DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Selamlar, vize reddinin ardından dün Bangkok başta olmak üzere şansımı denemek adına Tiflis ve Saraybosna konsolosluklarına da mail gönderdim. Henüz bir dönüş almadım. Bangkok ortalama ne kadar sürede dönüş sağlıyor? Yakın zamanlarda konsolosluk üzerinden taşımış olan varsa öğrenmek isterim.
-
@alyosha Formül A ve B gibi önemli evrakları Türkçe alıp ingilizce tercüme ettirmek ve işi sağlama almak varken neden bunu kendinize yapıyorsunuz.
Lütfen bu kadar sona gelip sizi sıkıntıya sokabilecek hareketlerden kaçının ve işinizi garantiye alın. -
@MomisCan haklısınız aslında, muhtemelen ikisini de kabul ederler ama işi garantiye almak en mantıklısı.
-
Merhaba sevgili forum üyeleri an itibarıyla mülakattan onay almış durumdayız. Mutluyuz☺️ mülakat tecrübemizi en yakın zamanda detaylı bir şekilde yazacağız ☺️ Bu süreç içerisinde sorularımıza cevap veren, deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederiz.
-
B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapmış talihlilerin dikkatine!
herkese merhaba,
daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'ye gidip, doğum yoluyla çocuğuna vatandaşlık almış ve şu an DV sürecinde olan talihli arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.bu teknik olarak mümkün olsa da, vizenin amacı dışında kullanıldığı gerçeğini elbette ki değiştirmiyor.
önceki yıllarda bu durum sorun olmuyordu ancak; Trump sonrası süreçte bu durumun sorun yaratacağını tahmin ediyorduk.bugün, daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapıp çocuğuna bu yolla vatandaşlık almış DV2025 talihlisi bir arkadaşımızın başvurusu direkt olarak bu sebep gösterilerek reddedildi.
bunu ilk defa yaşıyoruz ve gerçekten çok büyük bir olay.
her sene bu durumda olan arkadaşlarımız vizelerini sorunsuzca aldılar ama artik direkt olarak bir ret sebebi statüsü kazanmış oldu.bu durumda olan arkadaşlarımız varsa, şimdiden her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye ederim.
-
@3rdcaptain bangkok mail ile dosya taşıma yapmıyor.
-
@3rdcaptain bol şans diliyorum, ancak Bangkok fiziki olarak orada olmayanların dosyalarını kabul etmedi şu ana kadar.
Dosyanız aktif olmadan önce, KCC üzerinden taşıma yapmanız gerekirdi. -
@MomisCan Herhangi bir adres belirtsekte mi mailde kabul etmiyor. Kcc ile mi taşımamız şart
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları
B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapmış talihlilerin dikkatine!
herkese merhaba,
daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'ye gidip, doğum yoluyla çocuğuna vatandaşlık almış ve şu an DV sürecinde olan talihli arkadaşlarımız olduğunu biliyoruz.bu teknik olarak mümkün olsa da, vizenin amacı dışında kullanıldığı gerçeğini elbette ki değiştirmiyor.
önceki yıllarda bu durum sorun olmuyordu ancak; Trump sonrası süreçte bu durumun sorun yaratacağını tahmin ediyorduk.bugün, daha önce B1/B2 vizesiyle ABD'de doğum yapıp çocuğuna bu yolla vatandaşlık almış DV2025 talihlisi bir arkadaşımızın başvurusu direkt olarak bu sebep gösterilerek reddedildi.
bunu ilk defa yaşıyoruz ve gerçekten çok büyük bir olay.
her sene bu durumda olan arkadaşlarımız vizelerini sorunsuzca aldılar ama artik direkt olarak bir ret sebebi statüsü kazanmış oldu.bu durumda olan arkadaşlarımız varsa, şimdiden her şeye hazırlıklı olmalarını tavsiye ederim.
Bu nahoş durumun J1/J2 vizesi ile ABD de iken doğum yapanları da kapsayıp kapsamadığını merak ettim! 🤔
-
@rasitcenngiz @MomisCan Anladım. O zaman Hong Kong dan başka seçenek kalmıyor bu aşamada.
-
@3rdcaptain current olduktan sonra bangkoka taşıyabilmeniz için pasaportunuza taylanda damgası vurdurduktan hemen sonra mail atmanız lazım bangkoka
-
@boredeng “Taşıyabilmeniz için” çok kesin oldu. :)
Taşıyabilme ihtimaliniz için denenebilir diyelim. -
Sn. @gucarslan naçizane düşüncem ailenin B1 yada B2 vizesiyle ABD'ye giriş yaptıktan sonra çocukları doğmuştur ve vatandaşlık hakkı kazanmıştır. Aile çocuğun doğumundan sonra B1 yada B2 vizeleri olmasına rağmen farklı bir statüye geçmek istemiş olabilirler. Bu gibi durumlar çok sıkı bir incelemeye konu olabiliyor ve aile bu sıkı inceleme neticesinde yapmak istediği statü değişikliğinde başarısız olmuş olabilir. Turist vizesinin amacının dışında kullanıldığı kanaatine varmış olabilirler. Belki geçmişte yaşadıkları bu durum şimdi karşılarına çıkmış olabilir. Sonuçta şimdiki durum niyeti belli olan göç etmek üzere alınmak istenen bir vize türü. Geçmişte her ne olduysa bu sebepten dolayı göçmen vizesi alamamak çok üzüntü verici.
-
@3rdcaptain
Sizin dosyaniza hali hazirda bir mulakat planlanmasi yapildi ve siz buna vize engelinden dolayi katilamiyorsunuz. Fiziksel olarak ilgili ulkelerde bulunarak talepte bulunmak genel olarak hic mulakat almamis dosyalar icin izlenen bir yol. Bu yuzden sizin durumunuz farkli, yapilan yorumlar sizi kapsamiyor. Sizin var olan mulakatiniza x bir konsoloslugun insiyatif almasi, dosyanizi Viyana’dan talep etmesi gerekiyor. Tekrar soyluyorum, birkac konsolosluga email attiginizda kabul edecekler diye bir durum soz konusu degil. Gecmis senelerde ozellikle DV24 deneyimlerinde sizin gibi vize sorunu yasayip, dunyanin her yerinde ki ABD konsolosluklariyla iletisime gecip dosyalarini tasimayi basaran bir cok talihli oldu. Sizin de izlemeniz gereken yol da budur. Bu linkte dunya genelindeki butun ABD konsolosluklarinin listesini bulacaksiniz, durumunuzu ozetle anlatarak vize sorunu yasamayacaginiz butun ulkelerle iletisime gecip sansinizi arttirmayi deneyebilirsiniz. -
@ugursway Teşekkür ederim ağzınıza sağlık. Hali hazırda 4 konsolosluğa attım dün bir dönüş alamadım. Farklı konsolosluklara da atıp şansımı deneyeceğim
-
@alyosha işimi garantiye almak için hiç abartısız yaklaşık 25 k tl tercüme masrafı yaptım. Şimdi sistemde değişti. Ap ye kalırsanız oradaki stres çeviri parasına değer.
-
@3rdcaptain Bu arada bankok kapıda vize olayını değiştirdi online geçiş yapıyordu son aldığım haber böyleydi.www.thaievisa.go.th
Dikkat:
E-Vize başvurularının artık pasaportlarını ve destekleyici belgelerini Tayland Kraliyet Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu'na şahsen teslim etmeleri gerekmiyor. Şunu belirtmek önemlidir ki, yalnızca şu anda Tayland'da değilseniz başvuruda bulunabilirsiniz. E-Vize başvurusu onaylandıktan sonra, başvuru sahiplerine bir onay e-postası gönderilecek ve bu e-posta, Tayland'a seyahat ederken havayollarına ve Tayland göçmenlik görevlilerine sunulmak üzere yazdırılabilir -
12 Haziran’da Viyana’da mülakatımız, 10 Haziran’da sağlık muayenemiz var. Daha önce geçirilen bacak ameliyatıyla ilgili doktordan bir yazı aldım fakat Türkçe. Bunu kendim İngilizceye çevirip orijinal kaşeli Türkçesiyle beraber götürürsem geçerli olur mu? Doktorun yazısını yeminli tercümana çevirmem mi daha doğru olur? Tecrübeli olanlar yazabilir mi
-
@Mehmet-ynd Teşekkür ederim. Yarın da cevap gelmez ise online vize başvurusu yapıp bir de şansımı öyle deneyeceğim.
-
@3rdcaptain manila konsolosluğu son iki yılda viyana dan dosya almıştı, isterseniz deneyebilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
17
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum