@Serapp teşekkür ederim 
ilaydadoganay
@ilaydadoganay
ilaydadoganay tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@ATS16 Direkt issuing country kısmı hatalı olunca sorun olur mu diye endişe etmiştim. Dediğiniz gibi yapayım o halde, teşekkür ederim

-
RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Merhaba, az önce “Required Entry Status Check for DV Submission” başlıklı bir mail aldım. Maili aşağıya da ekleyeceğim. Böyle bir mail alan oldu mu ekstra bişey yapmalı mıyım? Linke girince ekstra bir update göremedim. Yine green card çıktığında gördüğümüz ekrana yönlendiriyor. Mail şu şekilde:
“You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.“
ilaydadoganay tarafından gönderilen son iletiler
-
Merhaba, az önce “Required Entry Status Check for DV Submission” başlıklı bir mail aldım. Maili aşağıya da ekleyeceğim. Böyle bir mail alan oldu mu ekstra bişey yapmalı mıyım? Linke girince ekstra bir update göremedim. Yine green card çıktığında gördüğümüz ekrana yönlendiriyor. Mail şu şekilde:
“You have received this email notification to inform you that you have updates available at https://dvprogram.state.gov/ESC. Please log in using your confirmation number from your original application to complete further processing.“ -
@ATS16 Direkt issuing country kısmı hatalı olunca sorun olur mu diye endişe etmiştim. Dediğiniz gibi yapayım o halde, teşekkür ederim

-
Merhaba, pasaportumu yurtdışında bir Türk konsolosluğunda yenilemiştim. DS-260 formunu doldururken dalgınlıkla issuing country kısmına Türkiye yerine pasaportu aldığım ülkeyi yazmışım. Şimdi formu açtırıp bu kısmı düzeltmek istiyorum. İş geçmişi, SSN talebi ve green card teslim edilcek adresi de güncelleyeceğim. İlk başta doldururken country kısmını yanlış girmiş olmamdan dolayı bir sorun yaşar mıyım? Bir de adres ve SSN kısmını hazır açtırmışken bu aşamada değiştirmek mantıklı mı?
-
Merhaba, pasaportumu yurtdışında bir Türk konsolosluğunda yenilemiştim. DS-260 formunu doldururken dalgınlıkla issuing country kısmına Türkiye yerine pasaportu aldığım ülkeyi yazmışım. Şimdi formu açtırıp bu kısmı düzeltmek istiyorum. İş geçmişi, SSN talebi ve green card teslim edilcek adresi de güncelleyeceğim. İlk başta doldururken country kısmını yanlış girmiş olmamdan dolayı bir sorun yaşar mıyım? Bir de adres ve SSN kısmını hazır açtırmışken bu aşamada değiştirmek mantıklı mı?
-
Merhaba, Viyana’dan gelen mülakat mailinde belgeler kısmında “proof of financial means” yazıyor ama bu durumda hesap cüzdanı tek başına yeterli olur mu yoksa son birkaç aylık hesap dökümü mü gerekiyor? Döküm alsam bile dolar hesabımda para giriş çıkışı olmadığı için işe yarar mı emin olamadım. Bir de 13 bin dolar civarı bir para göstereceğim, bu parayı da tek seferde hesabıma yatıracağım. Bu bir sorun yaratır mı veya bunun için mülakattan en fazla / en az şu kadar gün önce hesaba yatırılmalı gibi bir durum var mıdır?
-
Selam, İtalya’dan adli sicil kaydı aldım ve belgelerim yine İtalyanca. Bunlara İngilizce çeviri yaptıracağım ancak çeviriden önce orijinal belgeye apostil yaptırmak zorunlu mu? Çeviri ofisleri konsolosluk özellikle belirtmediği sürece apostilin orijinal belgede zorunlu olmadığını iletti ama Viyana Konsolosluğu’nda bu konuyla ilgili tecrübesi olan var mı?
-
Merhaba, dosyamı Napoli’den Viyana’ya taşıdım. Diplomam İtalyanca ve elimde İngilizce olarak sadece ıslak imzalı bir mezuniyet belgesi var. Bu belge Viyana için yeterli olur mu yoksa kesin olarak diplomanın çevirisi gerekir mi?
-
Merhaba,
2019 yılında J vizesiyle çalıştıktan sonra 2020 yılında vergi beyanı yaptık. Bunun üstüne ödediğimiz vergileri ve beraberinde yanlışlıkla covid yardımı da aldık. Sanırım yanlış form doldurulduğu için böyle bişey oldu. Sonradan IRS’ten de herhangi bir dönüş olmadı. Hatta o dönem benim gibi aynı durumda yüzlerce öğrenci vardı. Şimdi DS260 formunda SSN bilgimiz vs her şey girili olunca bu durum bi sıkıntı olur mu diye endişelendim. Sizce bu green card sürecini etkiler mi veya mülakatta bununla ilgili bir soru vs gelir mi? @gucarslan @crazycells -
Merhaba, benim dosyam şu an Napoli’de ancak yazın zaten Viyana’ya gitme durumum var. Napoli’dense Viyana benim için daha iyi olcak gibi. Hazır bu bültende de sıra gelmemişken Viyana’ya taşımayı denemek mantıklı mı şu aşamada herhangi bir risk yaratır mı sizce? Yoksa bir sonraki bültende aktif olması durumunda direkt o CN’daki herkesle birlikte mülakat alabilir miyim? @gucarslan