Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @ugurbocegi Açıkçası bunu ben de bilmiyorum ama belki posta yapabilirler vaktiniz varsa. Bu da sorulabilir.

• @gizemctr teşekkür ederim. Konsolosluğun istedikleri belgeler arasında 2x2 inch fotoğraf da varmış, DV başvurusu yaparken kullandığınız fotoğrafı mı götürdünüz siz yoksa yeni fotoğraf mı çekildiniz acaba?

• @ugurbocegi Nicolsonun istediği fotoğrafla birlikte onu da yeniden çektirdim. Daha doğrusu 1 fotoğraf çektirdim iki ölçüde de düzenlediler.

• Merhabalar değerli forum üyeleri veya bir gün bu aşamalardan geçmeyi düşünen ve bu satırları okuyan hayaldaşlarımız,
    Öncelikle herkesin sürecinde bolca şans ve başarılar diliyorum. Yazımda imla kurallarına pek bir uyum sağlayamayacağım rahatsız olanlar için şimdiden özürlerimi dilemek isterim.
    Kısaca kendi sürecimi buraya aktarmak okurlara yardımcı olabilecek, onlara dokunabilecek bir yanlar olabileceği fikri ve belkide en çok fazlaca düşünmekten beynimin kevgire döndüğü sürecimi güncellemek için yazıya alıyorum. (Bir seçenek daha var olur da vize randevumdan sonra issued olduğum haberimi aldığımda sürecimden detaylıca bahsederken o heyecanla bazı şeyleri atlamamak ve buradan bir takım şeyleri çekebilmek ki çok da objektif olarak yakın olmayan bu seçenek umarım tüm ihtimalleri deler)
    Arkadaşlar öncelikle greencarda 2. kez başvurmuştum Mart ayında okumakta olduğum üniversitede erasmus sınavına girmiştim ve sanırım nisan gibi erasmus polonya üzerinden bir üniversiteyi kazanmış bulundum arada bolca geçen sıkıntılı süreç sürekli mailleşmeler bilenlerin anlayacağı berbat dosya doldurma işlemlerinden sonra karşı üniversiteyle ve kendi üniversitemle bir sıkıntı olmadan işlemlerimi tamamladım. Polonyadaki üniversitem 1 martta başlıyor ve 31 temmuzda bitiyor. Bilmeyenler için tam şuanda 31 Mart'a kadar açıklanmış olan MÜLAKAT ALABİLİR CN NUMARASI 13.000 şeklinde aşağıdanda göreceğiniz gibi numaram 24binlerde bunu bir yana bırakalım erasmus için olmasına gerek yok vfsglobale işi düşmüş olanlar bilirki vize işlemlerinden soğutmak ne kelime neredeyse hayattan soğutacak cinste bir erasmus vize arayışım bu satırları yazdığım dakikalarda dahi hala kafamda henüz vize randevusu dahi edinemedim 1 marta kadar bunları halletme çabasındayım; diyelim ki bunları halletmiş bulundum ve bir şekliyle işlemler bitti Polonyada okula gittim diyecek olabilirsiniz neden GC kazanmışken farklı bir ülkeye gitme gereksinimi duydun açıkçası vfsglobalin berbatlığını birkaç şekilde duymuştum vizelerin zor edinilmesinden de haberim vardı ve bu yüzden ilk açıklandığı an aklıma gelen tek plan oldu bu da erasmus vizesi elde etmek nedeni ise uzun bir süreye yayılacağının garanti olması her neyse bu Cut-off olmuş CN numarasının yavaş artışı da süreçte büyük bir zorluk yani sonuçta alabileceğim maximum vize tarihi okulun biteceği 31 temmuzdan taş çatlasın 1 hafta sonrası olabilir e peki bu sürece kadar CN cut-off olsa bile belki randevu bulamama durumunda ne yapıcam bir belirsizlik daha ama yılmak yok sürece devam, Öncelikle sonraki sene veya senelerden okuyacaklar için şunları kesinlikle söylemeliyim ben ekonomik durumumdan ve yeşil pasaport barındırmamamdan ötürü bu sıkıntılara girdim bu iki sıkıntınız yoksa şunları öneririm asla avrupa tarzı ülkelerden vize randevusu planlarınızın(özellikle lanet olası vfsglobal'e burdan seeelamlarımı iletiyorum) yolunda gideceğini kafanızda belli bir kademenin üstünde kodlamayın çünkü işler asla beklenen veya planlanan gibi gitmiyor kafanızı 3. dünya ülkelerinden vizesiz randevu kabul eden ülkelere yönlendirin okuduğum deneyimler bundan memnun olanların bu riske atılmaya değeceği yönünde; BU ARADA karman çorman olan yazım sürecin karmaşıklığıyla doğru orantılı olsa gerek şimdi yazdıklarımı bir düşündüm de NEYSE konuya devam yeşil pasaport sahibiyseniz bunun değerliliğini bilin ve buna göre davranın tabiki dosyanızı taşıma planlarınızı aşırı kolaylaştırır.) Ben şuanda belirsizliklerin içinde bir süreç yürüten yüzlerce binlerce dv dosyasından biriyim ve şimdilik yazacaklarım bunlar umarım iyi yönde gelişmeleri tekrar yazıya geçirebilirim hepinize iyi forumlar

• @Emirhan-Baydur ben de çok fazla belirsizlik içerisinde sürece devam edenlerden birisiyim. Gerçekten çok çok çok fazla belirsizlik var, her yolu ve her kombinasyonu deniyorum, neler neler denedim olmadı anlatsam roman olacak. Umarım vizelerimizi alırız ve güzel deneyimlerimizi toplulukla paylaşırız.

Bu arada şaka yapmıyorum, son 3 aydır stresten saçlarım döküldü. Şimdi yeniden çıkarmaya uğraşıyorum 😃 işe yararsa belki onun da deneyimlerini yazarım kim bilir...

• Bir sorum olacak, forumdaki deneyimleri okuduğumda konsoloslukta kimseye HK'de kaldığı adresle ilgili soru sorulmamış. Dosyamı taşırken KCC'ye ve Virtus Medical'a verdiğim adreste değil, başka bir otelde kalmak istiyorum çünkü ilk seçtiğim otelin yorumları kötü çıktı buna dikkat etmemiştim. Sizce bir problem yaratır mı/yalan beyan olarak değerlendirilir mi? Dr. Nicolson'a ve sorarlarsa konsolosluğa kalmaya karar verdiğim yeni adresi mi söylemeliyim? Yoksa boş ver, ilk seçtiğin otelde kal mı dersiniz...

• @Serapp teşekkür ederim Serap hanım ben de öyle düşünmüştüm turistik demek en iyisi

• ⭐⭐⭐⭐

@ilaydadoganay

YesilkartForum'da sorularınıza dogru yanitlar alabilmek icin vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi asagidaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

• ⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

HNK’de konaklamak için beyan ettiğiniz veya beyan edeceğiniz adresler sağlık kontrolünüzün veya vize mülakatınızın sonucuna etki etmeyecektir geçmiş tecrübelere istinaden. Gönlünüzden neresi geçiyorsa orada konaklayabilirsiniz süreciniz boyunca.

• @Selin-2 merhaba ben de İngiliz dili mezunuyum çevirilerimi kendim yapmadım, resmi ve kaşeli mühürlü vs olsun diye tercümana yaptırdım. Hong Kong‘ta mülakata girdim, doktor kliniği için çevirinizi kendiniz yapabilirsiniz ama konsolosluk için bunu riske atmamanızı şiddetle tavsiye ederim.

• @gucarslan Herkes sürekli olarak 'Ankara yavaş, senin case numaran belki yetmez' diyip duruyor. Birkaç kişiye DM'den yazdım ama onlar da aynı şeyi söylediler. Bu işlerden pek anlamadığım için Gürcistan Konsolosluğu'na yazdım, fakat şu an ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Sanırım dosyamın yerinin değişmesi için beklemem gerekiyor

• @Iricss dosya numaranız baya iyi muhtemelen Ankara'dan randevu alırsınız. Bence hazırlıklarınızı Ankara'ya göre ayarlayın...

• @ugurbocegi son 6 ay icinde cekilmis olmali.

• @Iricss 2k olanlara mülakat maili geldi. Muhtemelen sizin 27xx gibi sonlara doğru. Size de 1-2 ay içerisinde mail gelecektir.

Bence bu numara ile mülakat almama şansınız yok

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@atibaba bunların hiçbiri için formu düzletmenize gerek yok.

• @atibaba mülakat tarihiniz geldiğinde düzeltmeleri yapmanızı öneririm. Gucarslan beyde sanırım bu fikre katılacaktır.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TommyGun konsolosluğu bu konular için meşgul etmenin, başkalarına mülakat verecekleri zamandan çalmak anlamsız.
    hiçbiri önemli konular değil, güncellemeye gerek yok.

• @gucarslan aslında şöyle evlendiğim için medeni durumumu güncellemek ve eşimi forma eklemek adına formu her türlü açtıracağım açtırmışken diğer hatalı ve eksik girdiğim kısımları da düzenlemeli miyim anlamında sormuştum. Yoksa sizinde dediğiniz gibi ufak tefek detaylar için konsolosluğu meşgul etmek istemem

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@atibaba o halde elbette yapabilirsiniz.

Benzer Başlıklar

• 57
  • 16399
  • 153
  • 11427
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |