• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. 3rdcaptain
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 48
    • En İyi 20
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

3rdcaptain

@3rdcaptain

64
    İtibar
    174
    Profil Görüntülemeleri
    48
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

3rdcaptain Takip etme Takip Et

3rdcaptain tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@3rdcaptain Evet müjdeli haber Tiran Konsolosluğundan geldi ve aynı tarih olan 31 Temmuz olarak mülakat verdiklerini iletti... Yardımcı olan, sorularımı cevaplayan herkese teşekkür ederim.. Yarından itibaren hazırlıklar başlasın 🙂

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      3rdcaptain
      3rdcaptain

Selamlar, dün itibariyle mail atmış olduğum 7-8 konsolosluktan 3 tanesi geri dönüş yaptı. Fikir olması amacıyla yazıyorum..

Belgrad : Üzülerek dosya transfer talebini kabul edemeyeceklerini iletti.

Doha : Yoğunluk sebebiyle Katar vatandaşları dışında şu an için dosya taşıma talebini kabul edemediklerini bildirdi.

Singapur : Fiziki olarak Singapur'da bulunmalı ve bu süreç boyunca legal olarak burada kalabilecek kadar yeterli güne sahip olmamı ve 1-2 ay sürebileceğini iletti. Bende 90 güne kadar vizesiz kalabileceğimi ve olumlu olması halinde konaklama, uçak biletlerimi gönderebileceğimi ilettim. Dönüş bekliyorum..

Diğer konsolosluklardan cevap gelmesi halinde güncelleme yapacağım. Herkese sürecinde bol şanslar..

3rdcaptain
      3rdcaptain

Bülten 19k olarak açıklandı. Sonunda current olduk 7 ay üstüne.. Darısı bekleyenlere...

3rdcaptain
      3rdcaptain

@3rdcaptain Güncelleme..

Bangkok: Fiziki olarak orada bulunur ve pasaportumdaki taylanda giriş damgasını gösterirsem kabul edebileceklerini iletti.

Tiran: Dosyamı kabul edebileceklerini fakat 30 Eylül'e kadar kesin olarak mülakat tarihi verebileceklerinin garantisini veremediklerini iletti. Ek olarak şöyle bir cümle var.

-- Please note that we currently do not have a specific timeline for when your interview will be scheduled, and your visa number will not be current until July. --

Burada dosya numaramın current olmadığını mı söylemek istiyor yoksa hali hazırda temmuza kadar randevu alamayacağımı mı tam anlayamadım. Teşekkür ederim şimdiden...

3rdcaptain
      3rdcaptain

@Flight101 @atibaba @onuru Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, uzak doğu beklerken ummadık yerden geldi güzel haber. Tünelin ucundaki ışık gözükmeye başladı umarım sonuna da varırız 🙂

3rdcaptain
      3rdcaptain

@Aslan-3 Teşekkür ederim, normal şartlarda oturum istiyorlar. Ben şu an için Viyana'dan mülakat tarihi aldığımı fakat schengen reddi aldığım için gidemeyeceğimi belirttim. Onlarda bu sebebime karşılık olumlu dönüş sağladılar. Hiç beklemiyordum fakat oldu kısmet öyleymiş. Size tavsiyem schengen almak şu an Türk vatandaşları için tamamen kumar oynamak. Bana soracak olursanız en başından KCC aracılığı ile Bangkok'a taşıyarak en doğru tercihi yapmış olursunuz. Viyana ve Bangkok için maliyet çıkarttığımda arada yok denilecek kadar az bir fark vardı. Şimdiden sürecinizde bol şanslar dilerim...

3rdcaptain
      3rdcaptain

@cemciftcioglu İlginçtir ki İtalya için randevu almaya çalışıyordum site çöktü fakat uykusuz geçen 1.5 günün ardından 18 nisana randevu alabildim. Umarım bülten erken açıklanır ve konaklama,uçak biletlerini tam tarihe ayarlayabilirim 🙂

3rdcaptain
      3rdcaptain

@ugursway Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Mülakatıma 2.5 ay var muhtemelen bir 3-4 hafta daha bekleyeceğim. Hala dönüş olmaz ise kalan 1-1.5 ayda dosyamı taşımak için çevre ülkeler ilk başta olmak üzere mail atmaya başlayacağım. Umarım sürecin sonunda vizemi almış olurum ve çabalarımın karşılığını alırım..

3rdcaptain
      3rdcaptain

İyi akşamlar, bugün attığım maile cevap olarak 31 Temmuz tarihine Viyana'dan mülakat almış bulunmaktayım. Fakat schengen başvurum 1 aydır sonuçlanmadı. Ne kadar daha beklerim bilmiyorum ve red gelme ihtimalide var tabi ki. Ne kadar daha pasaportumu beklemeliyim. Red alırsam Bangkok veya Hong Kong için dosya taşıma maili atacağım. Temmuz ayı içinde mülakat verirler mi ve kaç gün kala bu işlemi başlatsam rahat rahat evrak vs hazırlarım iyice arada kaldım aklım bulandı.Fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

3rdcaptain
      3rdcaptain

@cemciftcioglu Evet genelde gece geç saatlerde bakıyorum. Bir kez italya için buldum fakat işim dolayısıyla tarihleri uymadı. Geçtiğimiz ayda avusturya için bulmuştum fakat son 2 aydır bülten geride kalınca güvenipte almadım. Artık Haziran ayı cut off kesin gibi. Daha sık kontrol ediyorum. Bangkok'a gelince uçak bileti bazında 10-12 bin liralık bir fark var ama konaklama tarafında Bangkok daha uygun olduğu için arada fark kalmıyor gibi yaptığım hesaplamalara göre.

3rdcaptain
      3rdcaptain

3rdcaptain tarafından gönderilen son iletiler

@Baris-1 Normalde ediyor diye biliyorum.Nen schengen reddi aldığımı ve mülakata gidemeyeceğimi belirttim o şekilde kabul ettiler

3rdcaptain
      3rdcaptain

Merhabalar, konsolosluk üzerinden dosyamı Tirana taşımama rağmen CEAC üzerinde dosyam hala Viyana olarak gözüküyor. 2 haftadır aynı herhangi bir güncelleme yok. Tiran konsolosluğuna sorduğumda elektronik ortamda transfer edildi ve size mülakat verildi önemli değil dediler. Fakat ustraveldocs üzerinden mülakat kaydı yapmak istediğimde konsolosluk ve case numaranız eşleşmiyor lütfen doğru konsolosluğu seçin hatasını alıyorum. Yaşayan var mı ne yapabilirim?

3rdcaptain
      3rdcaptain

@ATS16 Karşılar diye düşünüyorum. 7 yıldır orada ve kendi işi var. Umarım düşündüğüm gibi olur.

3rdcaptain
      3rdcaptain

@ATS16 @omerko @ugursway teşekkür ederim. Konsolosluğa mail atıp soracağım tekrar. Sponsor isterse arkadaşımdan rica edeceğim. Mülakat sonrasına gelecek olursak zaten 3-4 ay çalışıp kenara 10-15 bin usd koyup öyle gitmeyi planlıyorum. Gittikten sonra arkadaşımın yanında kalıp çalışacağım. Bakalım ne olacak

3rdcaptain
      3rdcaptain

Selamlar herkese, mülakatıma yaklaşık 1.5 ay kaldı fakat finansal olarak negatif durumdayım. Finansmanı sağlayabilecek bir durumum kalmadı. 5 aydır evdeyim bu bültenler yüzünden. Kredi de alamıyorum yurt dışı kaynaklı çalıştığım için. Daha önce finansal yönden bir kurumdan destek alan oldu mu acaba? Hesabımda göstermelik girdi çıktı yapabileceğim bir yol var mıdır. Teşekkürler…

3rdcaptain
      3rdcaptain

Selamlar,dün dosyamı Tiran konsolosluğu kabul etmişti ama CEAC sayfasında Viyana'da gözükmekte hala. KCC sorduğumda onlarda Viyana'da olduğunu iletti. Bunun düzelmesi bir kaç günü bulur mu?

3rdcaptain
      3rdcaptain

@Aslan-3 Case numaranız aktif olana kadar. Olduktan sonra artık taşımak istediğiniz konsoloslukla iletişime geçmeniz gerekiyor..

3rdcaptain
      3rdcaptain

@Aslan-3 Teşekkür ederim, normal şartlarda oturum istiyorlar. Ben şu an için Viyana'dan mülakat tarihi aldığımı fakat schengen reddi aldığım için gidemeyeceğimi belirttim. Onlarda bu sebebime karşılık olumlu dönüş sağladılar. Hiç beklemiyordum fakat oldu kısmet öyleymiş. Size tavsiyem schengen almak şu an Türk vatandaşları için tamamen kumar oynamak. Bana soracak olursanız en başından KCC aracılığı ile Bangkok'a taşıyarak en doğru tercihi yapmış olursunuz. Viyana ve Bangkok için maliyet çıkarttığımda arada yok denilecek kadar az bir fark vardı. Şimdiden sürecinizde bol şanslar dilerim...

3rdcaptain
      3rdcaptain
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Selamlar, bu sene Tiran konsolosluğunda mülakata giren arkadaşlar varsa yardımcı olmak açısından bana mesaj atarak ulaşırsa çok sevinirim. Teşekkürler 🙂

3rdcaptain
      3rdcaptain

@Flight101 @atibaba @onuru Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, uzak doğu beklerken ummadık yerden geldi güzel haber. Tünelin ucundaki ışık gözükmeye başladı umarım sonuna da varırız 🙂

3rdcaptain
      3rdcaptain