilgilerimi girince kazandığımızı gösteren ilk ekranla karşılaşıyorum.
    Yanlış yere mi mail atıyorum, yanlış adresten mi kontrol ediyorum bilmiyorum. Bilen eden varsa bi yardımcı olabilir mi?
    Gelen maili de aynen ekliyorum.

"Thank you for your inquiry.

Your case number is now current for interview processing. If you are scheduled for an interview date, you will receive notification via email to check https://dvprogram.state.gov. If you need to make changes to your DS-260 you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center."

• @rasitcenngiz @ATS16 Bir kaç balkan ve körfez ülkesine mail attım. 1-2 gün içinde dönüş olmaz ise riske atmadan direkt Hong Kong ile iletişime geçeceğim. Teşekkür ederim.

• 24 Haziran'da Ankara'da mülakatımiz var, talihli benim yalniz eşimin kardesi 8 sene önce turist vizesi ile gidip iltica etti, mülakatta ABD tanıdığınız varmı diye sorduklarında söyleyeceğim ama bu durum bize sıkıntı olur mu endişeliyim aynı durumda tecrübesi olan varmıdır

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |